Тушкована капуста з куркою – це ситна і смачна страва української кухні. Тушкована капуста з куркою безсумнівно урізноманітнить ваш звичайний раціон і стане однією з найулюбленіших страв. У статті зібрано 10 рецептів із покроковими фото.
Класична тушкована капуста з куркою на сковороді
Соковита, золотиста та апетитна тушкована капуста з куркою – чудова страва, яка підходить для обіду чи вечері. Класичний рецепт приготування його простий і зрозумілий, а продукти більш ніж доступні.
Смачного!
Тушкована капуста з куркою в мультиварці
Взагалі гасити капусту можна з будь-яким м’ясом. Ми готуватимемо капусту з куркою у мультиварці. Все дуже просто: подрібніть інгредієнти, закладіть їх у чашу, посоліть, приправте та виберіть потрібний режим роботи мультиварки.
Час приготування: 60 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 4-5.
Складові:
- Філе куряче – 300 гр.
- Капуста білокачанна – 500 гр.
- Сік томатний – 100–120 мл.
- Олія – 30 мл.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
1. Цибулю і моркву очистіть. Цибулю наріжте кубиками, моркву натріть на тертці. Виберіть у меню мультиварки режим «Жарка», викладіть у чашу мультиварки цибулю та моркву, смажте овочі 3-4 хвилини.
2. Куряче філе помийте і наріжте кубиками. Додайте м’ясо в чашу мультиварки, перемішайте і готуйте до того моменту, коли філе стане світлішим за кольором.
3. Далі влийте в чашу томатний сік, перемішайте та готуйте ще 3-4 хвилини.
4. Капусту наріжте соломкою, викладіть її в чашу мультиварки, також додайте сіль і мелений перець. Закрийте кришку мультиварки, виберіть режим “Гушіння/Овочі”, таймер встановіть на 40 хвилин.
5. Після звукового сигналу відкрийте кришку мультиварки та перевірте готовність страви. Подавайте тушковану капусту з куркою у гарячому вигляді на обід чи вечерю.
Смачного!
Як приготувати капусту з капустою?
Тушкована капуста в каструлі сама по собі є смачною та корисною стравою. Щоб підвищити його поживну цінність, ми додамо до овочів трохи курячого м’яса, воно дієтичне і не зашкодить вашій фігурі.
Час приготування: 55 хв.
Час приготування: 15 хв.
порцій: 4.
Складові:
- Капуста білокачанна – 1 кг.
- М’ясо куряче – 500 гр.
- Томатна паста – 2-3 ст.л.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
1. Куряче м’ясо помийте і наріжте невеликими шматочками.
2. Капусту наріжте соломкою.
3. У каструлю з товстим дном влийте олію, прогрійте її і викладіть курку. Смажте м’ясо, періодично помішуючи, поки воно не побіліє.
4. Далі додайте капусту, перемішайте, смажте на середньому вогні під кришкою 20 хвилин.
5. Після цього додайте томатну пасту, сіль та перець до смаку, перемішайте і продовжуйте гасити 20 хвилин. Тушковану капусту з куркою можна подавати до столу відразу після приготування.
Смачного!
Тушкована капуста з куркою та томатною пастою
Тушкована капуста з куркою – легка та соковита страва. А у поєднанні з ніжним картопляним пюре – у вас вийде повноцінне найсмачніше друге для обіду. Саме томатна паста у його складі надає страві красивого золотистого кольору.
Час приготування: 50 хв.
Час приготування: 20 хв.
порцій: 2.
Складові:
- Купка куряча – 400 гр.
- Капуста білокачанна – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 150 гр.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Перець червоний мелений – 0,5 ч.л.
- Томатна паста – 2 ст.л.
- Чилі – до смаку.
- Горіх мускатний – 1 ч. л.
- Олія – для смаження.
- Лист лавровий – 2 шт.
Процес приготування:
1. Капусту помийте і наріжте соломкою. На розігріту сковороду влийте олію і викладіть капусту, смажте її 5-7 хвилин.
2. Цибулю наріжте півкільцями і відправте на сковороду до капусти.
3. До овочів додайте сіль та спеції, перемішайте і продовжуйте смажити.
4. Курячі грудки наріжте тонкими брусками, окремо обсмажте м’ясо до золотистого кольору.
5. Додайте на сковороду до капусти куряче м’ясо, томатну пасту та лавровий лист, влийте трохи кип’яченої води. Гашіть капусту під кришкою на повільному вогні до готовності 20-25 хвилин.
6. Подавайте тушковану капусту з картопляним пюре та свіжою зеленню.
Смачного!
Швидкий і простий рецепт капусти, тушкованої з картоплею та куркою
Смачна повсякденна страва з дуже доступних продуктів: капусти, картоплі та курки. Це вже повноцінна страва, до якої можна хіба що додати пару ложок сметани та рубаної зелені для краси.
Час приготування: 55 хв.
Час приготування: 20 хв.
порцій: 4.
Складові:
- Філе куряче – 250 гр.
- Капуста білокачанна – 1 шт.
- Картопля молода дрібна – 10-15 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Олія – 3-4 ст.л.
- Сметана – для подачі.
- Зелень – до смаку.
Процес приготування:
1. Ріпчасту цибулю наріжте півкільцями. Куряче філе наріжте кубиками.
2. Молоду картоплю наріжте часточками.
3. Капусту наріжте тонкими смужками.
4. На розігріту сковороду влийте олію, викладіть куряче м’ясо і цибулю, смажте їх протягом 2-3 хвилин. Після цього додайте картоплю, смажте ще 7-10 хвилин, періодично перемішуючи.
5. Далі додайте подрібнену капусту, сіль і мелений перець, перемішайте, накрийте кришкою сковороду і тушкуйте страва на повільному вогні 20 хвилин.
6. Готову страву прикрасьте свіжою зеленню і подавайте до столу зі сметаною.
Смачного!
Тушкована капуста з сосисками у казані
Ця страва забезпечить вам смачну та ситну вечерю для всієї родини. Свіжа капуста та ароматні соски добре поєднуються між собою, до того ж для їх приготування піде зовсім небагато вашого часу, що дуже важливо у щоденній робочій рутині.
Час приготування: 40 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій: 6.
Складові:
- Капуста білокачанна – 200 гр.
- Капуста кисла – 200 гр.
- Томатна паста – 50 мл.
- Сосиски – 250 гр.
- Олія – для смаження.
- Сіль за смаком.
Процес приготування:
1. Капусту помийте і наріжте тонкою соломкою. У казані розігрійте олію, викладіть капусту, злегка її обсмажте, потім додайте кислу капусту, перемішайте і тушкуйте 10 хвилин.
2. Далі викладіть томатну пасту, перемішайте та продовжуйте гасити 15 хвилин, періодично помішуючи.
3. З сосисок зніміть оболонку і наріжте їх кільцями.
4. Додайте сосиски в казан, перемішайте, накрийте кришкою і тушкуйте 5 хвилин|мінути|. В кінці посоліть страва до смаку.
5. Тушковану капусту з сосисками можна подавати до столу відразу після приготування.
Смачного!
Тушкована капуста з куркою, морквою та цибулею
Це найсмачніший і найпоширеніший спосіб приготування тушкованої капусти. Він гармонійний та збалансований. До нього входять овочі, які надають страві соковитості, а також курячого м’яса, яке робить його поживним та ситним.
Час приготування: 55 хв.
Час приготування: 30 хв.
порцій: 4.
Складові:
- Філе куряче – 250 гр.
- Капуста білокачанна – 500 гр.
- Вода – 100 мл.
- Морквина – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Томатна паста – 60 мл.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Олія – 2 ст.л.
Процес приготування:
1. Підготуйте продукти. Овочі та м’ясо помийте.
2. Куряче філе наріжте кубиками.
3. У сковороді розігрійте олію і обсмажте на ній курку до рум’яної скоринки. Потім додайте півсклянки окропу та тушкуйте м’ясо під кришкою 10 хвилин.
4. Цибулю наріжте дрібними кубиками.
5. Моркву натріть на великій тертці.
6. Капусту наріжте тонкою соломкою.
7. На сковороду до м’яса додайте капусту, перемішайте, накрийте кришкою та тушкуйте на середньому вогні 5-7 хвилин.
8. Коли капуста стане м’якою і зменшиться в обсязі, додайте|добавляйте| цибулю і моркву, посоліть і приправте за смаком. Перемішайте вміст сковороди і готуйте на мінімальному вогні 20 хвилин.
9. Томатну пасту розведіть 2-3 столовими ложками окропу.
10. Викладіть томатну масу в сковороду, перемішайте і тушкуйте ще 10 хвилин.
11. Через 10 хвилин спробуйте страву на смак, капуста має бути м’якою та соковитою, при необхідності додайте ще трохи солі та перцю за смаком.
12. Тушковану капусту з куркою, морквою та цибулею подавайте на обід чи вечерю у гарячому вигляді.
Смачного!
Дуже смачна тушкована капуста з куркою та грибами.
Тушковану капусту з куркою та грибами можна назвати сезонною стравою. Особливо часто його готують восени, коли дозрівають овочі та у лісі з’являються гриби. Воно виходить ситним, соковитим та ароматним.
Час приготування: 60 хв.
Час приготування: 30 хв.
порцій: 4.
Складові:
- Філе куряче – 1 шт.
- Гриби – 400 грн.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Кріп – 0,5 пучка.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Трави сухі – 1 год.
- Олія оливкова – 3 ст.л.
- Капуста білокачанна – 0,5 шт.
Процес приготування:
1. Куряче філе помийте, промокніть паперовими рушниками та наріжте кубиками.
2. Цибулю наріжте кубиками, гриби – часточками.
3. Капусту наріжте тонкими смужками.
4. Спочатку на оливковій олії обсмажте куряче м’ясо.
5. Коли м’ясо підсушиться, додайте гриби, сіль, мелений перець та сухі трави. Смажте, поки рідина від грибів не випарується. Далі викладіть цибулю, перемішайте і тушкуйте.
6. Додайте капусту, влийте трохи води, накрийте кришкою сковороду. Тушіть страву до м’якості капусти на повільному вогні.
7. Потім спробуйте страву на смак, при необхідності додайте сіль та спеції, продовжуйте гасити 15 хвилин. Далі додайте рубану зелень, перемішайте, тушкуйте капусту 5 хвилин|мінути|.
8. Подавайте тушковану капусту з куркою та грибами у гарячому вигляді зі сметаною або чорним хлібом.
Смачного!
Тушкована капуста з куркою в духовці
Повз цю смачну та апетитну страву дуже важко пройти. Капуста з куркою, запечена в духовці, підходить для званого обіду в колі друзів і сім’ї. Можна використовувати будь-які частини курки, які вам більше подобаються.
Час приготування: 120 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 6-8.
Складові:
- Капуста білокачанна – 1 кг.
- Гомілки курячі – 1 кг.
- Помідори – 500 гр.
- Морква – 150 гр.
- Цибуля ріпчаста – 150 гр.
- Хмелі-сунелі – 1 ст.л.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Олія – для змащування форми.
Процес приготування:
1. Помідори помийте, 250 г помідорів наріжте часточками, викладіть в чашу блендера і подрібніть до пюре.
2. У миску складіть курячі гомілки, додайте до них томатну масу.
3. Всипте сіль та мелений перець.
4. Додайте хмелі-сунелі.
5. Перемішайте м’ясо з маринадом і залиште на півгодини.
6. Капусту наріжте ножем.
7. Цибулю наріжте тонкими півкільцями.
8. Моркву натріть на великій тертці.
9. Помідори, що залишилися, наріжте кубиками.
10. Змішайте подрібнені овочі, посоліть, приправте та перемішайте.
11. Форму для запікання змастіть олією. Викладіть суміш овочів.
12. Зверху на овочі покладіть курячі гомілки.
13. Накрийте форму фольгою, поставте в духовку, розігріту до 180 градусів. Запікайте страва 40 хвилин. Потім заберіть фольгу і готуйте ще 20 хвилин.
14. Перед подачею страва прикрасьте свіжою зеленню.
Смачного!
Тушкована капуста з куркою та кабачками
Ніжне овочеве рагу, доповнене шматочками курячого філе. Це смачна збалансована страва, яка ідеально підходить для повсякденного меню. Готувати його зовсім нескладно, навіть господиня-початківець з легкістю впорається з цим завданням.
Час приготування: 45 хв.
Час приготування: 15 хв.
порцій: 3.
Складові:
- Купка куряча – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морквина – 1 шт.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Кабачок молодий – 1 шт.
- Капуста білокачанна – 200 гр.
- Олія – 40 мл.
- Томатна паста – 1 ст.л.
- Сіль за смаком.
- Кріп – за смаком.
Процес приготування:
1. Куряче м’ясо помийте, просушіть паперовими серветками, наріжте кубиками. Обсмажте м’ясо на олії до рум’яного кольору.
2. Цибулю, моркву та болгарський перець наріжте тонкою соломкою. Викладіть овочі на сковороду до курки і нудите на повільному вогні.
3. Кабачок наріжте кубиками, викладіть у сковороду.
4. Капусту наріжте соломкою, так само додайте в сковороду.
5. Досоліть до смаку і додайте томатну пасту, перемішайте і продовжуйте гасити.
6. Страву періодично перемішуйте та готуйте до м’якості овочів. Наприкінці посипте його нарізаною зеленню.
7. Подавайте тушковану капусту з куркою та кабачками на обід чи вечерю у гарячому вигляді.
Смачного!