Тушкована капуста по-польськи – це смачне і корисне блюдо! Цей рецепт капусти може бути як основною стравою, так і гарніром до м’яса або локшини.
Інгредієнти на 6-8 персон:
- 2 ст. ложки рослинної олії
- 1 шт. Цибуля
- 1 шт. морква
- 4 зубчики часнику
- 1 ст. ложка Паприки
- 1 стакан Бульйон (курячий або овочевий)
- 4-5 шт. помідори
- 1 ст. ложка Томатної пасти
- 1 качан пекінської капусти (можна взяти білокачанну)
- За смаком сіль, чорний мелений перець
- 1-2 ст. ложки червоний винний оцет
- За бажанням свіжа петрушка
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
У великій сковороді з товстим дном нагрійте олію. Додайте нарізану цибулю і обсмажте її до прозорості. Після, до цибулі додайте нарізану моркву і обсмажуйте ще кілька хвилин.
Крок 2
Додайте в сковороду нарізаний часник, додайте паприку, смажте ще хвилину.
Крок 3
Додайте бульйон, помідори або томатну пасту, доведіть до кипіння.
Крок 4
Далі додавайте капусту порціями, постійно помішуючи, щоб вона зів’яла.
Крок 5
Накрийте кришкою, зменшіть вогонь до мінімуму і варіть 20-30 хвилин або до бажаного ступеня готовності.
Крок 6
Додайте червоний винний оцет, починаючи з 1 столової ложки. При бажанні додайте ще. Приправте сіллю і чорним перцем за смаком. При бажанні посипте нарізаною свіжою петрушкою.