Ароматна, ніжна картопля з сирною скоринкою підкорить кожного. Запах в процесі запікання просто бомба. Такий варіант подачі відмінно підійде не тільки для простої вечері, але і на святковий стіл. Також візьміть цей рецепт на замітку, якщо у Вас часто залишається проста відварна картопля, яку потім ніхто не хоче їсти. Адже з неї можна дуже просто і швидко приготувати смачну вечерю.
Інгредієнти:
- Велика картопля – 4 шт
- Сир – 70 г
- Сметана – 2 столові ложки
- Часник – 3 зубчики
- Масло вершкове – 40 г
- Сіль – щіпка
- Кріп – пучок
Етапи приготування:
1. Підготуйте зазначені інгредієнти. Картоплю будемо використовувати досить велику, але також можна брати і будь-яку іншу, але в цьому випадку потрібно збільшити кількість картоплин.
2. Картоплю чистимо, миємо й відварюємо до готовності в підсоленій воді. Головне не переварити, щоб картопля не розвалювалася, а добре тримала форму. Відварну картоплю викладаємо на тарілку остигати.
3. Вершкове масло кімнатної температури кладемо в глибоку миску. Додаємо сметану, тертий на велику тертку сир, подрібнений часник і кріп.
4. Ретельно перемішуємо до отримання однорідної консистенції. Якщо маса вийшла занадто густою, то додайте ще ложку сметани.
5. Картоплю нарізаємо уздовж на дві частини і кладемо в форму для запікання. Зверху розподіляємо сирну масу. Відправляємо в розігріту духовку і готуємо при температурі 200 градусів 10-20 хвилин. Картопля повинна добре зарум’яниться.
6. Часникова картопля з сиром готова, подаємо до столу гарячою. Приємного апетиту!