Цей торт моєї бабусі, яка, як я пам’ятаю, часто готувала його до великих свят і він завжди миттєво зникав зі столу. Це дуже смачно і ароматно! Я рахую, що це ідеальне поєднання смаків, тому підійде як до будь-якого святкового столу так і до чаювання в колі рідних. Єдиний недолік цього торта – зникає з дивовижною швидкістю.
Яблучний торт-пиріг з медовим смаком
Інгредієнти:
Для коржів:
- ½ кг пшеничного борошна
- 200 г маргарину
- 100 г цукру
- 2 яйця
- 2 столові ложки меду
- 1 столова ложка вершків 18%
- 2 чайні ложки харчової соди
Горіховий шар:
- 200 г крупно подрібнених волоських горіхів
- 150 г маргарину
- 100 г цукру
- 2 столові ложки меду
Пудингова маса:
- 500 мл молока
- ¾ склянки цукру
- 2 жовтки
- 4 столові ложки пшеничного борошна
- 1 столова ложка картопляного борошна
- 1 ванільний цукор
- 200 г маргарину
Яблучний шар:
- 1½ кг очищених яблук
- 2 апельсинового желе
Покроковий рецепт приготування:
- Розчиніть соду у вершках. З поданих інгредієнтів зробіть тісто. Розділіть на три частини. Спекти два простих коржі, один з горіхами. Випікати у великому деку при 160 °C близько 15 хвилин.
- Обсмажте всі інгредієнти для горіхової маси на сковороді близько 5 хвилин. Зняти з вогню на 3 хвилини. Викласти прямо гарячим на тісто.
- Зваріть пудинг із зазначених інгредієнтів. Коли пудинг загусне, додайте подрібнений маргарин і обережно перемішайте, поки він не вбереться (нагрійте на повільному вогні).
- Яблука очистити від шкірки і натерти на крупній тертці. Обсмажити на сковороді, зняти з вогню і додати желе. Перемішайте до повного розчинення.
- Збираємо наш тортик:
- корж
- відстійна яблучна маса
- корж
- гаряча пудингова маса
- маса з горіхами
Порада! Найкраще це зробити на наступний день.
Приємного випікання та смачного чаювання дорогі!
Якщо сподобався рецепт залишайте свої коментарі під рецептом, діліться у соціальних мережах зі своїми подругами!