Цей торт моєї бабусі, яка, як я пам’ятаю, часто готувала його до великих свят і він завжди миттєво зникав зі столу. Це дуже смачно і ароматно! Я рахую, що це ідеальне поєднання смаків, тому підійде як до будь-якого святкового столу так і до чаювання в колі рідних. Єдиний недолік цього торта – зникає з дивовижною швидкістю.
Яблучний торт-пиріг з медовим смаком

Інгредієнти:
Для коржів:
- ½ кг пшеничного борошна
 - 200 г маргарину
 - 100 г цукру
 - 2 яйця
 - 2 столові ложки меду
 - 1 столова ложка вершків 18%
 - 2 чайні ложки харчової соди
 
Горіховий шар:
- 200 г крупно подрібнених волоських горіхів
 - 150 г маргарину
 - 100 г цукру
 - 2 столові ложки меду
 
Пудингова маса:
- 500 мл молока
 - ¾ склянки цукру
 - 2 жовтки
 - 4 столові ложки пшеничного борошна
 - 1 столова ложка картопляного борошна
 - 1 ванільний цукор
 - 200 г маргарину
 
Яблучний шар:
- 1½ кг очищених яблук
 - 2 апельсинового желе
 
Покроковий рецепт приготування:
- Розчиніть соду у вершках. З поданих інгредієнтів зробіть тісто. Розділіть на три частини. Спекти два простих коржі, один з горіхами. Випікати у великому деку при 160 °C близько 15 хвилин.
 - Обсмажте всі інгредієнти для горіхової маси на сковороді близько 5 хвилин. Зняти з вогню на 3 хвилини. Викласти прямо гарячим на тісто.
 - Зваріть пудинг із зазначених інгредієнтів. Коли пудинг загусне, додайте подрібнений маргарин і обережно перемішайте, поки він не вбереться (нагрійте на повільному вогні).
 - Яблука очистити від шкірки і натерти на крупній тертці. Обсмажити на сковороді, зняти з вогню і додати желе. Перемішайте до повного розчинення.
 - Збираємо наш тортик:
 
- корж
 - відстійна яблучна маса
 - корж
 - гаряча пудингова маса
 - маса з горіхами
 
Порада! Найкраще це зробити на наступний день.
Приємного випікання та смачного чаювання дорогі!
Якщо сподобався рецепт залишайте свої коментарі під рецептом, діліться у соціальних мережах зі своїми подругами!
