Цей рецепт – справжня знахідка для мене. Наша сім’я дуже полюбила цей рецепт, і він тепер частий гість за нашим столом.
Я не бачу кращого приводу, ніж приготувати його на Різдвяні свята, для своїх рідних і гостей.
Прага за ДСТУ. Зберігайте ті, хто ще цього не зробив, тому що це шоколадна бобма!
Інгредієнти (з розрахунку на форму 20 см)
Настійно рекомендую використовувати ваги.
Бісквіт:
- 6 яєць;
- 150 гр цукру;
- 115 гр борошна;
- 25 гр хорошого какао-порошку;
- 40 г вершкового масла
Крем:
- 1 жовток;
- 20 гр води;
- 120 гр згущенки;
- 200 гр вершкового масла
- 1 пакетик ванільного цукру (10 г);
- 10 гр какао-порошку;
Покриття:
- Абрикосовий джем 50 гр;
- Лимонний сік 1 чайна ложка;
Глазур:
- 80 гр шоколаду;
- 40 гр вершкового масла
Покроковий рецепт приготування:
- Відокремлюємо білки та жовтки.
Жовтки збиваємо міксером із половиною цукру у тягучий пишний крем. - Білки збиваємо у міцну піну. Посуд має бути сухим і знежиреним. Додаємо цукор. Збиваємо до блиску.
- Змішуємо білки та жовтки за допомогою силіконової лопатки. Акуратно вмішуємо борошно, просіяне з какао також за допомогою лопатки. Не вимішуйте довго, це потрібно робити швидко та інтенсивно. Якщо вимішувати довго, то бісквіт погано підніметься.
- Розтоплене масло акуратно вливаємо по стінці і швидко перемішуємо також за допомогою лопатки.
- Випікаємо у формі 20 см діаметром. При 200 градусах 30-35 хвилин режим верх-низ (попередньо добре розігріти). Дно викладаю фольгою. Форма у мене роз’ємна. Готовий бісквіт остудити на решітці.
- Крем. Жовток змішуємо із водою. Проціджуємо. Додаємо згущене молоко і ванільний цукор. Доводимо суміш на невеликому вогні до загустіння. Охолоджуємо.
- Збиваємо міксером масло. Додати остиглий сироп. Потім какао. Перемішуємо
- Зборка. Ріжемо бісквіт на 3 частини. Кремом добре промазуємо.
- Джем підігріваємо (15 секунд в мікрохвильовці) змішуємо з лимонним соком. Обмазуємо боки і верх. Розтопити шоколад з маслом на водяній бані. Добре перемішати, і покрити торт зверху глазур’ю.
На другий день смачніше! Готуйте заздалегідь
Сподобався рецепт? Чекаю ваш улюблений смайл в коментарях.