Торт на Новий 2025 рік – рецепти з фото

Торт на новий рік 2025 – жодне свято не обходиться без “солодкого столу”, новий рік не виняток, тому святкове застілля має на увазі обов’язковим пунктом новорічного меню красивий і смачний торт. Його можна придбати в магазині, але тоді доводиться вірити “ на слово ” терміну придатності і складу продукту. Тому багато господині воліють готувати торти вдома. В цьому випадку ви точно знаєте: з чого і коли був приготований десерт, а також можете надати будь-яку форму і прикрасити готове кулінарний виріб. Випікати торти вдома на Новий рік 2025 буде легко і цікаво, використовуючи поради, рецепти, запропоновані нижче.

Які бувають торти?

Класифікація може бути за формою, способом приготування, смаку, кількості ярусів або типу тіста для виробу. Не будемо вникати в тонкощі кондитерської майстерності, а зупинимося на основних типах коржів. Дізнавшись їх характеристику, ви без праці підберете потрібний варіант новорічного частування.

Торти, в залежності від типу коржів, можуть бути:

  • Бісквітними ( пишні, повітряні ).
  • Вафельними ( прості в приготуванні ).
  • Пісочними ( недорогі ).
  • листками.
  • Сирними.

Варіацій з видом начинки нескінченно багато:

  • Мед.
  • Шоколад.
  • Фрукти.
  • Сгущенка + какао.
  • Горіхи.
  • Варення.
  • Йогурт і. т.д.

Дуже часто, різні види начинки комбінують. Наприклад: горіхи + шоколад, йогурт + фрукти … Все залежить від смаків господині і її сім’ї.

Прикраса новорічних ласощів

Існує величезна кількість кондитерських інструментів і пристосувань, призначених для прикраси тортів. Навряд чи має сенс скуповувати їх напередодні свята. Пропонуємо обмежитися більш звичними засобами:

  • Ягоди.
  • Фрукти.
  • Горіхи.
  • Ізюм.
  • Какао-порошок.
  • Шоколад.
  • Желе / мармелад.
  • Кондитерська присипка, цукерки M & D.

Варіанти як прикрасити новорічні святкові торти 2025 дивіться на фото внизу.

Родзинкою і прикрасою столу на Новий рік Кролика стане торт, що імітує форми і колір господаря майбутнього року. За китайським календарем покровителем наступного року стане Чорний Водяний Кролик. Тому дуже вдалою буде ідея оформити торт у вигляді пана Кролика – господаря новорічної ночі.

Торти у вигляді символу 2025 року

Насправді таке оригінальне оформлення легко зробити вдома. Коржі, можуть бути будь-які: приготовані будинки або покупні. Секрет створення кулінарного шедевра криється в покритті коржів кремом, марципанової масою або мастикою з маршмеллоу, щоб надати потрібну форму. Допускається комбінування крему і мастики. Наприклад, тулуб з крему, а ніс, вушка, хвіст з мастики.

Іншим варіантом може стати прикраса тільки верхівки: марципановий носик, вушка і очі з родзинок, кавових зерен або круглих шматочків шоколаду.

Як же приготувати мастику з маршмеллоу для новорічного ласощів? Вам знадобиться:

  • Білий зефір маршмеллоу 300 г.
  • Цукрова пудра 230 г.
  • Лимонний сік 1 ст. л.
  • Будь-який харчовий барвник.
  1. Помістити зефір в скляну ємність і додати лимонний сік.
  2. Поставити суміш в мікрохвильову піч на 15-20 сек. Обсяг повинен збільшитися в три рази.
  3. У гарячу масу додати барвник і перемішати. Всипати цукрову пудру і перемішувати до утворення густої маси. Після цього вийняти масу і на столі продовжувати розминати додаючи цукрову пудру. Мастика буде готова тоді, коли перестане прилипати до рук.
  4. Розкачати мастику качалкою в тонкий пласт, загорнути в харчову плівку.

Зберігати її слід в холодильнику.

З цього матеріалу можна ліпити всілякі декоративні елементи для прикраси новорічного торта або покривати виріб цілком.

Погодьтеся, для дітей оригінальний новорічний торт у вигляді кролика Багса Банні, Кролика Пітера, зайця з мультика « Ну постривай » або кролика Роджера стане справжнім сюрпризом. Придумувати прикраси для святкового десерту вони зможуть разом з вами, власне, як і ліпити декоративні елементи.

Простий і швидкий новорічний десерт

Якщо ви ніколи не пробували піч торти будинку, але хочете спробувати навряд чи варто починати з чогось складного, що вимагає досвіду і спеціальних кондитерських інструментів. Крім того, в новорічній метушні зовсім немає часу на експерименти. Складний ярусний десерт може не вийти з першого разу, що засмутить і зіпсує свято. Тому початківцям кондитерам слід звернути увагу на простий рецепт смачного торта з горіхами:

тісто:

  • Борошно 1.5 ст.
  • Цукор 1 ст.
  • Какао 2 ч. л.
  • Яйце 2 шт.
  • Маргарин 200 г.
  • Ядра волоських горіхів 1 ст.
  • Молоко ¼ ст.
  • Сода ½ ч. л.

крем:

  1. Сметана ( домашня ) 0.5 л.
  2. Цукор 1 ст.

Приготування:

  1. Для тіста: перемішати цукор, какао, яйця. Додати маргарин ( розм’якшити, але не розтоплювати ).
  2. Всі розтерти і насипати борошно, подрібнені горіхи. Вимісити тісто.
  3. Закип’ятити молоко і всипати в нього соду, перемішати, додати в тісто і ще раз вимісити.
  4. Розігріти духовку до 200-220 ℃. Готовність 10-15 хв. ( перевіряти ступінь готовності слід сірником або зубочисткою ).
  5. Для крему: збити сметану і цукор в міксері.
  6. Корж розрізати на дві частини і красиво оформити краю.
  7. Всю поверхню коржів, включаючи бічні частини, змастити кремом. Сформувати виріб.

Обрізки коржів, родзинки, горіхи, какао використовують для прикраси.

Новорічний десерт з фруктами

Цікавою ідеєю на Новий рік 2025 буде торт з фруктами.

Для тіста знадобиться:

  • Борошно 3 шт.
  • Яйця 2 шт.
  • Цукор 1.5 ст.
  • Мед 1 ст. л.
  • Вершкове масло 30 г.
  • Сода ( гашена ) 1 ч. л.
  • Банан 2 шт.
  • Мандарин 3 шт.
  • Виноград без кісточок 200-300 г.
  • Апельсин 1 шт.

Процес готування:

  1. Розтерти яйця і цукор. Додати соду, мед, масло. Все перемішати і довести до кипіння.
  2. Всипати борошно і замісити тісто. Розділити на 6 частин.
  3. Частини розкачати і випекти на борошні коржі.

крем:

  • Сметана 0.5 кг.
  • Цукрова пудра 3 ст. л.
  • Ізюм ( за бажанням ).

Збити в міксері всі інгредієнти.

Помадна маса:

  • Цукор 6 ст. л.
  • Какао 5 ст. л.
  • Вершкове масло 120 м.
  • Оцет 0.5 ч. л.

Розвести цукор і какао в 4 ст. л. води. Перемішати, довести до кипіння. Додати масло і оцет.

Збираємо виріб:

Всі коржі обмазуємо кремом і укладаємо між ними фрукти. При цьому з апельсина і мандарин виймаємо кісточки, знімаємо плівки.

Верхівку полити помадною масою. Прикрасити новорічний десерт кокосовою стружкою, горіхами, какао і часточками фруктів, поставити на ніч в холодильник, щоб просочився.

Листковий новорічний торт

Лідером такого виду випічки як і раніше залишається “ Наполеон ”. Існує мільйон рецептів приготування цього ласощів. На Новий рік 2025 пропонуємо вам ще один.

Для тіста:

  • Сир 0.5 кг.
  • Цукор 1 ст.
  • Ванілін 1 пакетик.
  • Яйце 2 шт.
  • Сода 1 ч. л.
  • Муки скільки увійде ( щоб тісто не липло до рук ).

Змішуємо всі інгредієнти. З отриманого тіста розкочуємо коржі і випікаємо в духовці на деку, посипаному борошном. Коржі акуратно обрізаємо, для додання їм однакової форми. Має вийти 6-7 шт.

Крем:

  • Молоко 1 л.
  • Маргарин / вершкове масло 250 г.
  • Цукор 1.5 ст.
  • Ванілін 1 пакетик.
  • Яйце 2 шт.
  • Борошно 3.5 ст. л.
  • Какао 2 ст. л.

  1. Яйця розмішати, додати цукор, ванілін і добре збити міксером.
  2. Додати розм’якшений маргарин, какао і борошно.
  3. Все залити теплим молоком і добре збити міксером.
  4. Ставимо крем на повільний вогонь і варимо до загустіння, постійно помішуючи.

Збираємо виріб:

Всі коржі обмазуємо кремом і укладаємо один на одного. Верх десерту прикрашаємо какао-порошком, горіхами, подрібненими залишками коржів.

Форм і видів десерту велика кількість, але королем солодкого столу залишається новорічний святковий торт 2025. Його набувають вже готовим або самостійно роблять вдома. Святковий десерт прикрашають різними матеріалами, включаючи спеціальні мастики для ліплення елементів декору. Вибір моделі, начинки і тіста залежить від смаків і вміння господині. Оригінальним і незвичайним стане десерт, стилізований під тварина – покровителя наступаючого Нового року.

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал