Торт, приготований для дівчини на її 16 День Народження, повинен відображати не тільки її смакові пристрасті, але висловити тематику торжества. Для цього мало спекти смачний десерт, потрібно постаратися його добре прикрасити. Господині часто зазнають труднощів у виборі матеріалів, продуктів, але досить просто дізнатися деякі нюанси, подивитися фото-рецепти, щоб оцінити свої можливості.
Перший етап полягає у виборі основи, яка може бути бісквітної, пісочної, а також комбінованої. Білій, кольоровий або шоколадної її робити – вирішувати потрібно самостійно. Для збору торта знадобиться крем, рецептів якого зараз безліч на будь-який смак. Але слід враховувати висоту десерту, розмір прошарку, так як в цих випадках знадобиться стабільні варіанти, здатні тримати форму.
У домашніх умовах вибір декору набагато менше, але торт, приготований власними руками – найкращий подарунок на торжество. Тут доведеться відштовхнутися від своєї майстерності. Якщо є якісь навички, то можна зробити прикраса складніше. Також є варіанти, з якими впорається навіть починаюча господиня. Серед них можна виділити живі квіти, ягоди і фрукти, вафельні картинки, готові кондитерські вироби.
Не можна забувати про інструмент. Якщо для випічки зараз у багатьох є роз’ємні форми, то для прикраси в деяких випадках потрібно придбати силіконові формочки або кондитерські шприци з насадками. Боятися їх використовувати не варто, так як з правильно вибраним кремом, трохи потренувавшись, прості візерунки, декор обов’язково вийдуть.
Бісквітний торт зі збитими вершками і меренгою
Торт на 16 років дівчині (фото представлено далі), можна приготувати в яскравому варіанті, прикрасивши його заздалегідь зробленим безе на паличці. Також майстер-клас допоможе спекти шифоновий мокрий бісквіт, який не потребує просочення і правильно зібрати десерт за допомогою збитих вершків.
Приготування далі.
Склад інгредієнтів
Продуктовий набір для бісквіта:
Інгредієнт | Кількість |
мука | 130 г |
цукрова пудра | 30 г |
яйця | 4 шт. |
цукор | 120 г |
молоко | 120 мл |
розпушувач | 1 ч. л. |
рослинне масло | 80 мл |
крохмаль | 50 г |
сіль | 1 щіпка |
Для безе:
Інгредієнт | Кількість |
яєчний білок | 1 шт. |
цукор | 60 г |
лимонна кислота | на кінчику ножа |
крохмаль | 1 2 ч. л. |
барвники | на свій смак |
Для крему:
Інгредієнт | Кількість |
жирні вершки (не менше 30%) | 300 мл |
цукрова пудра | 6 ст. л. |
Що допускається додавати і змінювати в складі
Для отримання шоколадного бісквіта потрібно просто 2-3 ст. л. борошна замінити тим же кількістю какао-порошку. Для аромату в основу можна додати трохи ваніліну.
Покроковий процес приготування
Покрокове приготування:
- Почати з випічки бісквіта, і цей процес потрібно зробити приблизно за 6 годин до збірки торта. Відразу включити духовку для нагрівання до 160 ° С і застелити дно рознімної форми пергаментом (змащувати краю не можна).
- Для основи дуже акуратно відокремити все білки від жовтків.
- В останні додати цукровий пісок і збивати на середніх оборотах до отримання повітряної маси. У неї влити рослинне масло і перемішати.
- Молоко підігріти (не кип’ятити) в сотейнику, влити в жовтковий склад, безперервно помішуючи. Окремо з’єднати борошно, розпушувач і крохмаль, додати до отриманої маси через сито і вимішати.
- Теплі білки збивати з сіллю до м’яких піків, засипати цукрову пудру і продовжити працювати міксером поки на поверхні не почне залишатися чіткий малюнок. Змішати з підготовленим тістом, намагаючись не збити обсяг, перенести в форму, вирівняти і запікати протягом 40 хв., А потім повністю охолодити в перевернутому вигляді.
- Для меренги яєчні білки (в них не повинно потрапити навіть краплі жовтка) відправити в емальовану, чисту і суху чашку разом з цукром. Встановити її на водяну баню, прогріти до розчинення всіх кристаликів, перемішуючи віночком.
- Зняти з плити і збивати міксером на високих оборотах, коли маса трохи буде ущільнена, додати лимонну кислоту, домогтися стійких піків і з’єднати з крохмалем. Розділивши на 2 частини, підфарбувати кожну харчовим барвником, перемішати.
- В кондитерський мішок з будь-якою великою насадкою (краще «трояндочкою») викласти отриманий білковий крем в різні половини. На лист покласти пекарські папір, зробити красиві кругляшки, тримаючи мішок строго перпендикулярно.
- У кожне вставити половинку від шпажки для шашлику. Якщо залишилася білкова маса, то можна відсадити невеликі квіточки поруч. Прикраси підсушити спочатку при кімнатній температурі протягом 2-х ч, потім в духовці при 70 ° прімерно1,5 ч, остудити.
- Безпосередньо перед початком збирання торта збити охолоджені вершки до пишного стану, вносити по 1 ст. л. цукрової пудри, не зупиняючи міксер.
- Коли крем стане щільним, залишатимуться чіткі сліди від віночків, він готовий.
Збірка і прикраса торта
Бісквіт розрізати на або 3 частини, а крем поділити на 4 рівних порції. Викладаючи по 1 Коржу в кільце або на блюдо, наносити збиті вершки. Коли десерт буде в зборі, вирівняти залишилися 2-ма частинами крему верх і боки (можна трохи підфарбувати).
Встановити меренгу, розкласти невеликі квіточки з неї і увіткнути свічку з датою Дня Народження.
Медовик з вафельної картинкою
Простий варіант урочистій випічки, тільки слід відразу дізнатися чи немає алергії у кого-то з гостей. Тему картинки можна вибрати, спираючись на інтереси дівчинки, а замовити її зараз можна або в кондитерському відділі, бо знайти в інтернеті.
Склад інгредієнтів
Для основи:
Інгредієнт | Кількість |
вершкове масло | 150 г |
мука | 2,5 ст. |
мед | 3 ст. л. |
цукор | 1 ст. |
курячі яйця | 3 шт. |
сода | 1 2 ч. Л. |
Для крему:
Інгредієнт | Кількість |
сметана | 600 г |
цукрова пудра | 150 г |
лимонний сік | 1 ч. л. |
Для цукрового сиропу:
Інгредієнт | Кількість |
вода | 100 |
цукор | 100 |
мед | 1 ст. л. |
Для прикраси:
Інгредієнт | Кількість |
вафельна картинка | 1 шт. |
Що допускається додавати і змінювати в складі
Замість вершкового масла для бісквіта можна взяти якісний маргарин з високою жирністю (більше 80%).
Покроковий процес приготування
Приготування по кроках:
- Для бісквіта в емальовану чашку помістити все вершкове масло, мед і цукор, розтопити все помішуючи. Додати соду і відразу зняти з вогню. У цей момент повинен пройти бурхливий процес гасіння.
- Курячі яйця трохи збити, змішати з трохи остигнула медової масою і почати вносити просіяне борошно, вимішуючи не дуже густе тісто, яке згодом поділити на 8 частин.
- З кожного грудки розкачати коржі на пекарської папери, випікати при 200 ° С, залишивши в печі кожну частину приблизно на 2-3 хв. Ще в гарячому вигляді відразу надати рівну форму, обрізавши краю.
- Для крему змішати цукровий пісок з теплою сметаною, лимонним соком, збити міксером до зникнення всіх кристаликів.
- Для сиропу досить з’єднати воду з цукром, довести до кипіння і уварити до густого стану, додати мед і добре вимішати.
Збірка і прикраса торта
При складанні такої випічки краще відразу зробити кілька проколів виделкою на кожному коржі, щоб він добре просочився. Потім викладати по одному, змащувати необхідною кількістю солодкої сметани, покриваючи наступної основою. Залишити в холодильнику приблизно на 2-3 ч.
Тепер зверху зняти залишки крему, нанести невеликий шар сиропу, красиво укласти вирізану вафельну картинку і змастити її зверху знову сиропом за допомогою пензлика.
Залишки від коржів перемолоти блендером і нанести їх на боки десерту.
Торт червоний оксамит з живими квітами
Торт на 16 років дівчині (фото допоможе в приготуванні), виконаний за рецептом знаменитого десерту «Червоний оксамит», стане «королем» торжества. Швидко прикрасити його можна живими квітами. Але не всі їх види підходять, і це слід обов’язково враховувати. Не можна брати гортензію, гіацинт, конвалія, жасмин, лілію, каллу, тюльпани, крокус і стреліції, щоб не нашкодити здоров’ю.
Торт на 16 років дівчині – Червоний оксамит з квітами.
Варто взяти троянди, ромашки, орхідеї. Потрібно враховувати і алергію на деякі види.
Склад інгредієнтів
В основу:
Інгредієнт | Кількість |
мука | 300 г |
кефір | 240 мл |
соняшникова олія | 240 мл |
крохмаль | 40 г |
яйця | 5 шт. |
цукор | 380 г |
сіль | 1 2 ч. Л |
ванілін | 1 пакетик |
какао | 2 ст. л. |
вершкове масло | 110 г |
розпушувач | 1 ч. л. |
червоний харчової колір | за смаком |
В крем:
Інгредієнт | Кількість |
вершковий сир | 350 г |
цукрова пудра | 150 г |
вершки 33% | 200 мл |
Для прикраси:
Інгредієнт | Кількість |
живі квіти | кількість на свій розсуд |
Покроковий процес приготування
Детальний керівництво:
- Для основи в чашу блендера помістити вершкове масло кімнатної температури з цукровим піском і пробити на середній швидкості до пишної маси. Не вимикаючи апарат, влити рослинне масло.
- Розділити яйця кімнатної температури на 2 складові в різні чашки. Білки поставити в холодильник, а жовтки відправити в підготовлений склад в блендері, відразу влити теплий кефір, трохи барвника, насипати ванілін і пробити ще раз.
- В окремій чашці змішати борошно, соду, крохмаль і какао, просіяти через сито і внести в червону масу. Домогтися однорідності складу і відставити на час.
- Сіль всипати в охолоджені білки, збити їх на високих оборотах до піків , а потім змішати обидві маси лопаткою рухами знизу-вгору, щоб не втратити обсяг. Отримане тісто розділити на 3 рівні частини.
- У форми застелити тільки дно, розподілити основу і випікати протягом 30 хв. при 180 ° С, а потім трохи остудити, не виймаючи з духовки. Бісквіту дати настоятися і повністю охолонути протягом 8 ч. Щоб він залишився трохи вологим, обернути на цей час харчовою плівкою.
- Перед складанням в чашу блендера помістити вершковий сир і пробити його разом з цукровою пудрою протягом 30 хв., а потім додати охолоджені вершки і домогтися пишною, однорідної маси.
Збірка і прикраса торта
Роз’ємну форму або кондитерське кільце покрити харчовою плівкою, укладати всередину по 1 Коржу, змащувати вершковим кремом. Продовжувати поки не скінчиться бісквіт, а потім вирівняти поверхню і дати постояти торту в холодильнику близько 2-х ч.
Свіжі квіти обрізати, залишивши 4-5 см стебла, який обсушити, прибрати з нього листя , якщо є. Всю нижню частину, яка увійде в бісквіт, добре обмотати харчовою плівкою.
Вийняти десерт з форми, обсипати краю крихтою, що залишилася після прикраси і створити нагорі красиву експозицію з квітів.
З ягодами
Торт дівчині на 16 років багато хто готує на основі рецепта «Молочної дівчинки».
Для його прикраси чудово підійдуть ягоди або шматочки фруктів. Як це красиво, видно на фото.
Склад інгредієнтів
Бісквітна основа:
Інгредієнт | Кількість |
згущене молоко | 600 г |
мука | 240 г |
яйця | 3 шт. |
розпушувач | 1 ч. л. |
В крем:
Інгредієнт | Кількість |
вершки 33% | 150 мл |
сирний сир | 500 г |
цукрова пудра | 100 г |
Глазур:
Інгредієнт | Кількість |
плитка шоколаду | 200 г |
вершкове масло | 100 г |
Для прикраси:
Інгредієнт | Кількість |
ягоди будь-які | 400 г |
Що допускається додавати і змінювати в складі
Замість ягід можна взяти для прикраси шматочки фруктів, тільки їх потрібно скропити лимонним соком, щоб вони не потемніли.
Покроковий процес приготування
Покрокове приготування:
- Згущене молоко вилити в чашу блендера , туди ж вбити курячі яйця і збити до появи на поверхні бульбашок. Борошно просіяти разом з розпушувачем і засипати в пухку масу.
- Вимішати спочатку лопаткою, а потім віночком і відставити убік. В цей час покрити лист пергаментом, намалювати на ньому 2 шт. рівні кола за допомогою тарілки, зробити ще таких 4-4 заготовки.
- У центр кожної фігури викласти по 3 ст. л. тіста, акуратно розмазати, не виходячи за краї і випікати при 180 ° С протягом 5 хв. Охолоджувати коржі потрібно, переклавши їх шматком пекарської папери.
- У глибоку тарілку викласти весь вершковий сир, насипати цукрової пудри і на малих обертах вимішати до однорідності. Потім влити холодні вершки, підвищити швидкість міксера і домогтися щільності крему (він не повинен збігати з віночка).
- На водяній бані розтопити гіркий шоколад з вершковим маслом.
Збірка і прикраса торта
Коржі вирівняти гострим ножем, поклавши тарілку зверху, укладати по одному, змащуючи кожен отриманим кремом. Вирівняти поверхню і боки залишками вершкової, пишної маси. Підготовлену глазур перекласти ложкою в кульок з пекарської папери або в корнет, полити їй край торта, щоб вийшли патьоки. Поруч з шоколадним складом укласти красиво заздалегідь помиті, підсушені ягоди без плодоніжок.
Шоколадний торт, прикрашений кіндерами
Торт на 16 років дівчині ( фото вказує, яке прикраса використовується) в шоколадному варіанті – десерт для справжніх ласунів. Саме цей десерт не займе багато часу на приготування і оформлення.
Приготування далі.
Склад інгредієнтів
Для основи:
Інгредієнт | Кількість |
какао | 60 г |
мука | 200 г |
розпушувач | 1,5 ч. л. |
цукор | 250 г |
яйця | 6 шт. |
сіль | 1 щіпка |
Крем-шалот:
Інгредієнт | Кількість |
вода | 4 ст. л. |
жовток | 4 шт. |
какао | 40 г |
вершкове масло | 300 г |
згущене молоко | 250 мл |
Глазур:
Інгредієнт | Кількість |
вершкове масло | 60 г |
гіркий шоколад | 60 г |
Для прикраси:
Інгредієнт | Кількість |
батончики, вафлі, яйце «Кіндер» | на свій розсуд |
Покроковий процес приготування
Керівництво по кроках:
- Для бісквіта змішати яйця з цукровим піском, сіллю, збивати міксером спочатку на малих обертах, а потім збільшити їх до максимуму і домогтися збільшення обсягу в 3 рази. Змішати борошно з розпушувачем, какао, просіяти і висипати в пишну масу, акуратно вимішати однорідне тісто.
- На дно термостійкої форми укласти пергаментний папір, викласти туди підготовлену масу, вирівняти верх, випікати в духовці, заздалегідь розігрітій до 180 ° С, протягом 40 хв.
- Відразу основу не виймати, дати постояти 10 хв., А потім підрізати краю, звільнити від форми і остудити повністю в перевернутому стані не менше 10 год, прикривши харчовою плівкою.
- Для крему з’єднати в одному посуді жовтки з водою , потім змішати зі згущеним молоком і поставити на водяну баню. Кип’ятити склад не можна, тільки добре прогріти до 80 ° С, постійно помішуючи, а потім остудити.
- Окремо збити вершкове масло, вносити в пишну масу по 1 ст. л. жовткової основи, всипати через сито какао і вимішати однорідний крем.
На водяній бані безпосередньо перед складанням розтопити вершкове масло з шоколадною плиткою, не даючи складу закипіти.
Збірка і прикраса торта
Готовий корж розділити на 3 частини, укласти першу на блюдо, покрити 1 4 частиною крему. Повторити дії до кінця, вирівнявши всю поверхню залишками шоколадного крему. Бока можна обсипати бісквітної, пісочної крихтою або меленими горіхами. Верх десерту прикрасити половинками шоколадного яйця «Кіндер», відкритими і поділеними на половинки цукерками, і вафлями.
Мусовий торт з сердечками
Торт на 16 років дівчині, фото-рецепт якого описаний останнім, зажадає достатньої кількості часу, але смак і вигляд його цього гідний.
Десерт у вигляді серця підійде не тільки дівчинці підліткового періоду, його можна приготувати і дівчині більш старшого віку.
Склад інгредієнтів
Шоколадний бісквіт:
Інгредієнт | Кількість |
яйця | 2 шт. |
цукор | 70 г |
какао | 15 г |
мука | 70 г |
розпушувач | 1 2 ч. л. |
Мус:
Інгредієнт | Кількість |
желатин | 20 г |
цукрова пудра | 300 г |
жирні вершки | 400 мл |
вода | 80 мл |
йогурт натуральний | 500 г |
лимонний сік | 3 ст. л. |
Конфі полуничне:
Інгредієнт | Кількість |
свіжа полуниця | 250 г |
желатин | 10 г |
цукор | 80 г |
крохмаль | 12 г |
Дзеркальна глазур:
Інгредієнт | Кількість |
згущене молоко | 100 мл |
желатин | 12 г |
глюкоза | 150 г |
вода | 75 мл |
вода (для желатину) | 60 |
білий шоколад | 150 г |
цукор | 150 г |
Що допускається додавати і змінювати в складі
Дана кількість продуктів дано для невеликого торта, для приготування десерту великого обсягу буде потрібно його збільшити.
Покроковий процес приготування
Покрокове приготування:
- Приступити до приготування мусу. Для цього замочити в теплій воді желатин до розбухання. Збити охолоджені вершки, поступово додаючи цукрову пудру. Коли почнуть з’являтися піки, влити лимонний сік.
- Желатин змішати з йогуртом, процідити через сито, щоб не було грудок, а потім з’єднати зі збитими вершками.
- У силіконову форму у вигляді сердечка вилити 1 2 частина мусу, вирівняти, покласти конфі, знову полити мусом. Останнім акуратно розташувати шоколадний бісквіт, підрівняти все лопаткою, щоб форма була повністю заповнена. Витримати близько 6 ч.
- Для дзеркальної глазурі вимочити желатин в теплій воді не менше 15 хв., Перемістити в чашу блендера разом з поламаною плиткою шоколаду і згущеним молоком. Відставити в сторону.
- Для сиропу в емальованому посуді змішати цукор, глюкозу та воду, проварити на середньому вогні до загусання, а потім влити в блендер в підготовлені продукти і збити до однорідності.
- Настоявся до цього часу торт вийняти з форми, намагаючись не пошкодити, встановити на решітку або широкий стакан і полити зверху дзеркальної глазур’ю, остигнула приблизно до 30 °. Можна зробити малюнок, якщо заздалегідь якусь його частину пофарбувати.
Збірка і прикраса торта
Окрасою в даному рецепті послужать ті ж сердечка, тільки вирізані з залишився конфі (з контейнера).
Корисні поради
Кілька корисних порад, які не дадуть зробити помилок:
- бісквіти завжди потрібно дати охолонути і відлежатися. Це потрібно враховувати перед святом.
- Рівніше боки і поверхню будуть, якщо при складанні скористатися кондитерським кільцем або рознімної формою.
- Можна купити кондитерський шприц або насадки з корнетом і спробувати зробити бордюри або прості квіти з крему.
- Якщо немає часу на приготування торта 16-річній дівчині на День Народження, то можна купити готові в супермаркеті. Там же продають і збиті вершки. Скориставшись фотографіями красивого десерту, можна спробувати прикрасити так само або по-своєму, підключивши фантазію.
Відео про приготуванні торта на 16 років дівчині
Рецепт приготування торта на 16 років дівчині: