У складі торта тонкі медово-шоколадні коржі і трюфельний крем з вершків, шоколаду і горіхової пасти. Торт виходить смачний, ніжний і дуже-дуже шоколадний. Якщо Вам до вподоби таке поєднання інгредієнтів, то Ви просто змушені його приготувати до свого святкового столу!
Для рецепта вам знадобиться:
Для тіста:
- 150 г меду
- 200 г цукру
- 1 яйце
- 2 жовтки
- 40 г какао-порошку
- 100 мл молока
- 100 г вершкового масла
- 600 г борошна
- 1 ч. ложка соди
Для крему:
- 500 мл вершків 33-35%
- 200 г шоколаду
- 150 г горіхової пасти
- 1 ст. ложка коньяку
Для глазурі:
- 100 г шоколаду
- 60 г вершкового масла
Для безе:
- 2 білка
- 90 г цукру
Для прикраси:
- 100 г горіхів
вага торта – 2,1 кг
Рецепт приготування:
Вершки нагріваємо до дуже гарячого, практично до кипіння, кладемо шоколад і залишаємо хвилин на п’ять, для того щоб шоколад підтанув. Потім розмішуємо до отримання однорідної маси. Ставимо масу в холодильник, як мінімум на 2-3 години, вона повинна добре охолодитися.
Молоко нагріваємо до дуже гарячого, вливаємо в какао-порошок і розмішуємо.
Вершкове масло розтоплюємо.
Мед перекладаємо в глибокий сотейник і нагріваємо до дуже гарячого, приблизно до 60 ° С. У гарячий мед всипаємо негашену соду і розмішуємо. В результаті виходить ось така красива медова пінка.
Яйця збиваємо з цукром. Сюди ж додаємо розтоплене вершкове масло, розмішуємо. Додаємо розведений гарячим молоком какао-порошок, розмішуємо. Потім медову пінку і все розмішуємо до однорідного стану. Поступово додаємо просіяне борошно і замішуємо тісто. Тісто виходить досить м’яке, воно трохи липкувате – це цілком нормально. Не потрібно домагатися, щоб тісто було абсолютно нелипким, інакше коржі будуть жорсткими.
Тісто підкачуємо і ділимо в залежності від бажаної кількості коржів. Мені подобається, коли коржів багато, коли вони тоненькі, тому я поділила тісто на 12 частин.
Кожен шматочок тіста підкачуємо, збираємо на тарілку, накриваємо і нікуди не прибираємо, залишаємо на робочому столі.
Далі розгортаємо і печемо коржі. Тісто липкувате, тому при необхідності користуємося борошном. Товщина розкачування на ваш розсуд. З розкачаного тіста вирізаємо коло. Я це робила за допомогою кришки діаметром 24 см.
Обрізки прибираємо, збираємо, їх потім можна буде знову розкачати.
Корж густо наколюємо виделкою і випікаємо в попередньо розігрітій до 170-180 ° С духовці до готовності. Печеться корж приблизно 5-7 хвилин. Свіжоспечений корж відразу ж знімаємо з аркуша паперу для випічки і охолоджуємо на рівній поверхні.
В результаті у мене вийшло 12 красивих, тонких медових коржів.
Збиваємо шоколадну масу до стійких піків. Додаємо горіхову пасту, розмішуємо. Потім коньяк, розмішуємо і наш крем готовий. Він виходить ніжний і дуже шоколадний.
Збираємо торт.
На робочій поверхні розкладаємо коржі, розподіляємо крем, один корж залишаємо без крему. Обов’язково залишаємо невелику кількість крему, приблизно як на 1 корж, для того щоб вирівняти боки торта.
Крему за рецептом виходить не дуже багато, його буквально в обріз, тому якщо ви любите, щоб крему було побільше, то приготуйте полуторну норму.
Промазуємо коржі кремом і збираємо стопкою. Зараз коржі досить щільні, добре тримають форму, практично не гнуться, але коли торт постоїть, просочиться, вони стануть дуже ніжними і м’якими.
Викладаємо останній корж, торт підрівнюємо, залишеним кремом промазуємо боки торта
і присипаємо рубаними горіхами. Як варіант, можна просипати крихтою від обрізків.
Торт поки залишаємо прямо на робочому столі на пару годин, для того щоб він настоявся і просочився.
За рецептом у нас залишилося 2 білка і я зробила безе для прикраси.
Для шоколадної глазурі шоколад і масло акуратно розтоплюємо і виливаємо на торт.
Розподіляємо, не доходячи до країв, приблизно 1-1,5 см, потім за допомогою лопатки зганяємо глазур вниз. В результаті утворюються красиві шоколадні підтікання. Прикрашаємо торт безе і він готовий.
Вважається, що медові торти смачніше на наступний день, оскільки торту потрібно дати просочитися.
Приємного вам чаювання!
Відео рецепт:
Автор рецепту: Готовим с Ириной Хлебниковой