Напекти пиріжків або зробити великий пиріг з капустою, картоплею, яблуками, грибами, зеленню або ягодами – можна і з найпростішого пісного тіста. Випічка виходить як пух, це ідеальний варіант для посту.
Інгредієнти:
- 1 ст. л. сухих дріжджів
- 5 склянок борошна
- 1 ч. л. солі без верху
- 1 ст. л. цукру
- 2 склянки теплої води
- 4 ст. л. рослинної олії
Приготування:
- Борошно просіяти двічі. Змішати з цукром і сіллю.
- Всипати в борошно дріжджі і влити рослинну олію.
- Частинами влити в борошняну суміш теплу воду, помішуючи масу ложкою.
- Продовжити лити водичку і замішувати тісто, тепер уже руками.
- Готове тісто прикрити рушником і поставити в тепле місце підходити на 1-1,5 години. Тісто, що підійшло осадити і дати йому ще раз підійти.
- Тепер як з будь-яким тікстом: обробити його на шматочки і можна ліпити пиріжки з будь-якою начинкою.
Пиріжки з цього тіста готують двома способами – смажать в олії з двох сторін або печуть в духовці.
Щоб печені пиріжки були рум’яними їх потрібно змащувати солодкою або солоною водою.