Тісто дріжджове без яєць і молока: ідеальний варіант для посту

Напекти пиріжків або зробити великий пиріг з капустою, картоплею, яблуками, грибами, зеленню або ягодами – можна і з найпростішого пісного тіста. Випічка виходить як пух, це ідеальний варіант для посту.

Тісто дріжджове без яєць і молока: ідеальний варіант для посту

Інгредієнти:

  • 1 ст. л. сухих дріжджів
  • 5 склянок борошна
  • 1 ч. л. солі без верху
  • 1 ст. л. цукру
  • 2 склянки теплої води
  • 4 ст. л. рослинної олії

Приготування:

  1. Борошно просіяти двічі. Змішати з цукром і сіллю.
  2. Всипати в борошно дріжджі і влити рослинну олію.
  3. Частинами влити в борошняну суміш теплу воду, помішуючи масу ложкою.
  4. Продовжити лити водичку і замішувати тісто, тепер уже руками.
  5. Готове тісто прикрити рушником і поставити в тепле місце підходити на 1-1,5 години. Тісто, що підійшло осадити і дати йому ще раз підійти.
  6. Тепер як з будь-яким тікстом: обробити його на шматочки і можна ліпити пиріжки з будь-якою начинкою.

Пиріжки з цього тіста готують двома способами – смажать в олії з двох сторін або печуть в духовці.

Щоб печені пиріжки були рум’яними їх потрібно змащувати солодкою або солоною водою.

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал