Виходить дуже ніжний, ситний та гарний у розрізі десерт, який сподобається всім хто його спробує, до того ж, проситимуть у Вас рецепт! Цей пиріг ідеально підійде коли немає часу на складне приготування, а хочеться чогось дуже смачного і ароматного.
Такий пиріг можна приготувати з млинців, але якщо не хочеться додаткової метушні на кухні, то рятує лаваш.
Замість персиків можна використовувати родзинки, горіхи або ягоди до смаку.
Список потрібних інгредієнтів:
( форма 20 )
- 550 г сиру,
- 2 яйця,
- цукор/цукрозамінник за смаком (у мене 40 г цукру),
- натуральна ваніль або 10 г ванільного цукру,
- 200 г лаваша,
- 200 г консервованих персиків.
Рецепт приготування:
- До сиру додати яйця, цукор, ванільний цукор і все добре розім’яти вилкою. Якщо сир крупнозернистий, попередньо можна перетерти його через сито.
- Лаваш розрізати на прямокутники (у рецепті 4 штуки 27 на 30 см), а персики порізати невеликими шматочками.
- На кожну смужку з лаваша викласти чверть сирної маси та розрівняти, не доходячи до краю.
- Зверху викласти четвертину персиків і повернути в рулети.
Для заливки:
- 1 яйце,
- цукор/цукрозамінник за смаком (у рецепті 30 грам цукру),
- 20 грам борошна,
- 150 грам сметани.
Рецепт приготування:
- До яйця всипати цукор, збити вилкою, додати борошно, сметану і перемішати до однорідної маси без грудочок.
- У форму, застелену фольгою або пергаментом, викласти рулети у вигляді равлика ( як на фото нижче), зверху розрівняти заливку та випікати в розігрітій до 180° С духовці до рум’яності ( приблизно 30-40 хвилин).
Гарного та приємного приготування Вам і смачного чаювання! Зберігайте собі рецепт, щоб не загубити і завжди мати під рукою.
Примітка, для тих хто рахує калорії! КБЖУ на 100 грам: 140/12/4/14 (без цукру); 156/11/4/19 (з цукром).