Дуже ніжний та повітряний десерт, який можна міняти, наповнюючи своїм улюбленим варенням. У рецепті чорнично-ожинове, вийшло дуже смачно! Солодкуватість теж багато в чому залежатиме від варення, його краще брати не занадто нудке і погустіше!
Робиться досить швидко та легко!
Список потрібних ігредієнтів:
Основа (20×20 см)
- 250 гр печива
- 6 ст. л. вершкового масла
Вершково-сирний шар
- 250 гр вершкового сиру
- 100 гр цукру
- 400 гр вершків (33-35%)
- 1 ч. л. ванільного екстракту
- 3 ст. л. цукру
- 590-600 гр чорничного варення
Можливо знадобиться желатин, якщо варення рідкувате!!!
Покроковий рецепт приготування з фото:
- Печиво подрібнити. Відкласти 2 ст. л. для посипання, решту змішати із розтопленим маслом. Викласти сумішшю дно форми (20-22 см×20-22 см), утрамбувати. Можна прибрати у холодильник.
- Збити вершковий сир із 100 гр цукру та половиною ванільного екстракту.
- В окремій мисці збити вершки з 3 ст. л. цукру і половиною ванільного екстракту, що залишилося, до утворення жорстких піків (збивати бажано в охолодженому посуді і охолодженими вінчиками).
- Об’єднати вершки із сирною масою. Поступово розподілити на основі трохи менше половини.
- Поверх викласти варення. Якщо варення рідке, то можна замочити желатин до набухання, розтопити його і додати у варення (орієнтуйтеся на густоту свого варення, але не старайтеся, щоб не вийшло щільне желе, сам повітряний десерт). Якщо додавали желатин, відправте в холодильник, щоб воно трохи схопилося.
- Покрити чорничний шар вершково-сирною сумішшю, що залишилася, і посипати розкрошеним печивом.
- Відправити в холодильник на кілька годин.
Смачного приготування Вам і не забувайте зберегти рецептик і залишайте свої відгуки!