Сирні палички – це проста і дуже смачна закуска для компанії. Таке частування можна приготувати різними способами. Найяскравіші ідеї ви знайдете в нашій кулінарній добірці з дев’яти рецептів приготування в домашніх умовах з покроковими фото. Вибирайте відповідний для себе варіант і швидше пробуйте!
Сирні палички в паніровці
Сирні палички в паніровці виходять неймовірно смачними, хрусткими і апетитними. Подавайте їх як самостійну закуску з вашими улюбленими соусами. Для приготування паличок використовуйте перевірений рецепт з фото з нашої кулінарної добірки.
Час готування – 25 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Сир моцарела – 230 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Сухарі панірувальні – 150 гр.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Борошно – 30 гр.
- Трави італійські – 0,5 ч.л.
- Сіль – 0,5 ч.л.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Вода – 2 ст.л.
- Олія – 1 ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.
Крок 2. Розробляємо твердий сир на брусочки рівної довжини і товщини.
Крок 3. У глибоку миску висипаємо вказану кількість панірувальних сухарів. Додаємо до них сіль і спеції.
Крок 4. Перемішуємо панірувальні сухарі зі спеціями.
Крок 5. Розтоплюємо вершкове масло і вливаємо його в сухарі.
Крок 6. Гарненько перемішуємо сухарі з маслом. Ретельно перетираємо. Крихітка повинна вийти розсипчастою.
Крок 7. У глибоку миску розбиваємо курячі яйця і додаємо дві столові ложки води.
Крок 8. Збиваємо яйця з водою до з’єднання.
Крок 9. Кожну сирну смужку обвалюємо спершу в борошні.
Крок 10. Далі палички занурюємо в яєчну суміш.
Крок 11. Потім гарненько обвалюємо в панірувальних сухарях з усіх боків.
Крок 12. Розкладаємо заготовки по деку, застеленому фольгою або пергаментом. Прикриваємо палички шматочками фольги.
Крок 13. Відправляємо заготовки в розігріту до 200 ° духовку на 15 хвилин.
Крок 14. Сирні палички в паніровці готові. Подавайте до столу просто так або з соусом.
Сирні палички як в Макдональдсі
Сирні палички як в Макдональдсі виходять дивно смачними, хрусткими і апетитними. Таку закуску можна подавати з вашими улюбленими соусами за смаком. Для простого і швидкого приготування використовуйте перевірений рецепт з покроковими фото.
Час готування – 20 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Сир твердий – 200 гр.
- Сухарі панірувальні – 200 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Борошно – 100 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо зазначені інгредієнти для приготування сирних паличок.
Крок 2. Твердий сир ріжемо брусочками однакової довжини і товщини.
Крок 3. Обвалюємо сир в суміші з збитого курячого яйця.
Крок 4. Далі сир обвалюємо в борошні.
Крок 5. Знову занурюємо в суміш з курячого яйця.
Крок 6. Потім гарненько обвалюємо в панірувальних сухарях.
Крок 7. Перекладаємо заготовки в сковороду з великою кількістю олії. Обсмажуємо до рум’янцю з усіх боків.
Крок 8. Перекладаємо частування на паперові рушники, щоб видалити зайвий жир.
Крок 9. Сирні палички як в Макдональдсі готові. Викладайте на тарілку і подавайте до столу!
Сирні палички з листкового тіста
Сирні палички з листкового тіста – це оригінальне і просте у виконанні частування, яке порадує яскравим смаком і апетитним видом. Такий продукт можна подавати в якості самостійної закуски або використовувати як доповнення до гарячих супів. Обов’язково спробуйте!
Час готування – 25 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Тісто листкове – 250 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Сир голландський – 60 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Листкове тісто заздалегідь дістаємо з пачки і даємо йому розморозити.
Крок 2. Форму для випікання збризкуємо водою.
Крок 3. Розморожене тісто нарізаємо смужками і викладаємо їх в форму для випікання.
Крок 4. На дрібній терці натираємо твердий сир.
Крок 5. Розбиваємо куряче яйце в глибоку тарілку і збиваємо його виделкою.
Крок 6. Смужки з тіста обмазуємо збитим яйцем і посипаємо тертим сиром.
Крок 7. Випікаємо в духовці при температурі 180 ° до рум’янцю. На це піде приблизно 10-15 хвилин.
Крок 8. Сирні палички з листкового тіста готові. Пригощайтеся!
Сирні палички на кефірі
Сирні палички на кефірі виходять неймовірно смачними, ніжними і апетитними. Подавайте їх як доповнення до гарячих домашніх страв або використовуйте в якості самостійної закуски. Для приготування беріть на замітку перевірений рецепт з нашої добірки.
Час готування – 30 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Сир твердий – 70 гр.
- Борошно – 150 гр.
- Кефір – 50 мл.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Розпушувач – 0,5 ч.л.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. У глибокій мисці з’єднуємо кефір з розм’якшеним вершковим маслом. Гарненько все розтираємо.
Крок 2. Додаємо сюди сир, попередньо натертий на терці з дрібними зубчиками. Перемішуємо.
Крок 3. Додаємо сюди борошно, розпушувач і сіль. Замішуємо туге однорідне тісто.
Крок 4. Підготовлене тісто розгортаємо в пласт.
Крок 5. Заготівлю нарізаємо акуратними паличками.
Крок 6. Палички сирного тіста розкладаємо по деку з пергаментом.
Крок 7. Випікаємо частування при температурі 200 ° близько 15-20 хвилин.
Крок 8. Сирні палички на кефірі готові. Подавайте до столу і угощайтесь!
Сирні палички у фритюрі
Сирні палички у фритюрі виходять дуже смачними і з апетитною рум’яною скоринкою. Таку закуску можна їсти просто так або подавати до столу з вашими улюбленими соусами. Для приготування беріть на замітку перевірений рецепт з покроковими фото.
Час готування – 20 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Сир твердий – 0,5 кг.
- Молоко – 50 мл.
- Борошно – 100 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Сухарі панірувальні – 100 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Твердий сир ріжемо брусочками однакового розміру.
Крок 2. У глибоку миску висипаємо панірувальні сухарі і додаємо до них сіль і спеції. Перемішуємо.
Крок 3. Збиваємо яйця з сіллю і невеликою кількістю молока. Твердий сир обвалюємо в борошні і занурюємо в яєчну суміш.
Крок 4. Далі сирні палички гарненько обвалюємо в панірувальних сухарях.
Крок 5. Так чинимо з усіма паличками і викладаємо їх на плоску тарілку.
Крок 6. У сотейник або в спеціальну фритюрницю виливаємо велику кількість олії. Нагріваємо його і занурюємо сюди сирні палички. Обсмажуємо до рум’яної скоринки і дістаємо з масла за допомогою шумівки. Потім продукт можна викласти на паперові рушники, щоб ввібрати зайву олію.
Крок 7. Сирні палички у фритюрі готові. Швидше пробуйте!
Домашні сирні палички в духовці
Домашні сирні палички в духовці – це цікавою частування, яке порадує яскравим смаком і апетитним зовнішнім виглядом. Такий продукт можна подавати в якості самостійної закуски або використовувати як доповнення до гарячих обідніх страв. Обов’язково беріть на замітку!
Час готування – 25 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Сир твердий – 150 гр.
- Борошно – 150 гр.
- Молоко – 100 мл.
- Масло вершкове – 80 гр.
- Розпушувач – 3 гр.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Зазначена кількість твердого сиру натираємо на великій терці.
Крок 2. Тертий сир з’єднуємо з розм’якшеним вершковим маслом і гарненько перемішуємо.
Крок 3. Додаємо сюди борошно, молоко, розпушувач і сіль. Починаємо все перемішувати.
Крок 4. Замішуємо туге однорідне тісто і прибираємо його в холодильник на 30 хвилин.
Крок 5. Підготовлене тісто розгортаємо в тонкий пласт. Нарізаємо його вузькими смужками. Потім ці смужки накручуємо на дерев’яну паличку. Палички виймаємо і отримуємо привабливий сирні заготовки.
Крок 6. Частування викладаємо на деко з пергаментом. Випікаємо до рум’янцю при температурі 200 °. На процес піде близько 15 хвилин.
Крок 7. Домашні сирні палички в духовці готові. Подавайте до столу і угощайтесь!
Сирні палички з дріжджового тіста
Сирні палички з дріжджового тіста виходять неймовірно смачними, ніжними і апетитними. Подавайте їх як доповнення до гарячих домашніх страв або використовуйте в якості окремої закуски. Для приготування використовуйте перевірений рецепт з нашої добірки.
Час готування – 1 година 30 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Борошно – 200 гр.
- Молоко – 60 мл.
- Яйце – 1 шт.
- Цукор – 0,5 ч.л.
- Сіль – 0,5 ч.л.
- Дріжджі сухі – 1 ч.л.
- Вода – 20 мл.
- Сир твердий – 50 гр.
- Кунжут білий – 2 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Спершу приготуємо опару. Вимішуємо тепле молоко, цукор, сіль, сухі дріжджі і три столові ложки борошна.
Крок 2. Ми залишаємо опару на 15 хвилин.
Крок 3. У глибоку миску просіюємо борошно яке залишилось і додаємо сюди одне куряче яйце.
Крок 4. Твердий сир натираємо на терці з дрібними зубчиками.
Крок 5. Сир і готову опару відправляємо в загальну заготівлю і починаємо перемішувати.
Крок 6. Замішуємо однорідне тісто. При необхідності, підсипаємо ще борошна. Прибираємо заготівлю в тепле місце на 1 годину.
Крок 7. Готове тісто ділимо на рівні невеликі шматочки. Кожен шматочок розкочуємо в довгу ковбаску.
Крок 8. Отримані заготовки викладаємо на деко з пергаментом. Збризкуємо їх водою і посипаємо кунжутом. Випікаємо близько 20-25 хвилин при температурі 180 °.
Крок 9. Сирні палички з дріжджового тіста готові. Можна пробувати!
Сирні палички з часником
Сирні палички з часником – це оригінальне частування, яке порадує яскравим смаком і апетитним ароматом. Такий продукт можна подавати в якості самостійної закуски або використовувати як доповнення до гарячих обідніх супів. Обов’язково спробуйте!
Час готування – 40 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 3
Інгредієнти:
- Борошно – 3 ст.
- Цукор – 1 ст.л.
- Розпушувач – 1 ч.л.
- Сіль – 3 гр.
- Дріжджі сухі – 15 гр.
- Вода – 1 ст.
- Оливкова олія – 80 мл.
- Сир твердий – 100 гр.
- Часник – 3 зубчика.
- Кунжут білий – для прикраси.
Процес приготування:
Крок 1. Твердий сир натираємо на середній або дрібній терці. Подрібнюємо часник.
Крок 2. Змішуємо теплу воду з дріжджами, цукром і невеликою кількістю борошна. Ми залишаємо опару на 5-10 хвилин, потім додаємо решту борошно, додаємо сіль і розпушувач. Перемішуємо, вливаємо оливкову олію і замішуємо однорідне тісто, даємо йому відпочити, накривши рушником, на 15 хвилин.
Крок 3. Готове тісто обминаємо руками і ділимо на рівні шматочки. Ліпимо з них акуратні кульки і залишаємо на 10 хвилин.
Крок 4. Тепер займемося начинкою. Подрібнений часник перемішуємо з оливковою олією.
Крок 5. Кожній кульці надаємо прямокутну форму. Розгортаємо заготовки в тонкий пласт. Обмазуємо пласти тіста часниковим маслом і посипаємо тертим сиром. Скручуємо все це в рулетики і розтягуємо, надаючи форму джгутів.
Крок 6. Оригінальні палички викладаємо на деко з пергаментом. Обмазуємо їх водою і посипаємо кунжутом. Випікаємо 20-25 хвилин при температурі 220 °.
Крок 7. Сирні палички з часником готові. Подавайте до столу і угощайтесь!
Сирні палички в клярі на сковороді
Сирні палички в клярі на сковороді виходять дуже смачними, хрусткими і рум’яними. Таку закуску можна їсти просто так або подавати до столу з вашими улюбленими соусами. Приготувати частування нескладно. Для цього беріть на замітку перевірений рецепт з покроковими фото.
Час готування – 20 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Сир твердий – 0,5 кг.
- Борошно – 150 гр.
- Молоко – 70 мл.
- Сухарі панірувальні – 100 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.
Крок 2. Твердий сир ріжемо на брусочки.
Крок 3. Для кляру збиваємо яйця з сіллю, перцем, борошном і молоком. Суміш повинна вийти однорідна і без грудочок.
Крок 4. У цьому клярі обвалюємо кожен шматочок сиру.
Крок 5. Далі заготовки обвалюємо в панірувальних сухарях.
Крок 6. Перекладаємо їх в сковороду з розігрітому олією і обсмажуємо до рум’янцю з усіх боків. Перед подачею можна покласти на паперові рушники, щоб видалити зайвий жир.
Крок 7. Сирні палички в клярі на сковороді готові. Пригощайтеся!