Сирні кульки – це закуска, яка здивує кожного, хто відкусить хоча б шматочок, починаючи від найменших до дорослих. Готується така страва по-різному, наприклад, щоб отримати рум’яну і хрумку скоринку, заготовки необхідно обсмажити у фритюрі. А щоб насолодитися ніжним смаком і текстурою, яка тане в роті, то до сиру можна додати подрібнені крабові палички і соус – вуаля, 5 хвилин і дивовижна закуска вже на вашому столі!
Швидкі сирні кульки на сковороді
Швидкі сирні кульки на сковороді – це неймовірно смачна і оригінальна закуска, яка стане ідеальним доповненням до пінних прохолодним напоїв. За бажанням, таке блюдо можна доповнити великою морською сіллю або подрібненим часником.
Час готування – 120 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 5.
Інгредієнти:
- Сир – 300 гр.
- Кефір – 300 мл.
- Борошно – 500 гр.
- Яйця – 2 шт.
- Цукор-пісок – 3 ст.л.
- Сіль – 1 ч.л.
- Розпушувач / сода – 14 гр. / 1,5 ч.л.
- Часник – за смаком.
- Олія соняшникова – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Перед початком готування відміряємо потрібна кількість сухих і рідких інгредієнтів.
Крок 2. У кефір кімнатної температури вбиваємо яйця.
Крок 3. Висипаємо розпушувач і поступово додаємо борошно, замішуємо масу, відстаючу від долонь. Накриваємо серветкою і залишаємо на півгодини.
Крок 4. Поки тісто піднімається, дрібно нарізаємо сир і очищений часник – перемішуємо.
Крок 5. Тісто розгортаємо в пласт товщиною близько 5 міліметрів, вирізаємо заготовки, за допомогою чарки.
Крок 6. У центр заготовок викладаємо трохи начинки, скріплюємо краї і формуємо кульки.
Крок 7. Викладаємо напівфабрикати в сковороду на розігріту олію і смажимо до утворення апетитної скоринки з усіх боків.
Крок 8. Смачного!
Як зробити сирні кульки в духовці?
Як зробити сирні кульки в духовці? Для приготування неймовірно смачної і ситної страви, крім сиру, нам також буде потрібно курячий фарш, кефір і спеції. Така страва буде прекрасно гармоніювати з різними соусами, свіжими овочевими салатами і навіть смаженою картоплею.
Час готування – 50 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 4-5.
Інгредієнти:
- Сир твердих сортів – 150 гр.
- Фарш м’ясний – 500 гр.
- Яйця – 3 шт.
- Крупа манна – 5 ст.л.
- Цибулина – 1 шт.
- Сметана 20% – ½ ст.
- Кефір – ½ ст.
- Приправи – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. У глибоку ємність викладаємо фарш, додаємо пропущену через м’ясорубку цибулину і 100 грам подрібненого на дрібній терці сиру, висипаємо манку, сіль і спеції, розбиваємо яйця – вимішуємо до однорідної консистенції.
Крок 2. Змочуємо долоні у воді і ліпимо кульки середнього розміру, викладаємо в вогнетривку форму з бортиками.
Крок 3. В іншій мисці змішуємо кефір, сметану і трохи приправ з сіллю.
Крок 4. Заливаємо соусом заготовки.
Крок 5. Верхівку посипаємо залишками натертого сиру.
Крок 6. Запікаємо страву в духовці протягом півгодини при 180 градусах.
Крок 7. Розкладаємо сирні кульки по порційних тарілках і приступаємо до трапези. Смачного!
Картопляно-сирні кульки
Картопляно-сирні кульки – це просте і смачне блюдо, яке прекрасно підійде для тих кулінарів, хто завжди відварює картоплі більше, ніж потрібно, і потім цей овоч викидається. Для того щоб мінімізувати витрата продуктів, готуємо щось оригінальне!
Час готування – 60 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 4.
Інгредієнти:
- Картопля відварна – 4 шт.
- Сир твердий – 150 гр.
- Сіль – ½ ч.л.
- Перець чорний мелений – 1/3 ч.л.
Для соусу:
- Сир пармезан – 100 гр.
- Сир дор блю – 100 гр.
- Вершки – 250 мл.
- Борошно – 2 ст.л.
- Масло вершкове – 50 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Остиглий відварена картопля натираємо на терці з дрібними отворами прямо в миску.
Крок 2. Туди ж натираємо шматочок твердого сиру. Злегка солимо.
Крок 3. Склад перемішуємо до в’язкої і густої маси.
Крок 4. Руками формуємо невеликі кульки з підготовленого тіста, розкладаємо на деку, устеленому пергаментом. Готуємо в духовці 15-20 хвилин при 180-190 градусах.
Крок 5. Золотисті кульки злегка остуджуємо і знімаємо з паперу.
Крок 6. Переходимо до соусу: в сковорідці розтоплюємо вершкове масло.
Крок 7. До масла висипаємо борошно і активно перемішуємо.
Крок 8. Виливаємо вершки і протягом декількох хвилин безперервно помішуємо.
Крок 9. Доводимо соус до кипіння і зменшуємо нагрів.
Крок 10. Додаємо два види натертого на терці сиру.
Крок 11. Прогріваємо до повного розплавлення сиру, соус переливаємо в піалу.
Крок 12. Страву сервіруємо і негайно подаємо до столу. Смачного!
Сирні кульки в паніровці на сковороді
Сирні кульки в паніровці на сковороді – це закуска улюблена багатьма, яку можна знайти в меню безлічі кафе і барів, так чому б нам не спробувати приготувати це апетитне страву в домашніх умовах? Купуємо потрібні продукти і приступаємо!
Час готування – 15 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 3.
Інгредієнти:
- Сир – 300 гр.
- Сухарі панірувальні – 3 ст.л.
- Яйця – 3 шт.
- Борошно – 3 ст.л.
- Олія соняшникова – 500 мл.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо Інгредієнти: панірувальні сухарі і борошно висипаємо в дві піали, сир дрібно натираємо на терці.
Крок 2. У мисці перемішуємо сир з яйцем, борошном, чорним перцем і сіллю – ліпимо кульки і обвалюємо в панірувальних сухарях.
Крок 3. У сотейнику розігріваємо соняшникову олію і закидаємо напівфабрикати, готуємо від 3 до 5 хвилин, при частому помішуванні шумівкою.
Крок 4. Сирні кульки промакуємо паперовими рушниками і викладаємо на красиву тарілку.
Крок 5. Доповнюємо улюбленими соусами і дегустуємо. Смачного!
Сирні кульки з крабовими паличками
Сирні кульки з крабовими паличками – це легка і неймовірно смачна закуска на швидку руку, яка припаде до смаку кожному, хто її покуштує. Але це й не дивно, бо до складу входять лише ті компоненти, які ідеально доповнюють і відтіняють смак один одного. Кількість часнику ви можете регулювати самостійно.
Час готування – 20 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 3.
Інгредієнти:
- Палички крабові – 160 гр.
- Сир плавлений – 100 гр.
- Яйця – 2 шт.
- Майонез – 2 ст.л.
- Часник – 1 зуб.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Знімаємо упаковку з крабових паличок, ділимо білу і червону частину. Складові дрібно нарізаємо в різні тарілки.
Крок 2. До білої частини додаємо подрібнений часник і натертий дрібно сир.
Крок 3. Слідом відправляємо натерті на дрібній терці яйця і трохи чорного перцю з сіллю.
Крок 4. Перемішуємо компоненти ложкою.
Крок 5. Змочивши руки в воді, ліпимо невеликі кульки, обвалюємо в червоній частині крабових паличок.
Крок 6. Ненадовго прибираємо в холодильну камеру для охолодження і потім подаємо. Смачного!
Домашні сирні кульки Рафаелло
Домашні сирні кульки Рафаелло готуються всього лише за півгодини і призводять в захват всіх гостей! Крім ніжною і тане в роті сирної маси, всередині кожної кульки також « криється » апетитна начинка, що складається з волоського горіха і зеленої оливки.
Час готування – 90 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 6-8.
Інгредієнти:
- Сир твердих сортів – 200 гр.
- Майонез – 4 ст.л.
- Часник – 2 зуб.
- Сурімі – 8 шт.
- Оливки (без кісточки) – 1 банка.
- Ядра волоського горіха – 100 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Розкриваємо банку оливок і зливаємо маринад, всередину кожної оливки вставляємо невеликий шматочок волоського горіха.
Крок 2. У чашу натираємо на терці сир і зубці очищеного часнику, заправляємо майонезом і ретельно перемішуємо.
Крок 3. З сирної маси робимо кульки, викладаємо на долоню і розплющує в коржик, в центр кладемо фаршировану оливку.
Крок 4. З’єднуємо краю так, щоб начинка залишалася всередині.
Крок 5. Обвалюємо кульки в попередньо натертих на терці крабових паличках.
Крок 6. Сервіруємо і приступаємо до дегустації. Смачного!
Сирні кульки з виноградом
Сирні кульки з виноградом, обвалені в подрібнених фісташках – це вишукана закуска, яку ідеально подавати до столу в поєднанні з білим сухим вином. Також такі кульки будуть дуже виграшно виглядати під час фуршету – обов’язково спробуйте!
Час готування – 20 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 8.
Інгредієнти:
- Фісташки очищені – 100 гр.
- Вершковий сир – 140 гр.
- Сир козячий – 40 гр.
- Виноград – 1 жменю.
Процес приготування:
Крок 1. М’який козячий сир викладаємо в миску і активно розминаємо виделкою, змішуємо з сиром і ненадовго прибираємо в холодильник для охолодження.
Крок 2. Паралельно обполіскуємо і насухо промакуємо серветками виноград, очищаємо і дрібно ріжемо фісташки.
Крок 3. Кожну виноградину обліпливаем сирною масою з усіх боків.
Крок 4. Обвалюємо напівфабрикати в фісташках.
Крок 5. Викладаємо на тарілку і подаємо до столу – насолоджуємося. Готуйте і отримуйте задоволення!
Сирні кульки з волоським горіхом
Сирні кульки з волоськими горіхами і зеленими оливками – це блюдо, яке призведе ваші смакові рецептори до істинного гастрономічному насолоди! Поєднання інгредієнтів настільки вдале, що кульки розлітаються з тарілки в одну мить – готуйте з запасом!
Час готування – 15 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 15 шт.
Інгредієнти:
- Сир напівтвердий – 300 гр.
- Оливки – 10-15 шт.
- Ядра волоського горіха – 100 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Викладаємо на стіл продукти, зазначені в списку.
Крок 2. Озброюємося теркою з дрібними отворами і подрібнюємо сир.
Крок 3. Волоські горіхи підсушуємо на сухій сковороді і ріжемо ножем.
Крок 4. В руку беремо трохи сиру, в центр кладемо оливку.
Крок 5. Формуємо кульку і «обмокуємо» в горішках.
Крок 6. Розкладаємо на сервірувальному блюді і запрошуємо сім’ю для дегустації. Смачного!
Сирні кульки до пива в домашніх умовах
Сирні кульки до пива в домашніх умовах готуються менш ніж за півгодини, а за своїм смаком нічим не поступаються закусок, які пропонують в барах та інших закладах громадського харчування. Побалуйте себе і своїх близьких чимось оригінальним і дуже смачним.
Час готування – 25 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 1.
Інгредієнти:
- Олія – 100-150 мл.
- Кефір – 50 мл.
- Борошно – 200-250 гр.
- Сир – 50 гр.
- Сіль – 1 щіпка.
- Сода – 1 щіпка.
Процес приготування:
Крок 1. Всі інгредієнти поміщаємо на робочу поверхню.
Крок 2. Кефір злегка підігріваємо і змішуємо з содою і сіллю.
Крок 3. Висипаємо пшеничне борошно.
Крок 4. Додаємо подрібнений на великій терці сир і старанно перемішуємо.
Крок 5. Тісто зачерпуємо ложкою і занурюємо в розігріту олію, смажимо до рум’яності з усіх боків.
Крок 6. Злегка остуджуємо і знімаємо пробу. Смачного!