Приготувати суп з яловичиною дуже просто! Яловичина – корисний і неймовірно ситний продукт. З неї виходять найнаваристіші та найпоживніші бульйони. Тому пропонуємо приготувати супи з додаванням яловичого м’яса. Оцініть яскраву добірку з дев’яти смачних рецептів із докладним описом процесу. Урізноманітніть Ваше обіднє меню.
Як зварити гороховий суп з яловичиною?
Апетитний і наварити гороховий суп відмінно доповнить яловичина. Така страва ідеально підійде для сімейного обіду. Готуйте його по простому покроковому рецептом, з яким впораються навіть початківці кулінари.
Час готування: 2 години 30 хвилин
Час приготування: 1 година
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Яловичина – 400 гр.
- Горох – 200 гр.
- Вода – 1,5 л.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Цибуля-порей – 200 гр.
- Морква – 1 шт.
- Картопля – 300 гр.
- Селера – 1 шт.
- Лист лавровий – 1 шт.
- Гвоздика – 3 шт.
- Перець чорний горошок – 7 шт.
- Петрушка подрібнена – 1 ст.л.
- Кріп подрібнений – 1 ст.л.
- Масло вершкове – 15 гр.
- Олія – 1 ст.л.
- Сіль – за смаком.
- Часник – 2 зубчика.
- Сметана – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо бульйон з яловичини, ріпчастої цибулі, однієї морквини і листочків порею. Коли м’ясо стане м’яким, додаємо перець і лавровий лист. На варіння піде, приблизно, 1,5 години.
Крок 2. На рослинному і вершковому маслі обсмажуємо подрібнену моркву, селера і цибуля-порей. Тушкуємо близько 3-5 хвилин.
Крок 3. Після дістаємо м’ясо, остуджуємо і подрібнюємо його.
Крок 4. Бульйон проціджуємо за допомогою сита.
Крок 5. Знову ставимо бульйон на плиту, доповнюємо його м’ясом, овочами, горохом і кубиками картоплі. Солимо і кладемо сюди спеції. Коли горох і картопля стануть м’якими, приєднуємо часник і зелень.
Крок 6. Апетитний гороховий суп з яловичиною готовий. Подаємо його до столу зі сметаною.
Покроковий рецепт приготування супу з яловичиною і локшиною
Оригінальна тарілку для Вашого обіднього столу – суп з яловичиною і локшиною. Таке частування вийде неймовірно ситним і насиченим за смаком. Оцініть яскравий кулінарний рецепт.
Час готування: 2 години 10 хвилин
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Яловичина – 500 гр.
- Вода – 2 л.
- Морква – 1 шт.
- Картопля – 5 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Помідори у власному соку – 3 шт.
- Сіль – за смаком.
- Зелень сушена – за смаком.
- Лист лавровий – 1 шт.
- Олія – для смаження.
Для локшини:
- Борошно – 0,5 кг.
- Яйце – 3 шт.
- Сіль – 0,5 ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. Відразу ставимо відварюватися яловичину. В цей час старанно вимішуємо тісто на локшину з яєць, борошна і солі. Розгортаємо заготівлю, скручуємо в рулет і ріжемо тонкими смугами. Ми залишаємо їх підсихати.
Крок 2. Тонкими напівкільцями обробляємо цибулю.
Крок 3. Морквину натираємо на терці і обсмажуємо в рослинній олії.
Крок 4. Доповнюємо овоч цибулею. Тушкуємо овочі до м’якості і доповнюємо томатами в соку. Тушкуємо ще 6 хвилин на маленькому вогні.
Крок 5. Очищаємо картоплю і обробляємо її тонкою соломкою. Кладемо її в готовий м’ясний бульйон.
Крок 6. Як тільки овоч стане м’яким, опускаємо в заготівлю підсушену локшину.
Крок 7. Доповнюємо масу тушкованими овочами.
Крок 8. Солимо частування і посипаємо спеціями. Готуємо ще три хвилини і вимикаємо плиту.
Крок 9. Насичений яловичий суп з локшиною готовий. Пробуйте!
Простий суп з яловичини з картоплею
Приготувати ситну страву для Вашого обіду дуже просто. Беріть на замітку нескладний кулінарний рецепт супу з яловичини і картоплі. Частування вийде наваристим і смачним.
Час готування: 1 година 40 хвилин
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Яловичина – 150 гр.
- Морква – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Картопля – 2 шт.
- Вермішель – 30 гр.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Сіль – 1 щіпка.
- Олія – 10 мл.
- Вода – 700 мл.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти. Овочі очищаємо від шкірки, м’ясо промиваємо.
Крок 2. Далі м’ясо ріжемо невеликими шматками.
Крок 3. Заливаємо шматочки водою і ставимо на плиту. Трохи підсолюємо.
Крок 4. Частина моркви ріжемо ножем.
Крок 5. Іншу частину натираємо на терці.
Крок 6. Подрібнюємо ріпчасту цибулю.
Крок 7. Обсмажуємо її на сковороді з олією.
Крок 8. Сюди ж кладемо терту моркву.
Крок 9. Тушкуємо овочі до м’якості на помірному вогні.
Крок 10. Кубиками ріжемо очищений від насіння болгарський перець.
Крок 11. Також чинимо і з картоплею.
Крок 12. Через годину варіння м’яса, кладемо в каструлю картоплю.
Крок 13. Коли вміст закипить, доповнюємо його перцем і шматочками моркви.
Крок 14. Як тільки картопля стане м’якою, кладемо сюди вермішель.
Крок 15. Викладаємо і овочі. Страву прибираємо з плити і даємо йому настоятися 10 хвилин.
Крок 16. Простий домашній суп з картоплею і яловичиною готовий!
Квасолевий суп з яловичиною і червоною квасолею
Ситний і вітамінний суп для Вашого обіду виходить з яловичини і червоною квасолі. Яскраве і насичене за смаком частування нікого не залишить байдужим. Порадуйте себе і своїх близьких!
Час готування: 2 години 30 хвилин
Час приготування: 2 години
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Яловичина – 500 гр.
- Квасоля червона – 200 гр.
- Капуста квашена – 200 гр.
- Картопля – 800 гр.
- Морква – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Паста томатна – 4 ст.л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Олія – для смаження.
- Вода – 1,5 л.
Процес приготування:
Крок 1. Яловичину нарізаємо шматками середнього розміру, заливаємо їх водою і ставимо на плиту. Готуємо близько години.
Крок 2. Через годину викладаємо сюди квасоля, яку заздалегідь вимочуємо 3-4 години. Варитися продукт буде близько 30-40 хвилин.
Крок 3. Слідом за квасолею опускаємо в бульйон кубики картоплі.
Крок 4. Коли продукти будуть в напівготовності, відпускаємо в каструлю капусту і варимо ще 10 хвилин.
Крок 5. Доповнюємо заготівлю засмажкою з моркви, цибулі і томатної пасти. Солимо, перчимо блюдо і тримаємо його на вогні до м’якості квасолі і картоплі.
Крок 6. Апетитний домашній суп готовий. Можна пробувати!
Простий і смачний рисовий суп з яловичиною
Простий в приготуванні і неймовірно смачний суп для Вашого обіду – рисовий з яловичиною. Така страва порадує поживними властивостями і яскравим ароматом. Спробуйте!
Час готування: 2 години 10 хвилин
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Яловичина на кістки – 1 шт.
- Томат – 1 шт.
- Рис – 150 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Зелень – за смаком.
- Сметана – для подачі.
- Вода – 2 л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти.
Крок 2. Яловичину відварюємо у воді до отримання наваристого бульйону. На це піде приблизно 1,5 години.
Крок 3. Приступаємо до нарізки. Томат подрібнюємо.
Крок 4. Перекладаємо його на сковороду.
Крок 5. З готового бульйону відділяємо один черпак.
Крок 6. Вливаємо його до томата.
Крок 7. Кип’ятимо заготівлю на слабкому вогні пару хвилин. В процесі розминаємо вміст виделкою.
Крок 8. В цей час нарізаємо цибулину.
Крок 9. Кладемо її в томатну масу. Тушкуємо ще 10 хвилин.
Крок 10. Підготуємо рис. Його необхідно гарненько промити у воді.
Крок 11. Готові овочі відправляємо в бульйон.
Крок 12. Слідом викладаємо і рис.
Крок 13. Солимо вміст за смаком.
Крок 14. Посипаємо молотим перцем. Варимо блюдо ще 20 хвилин і прибираємо з плити.
Крок 15. Готовий суп відразу ж розливаємо по тарілках.
Крок 16. Доповнюємо частування сметаною і ароматною зеленню. Можна подавати до столу!
Покроковий рецепт приготування томатного супу з яловичиною
Яскравий томатний суп виходить особливо поживним з додаванням яловичини. Домашня страва відмінно урізноманітнює Ваше меню і приємно здивує насиченим смаком. Беріть на замітку!
Час готування: 1 година 30 хвилин
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Яловичина – 500 гр.
- Томати у власному соку – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 150 гр.
- Морква – 100 гр.
- Часник – 3 зубчика.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Перець чилі – 40 гр.
- Картопля – 200 гр.
- Борошно – 2 ст.л.
- Вода – 1,5 л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Коріандр мелений – за смаком.
- Зелень – для подачі.
Процес приготування:
Крок 1. Промиваємо яловичину і ріжемо її невеликими кубиками.
Крок 2. Подрібнюємо цибулю, гострий перець і часник.
Крок 3. На кубик ділимо очищений від насіння болгарський перець.
Крок 4. Очищену картоплю ділимо на кубики.
Крок 5. Натираємо моркву на терку.
Крок 6. Яловичину обсмажуємо в олії близько 10 хвилин.
Крок 7. Також підрум’янюємо і моркву.
Крок 8. Доповнюємо морквину цибулею, гострим перцем і часником.
Крок 9. Викладаємо овочі до м’яса. Смажимо 5 хвилин.
Крок 10. Доповнюємо продукти борошном, сіллю і спеціями. Вимішуємо і тушкуємо ще три хвилини.
Крок 11. Заливаємо вміст літром води.
Крок 12. Додаємо картоплю і болгарський перець. Готуємо на слабкому вогні 40 хвилин.
Крок 13. Викладаємо томати в соку і варимо ще 10 хвилин. Вимикаємо плиту.
Крок 14. Готовий суп розливаємо по тарілках і подаємо до столу зі свіжою зеленню!
Як приготувати суп з яловичиною і нутом?
Нут – дуже ситний і корисний продукт. Його можна використовувати для приготування смачного домашнього супу з яловичиною. Відмінна кулінарна ідея для Вашого сімейного обіду!
Час готування: 2 години 30 хвилин
Час приготування: 2 години
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Яловичина на кістки – 500 гр.
- Нут – 1 ст.
- Цибуля ріпчаста – 150 гр.
- Морква – 1 шт.
- Картопля – 2-3 шт.
- Вода – 2 л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Зелень сушена – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Нут заздалегідь замочуємо в холодній воді 8-12 годин.
Крок 2. Яловичину варимо 1 годину до отримання наваристого бульйону. В кінці процесу солимо до смаку.
Крок 3. З набряклого нуту зливаємо воду. Сам продукт промиваємо під водою.
Крок 4. Коли м’ясо звариться, виймаємо з бульйону яловичину. Остуджуємо і акуратно знімаємо м’ясо з кістки.
Крок 5. Викладаємо в гарячий бульйон нут. Варимо близько години.
Крок 6. Через час кладемо в нього кубики картоплі.
Крок 7. Моркву і цибулю нарізаємо тонкою соломкою. Викладаємо в загальне блюдо.
Крок 8. Викладаємо в масу м’ясо.
Крок 9. Солимо заготівлю і посипаємо спеціями. Доводимо до кипіння і прибираємо з плити.
Крок 10. Домашній суп з яловичини і нуту готовий!
Дуже смачний гречаний суп з яловичиною
Оригінальна частування для Вашого столу – гречаний суп з яловичиною. Таке блюдо приємно здивує Ваших рідних поживністю і яскравим смаком. Забирайте ідею для обіднього меню!
Час готування: 2 години 10 хвилин
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Яловичина на кістки – 350 гр.
- Крупа гречана – 80 гр.
- Картопля – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Часник – 1 зубчик.
- Вода – 2 л.
- Олія – 40 мл.
- Сіль – 20 гр.
- Перець чорний мелений – 1 щіпка.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Зелень – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Яловичину занурюємо в каструлю з водою до готовності. На це піде, приблизно, 1,5 години. В кінці солимо до смаку.
Крок 2. Гречневу крупу швидко обсмажуємо в прогрітій сковороді.
Крок 3. Подрібнену цибулю смажимо з тертою морквою в рослинній олії.
Крок 4. Кубиками ріжемо картоплю. Відправляємо продукт в готовий бульйон.
Крок 5. Після картоплі викладаємо гречку.
Крок 6. Через 20 хвилин кладемо в каструлю овочі.
Крок 7. Доповнюємо масу спеціями і подрібненим часником. Варимо ще 5 хвилин і вимикаємо плиту.
Крок 8. В кінці доповнюємо суп свіжою зеленню. Даємо страві настоятися 10-15 хвилин.
Крок 9. Апетитне частування для Вашого обіду готове!
В’єтнамський суп фо бо з яловичиною
Апетитний в’єтнамський суп фо бо з яловичиною готується дуже швидко. Це і відрізняє яскраву кухню Південно-Східної Азії. Порадуйте себе і близьких оригінальним і насиченим за смаком блюдом.
Час готування: 25 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Бульйон яловичий – 1 л.
- Вирізка яловича – 200 гр.
- Локшина рисова – 200 гр.
- Морква – 1 шт.
- Огірок – 1 шт.
- Капуста пекінська – 2 листа.
- Кінза – 1 пучок.
- Перець чилі – 1 шт.
- Соус шрірача – 1 ч.л.
- Масло кунжутне – 1 ч.л.
- Соус соєвий – 2 ст.л.
- Соус рибний – 1 ст.л.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Бульйон відразу ж ставимо нагріватися на плиту. В цей час обробляємо вирізку тонкими пластинами. Подрібнюємо капусту і зелень. Огірок з морквиною ділимо тонкою соломкою.
Крок 2. У киплячий бульйон кладемо моркву. Варимо три хвилини і додаємо всі три соусу. Додаємо м’ясо і варимо ще дві хвилини. Викладаємо інші продукти. Тримаємо на плиті ще хвилину, вливаємо кунжутне масло і прибираємо з плити. Солимо до смаку.
Крок 3. Окремо відварюємо рисову локшину, як це зазначено на упаковці. Зазвичай на це йде пару хвилин.
Крок 4. Розкладаємо локшину по тарілках і заливаємо її гарячою масою з каструлі.
Крок 5. Яскравий в’єтнамський суп з яловичиною готовий. Відразу ж подавайте до столу і пробуйте!