Як приготувати суп з перловкою? Перлова крупа має велику кількість корисних і поживних елементів. Тому супи з перловкою виходять такими ситними і насиченими до смаку. Їх готують з солоними огірками, грибами, томатами і на будь-яких бульйонах. Беріть на замітку яскраву добірку з дев’яти покрокових рецептів.
Грибний суп з сушених грибів з перловкою
Ароматний домашній суп можна приготувати з перлової крупи і сушених грибів. Блюдо порадує поживними властивостями і насиченим смаком. Подавайте до обіду в колі сім’ї.
Час готування: 1 година
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 2
Інгредієнти:
- Крупа перлова – 0,5 ст.
- Гриби сушені – 50 гр.
- Картопля – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Цибуля зелена – 4 пера.
- Лист лавровий – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Олія – 1 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Перловку промиваємо і розпарюємо 30 хвилин. Для цього тримаємо її в друшляку над каструлею з киплячою водою.
Крок 2. Сушені гриби також промиваємо і заливаємо двома склянками окропу на 15 хвилин.
Крок 3. Далі грибний настій відокремлюємо від грибів і переливаємо в каструлю. Кип’ятимо, опускаємо сюди крупу і варимо 20 хвилин.
Крок 4. В цей час кубиками ріжемо картоплю, моркву і цибулю. Картоплю відправляємо в суп разом з лавровим листом.
Крок 5. У олії обсмажуємо цибулю з морквиною. Після доповнюємо продукти грибами. Тушкуємо ще 5 хвилин.
Крок 6. Викладаємо обжарку в каструлю. Солимо, доповнюємо спеціями і варимо ще 10 хвилин. В кінці доповнюємо зеленою цибулею.
Крок 7. Апетитний домашній суп готовий!
Грибний суп з перловкою, картоплею і шампіньйонами
Яскраве рішення для Вашого домашнього обіду – наварити суп з перловою крупою, картоплею і шампіньйонами. Частування вийде ситним і неймовірно смачним. Спробуйте!
Час готування: 50 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Крупа перлова – 100 гр.
- Гриби шампіньйони – 200 гр.
- Картопля – 3 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Зелень – 1 пучок.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти.
Крок 2. Перлову крупу слід заздалегідь вимочити в воді. Бажано, потримати не менш трьох годин. Після, продукт відправляємо в каструлю з водою і ставимо на плиту.
Крок 3. Далі подрібнюємо цибулю і перець, натираємо моркву. Смажимо овочі в олії до м’якості.
Крок 4. Доповнюємо їх заздалегідь промитими і нарізаними шампіньйонами. Обсмажуємо до готовності.
Крок 5. Кубиками ріжемо картоплю і кладемо її в каструлю. Солимо до смаку.
Крок 6. Коли овоч стане м’яким, опускаємо в заготівлю смажені продукти.
Крок 7. Подрібнюємо пучок зелені.
Крок 8. Кладемо її в блюдо разом зі спеціями. Тушкуємо пару хвилин і прибираємо з плити.
Крок 9. Ароматний суп з перловкою, картоплею і шампіньйонами готовий!
Як зварити рибний суп з перловкою і консервами?
Оригінальна кулінарна ідея для обіду в колі сім’ї – суп з перловою крупою і рибними консервами. Таке частування точно не залишиться непоміченим. Беріть на замітку!
Час готування: 1 година
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Крупа перлова – 0,5 ст.
- Сардина консервована – 1 банка.
- Картопля – 6 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Перець чорний горошок – 6 шт.
- Лист лавровий – 3 шт.
- Сіль морська – 1,5 ст.л.
- Олія – 2 ст.л.
- Вода – 2 л.
Процес приготування:
Крок 1. Крупу заздалегідь вимочуємо в воді до набухання. Можна залишити на ніч. Після, її кладемо в каструлю з водою і ставимо на плиту. Солимо.
Крок 2. Картоплю очищаємо і ріжемо кубиками. Занурюємо в каструлю. Варимо до готовності.
Крок 3. Подрібнюємо цибулю з морквою і смажимо їх в олії близько 3-5 хвилин.
Крок 4. Сардину розбиваємо на волокна. Кладемо її в заготівлю разом з овочами. Сюди ж вливаємо залишився сік від риби, кладемо перець і лаврушку.
Крок 5. Варимо суп до готовності крупи і картоплі. Вимикаємо вогонь і розливаємо по тарілках!
Покроковий рецепт приготування супу з перловкою і куркою
Легкий і яскравий за смаком домашній суп можна приготувати з курки і перлової крупи. Таке блюдо приємно здивує Ваших рідних. Подавайте до обіду з чорним хлібом, сметаною або зеленню.
Час готування: 1 година 30 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Курка на кістки – 350 гр.
- Крупа перлова – 0,5 ст.
- Гарбуз – 30 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 4 зубчики.
- Цибуля-порей – 10 гр.
- Корінь селери – 10 гр.
- Спеції – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Курячі частини заливаємо водою і варимо 5 хвилин після закипання.
Крок 2. Зливаємо воду і вливаємо нову. Сюди ж кладемо цибулину в шкірці, два зубчика часнику і спеції. Варимо на слабкому вогні 1 годину.
Крок 3. Через час проціджуємо бульйон, а з кісточок знімаємо м’ясо.
Крок 4. Перловку вимочуємо в воді 20 хвилин. Після відварюємо її до готовності.
Крок 5. У каструлі з’єднуємо крупу, куряче м’ясо, подрібнену цибулю-порей, селера і гарбуз, що залишилися зубчики часнику.
Крок 6. Заливаємо продукти бульйоном, солимо, посипаємо спеціями і ставимо на вогонь. Варимо 15 хвилин і прибираємо з вогню.
Крок 7. Суп готовий. Подавати його можна разом зі сметаною і свіжою зеленню.
Грибний суп із заморожених грибів з перловкою
Смачний домашній суп виходить з перлової крупи і грибів. У готуванні можна використовувати і заморожений продукт. Час на виконання рецепта піде трохи, спробуйте!
Час готування: 1 година 30 хвилин
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Гриби заморожені – 250 гр.
- Крупа перлова – 0,6 ст.
- Свинина без кістки – 600 гр.
- Картопля – 4 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Паста томатна – 2 ст.л.
- Макарони – 3 ст.л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Перець червоний мелений – за смаком.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Зелень – за смаком.
- Вода – 2,5 л.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Свинину ріжемо невеликими кубиками. Обсмажуємо м’ясо в каструлі з олією 5 хвилин.
Крок 2. Заливаємо продукт водою і варимо 15 хвилин, періодично прибираючи піну.
Крок 3. Окремо обсмажуємо подрібнену цибулю.
Крок 4. Доповнюємо її порізаною морквою. Тушкуємо до м’якості.
Крок 5. Заморожені гриби розморожуємо. Для цього інгредієнт кладемо в сито, щоб стікала рідина.
Крок 6. Викладаємо гриби до овочів. Тушкуємо до випаровування води.
Крок 7. Доповнюємо масу томатною пастою, розмішуємо і смажимо пару хвилин.
Крок 8. У киплячий бульйон відправляємо перловку, варимо 15 хвилин.
Крок 9. Кубиками ріжемо картоплю і відправляємо її в каструлю.
Крок 10. Занурюємо сюди ж смажені продукти. Солимо, посипаємо спеціями і додаємо лавровий лист.
Крок 11. Кладемо трохи макаронів.
Крок 12. Посипаємо заготівлю зеленню і тушкуємо під кришкою 15 хвилин.
Крок 13. Наваристий домашній суп готовий. Пробуйте!
Простий і смачний суп з перловкою і м’ясом свинини
Ситне блюдо для домашнього обіду – м’ясний суп з перловою крупою. Використовуйте в приготуванні ніжну і апетитну свинину, яка забезпечить наварити бульйон. Ваші близькі залишаться задоволені!
Час готування: 1 година 30 хвилин
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Свинина – 300 гр.
- Крупа перлова – 150 гр.
- Картопля – 4 шт.
- Морква – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Паста томатна – 2 ст.л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Зелень – за смаком.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Крупу заздалегідь заливаємо водою. Можна залишити на ніч.
Крок 2. Свинину заливаємо водою. Відварюємо бульйон, а після дістаємо м’ясо і ріжемо на шматочки. У каструлю відправляємо перловку.
Крок 3. Подрібнюємо цибулю з морквою і обсмажуємо їх в олії разом з м’ясом.
Крок 4. Картоплю обробляємо кубиками. Кладемо їх до решти продуктів в сковороді, розмішуємо і готуємо 5 хвилин.
Крок 5. Солимо, перчимо і поливаємо томатною пастою. Тушкуємо під кришкою ще 5 хвилин.
Крок 6. Кладемо заготівлю в суп. Варимо 15-20 хвилин і прибираємо з плити.
Крок 7. Готовий суп розливаємо по тарілках. Подавати до столу можна зі свіжою зеленню.
Дуже смачний суп харчо з перловкою
Знаменитий суп харчо можна приготувати з додаванням перлової крупи. Частування вийде наваристим і насиченим за смаком. Подавайте до столу з хлібом або ароматної зеленню.
Час готування: 1 година 30 хвилин
Час приготування: 50 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Свинина – 300 гр.
- Крупа перлова – 0,5 ст.
- Картопля – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Огірок маринований – 3 шт.
- Помідори – 2 шт.
- Паста томатна – 2ст.л.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Лист лавровий – 1 шт.
- Вода – 3 л.
- Цукор – 2 ч.л.
- Часник – 2 зубчика.
- Олія – 3 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Свинину нарізаємо, заливаємо водою і варимо 30 хвилин після закипання. Солимо до смаку.
Крок 2. Викладаємо в бульйон заздалегідь вимочену крупу. Варимо ще 15 хвилин.
Крок 3. Далі кладемо сюди кубики картоплі. Готуємо 25 хвилин.
Крок 4. В цей час натираємо солоні огірки.
Крок 5. Подрібнюємо цибулю з морквою. Смажимо овочі разом з огірками на олії. Приблизно, 7-10 хвилин.
Крок 6. Доповнюємо масу томатною пастою і подрібненими помідорами. Вливаємо трохи води.
Крок 7. Солимо, посипаємо цукром, вимішуємо і тушкуємо 5 хвилин.
Крок 8. Перекладаємо заготівлю в блюдо. Посипаємо спеціями, подрібненим часником і варимо 10 хвилин.
Крок 9. Апетитний суп харчо з перловою крупою готовий!
Суп з перловкою на яловичому бульйоні
Яловичина – відмінна основа для домашніх супів. Рекомендуємо доповнити ситний продукт перловкою. Таке частування обов’язково урізноманітнює Ваш обідній стіл.
Час готування 3 години
Час приготування: 1 година
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Крупа перлова – 1 ст.
- Яловичина – 500 гр.
- Картопля – 4 шт.
- Морква – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Огірок солоний – 8 шт.
- Сіль – за смаком.
- Паста томатна – 2 ст.л.
- Кріп – 1 пучок.
- Олія – 2 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо продукти. Овочі очищаємо. Яловичину ділимо на невеликі шматочки, заливаємо їх водою і варимо близько двох годин. Перловку варимо окремо.
Крок 2. Бульйон готовий. Зварену яловичину виймаємо, вона нам знадобиться перед самою подачею.. Нарізаємо картоплю і кладемо її вже в готовий бульйон.
Крок 3. У маслі обсмажуємо подрібнену цибулю, моркву і солодкий перець.
Крок 4. Доповнюємо томатною пастою. Вимішуємо і тушкуємо ще 5 хвилин.
Крок 5. Відправляємо заготівлю в каструлю, коли картопля стане м’якою.
Крок 6. Готову крупу відкидаємо на сито і також викладаємо в блюдо.
Крок 7. Солимо наваристий суп, доповнюємо подрібненим кропом і огірками. У кожну тарілку наливаємо суп і доповнюємо його шматочками яловичини. Даємо частування настоятися і подаємо до столу!
Як приготувати томатний суп з перловкою?
Яскравий і смачний томатний суп можна приготувати з додаванням перловки. Використовуйте цікаву кулінарну ідею для Вашого обіду. З простим процесом впораються навіть новачки!
Час готування: 1 година 20 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Крупа перлова – 100 гр.
- Бульйон курячий – 1 л.
- Грудинка копчена – 100 гр.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Помідори у власному соку – 370 гр.
- Часник – 2 зубчика.
- Оливкова олія – 2 ст.л.
- Розмарин сушений- 2 ч.л.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Лист лавровий – 2 шт.
Для подачі:
- Цедра лимона – за смаком.
- Часник – за смаком.
- Петрушка – 1 пучок.
Процес приготування:
Крок 1. Спочатку відварюємо крупу до готовності.
Крок 2. Підготуємо інші продукти. Цибуля, морква, грудинку і часник подрібнюємо.
Крок 3. У каструлі з оливковою олією смажимо грудинку.
Крок 4. Сюди ж кладемо цибулю з морквою. Тушкуємо до їх м’якості.
Крок 5. Доповнюємо масу томатами в соку, часником і лавровими листям. Смажимо ще пару хвилин.
Крок 6. Вливаємо в заготівлю гарячий бульйон. Кладемо сюди перловку, всипаємо спеції. Доводимо до кипіння і прибираємо з плити.
Крок 7. Для подачі подрібнюємо петрушку з часником. З лимона знімаємо цедру.
Крок 8. Вимішуємо продукти між собою.
Крок 9. Готовий томатний суп з перловкою розливаємо по тарілках. Подаємо до столу з зеленню, часником і цедрою!