Суп-пюре з курки – 7 рецептів курячого крем-супу з покроковими фото

Якщо ви любите кремоподібні консистенції, то ця стаття створена спеціально для вас, тому що в ній ми підібрали і докладно розписали перевірені рецепти найсмачніших курячих супів! Ароматний курячий бульйон, доповнений такими овочами, як картопля, кабачок або морква, а також гриби, плавлений сирок і ще багато різних компонентів, серед яких кожен зможе вибрати крем-суп на свій смак і насолодитися його неймовірною текстурою, насиченим смаком і неповторним ароматом. !

Суп-пюре з курки та картоплі

Поєднання птиці та картоплі – це завжди безпрограшний варіант, незалежно від того, яким чином ви піддаєте ці продукти термічній обробці. Будь-то запікання або смаження, але, а ми пропонуємо вам приготувати з цих смачних та корисних компонентів ситний та наваристий суп-пюре.

    Смачний суп-пюре з курки з вершками

    Лише раз, приготувавши класику французької кухні – суп-пюре з курочкою, вершками, грибами та яйцем, ви постійно повертатиметеся до цього рецепту, бо ваші смакові рецептори будуть приємно здивовані, просто після першої ложечки!

    Час приготування – 45 хв.

    Час приготування – 15 хв.

    Порції – 6.

    Складові:

    • Бульйон/вода – 1 л.
    • Філе куряче – 1 шт.
    • Печериці – 200 гр.
    • Вершки (10-20%) – 150 мл.
    • Яйця – 2 шт.
    • Хліб – 2 скибочки.
    • Петрушка – 50 гр.
    • Масло вершкове – 2 ст.л.
    • Сіль за смаком.
    • Перець чорний мелений – до смаку.
    • Горіх мускатний – до смаку.

    Процес приготування:

    Крок 1. Відварюємо два яйця в підсоленій воді протягом 10 хвилин, потім зливаємо окріп і замінюємо його крижаною водою для швидкого охолодження.

    Крок 2. Промите філе ріжемо шматочками середнього розміру.

    Крок 3. Хаотично кришимо гриби.

    Крок 4. Дві скибочки свіжого хліба нарізаємо кубиками однакового розміру.

    Крок 5. Подрібнюємо 50 г свіжої петрушки, і змішуємо з хлібом.

    Крок 6. Розігріваємо в сковорідці вершкове масло і починаємо смажити курку.

    Крок 7. Підрум'янюємо філе і паралельно кип'ятимо воду або бульйон.

    Крок 8. Золотисті шматочки курячі відправляємо в киплячу основу супу.

    Крок 9. Потім відправляємо подрібнені гриби – варимо близько 10 хвилин на вогні трохи менше середнього.

    Крок 10. Варені яйця «звільняємо» від шкаралупи та відокремлюємо білки від жовтків.

    Крок 11. Жовтки розфарбовуємо руками у тарілку із хлібними кубиками та зеленню.

    Крок 12. Білки довільно нарізаємо.

    Крок 13. Через 10 хвилин після додавання м'яса та печериць, пересипаємо в каструлю хлібно-яєчну суміш і перемішуємо.

    Крок 14. Буквально через 1-2 хвилини вмикаємо занурювальний блендер і перебиваємо всі компоненти до однорідності.

    Крок 15. Тепер підливаємо 150 мл вершків.

    Крок 16. Приправляємо ароматну страву сіллю, мускатним горіхом та чорним меленим перцем, орієнтуючись на свої уподобання.

    Крок 17. Прогріваємо суп на повільному вогні і знімаємо з плити.

    Крок 18. Розливаємо французьку страву по порційним піалам, присипаємо подрібненими білками і кличемо сім'ю до столу. Смачного!

    Покроковий рецепт супу-пюре з куркою та гарбузом

    Якщо ви є затятим фанатом корисного осіннього овоча – гарбуза, то беріть ручку та аркуш паперу, записуйте! Рецепт ніжного та неймовірно смачного супу-пюре, приготованого на основі насиченого курячого бульйону та гарбуза, завдяки якому перша страва має неповторний яскравий колір.

    Час приготування – 60 хв.

    Час приготування – 15 хв.

    Порції – 8.

    Складові:

    • Курка – 500 гр.
    • Гарбуз – 250 гр.
    • Цибулина – 1 шт.
    • Морквина – 1 шт.
    • Картопля – 2 шт.
    • Олія – 20 мл.
    • Часник – 2 зуб.
    • Сіль за смаком.

    Процес приготування:

    Крок 1. Цибулю і моркву очищаємо від шкірки, подрібнюємо та пасеруємо до м'якості на розігрітій олії.

    Крок 2. Гарбуз та картоплю аналогічно «звільняємо» від шкірки і нарізаємо довільними шматочками, перекладаємо в каструлю відповідного розміру.

    Крок 3. У той же жароміцний посуд перекладаємо пасерування.

    Крок 4. Заливаємо подрібнені овочі попередньо звареним бульйоном (відварюємо курку до готовності у великій кількості води).

    Крок 5. Компоненти підсолюємо на свій смак і відправляємо на повільний вогонь – тушкуємоо до готовності всіх продуктів.

    Крок 6. Приблизно через 45-50 хвилин доповнюємо страву відвареним м'ясом та зубчиками часнику, пропущеними через прес.

    Крок 7. Коли всі інгредієнти готові та зібрані воєдино – включаємо занурювальний блендер і перебиваємо до однорідності (густину регулюємо бульйоном).

    Крок 8. Ніжний і густий суп наливаємо в глибоку тарілку, прикрашаємо зеленню і приступаємо до трапези. Смачного!

    Крем-пюре з курки та плавленого сиру

    Коли такі банальні супи, як борщ або борщ приїлися – готуємо оригінальний і неймовірно смачний крем-суп із найпростіших і найдоступніших продуктів: птиці, плавленого сиру та овочів. Таке поєднання продуктів, напевно, сподобається і дорослим, і маленьким дітям.

    Час приготування – 1 год. 10 хв.

    Час приготування – 20 хв.

    Порції – 6-8.

    Складові:

    • Вода – 1,5л.
    • Гомілки курячі – 3 шт.
    • Морквина – 1 шт.
    • Картопля – 3 шт.
    • Сир плавлений – 150 гр.
    • Сіль – ½ ст.л.
    • Перець чорний мелений – 3 щіпки.
    • Паприка мелена – 1-2 щіпки.
    • Олія соняшникова – 2 ч.л.
    • Аркуш лавра – 1-2 шт.
    • Петрушка – до смаку.
    • Цибуля зелена – 2-3 пера.

    Процес приготування:

    Крок 1. Заповнюємо каструлю півтора літрами води, кладемо туди ж промиту птицю, кілька гілочок петрушки, лавр та пір'я зеленої цибулі – ставимо на конфорку і починаємо варити бульйон. Готуємо основу протягом 45 хвилин після закипання.

    Крок 2. Тим часом очищаємо бульби картоплі від шкірки і хаотично ріжемо на невеликі сегменти.

    Крок 3. Також моркву «звільняємо» від шкірки і подрібнюємо на тертці з великими отворами або нарізаємо дрібним кубиком.

    Крок 4. Обсмажуємо моркву близько трьох хвилин на розпеченій олії, постійно помішуйте овочеві шматочки.

    Крок 5. З готового бульйону витягаємо м'ясо та спеції, курку залишаємо остигати. У каструлю засипаємо картоплю та варимо близько 15 хвилин. Потім додаємо плавлений сир.

    Крок 6. Як тільки сир розчиниться – перебиваємо компоненти блендером. Після цього, доповнюємо страву волокнами відвареної курки та обсмаженою морквою, тушкуємоо ще п'ять хвилин.

    Крок 7. Після закінчення часу приправляємо супчик сіллю, перцем і паприкою для пікантності. Не забуваємо також додати дрібнорубану зелень. Коли всі інгредієнти поєднані, вимикаємо вогонь і наполягаємо, страву приблизно 10 хвилин під кришкою.

    Крок 8. Розливаємо ароматну першу страву по супницях і за бажанням сервіруємо сухариками, що хрумтять. Смачного!

    Як зварити крем-суп з курки та печериць?

    Якщо ви думаєте, що приготування супів – це якийсь складний і тривалий процес, то ви кардинально помиляєтеся, бо приготувати смачну першу страву можна менше, ніж за годину! І крем-суп на курячому бульйоні з грибами та овочами тому підтвердження.

    Час приготування – 50 хв.

    Час приготування – 15 хв.

    Порції – 8.

    Складові:

    • Печериці – 400 гр.
    • Картопля – 4-5 шт.
    • Цибуля – 1 шт.
    • Морквина – 1 шт.
    • Вершки – 200 мл.
    • Олія – 2 ст.л.
    • Сіль за смаком.
    • Перець чорний мелений – до смаку.

    Процес приготування:

    Крок 1. Для швидкості дій та власної зручності готуємо продукти, перелічені у графі «інгредієнти»: овочі очищаємо від шкірки та промиваємо під струменем води.

    Крок 2. Картопля нарізаємо кубиком, укладаємо в каструлю і заливаємо водою так, щоб вона покривала лише овочеві шматочки.

    Крок 3. У цей час подрібнюємо цибулину та обсмажуємо її до прозорості на олії.

    Крок 4. Слідом у сковороду закидаємо натерту морквину, перемішуємо та готуємо ще близько трьох хвилин.

    Крок 5. Після закінчення часу додаємо до пасерування печериці, нарізані пластинами – смажимо до випаровування вологи.

    Крок 6. Коли картопля зварилася – зливаємо відвар в окремий посуд (він стане у нагоді нам для того, щоб довести суп до бажаної консистенції).

    Крок 7. До м'якої картоплі перекладаємо обсмажені овочі з грибами.

    Крок 8. Перебиваємо компоненти блендером, тонким струмком вливаючи 200 мілілітрів вершків. Якщо страва виходить дуже густим – вводимо невеликими порціями відвар або вершки (додатково).

    Крок 9. Приправляємо ароматну страву чорним меленим перцем та сіллю.

    Крок 10. Добре перемішуємо суп-пюре і даємо постояти під кришкою протягом 10-15 хвилин.

    Крок 11. До столу подаємо першу страву в порційних піалах, за бажанням прикрасивши подрібненою петрушкою, обсмаженими грибочками або сухариками. Смачного!

    Простий суп-пюре з курки та броколі

    Готуємо легкий, але водночас ситний та поживний суп із броколі на курячому бульйоні. Така перша страва відмінно підійде дітям або тим, хто стежить за своїм харчуванням та фігурою. Готується ця страва дуже просто і швидко, тому впорається абсолютно кожен!

    Час приготування – 60 хв.

    Час приготування – 15 хв.

    Порції – 6.

    Складові:

    • Брокколі – 400 гр.
    • Філе куряче – 300 гр.
    • Вершки – 200 мл.
    • Цибуля – 1 шт.
    • Сир пармезану – 70 гр.
    • Хліб – 1-2 скибочки.
    • Сіль за смаком.
    • Перець чорний мелений – до смаку.

    Процес приготування:

    Крок 1. Готування починаємо з варіння бульйону: в каструлю укладаємо м'ясо і очищену цибулину, розрізану навпіл – заливаємо водою і відправляємо на вогонь (знімаємо пінку, що утворюється).

    Крок 2. Суцвіття брокколі відправляємо в основу супу приблизно через 30 хвилин і варимо протягом 10 хвилин.

    Крок 3. Готове філе виймаємо, остуджуємо та нарізаємо кубиками або розбираємо по волокнах.

    Крок 4. Перебиваємо запашний суп занурювальним блендером до однорідності і вливаємо вершки, приправляємо сіллю і меленим перцем, орієнтуючись на свої уподобання.

    Крок 5. Подаємо страву в порційних чашах, доповнивши жменею курячого м'яса, подрібненим на тертці пармезан сиром і шматочками підрум'яненого хліба. Смачного!

    Суп-пюре з курки та цвітної капусти

    Навіть якщо ви не надто любите цвітну капусту, то одного разу, приготувавши суп з її додаванням, ви напевно зміните свою думку! Поєднання ніжного курячого м'яса і таких овочів, як селера, капуста і морква з часником зведуть з розуму кожного, особливо після пюрування.

    Час приготування – 1 год. 20 хв.

    Час приготування – 20 хв.

    Порції – 6-8.

    Складові:

    • Купка куряча – 1 шт.
    • Капуста цвітна – 1 качан.
    • Морква – 1 шт.
    • Стебло селери – 1 шт.
    • Цибуля – 1 шт.
    • Часник – 3 зуб.
    • Сир плавлений – 400 гр.
    • Петрушка – 1 пучок.
    • Перець чорний горошком – до смаку.
    • Сіль за смаком.

    Процес приготування:

    Крок 1. Готуємо продукти: грудку промиваємо під струменем води, овочі очищаємо від шкірки.

    Крок 2. Птах укладаємо в каструлю відповідного розміру, заливаємо водою і відправляємо на конфорку.

    Крок 3. Стебло селери та моркву нарізаємо досить великими сегментами, відокремлюємо стеблинки петрушки від листя.

    Крок 4. У каструлю до курки додаємо цільну очищену цибулину, порізані овочі, стебла зелені, зубки часнику, сіль та горошини перцю. Доводимо інгредієнти до кипіння, знімаємо пінку і тушкуємоо на вогні трохи менше середнього близько півгодини.

    Крок 5. Не гаючи часу, розламуємо волок цвітної капусти на невеликі суцвіття – промиваємо.

    Крок 6. Готову грудку акуратно дістаємо з киплячого бульйону.

    Крок 7. Ароматний бульйон проціджуємо та викидаємо все, крім моркви, її повертаємо в основу супу.

    Крок 8. Тепер у бульйон закидаємо цвітну капусту та відварюємо протягом 20 хвилин. Як тільки суцвіття стали м'якими – вимикаємо полум'я та пюруємо компоненти. Після цього повертаємо каструлю на вогонь, вводимо плавлений сир і на повільному вогні добиваємося його повного розчинення. Даємо супу закипіти та знімаємо з плити.

    Крок 9. Розливаємо суп по тарілках і сервіруємо волокнами відвареної курки та подрібненою петрушкою. Смачного!

    Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
    Коліжанка - жіночий інтернет-журнал