Страви зі свинини – відмінне рішення для вашого домашнього або святкового столу. З соковитого і ніжного м’яса можна приготувати дуже багато ситних і цікавих частувань. Кращі ідеї ми зібрали в нашій кулінарній добірці з дев’яти покрокових рецептів з фотографіями. Беріть на замітку, балуйте і дивуйте своїх рідних!
Шашлик з свинини в духовці
Шашлик зі свинячої вирізки в духовці виходить неймовірно соковитим, смачним і апетитним. Приготувати його не складе особливих труднощів. Для цього використовуйте перевірений покроковий кулінарний рецепт. Вразив своїх близьких або гостей ароматним і дуже яскравим частуванням.
Час готування 4 години
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Свиняча вирізка – 1,5 кг.
- Кефір – 500 мл.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Часник – 3 зубчика.
- Сіль – за смаком.
- Суміш перців – за смаком.
- Базилік – 1 щіпка.
- Тім’ян – 20 гр.
- Спеції для гриля – 1 щіпка.
Процес приготування:
Крок 1. Для домашнього шашлику найкраще підходить свиняча вирізка. Її гарненько промиваємо під водою і даємо обсохнути.
Крок 2. Нарізаємо м’ясний продукт невеликими шматочками і перекладаємо їх в глибоку миску.
Крок 3. Тепер приєднуємо до м’яса подрібнену ріпчасту цибулю і часник.
Крок 4. Посипаємо заготівлю сухим базиліком і чебрецем.
Крок 5. Слідом додаємо сіль і інші спеції зі списку. Добре перемішуємо інгредієнти.
Крок 6. Заливаємо масу вказаною кількістю кефіру. Знову перемішуємо масу і залишаємо маринуватися на два-три години.
Крок 7. Через цей час мариновані шматочки насаджуємо на шпажки. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 1-1,5 години.
Крок 8. Соковитий і ароматний шашлик зі свинини в духовці готовий. Подавайте до столу!
Соковиті котлети зі свинячого фаршу на сковороді
Соковиті котлети зі свинячого фаршу на сковороді – це відмінна кулінарна ідея для вашого сімейного столу. Соковите м’ясне частування нікого не залишить байдужим. Подавайте до столу з вашими улюбленими гарнірами. Для приготування рекомендуємо скористатися перевіреним покроковим рецептом.
Час готування – 1 година
Час приготування – 20 хвилин
Порцій – 12
Інгредієнти:
- Свинина – 2 кг.
- Кабачки – 500 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Крупа манна – 5 ст.л.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Сухарі панірувальні – за смаком.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Заздалегідь розморожену і промиту свинину прокручуємо через м’ясорубку.
Крок 2. Також прокручуємо через м’ясорубку ріпчасту цибулю. З’єднуємо обидві маси, доповнюємо їх курячим яйцем, сіллю і спеціями.
Крок 3. Сюди ж відправляємо натертий на терці кабачок і манну крупу. Добре все вимішуємо і даємо трохи постояти.
Крок 4. Далі з отриманого соковитого тіста ліпимо акуратні котлети. Обвалюємо їх в панірувальних сухарях.
Крок 5. Розігріваємо сковороду з олією. Кладемо сюди наші свинячі заготовки. Обсмажуємо до рум’янцю з усіх боків.
Крок 6. Перекладаємо апетитне частування на порційну тарілку.
Крок 7. М’які і соковиті свинячі котлети в домашніх умовах готові. Подавайте до столу!
Класичний гуляш зі свинини з підливою на сковороді
Класичний гуляш зі свинини з підливою на сковороді – універсальна страва для вашого сімейного столу. Соковите і яскраве частування ідеально поєднується з картопляним пюре, макаронами або іншими гарнірами на ваш смак. Спробуйте приготувати на нашу перевіреному покроковому рецептом!
Час готування – 50 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порцій – 2
Інгредієнти:
- Свинина – 450 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Вода – 1 ст.
- Паста томатна – 1,5 ст.л.
- Борошно – 1,5 ст.л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Цукор – 1 ч.л.
- Зелень сушена – за смаком.
- Олія – 60 мл.
Процес приготування:
Крок 1. Заздалегідь розморожуємо і промиваємо свинину, після нарізаємо її невеликими шматочками.
Крок 2. Очищаємо ріпчасту цибулю і дрібно рубаємо її ножем.
Крок 3. Добре прогріваємо сковороду з олією і обсмажуємо на ньому підготовлені м’ясні шматочки. Обсмажуємо до рум’янцю.
Крок 4. Приєднуємо до м’яса цибулю, додаємо сіль і чорний мелений перець.
Крок 5. Заливаємо м’ясо з цибулею половиною склянки води і продовжуємо тушкувати частування близько 15-30 хвилин.
Крок 6. В окремій глибокій мисці перемішуємо томатну пасту з борошном, цукром і половиною склянки води.
Крок 7. Вливаємо томатну суміш в сковороду з вмістом і посипаємо все це сушеною зеленню. Розмішуємо вміст і тушкуємо заготівлю ще пару хвилин.
Крок 8. Апетитний класичний свинячий гуляш з ніжною підливою готовий. Подавайте до столу разом з гарніром.
Соковиті і ніжні відбивні зі свинини на сковороді
Соковиті і ніжні відбивні зі свинини на сковороді – це дуже яскрава і універсальна кулінарна ідея. Таку страва можна подавати як до сімейного обіду, так і до святкового столу. Порадуйте себе і близьких смачним частуванням разом з нашим покроковим рецептом.
Час готування – 30 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порцій – 2
Інгредієнти:
- Свинина – 150 гр.
- Борошно цільно-зернове – 2 ст.л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Спеції для м’яса – 0,5 ч.л.
- Часник сухий – 0,5 ч.л.
- Гірчиця в зернах – 0,5 ч.л.
- Сік лимонний – 1 ч.л.
- Олія – 1 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо зазначені інгредієнти за списком. Свинину заздалегідь розморожуємо, промиваємо і обсушуємо.
Крок 2. Свиняче м’ясо ділимо на тонкі пласти, відбиваємо їх молочком, натираємо сіллю, молотим перцем, спеціями для м’яса і сухим часником.
Крок 3. Обмазуємо кожен шматочок зерновою гірчицею.
Крок 4. Поливаємо м’ясо лимонним соком і залишаємо його маринувати в ароматних спеціях на 15 хвилин.
Крок 5. Добре обвалюємо мариновані шматочки в цільно-зерновому борошні.
Крок 6. Перекладаємо заготовки в сковороду, розігріту з олією. Обсмажуємо відбивні з обох сторін до яскравого рум’янцю.
Крок 7. Дуже ніжні і соковиті свинячі відбивні в домашніх умовах готові. Можна подавати до столу!
Лагман зі свинини в домашніх умовах
Лагман зі свинини в домашніх умовах виходить неймовірно смачним, ароматним і апетитним. Таку страву кожен приготує своїми руками за допомогою нашого покрокового рецепта. Готове частування можна подавати до обіду або вечері, доповнивши свіжою зеленню або овочами за смаком.
Час готування – 1 година
Час приготування – 30 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Свинина – 500 гр.
- Локшина для лагмана – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Томати у власному соку – 150 гр.
- Перець болгарський – 2 шт.
- Редька – 1 шт.
- Вода – 500 мл.
- Часник – 1 зубчик.
- Сіль – за смаком.
- Паприка молота – 1 ч.л.
- Хмелі-сунелі – 1 ч.л.
- Перець червоний мелений – 1 щіпка.
- Олія – 50 мл.
Процес приготування:
Крок 1. Розморожуємо свинину, добре її промиваємо, обсушуємо і обробляємо на невеликі кубики.
Крок 2. Вливаємо олію в казан або каструлю з товстим дном. Прогріваємо посуд і викладаємо в неї м’ясо, смажимо до золотистої скоринки.
Крок 3. Тонко нарізаємо ріпчасту цибулю, редьку і болгарський перець.
Крок 4. Відправляємо овочі до м’яса, розмішуємо і продовжуємо обсмажування на повільному вогні.
Крок 5. Додаємо в загальну масу томати у власному соку, сіль, спеції і вливаємо воду. Доводимо вміст до кипіння і варимо ще 40 хвилин.
Крок 6. Окремо відварюємо локшину для лагмана в киплячій підсоленій за смаком воді.
Крок 7. В кінці процесу подрібнюємо часник будь-яким зручним способом і додаємо його в каструлю із заготівлею для аромату.
Крок 8. З’єднуємо локшину з м’ясною основною страви і подаємо до столу. Лагман зі свинини в домашніх умовах готовий!
Свинина, запечена шматком у фользі в духовці
Свинина, запечена шматком у фользі в духовці, виходить дуже соковитою, апетитною і ароматною. Готову страву можна подавати до обіднього столу або до святкового. При цьому здійснити кулінарну ідею зможуть навіть новачки. Для цього дотримуйтесь перевіреному рецептом з покроковими фотографіями.
Час готування – 2 години 10 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Свинина – 1,5 кг.
- Часник – 10 зубчиків.
- Сіль – 1 ч.л.
- Перець чорний мелений – 1 ч.л.
- Суміш сушених трав – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Відбираємо відповідний шматок свинини, розморожуємо його, промиваємо під водою і обсушуємо. При необхідності, видаляємо плівки і прожилки.
Крок 2. Кладемо підготовлений шматок на лист фольги.
Крок 3. Зубчики часнику очищаємо від лушпиння. Кожен зубчик обробляємо на скибочки тонше.
Крок 4. Шматок м’яса добре натираємо морською сіллю і спеціями. Робимо невеликі надрізи і вставляємо в них шматочки часнику.
Крок 5. Загортаємо свинину в фольгу і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на одну годину. Через вказаний час розкриваємо фольгу.
Крок 6. Збільшуємо температуру до 220 градусів. Даємо м’ясу підрум’янитися протягом ще 20-30 хвилин.
Крок 7. Соковита і неймовірно смачна свинина, запечена в фользі готова. Діліть на стейки і подавайте до столу!
Стейк зі свинини на сковороді
Стейк зі свинини на сковороді – це дуже смачна і проста у виконанні домашня страва. Готове м’ясо можна подавати з будь-якими гарнірами на ваш смак, свіжими овочами або соліннями. Для приготування апетитного частування рекомендуємо взяти на замітку перевірений рецепт з нашої добірки.
Час готування – 15 хвилин
Час приготування – 5 хвилин
Порцій – 1
Інгредієнти:
- Свинина – 250 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Олія – 2 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.
Крок 2. Стейк свинини заздалегідь розморожуємо, промиваємо під водою і даємо йому обсохнути.
Крок 3. Далі шматок м’яса натираємо сіллю і чорним молотим перцем за смаком.
Крок 4. У сковорідку вливаємо олію. Ставимо її розігріватися. Можна використовувати сковороду-гриль, так ваша страва буде виглядати яскравіше.
Крок 5. Кладемо на добре прогріту сковороду підготовлений стейк. Обсмажуємо з одного боку близько трьох хвилин.
Крок 6. Перевертаємо заготівлю і смажимо з іншого боку. Вимикаємо плиту і даємо м’ясу відпочити одну хвилинку.
Крок 7. Перекладаємо частування на тарілку. Смачний стейк зі свинини в домашніх умовах готовий!
Класичний бефстроганов зі свинини
Класичний бефстроганов зі свинини – неймовірно смачна і яскрава кулінарна ідея, яка точно допоможе урізноманітнити звичне меню. Приготувати таке частування кожен зможе на своїй кухні. Для цього скористайтеся перевіреним покроковим рецептом. Побалуйте своїх рідних!
Час готування – 35 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порцій – 2
Інгредієнти:
- Свинина – 600 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Бульйон яловичий – 150 мл.
- Сметана – 300 гр.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Борошно – 2 ст.л.
- Паста томатна – 1 ст.л.
- Соус Вустерський – 1 ст.л.
- Оливкова олія – для смаження.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Петрушка – для прикраси.
Процес приготування:
Крок 1. Вибираємо хороший шматок свинини. Заздалегідь його розморожуємо, промиваємо і обсушуємо.
Крок 2. Далі м’ясо нарізаємо тонкими поздовжніми шматочками поперек волокон. Посипаємо інгредієнт сіллю і молотим перцем. Прикриваємо харчовою плівкою і залишаємо на 20 хвилин.
Крок 3. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо тонкими півкільцями.
Крок 4. Розігріваємо сковороду з оливковою олією. Викладаємо сюди свинину і смажимо її до рум’янцю.
Крок 5. Готову свинину перекладаємо на тарілку.
Крок 6. Далі в сковороді розтоплюємо вершкове масло і обсмажуємо цибулю. Додаємо борошно і томатну пасту, перемішуємо і смажимо ще дві хвилини.
Крок 7. Вливаємо до цибулі бульйон і кип’ятити масу близько 10 хвилин. Викладаємо сюди свинину, сметану, вустерський соус. Перемішуємо і готуємо близько трьох хвилин. Можна вимикати вогонь.
Крок 8. Бефстроганов зі свинини за класичним рецептом готовий. Прикрашайте ароматної петрушкою і подавайте до столу!
Свинина з картоплею в горщику в духовці
Свинина з картоплею в горщику в духовці виходить дуже соковитою, ситною і ароматною. Готову страву можна подавати до обіднього столу або до святкового. При цьому здійснити кулінарну ідею зовсім нескладно. Для цього дотримуйтесь перевіреному рецептом з покроковими фотографіями.
Час готування – 1 година 30 хвилин
Час приготування – 25 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Свинина – 450 гр.
- Картопля – 10 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Сіль – за смаком.
- Олія – для смаження.
- Вода – 600 мл.
- Зелень – для подачі.
Процес приготування:
Крок 1. Картоплю очищаємо, промиваємо під водою і нарізаємо невеликими кубиками. Обсмажуємо овоч на олії до рум’янцю, до повної готовності обсмажувати не потрібно.
Крок 2. Заздалегідь розморожену і промиту свинину також нарізаємо і швидко обсмажуємо.
Крок 3. Тонкими напівкільцями обробляємо цибулю, обсмажуємо її і розкладаємо по невеликих горщиках.
Крок 4. На цибулю викладаємо шматочки рум’яної свинини.
Крок 5. М’ясний шар закриваємо картоплею.
Крок 6. Солимо заготівлю за смаком, заливаємо кип’яченою водою і відправляємо на 50 хвилин в розігріту до 180 градусів духовку.
Крок 7. Апетитна свинина з картоплею в горщиках готова. Подавайте до столу!