Страви з яловичини – 9 швидких і смачних рецептів приготування других страв з покроковими фото

ca929fc5aad5521d94b2f3fcb554d710

Страви з яловичини – це дуже ситне і яскраве рішення для вашого домашнього та святкового столу. З апетитного м’яса можна приготувати багато різних частувань на будь-який смак. Кращі кулінарні варіанти ви знайдете в нашій добірці з дев’яти перевірених рецептів з покроковими фотографіями і докладним описом процесу.

Класичний гуляш з яловичини з підливою на сковороді

Класичний гуляш з яловичини з підливою на сковороді – апетитна страва для вашого сімейного обіду або вечері. Універсальне частування нікого не залишить байдужим. Готуйте його по перевіреному традиційному рецепту з покроковим описом процесу і подавайте до столу з улюбленими гарнірами.

Час готування – 1 година 20 хвилин

Час приготування – 20 мнуть

Порцій – 2

Інгредієнти:

  • Яловичина – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 0,5 шт.
  • Паста томатна – 2 ст.л.
  • Борошно – 1 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Олія – 3 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Зазначений шматок яловичини промиваємо вод водою, після нарізаємо невеликими шматочками, солимо за смаком і обсмажуємо на сковороді з олією.

0689d030ca163d08edb8a2a85dd9e4b3

Крок 2. Коли м’ясо придбає золотистий відтінок, доповнюємо його подрібленою цибулею. Перемішуємо і продовжуємо процес. Періодично помішуємо продукти.

7f09e1152b64a97dfe389032c49e38c3

Крок 3. Очищаємо, промиваємо і натираємо на терці моркву. Викладаємо її в сковороду до решти інгредієнтів.

21822432046c3bb6ed4cff94c14f2948

Крок 4. Посипаємо вміст борошном, смажимо ще одну хвилину і викладаємо вказану кількість томатної пасти.

00824780e9a120204df7f20525a51b5c

Крок 5. Заливаємо гуляш водою, щоб вона покрила м’ясні шматки, і тушкуємо все разом на слабкому вогні близько однієї години.

27e9effba0b0bfecb2b13507c1be3aa2

Крок 6. За 5 хвилин до готовності додаємо в частування сіль, спеції і подрібнену зелень.

82d1a3d8a9d0a3b59eeef735810d645b

Крок 7. Апетитний домашній гуляш з яловичини готовий. Подавайте до столу з картопляним пюре або іншими гарнірами за смаком.

53f6d3273d0415586bb7e68148d0a02b

Соковиті котлети з яловичини на сковороді

Соковиті котлети з яловичини на сковороді – це відмінна кулінарна ідея для вашого сімейного столу. Апетитне м’ясне частування нікого не залишить байдужим. Подавайте до столу з вашими улюбленими гарнірами. Для приготування рекомендуємо скористатися перевіреним покроковим рецептом.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Фарш яловичий – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 30 гр.
  • Борошно – 50 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Крохмаль картопляний – 30 гр.
  • Перець червоний мелений – 0,2 гр.
  • Сіль – 8 гр.
  • Вода – 130 мл.
  • Олія – 30 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком. Яловичий фарш попередньо розморожуємо.

c7afceb24bdaeb67098c619d0e5ee70a

Крок 2. Перекладаємо фарш в відповідну миску. Доповнюємо його картопляним крохмалем.

7867b2d70fd3dd3264547761efdf6817

Крок 3. Всипаємо в масу сіль.

8e82d0ff499fbe8166ded06095299c91

Крок 4. Посипаємо невеликою кількістю червоного молотого перцю.

cfd7cfeaa91c982259463be76f2b1c01

Крок 5. Для соковитості вливаємо вказану кількість кип’яченої води.

29267d0546fbbf126c5322c0dd62a7cc

Крок 6. Слідом відправляємо подрібнену ріпчасту цибулю.

9ec1845df2a0104a181d312869d1dcd4

Крок 7. Вимішуємо продукти і доповнюємо їх курячим яйцем. Знову все ретельно перемішуємо.

6ee6fd0d9b53f0062f4e9e1bca538ba7

Крок 8. Формуємо із заготівлі акуратні круглі котлетки. Обвалюємо їх в борошні.

ff8732df960acf047a8a49e87971f32c

Крок 9. Обсмажуємо продукт на олії до рум’янцю з обох сторін. Після тушкуємо до готовності під кришкою. Можна влити трохи води для пари.

7c9fd35c474380ea82bf35b05e7f0f42

Крок 10. Соковиті і апетитні яловичі котлети в домашніх умовах готові!

88a4baf30ea46c9a370b036f84ac1651

Класичний бефстроганов з яловичини

Класичний бефстроганов з яловичини – неймовірно смачна і яскрава кулінарна ідея, яка точно допоможе урізноманітнити звичне меню. Приготувати таке частування кожен зможе на своїй кухні. Для цього скористайтеся перевіреним покроковим рецептом. Здивуйте своїх рідних!

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Яловичина – 800 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Сметана – 1 ст.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Борошно – 2 ст.л.
  • Томатний соус – 2 ст.л.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч.л.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Вода – 0,5 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідну кількість інгредієнтів. Цибулю заздалегідь очищаємо від лушпиння.

cf0ff445f4d9379fd1634d6f9ef89171

Крок 2. Далі цибулини нарізаємо тонкими четвертинками.

d71bd86792dc9b30ab401c3b06358803

Крок 3. Обсмажуємо овочі на сковороді з олією.

226687f0c35b75a03b9840ad82510bd1

Крок 4. Яловичину нарізаємо тонкою невеликою соломкою.

421466b839dc8658100c9bd22544a94b

Крок 5. Обвалюємо кожен шматочок м’яса в борошні.

94472dcec30401907170ed5a38702dab

Крок 6. Далі підготовлене м’ясо обсмажуємо на олії до рум’янцю.

42e3215732f8a52a818cf653c27bc517

Крок 7. До м’яса приєднуємо заздалегідь обсмажену цибулю, сметану, томатний соус, сіль і чорний мелений перець, вливаємо трохи води.

2da3eb642feb4b6d44f3fe8f91cf7ac7

Крок 8. Перемішуємо і тушкуємо заготівлю близько 25 хвилин під кришкою.

8d25c9b567b481e68aaca6087100dac3

Крок 9. Смачний класичний бефстроганов з яловичини готовий. Подавайте до столу з гарніром за смаком і угощайтесь!

c4c45b95a8d82754bd59d2f7c3651dd0

Яловичина по-французьки, запечена в духовці

Яловичина по-французьки, запечена в духовці виходить неймовірно ситною, соковитою і яскравою за смаком. Така страва підійде як для яскравої сімейної вечері, так і для святкового столу. Використовуйте перевірену кулінарну ідею з нашої добірки, щоб урізноманітнити домашнє меню.

Час готування – 1 година 20 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Яловичина – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 1 зубчик.
  • Петрушка – за смаком.
  • Майонез – 40 мл.
  • Сир – 100 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – для випікання.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо потрібні інгредієнти за списком.

9f8b111eb3fb2bd904545e8f94c5ba79

Крок 2. Яловичину заздалегідь розморожуємо, промиваємо і звільняємо від плівок.

29f480bfc95efba450edfdd5b0cfabc6

Крок 3. Нарізаємо м’ясо рівними по товщині стейками.

cf10455680b32bf616774514dd3a362d

Крок 4. Далі кожен шматочок потрібно відбити кухонним молотком, посолити і поперчити.

cb02f30f689875368877930f6010d2df

Крок 5. Дрібними кубиками нарізаємо очищені овочі і зелень.

a83202132dbcb8976c30bc7a960df75d

Крок 6. З’єднуємо цибулю, морквину, часник і зелень в глибокій мисці. Заправляємо майонезом і добре перемішуємо.

207362a09ac2f51429dd65a75508f603

Крок 7. Шматочки м’яса кладемо в обмазану маслом форму для запікання. Кожен шматочок обмазуємо овочевою заготівлею.

c1219b550eb98720c1c893bb1b60f6c0

Крок 8. Посипаємо частування тертим сиром і готуємо його 1 годину при температурі 160 градусів.

77c0c93912a455771e12744309ed60d5

Крок 9. Яскраве і смачне м’ясо по-французьки з яловичини готове. Можна пригощатися!

71c88a2dbad828af9e96937dbca0a211

Плов з яловичини в казані на плиті

Плов з яловичини в казані на плиті – дуже ситна страва для всієї родини за східними мотивами. Готуйте яскраве частування до обіду або вечері. Для приготування рекомендуємо взяти на замітку наш перевірений рецепт з покроковими фотографіями. Порадуйте себе і рідних поживним домашнім продуктом.

Час готування – 1 година 10 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порцій – 12

Інгредієнти:

  • Яловичина – 1,3 кг.
  • Рис – 900 гр.
  • Цибуля ріпчаста великий – 2 шт.
  • Морква – 1 кг.
  • Зіра – 1 ст.л.
  • Барбарис сушений – 1 ст.л.
  • Сіль – 1,5 ст.л.
  • Вода – 1,6 л.
  • Олія – 1 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Шматок яловичини промиваємо, очищаємо і нарізаємо невеликими кубиками.

a40f53e5b672ecaa4466e8dfcab44bca

Крок 2. Шматки м’яса кладемо в велику миску, солимо і перемішуємо. На час відставляємо в сторону.

2101e5fe535048377b6f3bbd07f396dd

Крок 3. Очищаємо цибулю, ріжемо її півкільцями і обсмажуємо в олії до золотого відтінку.

5f47d4850183b5db85806d2135c48b81

Крок 4. Очищену морквину ріжемо брусочками.

466a378ea91a56c4a7389ad0cb45bc40

Крок 5. До золотистої цибулі відправляємо м’ясо, смажимо все разом близько 10 хвилин. Далі вливаємо в казан з вмістом літр окропу. Додаємо барбарис і тушкуємо ще 20 хвилин.

1d1a15dbe5458e0a06ec85b1000bc281

Крок 6. Кладемо до вмісту моркву, але не перемішуємо.

77f4a14e3c61bda4a753d998fce81e60

Крок 7. Викладаємо на моркву заздалегідь промитий рис.

484e6493642d1a35dea5ac8e36ecaac8

Крок 8. Вливаємо воду так, щоб вона закрила шар рису.

5ddcd31a5a704ce8df0003bdfef86591

Крок 9. Додаємо в страва зіру і готуємо все на невеликому вогні ще 20-30 хвилин.

cfcee5d1bf498adb3e98126af0e1cf81

Крок 10. Ситний домашній плов з яловичини в казані готовий. Можна пробувати!

2da29bc052a3eed24019ae9039d76f31

Лагман з яловичини

Лагман з яловичини – класична східна страва, яка оригінально доповнить ваше домашнє або святкове меню. Приготувати яскраве частування зможе кожен. Для цього скористайтеся перевіреним покроковим рецептом з нашої добірки. Обіцяємо, що ваші близькі і гості залишаться задоволені.

Час готування – 1 година 20 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Яловичина – 500 гр.
  • Локшина для лагмана – 1 пачка.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Редька зелена – 1 шт.
  • Перець болгарський – 2 шт.
  • Капуста квашена – 100 гр.
  • Паста томатна – 2 ст.л.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.
  • Перець червоний мелений – 1 щіпка.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Промите м’ясо ріжемо на дрібні кубики. Також на невеликі шматочки обробляємо ріпчасту цибулю, морквину, помідор і болгарський перець. Редьку досить натерти на великій терці.

b00a85a17be550850f1027d0323c4df6

Крок 2. Добре прогріваємо казан або містку сковороду з олією. Обсмажуємо шматочки яловичини близько 10-15 хвилин. Постійно помішуємо, щоб продукт не підгорів.

b08d957512099280a1ea36a11250da6d

Крок 3. Кладемо до яловичини цибулю і морквину, до смаку додаємо сіль. Перемішуємо продукти і продовжуємо смажити все разом до м’якості овочів.

d683aae4e35e217f283fb41eed50d028

Крок 4. Викладаємо терту редьку і переходимо вже на повільний вогонь. Тушкуємо 5 хвилин.

c32b36309c924d741f7ea605683d0846

Крок 5. Доповнюємо вміст подрібненим болгарським перцем і квашеною капустою. Знову все розмішуємо і готуємо 5 хвилин.

f92ccc299de4b155318ed2c6c457aa7b

Крок 6. Паралельно з тушкуванням відварюємо локшину для лагмана в підсоленій воді.

6a8d07ce901a437b7928569afdef8881

Крок 7. До обсмаженого з м’яса і овочів додаємо томатну пасту, подрібнені зелень і часник. Доповнюємо страва зірою і тушкуємо до готовності близько 15-20 хвилин.

53b0d9b0fd0aee4573bf57e3f8280a45

Крок 8. На порційну тарілку викладаємо частування разом з локшиною. Апетитний лагман з яловичини готовий, можна пробувати!

801bbb8a1ae4261121423bc64ec5c92a

Азу з яловичини з солоними огірками

Азу з яловичини з солоними огірками — дане татарське частування для всієї родини. Смачне м’ясо, тушковане з овочами і ароматними спеціями, нікого не залишить байдужим. Обов’язково скористайтеся нашим перевіреним кулінарним рецептом і здивуєте своїх близьких.

Час готування – 1 година 10 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Яловичина – 700 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Огірок солоний – 200 гр.
  • Картопля – 1 кг.
  • Соус томатний – 1 ст.л.
  • Часник – 1 зубчик.
  • Вода – 250 мл.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець мелений – 0,5 ч.л.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо від шкірки картоплю, промиваємо її і нарізаємо акуратною соломкою. Відправляємо підрум’янюватися в сковороду з олією.

d1ba72170f3269e03d86b79b0a3f30e9

Крок 2. Подрібнюємо ріпчасту цибулю і також окремо пасеруємо її до прозорості. На це піде приблизно, від трьох до п’яти хвилин.

dbc9721177741b220c6d97bb77754814

Крок 3. Солоні огірки обробляємо тонкими кружечками.

9d0c8a40d3574b13304f27dd8c6078f4

Крок 4. Підготовлену яловичину нарізаємо тонкими смужками і також окремо обсмажуємо на сковороді з олією. Готуємо близько 20 хвилин до отримання золотистої скоринки.

a6ea42c5b7950c55770ebd0c8dcfa6f2

Крок 5. У казан відправляємо яловичину, огірки і томатний соус. Ставимо заготівлю на невеликий вогонь.

a5fa59f60252426383a2b57676875169

Крок 6. Далі сюди вливаємо склянку води і тушкуємо частування близько 30 хвилин. В процесі м’ясо повинно стати м’яким і ніжним.

71967dd7558e9c2083c8bc274815af95

Крок 7. За 10 хвилин до закінчення процесу додаємо сіль, перець мелений, подрібнений часник і лавровий листок.

7d173d02c3b67917cd6a13517d5078de

Крок 8. Викладаємо в загальну масу готову картоплю і обережно перемішуємо всі продукти між собою.

a0433aa8ba731ea55d518a16f2c99b0d

Крок 9. Азу з яловичого м’яса і солоних огірків можна відразу розкладати по тарілках. Готово!

029ccd1a635a3e5c90fb1f96bb1de6c3

Хашлама з яловичини з картоплею

Хашлама з яловичини з картоплею – дуже соковита страва, яку точно варто спробувати приготувати на своїй кухні. Приготувати його зовсім нескладно. Для цього використовуйте перевірену покрокову ідею.

Час готування – 3 години 20 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Яловичина – 700 гр.
  • Картопля – 5 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Перець болгарський – 2 шт.
  • Помідори – 4 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Часник – 2 зубчика.
  • Вода – 700-800 мл.
  • Зелень – для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо всі інгредієнти. Яловичину промиваємо під водою, овочі очищаємо і промиваємо.

d8515ec86188eb95508c81cfd41d15d3

Крок 2. М’ясо нарізаємо шматочками середнього розміру.

12eb758db30565832d21eb2b5ec9a13f

Крок 3. Перекладаємо м’ясо в каструлю з товстим дном. Посипаємо його сіллю і спеціями за смаком.

bbffdc65c62fe9333cbfba7b5cf0d5cf

Крок 4. Очищений ріпчасту цибулю нарізаємо середніми шматками.

f367b8f58801f52a3223449e81290f94

Крок 5. Морквину нарізаємо напів-кружками невеликої товщини.

51845ecf0f4a9da8bd4079de629cd6c1

Крок 6. Картоплю ріжемо на половинки або четвертинки.

c1de0698277e409e3640753e14d65559

Крок 7. Видаляємо насіння з болгарського перцю. Сам плід ріжемо на невеликі квадратики.

64b0f366b5a43562616155cb2a3c5e6f

Крок 8. Ділимо помідори на рівні по товщині часточки.

cfca48adadd3f8b85590f0f59f51c658

Крок 9. Відправляємо всі овочі до м’яса. При викладенні додаємо сіль і спеції.

f0e9c69deaf3d14af2358af159fdfb98

Крок 10. Зверху додаємо ще трохи солі і подрібнений часник.

1bb4a945a669fd6a6c4081e5bf162643

Крок 11. Вливаємо в каструлю з вмістом воду.

aafe7cd7e0a6f7d02dfc18b975c39b71

Крок 12. Варимо заготівлю при повільному кипінні близько 3 годин.

d8ac5901863699b9481911f3c83117b2

Крок 13. Хашлама з яловичини з картоплею готова. Розкладайте по тарілках, доповнюйте свіжою зеленню і подавайте до столу!

4117768fd0b7f41a0f82b6e032756ec8

Тушкована яловичина з чорносливом на сковороді

Тушкована яловичина з чорносливом на сковороді – це дуже яскрава і оригінальна кулінарна ідея. Таку страва можна подавати до сімейного обіду або святкового столу. Порадуйте себе і близьких смачним частуванням разом з нашим перевіреним покроковим рецептом.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Яловичина – 500 гр.
  • Чорнослив – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Паста томатна – 2 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Олія – 3 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо ріпчасту цибулю і подрібнюємо її.

b950d02436da66e0beffb5b2ee9b258e

Крок 2. Заздалегідь розморожену м’якоть яловичини промиваємо і обсушуємо. Після нарізаємо невеликими кубиками.

5d0dd72b7c81575caea859519f292eff

Крок 3. Розігріваємо сковороду з олією. Обсмажуємо в ній подрібнену цибулю до м’якості.

3e1e3c834d8d517f446f325e156a2cc1

Крок 4. Викладаємо до цибулі шматочки яловичини. Даємо випарується зайвій волозі і доповнюємо продукти томатної пастою.

11668735ae8b4c8ee2d994c771fbea0e

Крок 5. Вливаємо в страву трохи води, тушкуємо все разом близько однієї години. В кінці додаємо заздалегідь промитий чорнослив.

1af522fc631ad580a7b601f99ce29ea2

Крок 6. Солимо і посипаємо спеціями за смаком. Перемішуємо і тушкуємо ще близько 10 хвилин.

aa192b29ec473c06c0ec26999dcef16d

Крок 7. Апетитна яловичина, тушкована з чорносливом, готова. Можна подавати до столу!

96bee67a750ead8512a4c9978b7e9965

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал