Страви з цвітної капусти – це корисні і смачні кулінарні рішення для домашнього столу. З простого овоча можна приготувати багато цікавих частувань. Використовуйте нашу перевірену добірку з дев’яти швидких і яскравих рецептів з покроковими фото і докладним описом процесу. Розміркуйте своє меню.
Запіканка з цвітної капусти з яйцем і сиром в духовці
Запіканка з цвітної капусти з яйцем і сиром в духовці – дуже ніжне і апетитне блюдо для вашого домашнього столу. Беріть цікаву кулінарну ідею, щоб урізноманітнити звичне меню. Ваші близькі і гості залишаться задоволені, а ви не витратите на кулінарний процес багато часу.
Час готування – 40 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Капуста кольорова – 0,7 кг.
- Сир твердий – 120 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Гірчиця – 1 ч.л.
- Сухарі панірувальні – 1 ст.л.
- Трави прованські – 0,5 ч.л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сметана / майонез – 3-4 ст.л.
- Масло вершкове – для змащування форми.
Процес приготування:
Крок 1. Ретельно промиваємо кольорову капусту і ділимо її на суцвіття.
Крок 2. Далі суцвіття опускаємо в підсолений окріп. Проварюємо близько 3-4 хвилин.
Крок 3. Переливаємо відварений продукт на сито. Даємо повністю стекти рідини. Капуста повинна охолонути. Для прискорення процесу можете обдати її холодною водою.
Крок 4. У глибокій мисці з’єднуємо курячі яйця, сметану, гірчицю, прованські трави, сіль і чорний мелений перець за смаком. Ретельно вимішуємо масу.
Крок 5. Форму для запікання обмазуємо вершковим маслом. Присипаємо поверхню панірувальними сухарями.
Крок 6. Викладаємо в підготовлену форму суцвіття капусти, заливаємо їх сметано-яєчною заправкою.
Крок 7. Посипаємо заготівлю тертим твердим сиром.
Крок 8. Відправляємо блюдо в розігріту до 180 градусів духовку на 20-25 хвилин.
Крок 9. Ніжна і ароматна запіканка з цвітної капусти з яйцем і сиром в духовці готова. Діліть на порції і подавайте до столу!
Суп-пюре з цвітної капусти
Суп-пюре з цвітної капусти виходить неймовірно ніжним, легким і ароматним. Відмінне рішення для вашого корисного і яскравого обіду в колі сім’ї. Беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт, який точно допоможе здивувати близьких і урізноманітнити звичне меню.
Час готування – 30 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Капуста кольорова – 0,7 кг.
- Картопля – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 100 гр.
- Сир твердий – 80 гр.
- Вершки 20% – 200 мл.
- Оливкова олія – 2 ст.л.
- Масло вершкове – 1 ст.л.
- Часник – 3 зубчика.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
грінки:
- Багет – 100 гр.
- Сир твердий – 20 гр.
- Гірчиця – 1 ст.л.
- Масло вершкове – 1 ст.л.
- Оливкова олія – 1 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Спочатку приготуємо ароматні гірчичні грінки. Для цього в форму для запікання вливаємо оливкову олію, а також розтоплене вершкове.
Крок 2. У масло відправляємо гірчицю і натертий на терці сир. Невеликими кубиками нарізаємо багет.
Крок 3. Викладаємо кубики багета в ароматне масло, акуратно все перемішуємо. Відправляємо заготівлю в розігріту до 180 градусів духовку на 10 хвилин.
Крок 4. Перекладаємо готові грінки в зручну тарілку. Нехай чекають подачі.
Крок 5. Кольорову капусту можна використовувати свіжу або заморожену. Відміряємо потрібну кількість продукту.
Крок 6. Ставимо нагріватися каструлю на плиту. Вливаємо сюди оливкова олія і додаємо шматочок вершкового.
Крок 7. В цей час очищаємо цибулю з картоплею. Ріжемо обидва інгредієнта кубиками.
Крок 8. У суміш з масел опускаємо картоплю з цибулею. Сюди ж відправляємо порізані зубчики часнику.
Крок 9. Викладаємо суцвіття цвітної капусти в загальну масу.
Крок 10. Заливаємо вміст окропом, солимо, перчимо за смаком і відварюємо до м’якості всіх продуктів. На це піде, приблизно, 20 хвилин.
Крок 11. Після варіння з маси зливаємо трохи відвару. Це потрібно, щоб суп не вийшов занадто рідким. Частину суміш перебиваємо блендером до ніжної однорідної структури.
Крок 12. Отриману масу доповнюємо тертим сиром, вершками і ретельно перемішуємо. Нагріваємо частування до потрібної температури, але не доводимо до кипіння.
Крок 13. Ніжний суп-пюре з цвітної капусти готовий. Розливайте по тарілках і подавайте до столу з ароматними грінками. Смачного!
Кольорова капуста по-корейськи в домашніх умовах
Кольорова капуста по-корейськи в домашніх умовах виходить дуже соковитою і яскравою за смаком. Подавайте як самостійне частування або на додаток до інших страв. Підходить як для домашнього, так і святкового столу. Беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт.
Час готування – 5 годин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Капуста кольорова – 1 кг.
- Морква – 1 шт.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Часник – 3 зубчика.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Перець запашний горошок – 6 шт.
- Сіль – 2,5 ст.л.
- Цукор – 3 ст.л.
- Олія – 4 ст.л.
- Оцет 6% – 100 мл.
- Вода – 1 л.
- Петрушка – за смаком.
- Коріандр мелений – 2 ст.л.
- Перець чилі мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Відразу приготуємо ароматний маринад. У каструлю з водою відправляємо сіль, цукор, оцет, лавровий лист і горошини перцю. Перемішуємо і доводимо до кипіння.
Крок 2. Кольорову капусту гарненько промиваємо під водою і ділимо на суцвіття.
Крок 3. У киплячий маринад опускаємо суцвіття капусти. Відварюємо близько 2-3 хвилин до напівготовності.
Крок 4. Витягуємо капусту з рідини і даємо охолонути. Маринад залишаємо, він ще стане в нагоді.
Крок 5. Подрібнюємо зелень і очищений болгарський перець. Морквину натираємо на спеціальній терці для корейської моркви.
Крок 6. Морква, перець викладаємо в глибоку миску разом з кольоровою капустою.
Крок 7. Додаємо до овочів подрібнений часник, мелений коріандр і червоний перець.
Крок 8. У сотейнику або сковороді нагріваємо олія, після виливаємо його на овочі зі спеціями.
Крок 9. Додаємо подрібнену зелень і ретельно все перемішуємо.
Крок 10. Доповнюємо заготівлю охолодженим маринадом. Ми залишаємо в холодильнику на 3-4 години.
Крок 11. Кольорова капуста по-корейськи в домашніх умовах готова. Подавайте ароматну закуску до столу і угощайтесь!
Кольорова капуста з куркою в духовці
Кольорова капусту з куркою в духовці – це неймовірно апетитне, ситне і корисне блюдо для вашого домашнього столу. Таке частування послужить цікавим обідом або перекусом для всієї родини. На його приготування ви не витратите багато часу і сил. Обов’язково спробуйте наш покроковий рецепт!
Час готування – 1 година
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 8
Інгредієнти:
- Капуста кольорова – 1 кг.
- Філе куряче – 0,5 кг.
- Кефір – 250 мл.
- Яйце – 1 шт.
- Сир – 250 гр.
- Часник – 3 зубчика.
- Кріп – 1 пучок.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти зі списку.
Крок 2. Куряче філе добре промиваємо під водою і нарізаємо невеликими скибочками.
Крок 3. Подрібнюємо ножем добре промитий кріп.
Крок 4. Очищаємо зубчики часнику, після подрібнюємо їх будь-яким зручним способом.
Крок 5. У загальному посуді змішуємо кефір, кріп, часник і куряче яйце. Ретельно перемішуємо заготівлю, солимо і перчимо її.
Крок 6. Куряче філе кладемо в отриманий кефірний соус, даємо трохи промаринуватися.
Крок 7. Добре промиваємо кольорову капусту і ділимо її на суцвіття.
Крок 8. Відварюємо суцвіття в підсоленій воді около3-4 хвилин, щоб прибрати гіркоту продукту.
Крок 9. У форму для запікання викладаємо куряче філе в маринаді.
Крок 10. Зверху викладаємо кольорову капусту, з якої попередньо зливаємо воду.
Крок 11. Поливаємо овоч залишилися від курки соусом.
Крок 12. Запікаємо заготівлю 35 хвилин при температурі 200 градусів.
Крок 13. В цей час натираємо сир на великій терці.
Крок 14. Посипаємо готове блюдо сиром і ставимо в духовку ще на 5 хвилин.
Крок 15. Кольорова капуста з куркою в духовці готова. Діліть частування на порції і подавайте до столу!
Смажена кольорова капуста з хрусткою скоринкою
Смажена кольорова капуста з хрусткою скоринкою – дуже яскраве і апетитне блюдо для вашого домашнього столу. Беріть цікаву кулінарну ідею, щоб урізноманітнити звичне меню. Ваші близькі і гості залишаться задоволені такою закускою, а ви не витратите на кулінарний процес багато часу.
Час готування – 30 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Капуста кольорова – 0,7 кг.
- Яйце – 2 шт.
- Сухарі панірувальні – 100 гр.
- Зелень подрібнена – 2 ст.л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Добре промиваємо кольорову капусту і ділимо її на суцвіття.
Крок 2. Опускаємо суцвіття в киплячу підсолену воду. Відварюємо 10 хвилин. Це прибере зайву гіркоту і зроблять готовий продукт ніжніше.
Крок 3. Зливаємо воду з капусти. Даємо їй охолонути. Можна розділити на ще більш дрібні суцвіття.
Крок 4. Збиваємо яйця з сіллю і чорним молотим перцем.
Крок 5. В окремій тарілці перемішуємо панірувальні сухарі і подрібнену зелень.
Крок 6. Обмакуємо відварні суцвіття в яєчній суміші.
Крок 7. Після обвалюємо в панірувальних сухарях із зеленню.
Крок 8. Обсмажуємо заготовки в сковороді з олією до появи яскравою хрусткою скоринки з усіх боків.
Крок 9. Апетитна кольорова капуста з неймовірною хрусткою скоринкою готова. Пригощайтеся!
Кольорова капуста, запечена зі сметаною і сиром
Кольорова капуста, запечена зі сметаною і сиром – дивно смачне, ніжне, ситне і корисне блюдо для вашого домашнього столу. Таке частування послужить цікавим обідом або перекусом для великої компанії. На його приготування ви не витратите багато часу і сил. Беріть на замітку!
Час готування – 30 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Капуста кольорова – 0,4 кг.
- Сметана – 100 гр.
- Сир твердий – 100 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло вершкове – 10 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Добре промиваємо кольорову капусту і ділимо її на суцвіття.
Крок 2. Занурюємо отримані шматочки в киплячу підсолену воду. Відварюємо 5 хвилин, відкидаємо на друшляк і даємо охолонути.
Крок 3. У глибокій мисці збиваємо яйце з сіллю і чорним молотим перцем.
Крок 4. Викладаємо в яєчну суміш сметану. Продовжуємо вимішувати до однорідності маси.
Крок 5. Форму для запікання змащуємо вершковим маслом. Кладемо сюди суцвіття цвітної капусти. Заливаємо все це сметанним соусом.
Крок 6. Посипаємо заготівлю тертим сиром і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 15-20 хвилин.
Крок 7. Ніжна кольорова капуста, запечена зі сметаною і сиром готова. Діліть на порції і угощайтесь!
Запіканка з цвітної капусти з фаршем
Запіканка з цвітної капусти з фаршем – неймовірно поживна і апетитне блюдо для вашого домашнього столу. Беріть яскраву кулінарну ідею на замітку, щоб урізноманітнити звичне меню. Ваші близькі і гості залишаться задоволені, а ви не витратите на процес багато часу і сил.
Час готування – 1 година
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Капуста кольорова – 0,7 кг.
- Фарш м’ясний – 0,5 кг.
- Картопля – 3 шт.
- Сир твердий – 200 гр.
Для соусу:
- Масло вершкове – 3 ст.л.
- Борошно – 2 ст.л.
- Молоко – 250 мл.
- Орегано сушений – за смаком.
- Базилік сушений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Очищаємо картопля, відварюємо і нарізаємо його тонкими колами. Викладаємо продукт в форму для випікання, обмазану маслом.
Крок 2 На сковороді обсмажуємо м’ясний фарш і рівним шаром викладаємо його на картоплю.
Крок 3. Далі викладаємо шар з суцвіть цвітної капусти. Їх попередньо відварюємо в киплячій підсоленій воді. Буде досить трьох хвилин.
Крок 4. У сковороді розтоплюємо вершкове масло, додаємо сюди борошно і добре перемішуємо. Поступово вливаємо молоко і не припиняємо перемішувати. Солимо вміст, посипаємо орегано і базиліком, і тушкуємо до загустіння.
Крок 5. Посипаємо продукти тертим сиром і поливаємо отриманим ніжним соусом.
Крок 6. Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці до рум’янцю. Приблизно, на це піде 15-20 хвилин.
Крок 7. Апетитна запіканка з цвітної капусти з фаршем готова. Діліть на порції і угощайтесь!
Капуста кольорова в панірувальних сухарях на сковороді
Капуста кольорова в панірувальних сухарях на сковороді – це дуже смачне, ситне і корисне блюдо для вашого домашнього столу. Таке частування послужить цікавим обідом, вечерею або перекусом для всієї родини. На його приготування ви не витратите багато часу і сил. Обов’язково спробуйте!
Час готування – 25 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Капуста кольорова – 0,5 кг.
- Яйце – 2 шт.
- Сухарі панірувальні – 3 ст.л.
- Сіль – за смаком.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Ретельно промиваємо качан цвітної капусти.
Крок 2. Промитий продукт акуратно ділимо на суцвіття.
Крок 3. Далі суцвіття відварюємо в киплячій підсоленій воді близько трьох хвилин. Після зливаємо воду і даємо продукту охолонути.
Крок 4. Курячі яйця збиваємо вінчиком з додаванням солі.
Крок 5. Занурюємо капусту в яєчну суміш і після обвалюємо в панірувальних сухарях.
Крок 6. Обсмажуємо заготовки на олії до яскравого рум’янцю з усіх боків.
Крок 7. Хрустка кольорова капуста в панірувальних сухарях на сковороді готова. Можна подавати до столу!
Стейк з цвітної капусти в духовці
Cтейк з цвітної капусти в духовці – оригінальне домашнє блюдо, яке ідеально підійде для пісного або вегетаріанського меню. Якщо ви хочете здивувати близьких або гостей, то обов’язково спробуйте перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної добірки.
Час готування – 1 година
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Капуста кольорова – 1 кг.
- Часник – 3 зубчика.
- Кріп подрібнений – 3 ст.л.
- Ізюм – 30 гр.
- Сіль – за смаком.
- Масло вершкове – 20 гр.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Олія – для змащування форми.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти зі списку. Кольорову капусту добре промиваємо під водою, родзинки ошпарюємо або вимочуємо.
Крок 2. Добре промитий качан цвітної капусти нарізаємо стейками однакової товщини.
Крок 3. Викладаємо нарізаний продукт на деко, обмазаний олією. Посипаємо сіллю і чорним молотим перцем за смаком.
Крок 4. Овочі на деку перекладаємо в розігріту до 180 градусів духовку. Готуємо близько 30-40 хвилин.
Крок 5. Підготовлений родзинки обсмажуємо 3-5 хвилин на сковороді, розігрітій зі вершковим маслом.
Крок 6. Перемішуємо родзинки в вершковому маслі з подрібненим кропом. Поливаємо готової сумішшю запечені стейки.
Крок 7. Апетитні і оригінальні стейки з цвітної капусти в духовці готові. Розкладайте по порційних тарілках і подавайте до столу!