Страви з цвітної капусти – 9 швидких і смачних рецептів з покроковими фото

c3377ce00273a869c6466ad3dcaefaf2

Страви з цвітної капусти – це корисні і смачні кулінарні рішення для домашнього столу. З простого овоча можна приготувати багато цікавих частувань. Використовуйте нашу перевірену добірку з дев’яти швидких і яскравих рецептів з покроковими фото і докладним описом процесу. Розміркуйте своє меню.

Запіканка з цвітної капусти з яйцем і сиром в духовці

Запіканка з цвітної капусти з яйцем і сиром в духовці – дуже ніжне і апетитне блюдо для вашого домашнього столу. Беріть цікаву кулінарну ідею, щоб урізноманітнити звичне меню. Ваші близькі і гості залишаться задоволені, а ви не витратите на кулінарний процес багато часу.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Капуста кольорова – 0,7 кг.
  • Сир твердий – 120 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Гірчиця – 1 ч.л.
  • Сухарі панірувальні – 1 ст.л.
  • Трави прованські – 0,5 ч.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сметана / майонез – 3-4 ст.л.
  • Масло вершкове – для змащування форми.

Процес приготування:

Крок 1. Ретельно промиваємо кольорову капусту і ділимо її на суцвіття.

f7a9f4ba6a4cc6807d0bf2f445d97726

Крок 2. Далі суцвіття опускаємо в підсолений окріп. Проварюємо близько 3-4 хвилин.

8f86314eb4f735510567353a0eedea93

Крок 3. Переливаємо відварений продукт на сито. Даємо повністю стекти рідини. Капуста повинна охолонути. Для прискорення процесу можете обдати її холодною водою.

e528bbb9cbcc9e3973838d23c7eb678a

Крок 4. У глибокій мисці з’єднуємо курячі яйця, сметану, гірчицю, прованські трави, сіль і чорний мелений перець за смаком. Ретельно вимішуємо масу.

4410384f99a24c7cb3e1d6df86aaaf3a

Крок 5. Форму для запікання обмазуємо вершковим маслом. Присипаємо поверхню панірувальними сухарями.

ee0ea46828e87cb4b30aa53fc9b2c699

Крок 6. Викладаємо в підготовлену форму суцвіття капусти, заливаємо їх сметано-яєчною заправкою.

24285f1f69a1dbf24f657e82c4cc9b20

Крок 7. Посипаємо заготівлю тертим твердим сиром.

24035f8a35b552b78bb131bcf1fb09da

Крок 8. Відправляємо блюдо в розігріту до 180 градусів духовку на 20-25 хвилин.

83a8febd67f92ef5a99dfb30ac82f579

Крок 9. Ніжна і ароматна запіканка з цвітної капусти з яйцем і сиром в духовці готова. Діліть на порції і подавайте до столу!

42078aa3ac30e397f9728b9a9a837f4e

Суп-пюре з цвітної капусти

Суп-пюре з цвітної капусти виходить неймовірно ніжним, легким і ароматним. Відмінне рішення для вашого корисного і яскравого обіду в колі сім’ї. Беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт, який точно допоможе здивувати близьких і урізноманітнити звичне меню.

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Капуста кольорова – 0,7 кг.
  • Картопля – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
  • Сир твердий – 80 гр.
  • Вершки 20% – 200 мл.
  • Оливкова олія – 2 ст.л.
  • Масло вершкове – 1 ст.л.
  • Часник – 3 зубчика.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

грінки:

  • Багет – 100 гр.
  • Сир твердий – 20 гр.
  • Гірчиця – 1 ст.л.
  • Масло вершкове – 1 ст.л.
  • Оливкова олія – 1 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Спочатку приготуємо ароматні гірчичні грінки. Для цього в форму для запікання вливаємо оливкову олію, а також розтоплене вершкове.

a9c5e8ff6c362cae3836070f78da411d

Крок 2. У масло відправляємо гірчицю і натертий на терці сир. Невеликими кубиками нарізаємо багет.

09f212332481e899444f1e3fe80e9dcc

Крок 3. Викладаємо кубики багета в ароматне масло, акуратно все перемішуємо. Відправляємо заготівлю в розігріту до 180 градусів духовку на 10 хвилин.

826945cffd64a151e029caf2e5df3c12

Крок 4. Перекладаємо готові грінки в зручну тарілку. Нехай чекають подачі.

c9322e3a4d51bb517a1bcb25c3467a8a

Крок 5. Кольорову капусту можна використовувати свіжу або заморожену. Відміряємо потрібну кількість продукту.

5b2cdd9742af0edd0cb4c730ef85ac1a

Крок 6. Ставимо нагріватися каструлю на плиту. Вливаємо сюди оливкова олія і додаємо шматочок вершкового.

83b406115fe696a21078c560aabe5d49

Крок 7. В цей час очищаємо цибулю з картоплею. Ріжемо обидва інгредієнта кубиками.

e0dd61d800aea9311a33f28047c68901

Крок 8. У суміш з масел опускаємо картоплю з цибулею. Сюди ж відправляємо порізані зубчики часнику.

4ef0470091a20995b2152e5992845cc4

Крок 9. Викладаємо суцвіття цвітної капусти в загальну масу.

1b623bc74961fbaac42fe3365949d0b3

Крок 10. Заливаємо вміст окропом, солимо, перчимо за смаком і відварюємо до м’якості всіх продуктів. На це піде, приблизно, 20 хвилин.

1cac79a19d32b69dbd5d3ba8215a591a

Крок 11. Після варіння з маси зливаємо трохи відвару. Це потрібно, щоб суп не вийшов занадто рідким. Частину суміш перебиваємо блендером до ніжної однорідної структури.

2822e02d8bf438b9bb361225c3a556bc

Крок 12. Отриману масу доповнюємо тертим сиром, вершками і ретельно перемішуємо. Нагріваємо частування до потрібної температури, але не доводимо до кипіння.

3716a5380e5f84166b2e0b2eab5131f0

Крок 13. Ніжний суп-пюре з цвітної капусти готовий. Розливайте по тарілках і подавайте до столу з ароматними грінками. Смачного!

463ba2b25b5d60255580555d818a9f4d

Кольорова капуста по-корейськи в домашніх умовах

Кольорова капуста по-корейськи в домашніх умовах виходить дуже соковитою і яскравою за смаком. Подавайте як самостійне частування або на додаток до інших страв. Підходить як для домашнього, так і святкового столу. Беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт.

Час готування – 5 годин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Капуста кольорова – 1 кг.
  • Морква – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Часник – 3 зубчика.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Перець запашний горошок – 6 шт.
  • Сіль – 2,5 ст.л.
  • Цукор – 3 ст.л.
  • Олія – 4 ст.л.
  • Оцет 6% – 100 мл.
  • Вода – 1 л.
  • Петрушка – за смаком.
  • Коріандр мелений – 2 ст.л.
  • Перець чилі мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу приготуємо ароматний маринад. У каструлю з водою відправляємо сіль, цукор, оцет, лавровий лист і горошини перцю. Перемішуємо і доводимо до кипіння.

4d9c1e23668f34dc68a981b7d5580d42

Крок 2. Кольорову капусту гарненько промиваємо під водою і ділимо на суцвіття.

edb6d149956fb4841827942a78918527

Крок 3. У киплячий маринад опускаємо суцвіття капусти. Відварюємо близько 2-3 хвилин до напівготовності.

372e978888f8111a99265d2d9aea2457

Крок 4. Витягуємо капусту з рідини і даємо охолонути. Маринад залишаємо, він ще стане в нагоді.

03d69fc2c31709e1e1cc751624207eb3

Крок 5. Подрібнюємо зелень і очищений болгарський перець. Морквину натираємо на спеціальній терці для корейської моркви.

f7adda2e94db69396be3acccf6035c4c

Крок 6. Морква, перець викладаємо в глибоку миску разом з кольоровою капустою.

71a87f37d122f7605c95597d144f1d0d

Крок 7. Додаємо до овочів подрібнений часник, мелений коріандр і червоний перець.

430f50fc8cf39f92f4f1d824357f04f7

Крок 8. У сотейнику або сковороді нагріваємо олія, після виливаємо його на овочі зі спеціями.

c9170d079a706b4517ea9892c24cd68d

Крок 9. Додаємо подрібнену зелень і ретельно все перемішуємо.

d1293ba0e4d7ed128996f1dd7629f336

Крок 10. Доповнюємо заготівлю охолодженим маринадом. Ми залишаємо в холодильнику на 3-4 години.

451e4574bd8481d5b7eada06c5fe7b7b

Крок 11. Кольорова капуста по-корейськи в домашніх умовах готова. Подавайте ароматну закуску до столу і угощайтесь!

f18997149f4dd457952aaf9e8045f66f

Кольорова капуста з куркою в духовці

Кольорова капусту з куркою в духовці – це неймовірно апетитне, ситне і корисне блюдо для вашого домашнього столу. Таке частування послужить цікавим обідом або перекусом для всієї родини. На його приготування ви не витратите багато часу і сил. Обов’язково спробуйте наш покроковий рецепт!

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Капуста кольорова – 1 кг.
  • Філе куряче – 0,5 кг.
  • Кефір – 250 мл.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сир – 250 гр.
  • Часник – 3 зубчика.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти зі списку.

168a5542a31c8a075ccf09014be554a7

Крок 2. Куряче філе добре промиваємо під водою і нарізаємо невеликими скибочками.

16c16d91a7588375fbb622c05baff116

Крок 3. Подрібнюємо ножем добре промитий кріп.

ad969d7f3c1c6d25fb6130b9ef61c08a

Крок 4. Очищаємо зубчики часнику, після подрібнюємо їх будь-яким зручним способом.

efa5749e88688e9872d9217b3b792437

Крок 5. У загальному посуді змішуємо кефір, кріп, часник і куряче яйце. Ретельно перемішуємо заготівлю, солимо і перчимо її.

0db6f20c665859599900337fbf70ca48

Крок 6. Куряче філе кладемо в отриманий кефірний соус, даємо трохи промаринуватися.

1d96bc5341313a362f9d2345f7749ae6

Крок 7. Добре промиваємо кольорову капусту і ділимо її на суцвіття.

35561918e97497d4cbc911e0cd7e5df3

Крок 8. Відварюємо суцвіття в підсоленій воді около3-4 хвилин, щоб прибрати гіркоту продукту.

65f7625a504ab7b7be1d1ba8220ae043

Крок 9. У форму для запікання викладаємо куряче філе в маринаді.

69a2831aab886909594b54cd3cb0f3b6

Крок 10. Зверху викладаємо кольорову капусту, з якої попередньо зливаємо воду.

46308581a0f7213c81d247eb28110548

Крок 11. Поливаємо овоч залишилися від курки соусом.

182e6d160620dd3ee1232aa011047ffa

Крок 12. Запікаємо заготівлю 35 хвилин при температурі 200 градусів.

22e7848eaccdbabb6d5e84b03b2658c0

Крок 13. В цей час натираємо сир на великій терці.

ab7c87afe4e27b2f5e60576d6553e652

Крок 14. Посипаємо готове блюдо сиром і ставимо в духовку ще на 5 хвилин.

be657359857a8c0d01155a0d5b8fb367

Крок 15. Кольорова капуста з куркою в духовці готова. Діліть частування на порції і подавайте до столу!

5d4ca02d3794b19f1c4cea2f2f85f9dc

Смажена кольорова капуста з хрусткою скоринкою

Смажена кольорова капуста з хрусткою скоринкою – дуже яскраве і апетитне блюдо для вашого домашнього столу. Беріть цікаву кулінарну ідею, щоб урізноманітнити звичне меню. Ваші близькі і гості залишаться задоволені такою закускою, а ви не витратите на кулінарний процес багато часу.

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Капуста кольорова – 0,7 кг.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сухарі панірувальні – 100 гр.
  • Зелень подрібнена – 2 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Добре промиваємо кольорову капусту і ділимо її на суцвіття.

0a5c61f363cf0cf017734b430f4da029

Крок 2. Опускаємо суцвіття в киплячу підсолену воду. Відварюємо 10 хвилин. Це прибере зайву гіркоту і зроблять готовий продукт ніжніше.

325bf5fe18681923cd8983193c15c568

Крок 3. Зливаємо воду з капусти. Даємо їй охолонути. Можна розділити на ще більш дрібні суцвіття.

b21f30db58184c005db553f26b860ba1

Крок 4. Збиваємо яйця з сіллю і чорним молотим перцем.

70da48b412ef4299cac4349e71f310db

Крок 5. В окремій тарілці перемішуємо панірувальні сухарі і подрібнену зелень.

a8e2e080270de4cfce6afa99b2c981a6

Крок 6. Обмакуємо відварні суцвіття в яєчній суміші.

4d90ee3b6b421edb27325b8af0cb5a00

Крок 7. Після обвалюємо в панірувальних сухарях із зеленню.

2dd28cccb304e02c44ea2c1f31f268b0

Крок 8. Обсмажуємо заготовки в сковороді з олією до появи яскравою хрусткою скоринки з усіх боків.

cd096685663ba2c440a8953d8cfdfa25

Крок 9. Апетитна кольорова капуста з неймовірною хрусткою скоринкою готова. Пригощайтеся!

e8783edd881d83d0ed966e19ecfb98ba

Кольорова капуста, запечена зі сметаною і сиром

Кольорова капуста, запечена зі сметаною і сиром – дивно смачне, ніжне, ситне і корисне блюдо для вашого домашнього столу. Таке частування послужить цікавим обідом або перекусом для великої компанії. На його приготування ви не витратите багато часу і сил. Беріть на замітку!

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Капуста кольорова – 0,4 кг.
  • Сметана – 100 гр.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло вершкове – 10 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Добре промиваємо кольорову капусту і ділимо її на суцвіття.

9bf78b483d02ba08098b97b7c6115046

Крок 2. Занурюємо отримані шматочки в киплячу підсолену воду. Відварюємо 5 хвилин, відкидаємо на друшляк і даємо охолонути.

10c554bce0478e780f00e81bf2aed9c7

Крок 3. У глибокій мисці збиваємо яйце з сіллю і чорним молотим перцем.

d0d161d2213c6b0984a592539e9fb9bb

Крок 4. Викладаємо в яєчну суміш сметану. Продовжуємо вимішувати до однорідності маси.

ae8093befbbac5bcd8661173f9cc5ae9

Крок 5. Форму для запікання змащуємо вершковим маслом. Кладемо сюди суцвіття цвітної капусти. Заливаємо все це сметанним соусом.

49b0a14cba13d6c21a5169fb73f81f74

Крок 6. Посипаємо заготівлю тертим сиром і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 15-20 хвилин.

df66ca64741367c30e1b031e1be9245a

Крок 7. Ніжна кольорова капуста, запечена зі сметаною і сиром готова. Діліть на порції і угощайтесь!

fbc0535fa0b9e7998b55c6991b6b7862

Запіканка з цвітної капусти з фаршем

Запіканка з цвітної капусти з фаршем – неймовірно поживна і апетитне блюдо для вашого домашнього столу. Беріть яскраву кулінарну ідею на замітку, щоб урізноманітнити звичне меню. Ваші близькі і гості залишаться задоволені, а ви не витратите на процес багато часу і сил.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Капуста кольорова – 0,7 кг.
  • Фарш м’ясний – 0,5 кг.
  • Картопля – 3 шт.
  • Сир твердий – 200 гр.

Для соусу:

  • Масло вершкове – 3 ст.л.
  • Борошно – 2 ст.л.
  • Молоко – 250 мл.
  • Орегано сушений – за смаком.
  • Базилік сушений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо картопля, відварюємо і нарізаємо його тонкими колами. Викладаємо продукт в форму для випікання, обмазану маслом.

52e7b8f449be5394258c2293e95dede8

Крок 2 На сковороді обсмажуємо м’ясний фарш і рівним шаром викладаємо його на картоплю.

11886c997d1531122bd16cfe4f5e0054

Крок 3. Далі викладаємо шар з суцвіть цвітної капусти. Їх попередньо відварюємо в киплячій підсоленій воді. Буде досить трьох хвилин.

f7e58239172824a5eeb8098fcb23b1e7

Крок 4. У сковороді розтоплюємо вершкове масло, додаємо сюди борошно і добре перемішуємо. Поступово вливаємо молоко і не припиняємо перемішувати. Солимо вміст, посипаємо орегано і базиліком, і тушкуємо до загустіння.

845f4215b87d0d3a8b6e7f918ec3250a

Крок 5. Посипаємо продукти тертим сиром і поливаємо отриманим ніжним соусом.

5c4643ad4b6b21cec484ea74d223df65

Крок 6. Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці до рум’янцю. Приблизно, на це піде 15-20 хвилин.

c850fb74d6ef583a7a8a5ee5d36c05d0

Крок 7. Апетитна запіканка з цвітної капусти з фаршем готова. Діліть на порції і угощайтесь!

510debe48b0715334d8aa502ba3bf93f

Капуста кольорова в панірувальних сухарях на сковороді

Капуста кольорова в панірувальних сухарях на сковороді – це дуже смачне, ситне і корисне блюдо для вашого домашнього столу. Таке частування послужить цікавим обідом, вечерею або перекусом для всієї родини. На його приготування ви не витратите багато часу і сил. Обов’язково спробуйте!

Час готування – 25 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Капуста кольорова – 0,5 кг.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сухарі панірувальні – 3 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Ретельно промиваємо качан цвітної капусти.

7511b668cfe0a2f60be6b983a7ae80f1

Крок 2. Промитий продукт акуратно ділимо на суцвіття.

2db1c9db4ea3233c4f5bc22e152978a1

Крок 3. Далі суцвіття відварюємо в киплячій підсоленій воді близько трьох хвилин. Після зливаємо воду і даємо продукту охолонути.

664398be026262bc6c5d8f0f33caceb7

Крок 4. Курячі яйця збиваємо вінчиком з додаванням солі.

771e5bc7177b66ec1ca04da0ce365d22

Крок 5. Занурюємо капусту в яєчну суміш і після обвалюємо в панірувальних сухарях.

948d2b6a6cb86afd3516cbc9290da1fd

Крок 6. Обсмажуємо заготовки на олії до яскравого рум’янцю з усіх боків.

2c50be8b5b14a8ec3bd934430e109dc9

Крок 7. Хрустка кольорова капуста в панірувальних сухарях на сковороді готова. Можна подавати до столу!

94cdff4d42c453e0b9f9ac59639901f5

Стейк з цвітної капусти в духовці

Cтейк з цвітної капусти в духовці – оригінальне домашнє блюдо, яке ідеально підійде для пісного або вегетаріанського меню. Якщо ви хочете здивувати близьких або гостей, то обов’язково спробуйте перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної добірки.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Капуста кольорова – 1 кг.
  • Часник – 3 зубчика.
  • Кріп подрібнений – 3 ст.л.
  • Ізюм – 30 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло вершкове – 20 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – для змащування форми.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти зі списку. Кольорову капусту добре промиваємо під водою, родзинки ошпарюємо або вимочуємо.

222c4eb6fc626593c7e46ee825746b61

Крок 2. Добре промитий качан цвітної капусти нарізаємо стейками однакової товщини.

5b7289a7117f43a13bb608460fff1b7e

Крок 3. Викладаємо нарізаний продукт на деко, обмазаний олією. Посипаємо сіллю і чорним молотим перцем за смаком.

4d29e0236ef2551db43d48bdf8ae1215

Крок 4. Овочі на деку перекладаємо в розігріту до 180 градусів духовку. Готуємо близько 30-40 хвилин.

6964495eb414ba44dd5754039110120b

Крок 5. Підготовлений родзинки обсмажуємо 3-5 хвилин на сковороді, розігрітій зі вершковим маслом.

122749fc54bc05e481f0eadd9524d396

Крок 6. Перемішуємо родзинки в вершковому маслі з подрібненим кропом. Поливаємо готової сумішшю запечені стейки.

cf4d1c3169ad0855d72c51883deb891d

Крок 7. Апетитні і оригінальні стейки з цвітної капусти в духовці готові. Розкладайте по порційних тарілках і подавайте до столу!

823e1ee785ee393da0010f67da4ee65e

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал