Страви з рікотти – це ніжні частування, які можуть бути як десертами, так і закусками або основними стравами. Рікотта – це італійський сир, виготовлений з сироватки, що залишилася після виробництва моцарели. М’яка сирна текстура надає стравам незвичайний смак. У добірці зібрані найбільш популярні рецепти, які не доставлять ніяких складнощів.
Чізкейк з рікотти без випічки
Чізкейк з рікотти без випічки – десерт для тих, хто боїться процесу приготування тіста як вогню. Все гранично просто, не потрібно боятися. З частуванням впорається навіть школяр. Все легше легкого. Головне мати якісні інгредієнти, і залишиться справа за малим.
Час готування – 8 ч. 30 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 12
Інгредієнти:
- Рікотта – 1 банка.
- Масло вершкове – 150 гр.
- Печиво « Ювілейне » – 1 пачка.
- Желатин – 1 пачка.
- Вершки 33% – 250 мл.
- Цукрова пудра – за смаком.
- Ягоди – за смаком.
- Листя м’яти – для прикраси.
Процес приготування:
Крок 1. Пачку печива поламайте і складіть в чашу подрібнювача. Пробийте до стану крихти.
Крок 2. Слідом вилийте розтоплене вершкове масло і розмішайте.
Крок 3. У форму, в якій будете збирати десерт, викладіть пісочну крихту і утрамбуйте дном склянки, створюючи основу. Для зручності рекомендую простелити дно харчовою плівкою. Приберіть в холод.
Крок 4. Жирні вершки вилийте в глибоку миску і збивайте міксером до збільшення маси разом з цукровою пудрою. Кількість контролюйте самостійно.
Крок 5. Візьміть рікотту.
Крок 6. Сир перекладіть до вершків і об’єднайте електроприладом.
Крок 7. Желатин розпустіть відповідно до інструкції зазначеної на зворотному боці упаковки. Половину вилийте до білого шару і розмішайте.
Крок 8. Другу частину об’єднайте з улюбленим варенням.
Крок 9. Білий шар розподіліть по основі і приберіть в холод.
Крок 10. Коли білий шар застигне, вилийте кольоровий шар і прикрасьте ягодами. Приберіть в холод на ніч.
Крок 11. Готовий чізкейк дістаньте з форми, звільніть від харчової плівки і розріжте на частини.
Крок 12. Ставте чайник і кличте рідних чаювати. Приємної насолоди!
Запіканка з рікотти в духовці
Запіканка з рікотти в духовці – ніжний десерт, який тільки можна уявити. Легку і повітряну запіканку не пропустить повз жоден ласун. Смакота готується дуже просто, залишиться тільки дочекатися охолодження. Це запаморочливе ласощі!
Час готування – 1 ч. 20 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 8
Інгредієнти:
- Рікотта – 400 гр.
- Яйця курячі – 3 шт.
- Цукор-пісок – 80-100 гр.
- Ванільний цукор – 1 ч.л.
- Борошно рисова – 2-2,5 ст.л.
- Сіль – щіпка.
- Масло вершкове 82,5% – 50 гр.
- Пюре гарбузове – 300 гр.
Для соусу:
- Вишня без кісточок – 200 гр.
- Цукор-пісок – 70 гр.
- Вода фільтрована – 50 мл.
- Крохмаль кукурудзяний – 1 ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. Зберіть продукти для соусу. Для нього використовуйте свої улюблені ягоди або ті, що є в морозилці.
Крок 2. У вогнетривку ємність з товстим дном вивантажите заморожену вишню без кісточок, цукор і воду.
Крок 3. Поставте на конфорку і закип’ятіть. Всипте кукурудзяний крохмаль. Ретельно вимішуйте до загустіння маси. Приберіть з конфорки.
Крок 4. Вилийте в холодну миску, так соус швидше охолоне.
Крок 5. Охолодіть соус, можна прибрати в холод або поставити на лід.
Крок 6. Розбийте в миску яйця, посоліть і поцукріть, збийте до однорідності електричним приладом.
Крок 7. Введіть гарбузове пюре, рікотту і розтануло вершкове масло.
Крок 8. Розмішайте до гладкості.
Крок 9. Всипте рисове борошно і ванільний цукор, і ретельно вимісити.
Крок 10. Яскравою заготівлею заповніть змащену маслом форму. Вирівняйте майбутню запіканку прокручують рухами.
Крок 11. Приберіть в прогріту на 180 градусах духовку на 50 хвилин. Через час дістаньте і охолодіть, не виймаючи з ємності.
Крок 12. Акуратно перемістіть в посуд для подачі.
Крок 13. Розділіть на частини і полийте ароматним соусом.
Крок 14. Кличте сімейство пригоститися і насолодитися ніжною запіканкою. Смачного!
Крем з рікотти для торта
Крем з рікотти для торта виходить неймовірно ніжним і легким. Крем не обтяжує десерти і може служити самостійним ласощами, яке подають з кавою. Рікотта – низькокалорійний сир, а відповідно, і крем виходить майже невагомим і нежирним.
Час готування – 15 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 3
Інгредієнти:
- Рікотта – 450 гр.
- Кориця – 0,5-1 ч.л.
- Цукрова пудра – 2-4 ст.л.
- Тертий шоколад – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Вершковий сир складіть в глибоку миску.
Крок 2. Всипте цукрову пудру. Для кремів рекомендую використовувати саме її, так як цукрові кристали вимагають дольшего збивання.
Крок 3. Кількість підсолоджувача вибирайте самостійно відповідно до смаковими уподобаннями і в залежності від того, де будете використовувати крем. Об’єднайте інгредієнти, ретельно втрутивши цукрову пудру в сирну масу.
Крок 4. Всипте корицю. Тут також регулюйте смак самостійно. Розмішайте.
Крок 5. Натріть улюблений шоколад за бажанням. Він додасть кінцевого результату родзинку.
Крок 6. Готовий крем перекладіть в миску, прикрийте харчовою плівкою і приберіть в холод для стабілізації. Використовуйте протягом доби за призначенням. Приємної насолоди!
Пиріг з листкового тіста з рікоттою
Пиріг з листкового тіста з рікоттою – божественна закуска, як в гарячому, так і в остиглому вигляді. Випічка виходить ніжною і практично невагомою. Це чудове частування для вегетаріанців і тих, хто береже свою фігуру. Шалено апетитний пиріг знайшов місце в моєму серці, запевняю, ви теж оціните його гідно!
Час готування – 1 ч. 00 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 4
Інгредієнти:
- Рікотта – 300 гр.
- Яйця курячі – 1 шт.
- Листкове тісто – 500 гр.
- Шпинат – 400 гр.
- Вершкове / топлене масло – 1 ст.л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Часник – 2 зубчика.
- Мускатний горіх – щіпка.
- Сир твердий – 100 гр.
- Жовток – для змащування.
Процес приготування:
Крок 1. Нагрійте сковорідку і розпустіть масло.
Крок 2. Відправте попередньо вимитий і обговорений шпинат, він швидко зменшиться в обсягах.
Крок 3. У миску висипте подрібнений твердий сир і часник, всипте мускатний горіх, перець і сіль. Додайте рікотту і пасерований шпинат. Розбийте яйце. Об’єднайте компоненти.
Крок 4. Форму для випічки вистелите якісним пергаментом. листкове тісто злегка розкачайте, щоб пласт був більше розмірів форми. Викладіть на папір. Проколіть виделкою, щоб основа не здулася.
Крок 5. Викладіть начинку.
Крок 6. Вільні краї загорніть до центру.
Крок 7. Бортики змастіть збитим жовтком.
Крок 8. Перемістіть в заздалегідь прогріту до 190 градусів духовку. Випікайте 35 хвилин. Гарячий пиріг злегка остудити і розділіть на частини. Запрошуйте рідних. Смачного!
Десерт з рікотти без випічки
Десерт з рікотти без випічки підкорить ваших рідних. З рецептом впорається навіть дитина. Залучайте своїх малюків до цікавого процесу. Це весело і цікаво. Десерт виглядає шикарно і виручить, якщо гості на порозі, а частування немає. Бюджетне ласощі гідно будь-якого чаювання.
Час готування – 1 ч. 00 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 6
Інгредієнти:
- Рікотта – 1 банка.
- Вершки 35% – 1 упаковка.
- Цукор-пісок – 0,5 ст.
- Варення з фейхоа – за смаком.
- Шоколадне печиво – 1 пачка.
Процес приготування:
Крок 1. Зберіть продукти для кулінарного шедевра.
Крок 2. Жирні вершки об’єднайте з цукром.
Крок 3. Збивайте, поки кристалики не розчиняться, а маса не збільшиться в обсязі. Додайте рікотту.
Крок 4. Ретельно розмішайте.
Крок 5. У форму, в якій плануєте збирати десерт, викладіть шар з печива. Промажте густим кремом.
Крок 6. Візьміть улюблене варення.
Крок 7. Прошаруйте варенням.
Крок 8. Повторюйте шари, поки інгредієнти не закінчаться.
Крок 9. Зверху посипте крихтою від печива. Приберіть в холод для стабілізації хоча б на півгодини.
Крок 10. Заварюйте напої і пригощайте друзів невигадливим десертом. Смачного!
Равіолі з рікоттою і шпинатом
Равіолі з рікоттою і шпинатом – ідеальний варіант для вечері. Приголомшливе блюдо не залишить сліду на вашій фігурі. Яскраве і ошатну частування подобається і дітям, і дорослим. А готується дуже просто. Навіть ліниві кулінари впораються на раз-два. Запевняю, вашому захопленню НЕ буде межі!
Час готування – 1 ч. 00 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 6
Інгредієнти:
- Рікотта – 200 гр.
- Яйця курячі – 1 шт.
- Борошно цільно-зернове – 200 гр.
- Шпинат – 50 гр.
- Борошно пшеничне вищого сорту – 60 гр.
- Сіль – 3 гр.
- Спеції – за смаком.
- Масло вершкове – для подачі.
Процес приготування:
Крок 1. Промитий і висушений шпинат пробийте заглибним блендером до стану пюре. Посоліть, розбийте яйце, і поступово всипаючи цільно-зернове борошно, замісіть м’яке тісто. Нехай відпочине хвилин 15 під плівкою.
Крок 2. Для начинки змішайте рікотту і улюблені спеції за бажанням.
Крок 3. Робочу поверхню припиліть борошном. Тісто поділіть на частини і кожну розкачайте в пласт.
Крок 4. На один край викладіть начинку з рікотти.
Крок 5. Накрийте другою половиною. Притисніть пальцями або спеціальною формою.
Крок 6. Розріжте на равіолі, у мене спеціальний фігурний ніж.
Крок 7. Закип’ятіть воду, не забудьте посолити і зваріть равіолі. 10-15 хвилин буде досить.
Крок 8. Заправити вершковим маслом і кличте домашніх насолодитися яскравою стравою. Смачного!
Тірамісу з рікоттою
Тірамісу з рікоттою оцінить кожен любитель десертів. Ласуни будуть приємно здивовані легкому частування. Тірамісу з рікоттою на відміну від свого побратима з маскарпоне виходить ніжніше і легше. Незвичайний смак ласощів залишиться у вашій пам’яті назавжди!
Час готування – 4 ч. 20 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 8
Інгредієнти:
- Рікотта – 500 гр.
- Вершки 33% – 200 мл.
- Цукрова пудра – 130 гр.
- Ванілін – 1 гр.
- Печиво савоярді – 400 гр.
- Кава розчинна – 1-2 ст.л.
- Окріп – 350 мл.
- Какао – за смаком.
- Тертий шоколад – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Зберіть продукти для божественно вишуканого десерту. У мисці заваріть кави і залиште охолонути, поки будете займатися кремом.
Крок 2. У миску відправте рікотту, цукрову пудру і ванілін, збивайте до пишної консистенції. Окремо збийте холодні вершки до збільшення маси в обсязі.
Крок 3. Збиті вершки частинами введіть до сирного крему, акуратно вмішуючи лопаткою.
Крок 4. Підготуйте форму для збірки десерту. Савоярді занурте в остиглий кави і сформуйте основу.
Крок 5. Промажте кремом.
Крок 6. Посипте подрібненим шоколадом.
Крок 7. Повторіть шар з розмоченого печива.
Крок 8. Покрийте залишками крему. Приберіть в холод для просочення на 3-4 години, прикривши харчовою плівкою.
Крок 9. Посипте зверху рівним шаром какао-порошку і задекоруйте за бажанням.
Крок 10. Пригощайте друзів. Приємної насолоди!
Салат з рікоттою і помідорами
Салат з рікоттою і помідорами – досить цікава версія незвичайного салату. Оригінальна поєднання інгредієнтів здивує багатьох. Яскравий салат гідний, бути присутнім на будь-якому урочистій події. Ошатна закуска виходить неймовірно апетитною. Такий салат ви точно ніколи не пробували!
Час готування – 15 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 2
Інгредієнти:
- Рікотта – 80 гр.
- Помідори – 1 шт.
- Гарбуз очищений – 300 гр.
- Руккола – 30-35 гр.
Для заправки:
- Сіль – за смаком.
- Суміш перців – за смаком.
- Тім’ян – за смаком.
- Оливкова олія – 3,5 ст.л.
- Мед рідкий – 1,5 ст.л.
- Смажений солоний арахіс – жменю.
Процес приготування:
Крок 1. Очищений гарбуз запечіть в духовці. Краще це зробити заздалегідь, щоб не витрачати час при складанні. Остудити.
Крок 2. Рукколу промийте і просушіть. Застеліть зеленню тарілку, на якій будете подавати. Помідор промийте і поріжте часточками. Розподіліть по листю руколи. Гарбуз поріжте на шматочки і розподіліть між помідорами.
Крок 3. Рікотту викладіть чайною ложкою.
Крок 4. Для соусу змішайте рідкий мед і оливкова олія. Насипте сіль, суміш перців і чебрець. Збовтайте до однорідної субстанції.
Крок 5. Полийте салат заправкою і посипте солоним смаженим арахісом. Кличте гостей і насолоджуйтеся. Смачного!
Паста з рікоттою
Паста з рікоттою сподобається всім, хто любить сири. Частування виходить яскравим і апетитним. Блюдо готується дуже просто і не доставить труднощів навіть початківцям господиням. Відмінний варіант прийому їжі для тих, хто з якихось причин не вживає м’ясо.
Час готування – 30 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 5
Інгредієнти:
- Рікотта – 150 гр.
- Козій сир / адигейський – 80 гр.
- Макаронні вироби – 250 гр.
- Приправи – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Зелень – пучок.
Процес приготування:
Крок 1. Приготуйте продукти для простого і неймовірно смачного страви. Макарони зваріть у великій кількості води і не забудьте посолити воду. Інструкція вказана на зворотному боці упаковки з макаронними виробами. Нам потрібно домогтися стану аль денте і не переварити макарони.
Крок 2. Козій сир або адигейський наріжте кубиком.
Крок 3. На розігріту сковорідку відправте макаронні вироби. Зачерпніть трохи рідини, в якій варили макарони і вилийте на сковорідку. Додайте кубики сиру, слідом рікотту. Прикривши кришкою, тушкуйте 5 хвилин.
Крок 4. Посоліть і приперчіть. За бажанням додайте улюблені спеції. Подрібніть попередньо промиту зелень і відправте до вмісту сковороди. Розмішайте і зніміть з конфорки.
Крок 5. Наповніть ароматним блюдом тарілки і пригощайте рідних. Приємної насолоди!