Страви з мідій – це вишукані кулінарні рішення для вашого столу. Яскраві частування з морепродуктів підійдуть для сімейних або святкових вечерь. З такого інгредієнта можна приготувати багато всього цікавого. Спеціально для вас ми підготували добірку з дев’яти простих і смачних рецептів з докладним описом процесу і покроковими фото.
Салат з мідіями і помідорами
Салат з мідіями і помідорами дуже легко приготувати в домашніх умовах. Така закуска виходить дуже соковитою і легкою, при цьому досить живильною. Подавайте до вечері або в рамках святкового меню. Виконати кулінарну ідею разом з нашим рецептом зможе кожен.
Час готування – 15 хвилин
Час приготування – 7 хвилин
Порції – 1
Інгредієнти:
- Мідії – 50 гр.
- Помідор – 1 шт.
- Листя салату – 0,5 пучка.
- Сьомга солона – 50 гр.
- Сир Моцарела – 20 гр.
- Базилік – за смаком.
- Соус соєвий – 2 ст.л.
- Оливкова олія – 3 ст.л.
- Лимон – 1 часточка.
Процес приготування:
Крок 1. Промиваємо і обсушуємо салатні листя. Укладаємо їх на плоску тарілку.
Крок 2. Ділимо часточки помідора і кладемо їх на листя.
Крок 3. Солону сьомгу нарізаємо дрібними кубиками. Додаємо в салат.
Крок 4. Рівномірно розділимо мідії.
Крок 5. В окремій тарілці приготуємо заправку. Вимішуємо соєвий соус, оливкова олія, часточку лимона і подрібнений базилік.
Крок 6. Поливаємо салат яскравою заправкою. Сіль додавати не потрібно, так як соєвий соус досить солоний.
Крок 7. Легкий і смачний салат з мідіями і помідорами готовий. Подавайте до столу, посипавши тертим сиром.
Мідії, запечені в духовці з сиром
Мідії, запечені в духовці з сиром – оригінальна тарілку для ваших особливих вечерь або свят. Такий делікатес кожен зможе приготувати в домашніх умовах. Для цього використовуйте простий і швидкий рецепт з покроковим описом процесу. Побалуйте себе і ваших улюблених.
Час готування – 20 хвилин
Час приготування – 5 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Мідії в раковині – 800 гр.
- Оливкова олія – 2 ст.л.
- Часник – 2 зубчика.
- Сир твердий – 70 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Лимон – 1 часточка.
Процес приготування:
Крок 1. Мідії попередньо розморожуємо і гарненько промиваємо.
Крок 2. Викладаємо морепродукт на деко, застелений фольгою.
Крок 3. Очищаємо зубчики часнику і подрібнюємо їх. Перемішуємо з оливковою олією.
Крок 4. Твердий сир натираємо на великій або середній терці.
Крок 5. Всі мідії добре промазуємо оливковою олією з часником. Посипаємо сіллю, перцем і тертим сиром. Капаємо трохи лимонного соку.
Крок 6. Відправляємо блюдо на 15 хвилин в розігріту до 180 градусів духовку.
Крок 7. Дуже смачні мідії, запечені в духовці з сиром, готові. Перекладайте на порційні тарілки і угощайтесь!
Мідії в вершковому соусі в духовці
Мідії в вершковому соусі в духовці виходять неймовірно ніжними, ароматними і цікавими за смаком. Яскраве блюдо ідеально підійде для ваших вечерь з особливого випадку. Для приготування апетитного частування з морепродуктів використовуйте наш перевірений рецепт.
Час готування – 18 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Мідії в раковинах – 0,5 кг.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Оливкова олія – 5 ст.л.
- Часник – 3 зубчика.
- Петрушка – 1 пучок.
- Тім’ян – за смаком.
- Лайм – 2 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець білий мелений – за смаком.
- Сир твердий – 100 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо продукти за списком.
Крок 2. Акуратно відділяємо м’ясо мідій від раковин.
Крок 3. Раковини ретельно промиваємо під водою за допомогою губки.
Крок 4. Тепер приготуємо вершковий соус. З’єднуємо вершкове і оливкова олія і перемішуємо до однорідної ніжної маси. Вершкове масло потрібно брати несолоне.
Крок 5. У підготовлену суміш продавлюємо сік лайма.
Крок 6. Промиваємо, обсушуємо і дрібно нарізаємо заздалегідь промиту петрушку.
Крок 7. Викладаємо петрушку в вершкову суміш, сюди ж відправляємо подрібнений часник, сіль і інші спеції.
Крок 8. Добре перемішуємо ароматний вершковий соус.
Крок 9. М’ясо мідій повертаємо в добре промиті черепашки.
Крок 10. Доповнюємо морепродукт ніжним соусом.
Крок 11. Викладаємо заготовки на деко.
Крок 12. На дрібній або середній терці натираємо твердий сир.
Крок 13. Посипаємо мідії сиром. Поруч з ними кладемо чебрець для аромату. Випікаємо блюдо 8 хвилин при температурі 180 градусів.
Крок 14. Ніжні мідії в вершковому соусі в духовці готові. Подавайте до столу з часточками лайма.
Паста з мідіями в вершковому соусі
Паста з мідіями в вершковому соусі – дуже смачна страва для ваших обідів або вечерь. Таке ніжне і апетитне частування нікого не залишить байдужим. Обов’язково беріть на замітку нашу кулінарну ідею, якщо хочете приємно здивувати своїх близьких і урізноманітнити домашнє меню.
Час готування – 20 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Мідії – 50 гр.
- Паста бантики – 200 гр.
- Часник – 2 зубчика.
- Вершки 10% – 200 мл.
- Вино біле сухе – 50 мл.
- Сіль – за смаком.
- Суміш перців – за смаком.
- Горіх мускатний – за смаком.
- Імбир мелений – за смаком.
- Борошно – 1 ст.л.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Мідії попередньо відварюємо в підсоленій воді 2-3 хвилини.
Крок 2. Очищаємо часник і дрібно нарізаємо його.
Крок 3. Сковороду розігріваємо з олією. Викладаємо підготовлені мідії. Обсмажуємо до випаровування вологи, після вливаємо вино. Знову готуємо до випаровування рідини.
Крок 4. Додаємо до морепродукту сіль, спеції і борошно. Добре все перемішуємо і вливаємо вершки. Готуємо до кипіння.
Крок 5. Окремо відварюємо пасту в підсоленій воді. Відкидаємо її на друшляк.
Крок 6. Відправляємо пасту в заготівлю з мідіями. Перемішуємо і прибираємо з вогню.
Крок 7. Ніжна і апетитна паста з мідіями в вершковому соусі готова!
Мариновані мідії в домашніх умовах
Мариновані мідії в домашніх умовах – це дуже яскрава і оригінальна кулінарна ідея. Таке частування можна подавати в якості закуски просто так або в рамках святкового меню. Обов’язково беріть на замітку ваш покроковий рецепт. Він точно допоможе здивувати ваших близьких або гостей!
Час готування – 15 хвилин
Час приготування – 7 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Мідії заморожені – 300 гр.
- Вода – 2 ст.
- Оцет 9% – 0,5 ст.л.
- Сіль – 0,5 ст.л.
- Цукор – 1,5 ст.л.
- Лист лавровий – 1 шт.
- Коріандр горошком – 10 шт.
- Олія – 1 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо інгредієнти зі списку. Якщо мідії свіжі, то їх потрібно відварити пару хвилин в підсоленій воді. Заморожені досить розморозити і промити.
Крок 2. Після всіх підготовчих процедур кладемо мідії в глибоку тарілку і заливаємо їх окропом на 10 хвилин.
Крок 3. Через вказаний час акуратно зливаємо рідину.
Крок 4. Приступаємо до приготування маринаду. У каструлю кладемо сіль, цукор і спеції.
Крок 5. Вливаємо воду і доводимо суміш до кипіння.
Крок 6. Кип’ятимо одну хвилину. Додаємо в маринад мідії, оцет і олія. Прибираємо з вогню.
Крок 7. Оригінальні мариновані мідії в домашніх умовах готові!
Мідії в томатному соусі з часником
Мідії в томатної соусі з часником виходять дуже поживними і насиченими за смаком. Таке оригінальна тарілку нікого не залишить байдужим. Подавайте яскравий морський продукт до вечері або в рамках святкового столу. Для приготування рекомендуємо скористатися перевіреним покроковим рецептом.
Час готування – 25 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Мідії заморожені – 500 гр.
- Сік томатний – 250 гр.
- Сир фета – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 2 зубчика.
- Вода – 500 мл.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Горіх мускатний мелений – за смаком.
- Гвоздика – 5 шт.
- Перець запашний горошок – 5 шт.
- Паличка кориці – 0,5 шт.
- Цукор – за смаком.
- Оливкова олія – 50 мл.
- Петрушка – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Мідії попередньо розморожуємо і промиваємо під водою.
Крок 2. Кип’ятимо півлітра води. Опускаємо сюди підготовлені мідії і варимо їх 5 хвилин.
Крок 3. Очищаємо ріпчасту цибулю і зубчики часнику.
Крок 4. У чашу блендера занурюємо цибулю, часник і петрушку.
Крок 5. Подрібнюємо до отримання однорідної кашиці.
Крок 6. Кашицю перекладаємо в каструлю з мідіями.
Крок 7. Далі додаємо томатний сік, сіль і спеції.
Крок 8. Доповнюємо заготівлю подрібненим сиром фета.
Крок 9. Всипаємо трохи цукру і добре перемішуємо.
Крок 10. Кип’ятимо заготівлю 5 хвилин і прибираємо з плити.
Крок 11. Апетитні мідії в томатному соусі з часником готові. Можна пробувати!
Плов з мідіями
Плов з мідіями – дуже смачна страва для ваших яскравих обідів або вечерь. Таке поживне і апетитне частування нікого не залишить байдужим. Обов’язково беріть на замітку нашу кулінарну ідею, якщо хочете приємно здивувати своїх близьких і урізноманітнити домашнє меню.
Час готування – 30 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Мідії заморожені – 500 гр.
- Рис – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Часник – 1 головка.
- Зіра – 1 ч.л.
- Імбир мелений – 1 ч.л.
- Паприка – 1 ч.л.
- Каррі – 1 ч.л.
- Сіль – за смаком.
- Олія – 5 ст.л.
- Окріп – 1 ст.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти. Овочі попередньо очищаємо.
Крок 2. Нагріваємо в сковороді олія з зірою. Швидко прогріваємо для яскравого аромату.
Крок 3. Подрібнюємо цибулю і натираємо морква. Обсмажуємо овочі разом з цілими зубчиками часнику. Вони потрібні для аромату.
Крок 4. Готуємо овочі до м’якості, а після доповнюємо їх усіма сухими спеціями.
Крок 5. Викладаємо сюди промиті мідії. Перемішуємо і тушкуємо пару хвилин.
Крок 6. Рівним шаром викладаємо сюди рис.
Крок 7. Вливаємо стакан окропу. Солимо блюдо, закриваємо кришкою і тушкуємо 20 хвилин.
Крок 8. Через час пробуємо частування на готовність. Якщо потрібно, то додаємо ще трохи окропу і збільшуємо час готування.
Крок 9. Яскравий плов з мідіями в грецькому стилі готовий. Можна пробувати!
Мідії в соусі тому-ям
Мідії в соусі тому-ям відрізняються насиченим смаком і неймовірно апетитним ароматом. Перед таким блюдом буде дуже важко встояти. Подавайте його до обіду, вечері або до святкового столу. Наш покроковий рецепт значно полегшить кулінарний процес, тому беріть на замітку!
Час готування – 25 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Мідії в раковині – 450 гр.
- Селера – 1 шт.
- Цибуля-порей – 2 шт.
- Соус тому-ям – 75 мл.
- Помідори черрі – 5 шт.
- Молоко кокосове – 400 мл.
- Вода – 200 мл.
- Кінза – 20 гр.
- Креветки королівські – 5 шт.
- Соус рибний тайський – 1 ст.л.
- Олія – 2 ст.л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо всі продукти за списком.
Крок 2. Мідії заливаємо водою і добре промиваємо. З креветками чинимо також.
Крок 3. Тонкими кільцями нарізаємо селера і цибуля-порей.
Крок 4. Обсмажуємо цибулю з селерою на олії. Обсмажуємо близько 7 хвилин.
Крок 5. Кокосове молоко розмішуємо з соусом тому-ям.
Крок 6. Вливаємо сюди теплу воду, знову перемішуємо.
Крок 7. Промиваємо помідори і ділимо їх часточками.
Крок 8. Підготовлений соус переливаємо в сковороду з засмажкою.
Крок 9. Опускаємо сюди мідії. Додаємо сіль і перець за смаком.
Крок 10. Закриваємо блюдо кришкою і готуємо 10 хвилин.
Крок 11. В цей час подрібнюємо кінзу.
Крок 12. За три хвилини до готовності доповнюємо частування помідорами, кінза і креветками. Після прибираємо з вогню.
Крок 13. Апетитні і яскраві мідії в соусі тому-ям готові. Подавайте до столу і угощайтесь!
Мідії в білому вині
Мідії в білому вині – це вишукане блюдо, яке можна подавати до домашнього або святкового столу. Апетитний морепродукт прекрасно доповнить оригінальний винний соус. Для приготування скористайтеся перевіреним рецептом з нашої кулінарної добірки.
Час готування – 15 хвилин
Час приготування – 7 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Мідії в раковинах – 450 гр.
- Цибуля ріпчаста червоний – 0,5 шт.
- Часник – 2 зубчика.
- Лимон – 0,5 шт.
- Масло вершкове – 1 ч.л.
- Олія – 1 ст.л.
- Петрушка – 5 гр.
- Перець чилі пластівцями – за смаком.
- Вино біле – 100 мл.
Процес приготування:
Крок 1. Мідії попередньо розморожуємо і промиваємо.
Крок 2. Відбираємо відповідний червоний цибуля. Очищаємо його від лушпиння. Також очищаємо і зубчики часнику.
Крок 3. Нарізаємо овочі ножем дуже дрібно.
Крок 4. Споліскуємо під водою петрушку і також подрібнюємо її. З половинки лимона вичавлюємо сік.
Крок 5. У відповідній каструлі розігріваємо вершкове і олія. Обсмажуємо на ньому цибулю з часником протягом однієї хвилини.
Крок 6. Далі в заготівлю вливаємо вино і додаємо пластівці перцю. Доводимо до кипіння і занурюємо сюди мідії. Через 3-4 хвилини можна вимикати вогонь, а в масу відправляти петрушку з лимонним соком.
Крок 7. Даємо частування трохи настоятися і перекладаємо на порційні тарілки. Оригінальні мідії в винному соусі готові!