Солянка з куркою – 5 рецептів приготування з покроковими фото

Солянка з куркою – дуже ситна і насичена за смаком страва, яка точно урізноманітнює ваше домашнє меню і нікого не залишить байдужим. Апетитний суп можна приготувати різними способами. Кращі кулінарні варіанти ми зібрали в перевіреної добірці з п’яти рецептів з покроковими фото. Беріть на замітку!

Солянка з куркою і ковбасою

Солянка з куркою і ковбасою – дуже смачне і просте в приготуванні блюдо для вашого сімейного столу. З докладним покроковим рецептом впораються навіть новачки. Обов’язково беріть на замітку цікаву кулінарну ідею, радуйте себе і своїх близьких разом з нами!

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Стегно куряче – 1 шт.
  • Ковбаса сирокопчена – 150 гр.
  • Ковбаса варена – 200 гр.
  • Картопля – 2-3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Корнішони – 5 шт.
  • Соус томатний – 50 гр.
  • Олія – 30 мл.
  • Маслини б / кісточок – 100 гр.
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Вода – 1,6 л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. Відварюємо куряче стегно протягом 30 хвилин. Після м’ясо виймаємо і даємо йому охолонути.

Крок 3. Очищаємо і промиваємо картоплю, після нарізаємо його невеликий соломкою. Відправляємо в готовий бульйон.

Крок 4. Подрібнюємо цибулю і натираємо морква. Обсмажуємо овочі на олії до м’якості.

Крок 5. Викладаємо в сковороду подрібнені солоні огірки.

Крок 6. Додаємо томатний соус, перемішуємо і тушимо 15 хвилин.

Крок 7. Доповнюємо масу двома видами ковбаси, попередньо нарізаною невеликими шматочками. Смажимо ще пару хвилин.

Крок 8. Викладаємо засмажування в бульйон. Сюди ж викладаємо шматочки курки, відокремленої від кістки, додаємо маслини.

Крок 9. Солимо частування і доповнюємо спеціями. Додаємо часточки лимона, проварюємо пару хвилин і прибираємо з плити.

Крок 10. Апетитна солянка з куркою і ковбасою готова. Розливайте по тарілках і подавайте до столу, доповнивши зеленню!

Солянка з куркою і картоплею

Солянка з куркою і картоплею – неймовірно смачне і апетитне блюдо для домашнього столу, яке нескладно приготувати в домашніх умовах. Подавайте до обіду і балуйте ваших рідних. Для приготування обов’язково скористайтеся нашим перевіреним рецептом з покроковими фото.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Картопля – 1 шт.
  • Курка – 0,4 кг.
  • Гриби сушені – 50 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Капуста білокочана – 170 гр.
  • Паста томатна – 1 ст.л.
  • Росіл з оливок – 90 мл.
  • Оливки зелені – 70 гр.
  • Сосиски – 70 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Кріп – 60 гр.
  • Цибуля зелена – 40 гр.
  • Вода – 1,6 л.

Процес приготування:

Крок 1. Попередньо заливаємо водою сушені гриби. Можна залишити на ніч.

Крок 2. Після гриби проціджуємо. Воду залишаємо, вона стане в нагоді для солянки.

Крок 3. Набухлі сушені гриби нарізаємо невеликими шматочками.

Крок 4. Приготуємо бульйон. Для цього відварюємо шматки курки з цибулею і морквиною в воді. Варимо близько 50 хвилин, періодично прибираючи пінку.

Крок 5. Очищений і промитий картопля нарізаємо невеликими шматочками.

Крок 6. Перекладаємо картоплю в готовий бульйон. Відварюємо її близько 25 хвилин. Також на цьому етапі вливаємо грибну воду.

Крок 7. Дрібно шинкуємо білокачанну капусту.

Крок 8. Тушкуємо капусту в рослинній олії близько 5 хвилин.

Крок 9. Сюди ж відправляємо натерту на терці морква. Перемішуємо і тушкуємо три хвилини.

Крок 10. Доповнюємо масу томатною пастою, перемішуємо.

Крок 11. Нарізаємо зелені оливки без кісточок.

Крок 12. У обжарку з овочів вливаємо розсіл і кладемо оливки.

Крок 13. Нарізаємо сосиски дрібними кубиками.

Крок 14. Додаємо сосиски в загальну масу. Перемішуємо і тушкуємо 5-7 хвилин.

Крок 15. Викладаємо в сковороду шматочки курки, відокремлені від кісточки. Солимо, доповнюємо спеціями і тушкуємо ще пару хвилин.

Крок 16. Засмажку відправляємо в бульйон з картоплею. Доводимо суп до кипіння і варимо 6 хвилин.

Крок 17. Доповнюємо блюдо подрібненою зеленню і прибираємо з плити.

Крок 18. Ситна і яскрава солянка з куркою і картоплею готова. Розливайте по тарілках і подавайте до столу!

Солянка з копченою куркою

Солянка з копченою куркою – це дуже смачне, ароматне і поживне частування для вашого обіднього столу. Апетитний і яскравий суп легко приготувати в домашніх умовах. Для цього беріть на замітку наш перевірений рецепт з покроковим описом процесу і фото.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Окіст курячий копчений – 1 шт.
  • Ковбаса варена – 300 гр.
  • Сосиски копчені – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля-порей – 1 шт.
  • Огірок солоний – 2 шт.
  • Лимон – 1 шт.
  • Оливки – 100 гр.
  • Паста томатна – 3 ст.л.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – для смаження.
  • Вода – 2 л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо всі м’ясні продукти: копчену курку і ковбасні вироби.

Крок 2. Курячий окіст ділимо на частини, заливаємо водою і ставимо на плиту. Варимо 20 хвилин після кипіння.

Крок 3. Невелика нарізаємо цибулю з морквою. Обсмажуємо овочі на олії з додаванням томатної пасти. Викладаємо в бульйон.

Крок 4. Дрібними шматочками ріжемо варену ковбасу.

Крок 5. Копчені ковбаски також дрібно нарізаємо. Два види ковбас відправляємо в бульйон.

Крок 6. Тонкими колами ріжемо цибулю-порей. Відправляємо в суп.

Крок 7. Подрібнюємо солоні огірки і смажимо їх в маслі 1-2 хвилини.

Крок 8. Викладаємо огірок в суп. Солимо, перчимо, доповнюємо зеленню. Доводимо до кипіння і прибираємо з вогню.

Крок 9. Ароматна солянка з копченою куркою готова. Розливайте по тарілках, доповнюйте лимоном, оливками і угощайтесь!

Суп – солянка з куркою в мультиварці

Суп солянка з куркою в мультиварці – простий і зручний спосіб приготування апетитного страви для вашого обіднього столу. Готовий суп вийде неймовірно апетитним, ароматним і цікавим до смаку. Готуйте на нашу перевіреному покроковому рецептом!

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Стегна курячі – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 70 гр.
  • Морква – 80 гр.
  • Паста томатна – 1 ст.л.
  • Огірок солоний – 1 шт.
  • Олія – 1 ст.л.
  • Рассол огірковий – 100 мл.
  • Маслини – 7 шт.
  • Вода – 1 л.
  • Лимон – 10 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо ріпчасту цибулю і ріжемо його тонкими півкільцями.

Крок 2. Готуємо цибулю в мультиварці на олії в режимі « жарка ». Тушкуємо овоч 5 хвилин.

Крок 3. На терці натираємо очищену морквину.

Крок 4. Викладаємо морква до цибулі. Доповнюємо продукти томатною пастою, перемішуємо і тушкуємо 10 хвилин.

Крок 5. Вливаємо в масу огірковий розсіл, додаємо подрібнені огірки.

Крок 6. Промиваємо курячі стегна, ділимо їх на частини.

Крок 7. Нарізаємо маслини і лимон.

Крок 8. Підготовлені інгредієнти кладемо в чашу мультиварки.

Крок 9. Вливаємо воду і готуємо блюдо в режимі « суп » 30 хвилин, після трохи тримаємо на підігріві.

Крок 10. Апетитна солянка з куркою в мультиварці готова. Розливайте по тарілках і подавайте до столу!

Солянка з куркою і грибами

Солянка з куркою і грибами – дуже смачне, яскраве і ситне блюдо для вашого сімейного обіду. Приготувати його в домашніх умовах зовсім не складно. Для цього беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної добірки. Порадуйте своїх рідних і урізноманітнюйте звичне меню.

Час готування – 1 година 20 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Окіст курячий – 250 гр.
  • Гриби шампіньйони – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста червоний – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Капуста білокочана – 300 гр.
  • Сік томатний – 1 ст.
  • Оливки зелені – 120 гр.
  • Рассол з оливок – 100 мл.
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Петрушка – 7 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Вода – 1,6 л.
  • Олія – 30 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Курячий окіст заливаємо водою і відварюємо близько 50 хвилин після кипіння. Періодично прибираємо пінку.

Крок 2. Подрібнюємо цибулю з морквиною. Обсмажуємо овочі на олії до м’якості.

Крок 3. Доповнюємо овочі подрібненими шампіньйонами. Смажимо все разом близько 8 хвилин.

Крок 4. В окрему сковороду кладемо нарізану соломкою капусту.

Крок 5. До капусти перекладаємо обжарку з грибами. Доповнюємо все це половиною томатного соку, сіллю і спеціями. Перемішуємо і тушим 10 хвилин.

Крок 6. Очищаємо і нарізаємо кубиками картопля.

Крок 7. Кладемо картоплю в готовий бульйон. Варимо 15-20 хвилин.

Крок 8. Куряче м’ясо дістаємо з бульйону, остуджуємо і відокремлюємо від кісточок.

Крок 9. Викладаємо курячі шматочки назад в бульйон.

Крок 10. Відправляємо в суп засмажування з грибів і овочів. Варимо ще 5-7 хвилин.

Крок 11. Далі додаємо оливки і розсіл з оливок.

Крок 12. Викладаємо подрібнену зелень і тонко порізані лимони. Прибираємо з плити.

Крок 13. Яскрава солянка з куркою і грибами готова. Розливайте по тарілках і подавайте до столу!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал