Солянка з куркою – дуже ситна і насичена за смаком страва, яка точно урізноманітнює ваше домашнє меню і нікого не залишить байдужим. Апетитний суп можна приготувати різними способами. Кращі кулінарні варіанти ми зібрали в перевіреної добірці з п’яти рецептів з покроковими фото. Беріть на замітку!
Солянка з куркою і ковбасою
Солянка з куркою і ковбасою – дуже смачне і просте в приготуванні блюдо для вашого сімейного столу. З докладним покроковим рецептом впораються навіть новачки. Обов’язково беріть на замітку цікаву кулінарну ідею, радуйте себе і своїх близьких разом з нами!
Час готування – 50 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Стегно куряче – 1 шт.
- Ковбаса сирокопчена – 150 гр.
- Ковбаса варена – 200 гр.
- Картопля – 2-3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Корнішони – 5 шт.
- Соус томатний – 50 гр.
- Олія – 30 мл.
- Маслини б / кісточок – 100 гр.
- Лимон – 0,5 шт.
- Зелень – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Вода – 1,6 л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.
Крок 2. Відварюємо куряче стегно протягом 30 хвилин. Після м’ясо виймаємо і даємо йому охолонути.
Крок 3. Очищаємо і промиваємо картоплю, після нарізаємо його невеликий соломкою. Відправляємо в готовий бульйон.
Крок 4. Подрібнюємо цибулю і натираємо морква. Обсмажуємо овочі на олії до м’якості.
Крок 5. Викладаємо в сковороду подрібнені солоні огірки.
Крок 6. Додаємо томатний соус, перемішуємо і тушимо 15 хвилин.
Крок 7. Доповнюємо масу двома видами ковбаси, попередньо нарізаною невеликими шматочками. Смажимо ще пару хвилин.
Крок 8. Викладаємо засмажування в бульйон. Сюди ж викладаємо шматочки курки, відокремленої від кістки, додаємо маслини.
Крок 9. Солимо частування і доповнюємо спеціями. Додаємо часточки лимона, проварюємо пару хвилин і прибираємо з плити.
Крок 10. Апетитна солянка з куркою і ковбасою готова. Розливайте по тарілках і подавайте до столу, доповнивши зеленню!
Солянка з куркою і картоплею
Солянка з куркою і картоплею – неймовірно смачне і апетитне блюдо для домашнього столу, яке нескладно приготувати в домашніх умовах. Подавайте до обіду і балуйте ваших рідних. Для приготування обов’язково скористайтеся нашим перевіреним рецептом з покроковими фото.
Час готування – 1 година 30 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Картопля – 1 шт.
- Курка – 0,4 кг.
- Гриби сушені – 50 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 2 шт.
- Капуста білокочана – 170 гр.
- Паста томатна – 1 ст.л.
- Росіл з оливок – 90 мл.
- Оливки зелені – 70 гр.
- Сосиски – 70 гр.
- Сіль – за смаком.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Кріп – 60 гр.
- Цибуля зелена – 40 гр.
- Вода – 1,6 л.
Процес приготування:
Крок 1. Попередньо заливаємо водою сушені гриби. Можна залишити на ніч.
Крок 2. Після гриби проціджуємо. Воду залишаємо, вона стане в нагоді для солянки.
Крок 3. Набухлі сушені гриби нарізаємо невеликими шматочками.
Крок 4. Приготуємо бульйон. Для цього відварюємо шматки курки з цибулею і морквиною в воді. Варимо близько 50 хвилин, періодично прибираючи пінку.
Крок 5. Очищений і промитий картопля нарізаємо невеликими шматочками.
Крок 6. Перекладаємо картоплю в готовий бульйон. Відварюємо її близько 25 хвилин. Також на цьому етапі вливаємо грибну воду.
Крок 7. Дрібно шинкуємо білокачанну капусту.
Крок 8. Тушкуємо капусту в рослинній олії близько 5 хвилин.
Крок 9. Сюди ж відправляємо натерту на терці морква. Перемішуємо і тушкуємо три хвилини.
Крок 10. Доповнюємо масу томатною пастою, перемішуємо.
Крок 11. Нарізаємо зелені оливки без кісточок.
Крок 12. У обжарку з овочів вливаємо розсіл і кладемо оливки.
Крок 13. Нарізаємо сосиски дрібними кубиками.
Крок 14. Додаємо сосиски в загальну масу. Перемішуємо і тушкуємо 5-7 хвилин.
Крок 15. Викладаємо в сковороду шматочки курки, відокремлені від кісточки. Солимо, доповнюємо спеціями і тушкуємо ще пару хвилин.
Крок 16. Засмажку відправляємо в бульйон з картоплею. Доводимо суп до кипіння і варимо 6 хвилин.
Крок 17. Доповнюємо блюдо подрібненою зеленню і прибираємо з плити.
Крок 18. Ситна і яскрава солянка з куркою і картоплею готова. Розливайте по тарілках і подавайте до столу!
Солянка з копченою куркою
Солянка з копченою куркою – це дуже смачне, ароматне і поживне частування для вашого обіднього столу. Апетитний і яскравий суп легко приготувати в домашніх умовах. Для цього беріть на замітку наш перевірений рецепт з покроковим описом процесу і фото.
Час готування – 50 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Окіст курячий копчений – 1 шт.
- Ковбаса варена – 300 гр.
- Сосиски копчені – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля-порей – 1 шт.
- Огірок солоний – 2 шт.
- Лимон – 1 шт.
- Оливки – 100 гр.
- Паста томатна – 3 ст.л.
- Зелень – 1 пучок.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Олія – для смаження.
- Вода – 2 л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо всі м’ясні продукти: копчену курку і ковбасні вироби.
Крок 2. Курячий окіст ділимо на частини, заливаємо водою і ставимо на плиту. Варимо 20 хвилин після кипіння.
Крок 3. Невелика нарізаємо цибулю з морквою. Обсмажуємо овочі на олії з додаванням томатної пасти. Викладаємо в бульйон.
Крок 4. Дрібними шматочками ріжемо варену ковбасу.
Крок 5. Копчені ковбаски також дрібно нарізаємо. Два види ковбас відправляємо в бульйон.
Крок 6. Тонкими колами ріжемо цибулю-порей. Відправляємо в суп.
Крок 7. Подрібнюємо солоні огірки і смажимо їх в маслі 1-2 хвилини.
Крок 8. Викладаємо огірок в суп. Солимо, перчимо, доповнюємо зеленню. Доводимо до кипіння і прибираємо з вогню.
Крок 9. Ароматна солянка з копченою куркою готова. Розливайте по тарілках, доповнюйте лимоном, оливками і угощайтесь!
Суп – солянка з куркою в мультиварці
Суп солянка з куркою в мультиварці – простий і зручний спосіб приготування апетитного страви для вашого обіднього столу. Готовий суп вийде неймовірно апетитним, ароматним і цікавим до смаку. Готуйте на нашу перевіреному покроковому рецептом!
Час готування – 1 година
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Стегна курячі – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 70 гр.
- Морква – 80 гр.
- Паста томатна – 1 ст.л.
- Огірок солоний – 1 шт.
- Олія – 1 ст.л.
- Рассол огірковий – 100 мл.
- Маслини – 7 шт.
- Вода – 1 л.
- Лимон – 10 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Очищаємо ріпчасту цибулю і ріжемо його тонкими півкільцями.
Крок 2. Готуємо цибулю в мультиварці на олії в режимі « жарка ». Тушкуємо овоч 5 хвилин.
Крок 3. На терці натираємо очищену морквину.
Крок 4. Викладаємо морква до цибулі. Доповнюємо продукти томатною пастою, перемішуємо і тушкуємо 10 хвилин.
Крок 5. Вливаємо в масу огірковий розсіл, додаємо подрібнені огірки.
Крок 6. Промиваємо курячі стегна, ділимо їх на частини.
Крок 7. Нарізаємо маслини і лимон.
Крок 8. Підготовлені інгредієнти кладемо в чашу мультиварки.
Крок 9. Вливаємо воду і готуємо блюдо в режимі « суп » 30 хвилин, після трохи тримаємо на підігріві.
Крок 10. Апетитна солянка з куркою в мультиварці готова. Розливайте по тарілках і подавайте до столу!
Солянка з куркою і грибами
Солянка з куркою і грибами – дуже смачне, яскраве і ситне блюдо для вашого сімейного обіду. Приготувати його в домашніх умовах зовсім не складно. Для цього беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної добірки. Порадуйте своїх рідних і урізноманітнюйте звичне меню.
Час готування – 1 година 20 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Окіст курячий – 250 гр.
- Гриби шампіньйони – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста червоний – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Картопля – 2 шт.
- Капуста білокочана – 300 гр.
- Сік томатний – 1 ст.
- Оливки зелені – 120 гр.
- Рассол з оливок – 100 мл.
- Лимон – 0,5 шт.
- Петрушка – 7 гр.
- Сіль – за смаком.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Вода – 1,6 л.
- Олія – 30 мл.
Процес приготування:
Крок 1. Курячий окіст заливаємо водою і відварюємо близько 50 хвилин після кипіння. Періодично прибираємо пінку.
Крок 2. Подрібнюємо цибулю з морквиною. Обсмажуємо овочі на олії до м’якості.
Крок 3. Доповнюємо овочі подрібненими шампіньйонами. Смажимо все разом близько 8 хвилин.
Крок 4. В окрему сковороду кладемо нарізану соломкою капусту.
Крок 5. До капусти перекладаємо обжарку з грибами. Доповнюємо все це половиною томатного соку, сіллю і спеціями. Перемішуємо і тушим 10 хвилин.
Крок 6. Очищаємо і нарізаємо кубиками картопля.
Крок 7. Кладемо картоплю в готовий бульйон. Варимо 15-20 хвилин.
Крок 8. Куряче м’ясо дістаємо з бульйону, остуджуємо і відокремлюємо від кісточок.
Крок 9. Викладаємо курячі шматочки назад в бульйон.
Крок 10. Відправляємо в суп засмажування з грибів і овочів. Варимо ще 5-7 хвилин.
Крок 11. Далі додаємо оливки і розсіл з оливок.
Крок 12. Викладаємо подрібнену зелень і тонко порізані лимони. Прибираємо з плити.
Крок 13. Яскрава солянка з куркою і грибами готова. Розливайте по тарілках і подавайте до столу!