Соковиті котлети з курячого фаршу – 9 смачних рецептів на сковороді з покроковими фото

0ed3840a716b07d41029b38f0e3c51f0

Соковиті котлети з курячого фаршу – це страва, яка скоріше відноситься до дієтичних страв. І розвіює міф у тому, що дієтичне – це несмачно. Сьогоднішня добірка недарма присвячена курячим котлетам. Домогтися соковитості в приготуванні страв з курки буває непросто, але все ж таки, хто шукає варіанти, той завжди їх знайде. Тому, якщо у вас коли-небудь виникало питання, рішення знайдено! Гартуйте добірку і готуйте найніжніші курячі котлети!

Котлети по-київськи з курячого фаршу

Котлети по-київськи з курячого фаршу виходять мега ніжними і надзвичайно соковитими. Блюдо виглядає по-святковому привабливо, його хочеться з’їсти при одному тільки вигляді. Хрустка скоринка і вершкова начинка кого завгодно зведе з розуму. Це просто чудове поєднання.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 800 гр.
  • Панірувальні сухарі – 4 ст.л.
  • Борошно пшеничне – 4 ст.л.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Вода – 1 ст.л.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Кріп – 15 гр.
  • Петрушка – 15 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – для обсмажування.

Процес приготування:

Крок 1. Зберіть продукти. Обмийте куряче філе і висушіть на серветках. Озбройтеся гострим ножем і розріжте куряче м’ясо на зручні шматки.

17603cf15412cac975f91842b19026a4

Крок 2. Зелень кропу і петрушки обдайте водою. Нарубайте ножем. Розм’якшене вершкове масло складіть в ємність. Підсоліть і приперчіть. Додайте зеленушку і розмішайте до однорідності. Потім перекладіть в пакет, сформувавши брусок або ковбаску. Добре закрутіть і помістіть в морозильник до повного застигання.

238668402fed87740e6d11e38a1d10ef

Крок 3. М’ясо перекрутіть через м’ясорубку. Перекладіть у велику ємність. Підсоліть і приперчіть. Гарненько перемішайте і відбийте. Затягніть плівкою і поставте в холод.

3516690f1ceb6623abf04fdf01cbdeea

Крок 4. У мисочку налийте води для змочування рук. На робочу поверхню викладіть трохи фаршу і розподіліть в коржик. Відріжте шматочок вершкової начинки і помістіть в центр. Змоченими руками сформуйте м’ясні котлетки. Так зробите з усім фаршем і начинкою. Приблизно у вас вийде 4 напівфабрикату.

b487cee41d4ad0ea472301ae17478937

Крок 5. Приберіть котлетки в холод. Куряче яйце ополосніть, вбийте в миску. Підсоліть і перемішайте до однорідної консистенції, додайте столову ложку води. Пшеничну борошно просійте в окрему миску. А сухарики насипте в третю.

36de2e2c4977260e195003746c0793c6

Крок 6. Підморожену котлетку обваляйте в борошні, занурте в яйце, а потім обваляйте в сухариках. Знову занурте в яєчну масу і обваляйте в паніровці. Щільно притискайте, формуючи акуратну котлетку.

ba7f26d7d322d535053c0a9a2c32a01e

Крок 7. У каструлю влийте рафіновану олію і добре розігрійте. За однією обсмажте у фритюрі котлети до красивої рівномірної скоринки. 5 хвилин цілком вистачить. Обсмажені котлети складіть на деко і помістіть в розігріту духовку. Випікайте 15 хвилин при температурі 180 градусів.

256f14f1c8b155c4640fa33808435f3e

Крок 8. Готові котлети перемістіть на тарілку. Задекоруйте зеленушки.

78b1b77fe32c38476d349aa5e8093c93

Крок 9. Соковитим м’ясним блюдом угощайте домашніх. Їжте смачно, ситно і з насолодою! Смачного!

edb63c49507e104cce64f79270434eae

Соковиті котлети з курячого фаршу в духовці

Соковиті котлети з курячого фаршу в духовці – приголомшливе блюдо, що складається з мінімуму інгредієнтів. Котлети готуються максимально просто. Дієтична версія звичайних курячих котлет. Дуже добре підходить тим, хто рахує калорії або намагається знизити масу тіла.

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 300 гр.
  • Яєчний білок – 1 шт.
  • Вівсяні пластівці – 30 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Олія – 15 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Зберіть продукти для домашніх курячих котлет.

8ed69c8ea94f4260939a1aa7acff92df

Крок 2. Куряче філе обдайте під струменем води і обсушити на серветках, розділіть на шматочки.

3f2c85c0c44635e5ae09d4d4b99e2aba

Крок 3. Цибулину позбавте від верхнього шару і розріжте на частини.

1face90eafcc90273063606643c33469

Крок 4. М’ясо і цибуля складіть в чашу подрібнювача.

dcfcb5632c681433823a80315217bb20

Крок 5. Подрібніть блендером до стану в’язкої маси.

1a42a3d710052301c5b12ce76cb6bfab

Крок 6. Влийте яєчний білок.

ea6e1123ee13bc77cf4f4f055de48e7f

Крок 7. Насипте вівсяні пластівці. Підсоліть за смаком.

1729521290b80ee9d9f1b9718b02339e

Крок 8. Ще раз подрібніть масу.

bb4b0b629ab0b29dbe726d37d124eb47

Крок 9. Змочіть руки в воді і з в’язкого курячого фаршу зліпіть колобочки, потім придавите долонькою.

72c4e8a3961300d7e509804c3e17cef9

Крок 10. Проти вистеліть пекарським папером і промажте її олією. Розкладіть котлетки на відстані один від одного.

65f17a2615420935074018b6e0be74e8

Крок 11. Деко помістіть в розігрітий духову шафу. Випікайте котлетки 20 хвилин, встановивши на важелі перемикача температури 180 градусів.

318f7a437ae8523e887ce1428c7754b6

Крок 12. Апетитні котлетки перекладіть на тарілку. Доповніть улюбленими овочами або зеленушки. Їжте і насолоджуйтеся із задоволенням!

cf1b8ee96116cc2f82cbcf194764512a

Котлети з курячого фаршу з сиром

Котлети з курячого фаршу з сиром виходять надзвичайно смачними. Ніжна і м’яка текстура не може нікого залишити байдужим. Ці котлети дуже люблять дітки. Сир надає вершковість готовому страві. Ситні і ароматні котлети їдять як повноцінне частування або в доповненні до гарніру.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 400 гр.
  • Панірувальні сухарі – 7 ст.л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – для обсмажування.

Процес приготування:

Крок 1. Курятину ополосніть під водою і обітріть серветками. Цибулеві і часник звільніть від верхнього шару.

ce13c8666ce49835d6b5af3e9a9a3122

Крок 2. М’ясо поріжте на шматочки, цибуля розріжте на пір’я, часник наріжте. Продукти перекрутіть, скориставшись м’ясорубкою або блендером.

e4898981195ccd6207732c821a59e57e

Крок 3. Фарш складіть у велику ємність. Підсоліть і приперчіть.

092cb7748f45b7eecb8ffb3ebe9f783c

Крок 4. Куряче яйце ополосніть, вбийте в миску.

c4734a58f3f6e73cc45e790714bc3b82

Крок 5. Сир твердих сортів натріть теркою і висипте до фаршу. Ретельно перемішайте масу до однорідності.

5c8c078e2ffb89285a84ac2fd5dc6358

Крок 6. З приготованого фаршу сліпіть колобочки і придавите руками. Присипте сухариками для панірування з обох сторін.

b3832caea78efaefa68f9a2cb6cd29f3

Крок 7. Товстостінні сковорідку поставте на вогонь, встановивши нагрів вище середнього. Зачекайте, коли сковорода розжариться. Налийте рафіновану олію. Котлети розмістіть в сковороді і обсмажте з двох сторін до апетитної хрусткою скоринки.

17e3d949f02255f3fdabf45ce448a864

Крок 8. Рум’яні котлетки перемістіть в вогнетривку форму і поставте в розігрітий духову шафу, виберіть на важелі температури 180 градусів. Готуйте 25 хвилин.

d3dbccf0b76f47f4a7b826131eb0ae90

Крок 9. Кличте гостей і пригощайте ніжними котлетками. До речі, ці котлети я часто використовую для приготування домашніх бургерів. Насолоджуйтесь із задоволенням!

97146249ea9da311b6401f537c3e382e

ПП дієтичні курячі котлети на пару

ПП дієтичні курячі котлети на пару виходять надзвичайно апетитними і ніжними. Дієтичні страви можуть бути дуже смачними, і тут немає ніяких перебільшень. На відміну від своїх побратимів, приготованих з курячого філе, ці котлети мега соковиті і добре приготовані.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Стегно куряче – 5 шт.
  • Петрушка – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Перець червоний мелений – за смаком.
  • Ароматні трави – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Курячі стегна обдайте під струменем води і обсушити на серветках, відокремте від кісток і шкіри, обріжте прожилки, щоб вийшло чисте м’ясо.

bb30df996c3ea7f247eec11c39d9aeac

Крок 2. Філе курячого стегна складіть в ємність і перебийте в фарш, скориставшись м’ясорубкою або подрібнювачем.

d6d978f92de336f1559d3f87d5f84656

Крок 3. До фаршу насипте сіль, чорний і червоний перець. Приправте ароматними травами. Петрушку обдайте під струменем води і струсіть від надлишків вологи. Нашинкуйте і перекладіть до фаршу.

420072ce75a8cbb53a35ea133e1304d6

Крок 4. Фарш гарненько перемішайте. Затягніть плівкою і приберіть в холод. Тим часом поставте пароварку на вогонь і закип’ятіть воду.

8e70d88f246ae4c1bd1229545519a9d5

Крок 5. Змочуючи руки в воді, зліпіть котлетки невеликого розміру.

0f3cd47cc4a7389c86b1b924ad8c73e6

Крок 6. Кошик пароварки застеліть тканою серветкою або марлею. Розкладіть котлетки на відстані, щоб не злиплися і не втратили свій привабливий зовнішній вигляд.

ed14d728e488917ff0dce9cb2ab44e11

Крок 7. Закрийте кришку і готуйте хвилин 10-15. Обережно, бережіть руки, щоб не ошпарити.

9bd7667d0d1c3398885d152592f143be

Крок 8. Через 10 хвилин перевірте готовність котлеток, при необхідності доготуйте.

ec2ea33b6e42a763fd61bc9d2fbd8d07

Крок 9. Парові котлети розкладіть по порціях, доповніть при необхідності гарніром, задекоруйте на свій розсуд. Запрошуйте рідних до обіду. Їжте і насолоджуйтеся!

a2d034f929628642cc23f30fffdb646a

Котлети з курячого фаршу з манкою

Котлети з курячого фаршу з манкою готуються дуже просто і швидко, а в результаті виходить ніжніше м’ясне блюдо. Котлети подають в якості самостійного частування або з доповненням. Я люблю поєднання з соліннями. Котлети – завжди безпрограшний спосіб швидко і просто погодувати сімейство.

Час готування – 40 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Фарш курячий – 500 гр.
  • Манна крупа – 3 ст.л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Гірчиця – 1 ст.л.
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – для обсмажування.
  • Борошно – для панірування.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте складові для ніжного страви. Фарш я використовую власного виробництва. Приготувати його простіше простого. Головне вибирати якісне добірне м’ясо. Рекомендую використовувати курячу грудку і стегно для соковитості.

17a9b78639ae3dfa65103d7353676c0f

Крок 2. Цибулину очистіть від лушпиння, дрібненько нарізати. Кріп обдайте під струменем води, струсіть від води і нашаткуйте.

b296d7c4bcd44de2fa164683c7a58659

Крок 3. Курячий фарш перекладіть в велику миску. Куряче яйце ополосніть, вбийте в миску. Підсоліть і приперчіть. Заправити гірчицею і вершковим маслом. Додайте зелень і цибулю. Гарненько перемішайте. Насипте манну крупу і знову вимісити.

1f5314f566ea0e02982eae91c821563a

Крок 4. Змочуючи руки в воді, зліпіть котлетки невеликого розміру, надаючи однакову форму. Запануйте в борошні.

db8ee42ac95b454da902463a55acfee2

Крок 5. Чавунну сковорідку помістіть на вогонь, встановивши середній нагрів. Зачекайте, коли сковорода розжариться. Налийте рафіновану олію. Котлетки розмістіть в сковороді і обсмажте з одного боку. Потім переверніть на другу сторону і підрум’яньте. Закрийте кришкою і вимкніть нагрів. Котлетки пропаряться і будуть дуже ніжними.

99a5da529b4cec4cc65b6d7031aff168

Крок 6. Золотисті котлети перекладіть на тарілку для подачі. Котлети гарні в будь-якому вигляді. Доповніть улюбленими овочами або зеленушки. Кличте до обіднього столу. Їжте смачно! Приємної насолоди!

a6f61e645ae0452f06c496c356a31f2a

Курячі котлети без додавання хліба

Курячі котлети без додавання хліба готуються максимально просто. Всі складові можна знайти без проблем в будь-якому магазині. Домашні котлети відмінно поєднуються з будь-якою кашею або макаронними виробами. А з вершковим картопляним пюре котлети перетворюються в кулінарний шедевр, який обожнюють діти.

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 300 гр.
  • Борошно цільно-зернове – 1 ст.л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – для обсмажування.
  • Паніровка – за бажанням.

Процес приготування:

Крок 1. Цибулину і часник очистіть від лушпиння. Куряче філе обдайте під струменем води і обсушити на серветках.

c9674968f4d805bb707997c318eee59d

Крок 2. Курячу м’якоть поріжте на зручні шматочки.

fa66d3ea20b6318a0657a857191dc4a9

Крок 3. Очищений цибуля і часник наріжте довільно.

b5cb5fbd9f07610ed888e293a05aac8d

Крок 4. М’ясо з цибулею і часником перекладіть в чашу блендера і пробийте до потрібної консистенції.

37dff5f2f5516e94f46485bdaab4d2e6

Крок 5. Курячий фарш перекладіть в велику миску. Підсоліть і приперчіть.

bf24866e11d7c2ab9c906762c2adfece

Крок 6. Куряче яйце ополосніть, вбийте в миску.

25ab6e1cdabf307db6a5f628e8d53225

Крок 7. Насипте борошно. У мене цільнозерновая, але підійде і звичайна борошно. Фарш гарненько перемішайте.

469a754a65748f1c588637e14db06c26

Крок 8. Чавунну сковорідку помістіть на вогонь, встановіть помірний нагрів. Зачекайте, коли сковорода розжариться. Налийте рафіновану олію. Змочуючи руки в воді, зліпіть котлетки невеликого розміру. За бажанням запаніруйте. Котлети розмістіть в сковороді і обсмажте з двох сторін.

035502e8ca71ed6493082d9beaaf0f61

Крок 9. Курячі котлети перекладіть на тарілку, доповніть при необхідності гарніром або улюбленим соусом, задекоруйте на свій розсуд. Подавайте до столу і отримуйте задоволення від апетитної домашньої їжі! Смачного!

ed3d0755968b3ab6cce87f977962c02f

Смажені курячі котлети в паніровці на сковороді

Смажені курячі котлети в паніровці на сковороді виходять з апетитною хрусткою скоринкою і соковитою м’якоттю. Ніжна текстура зводить з розуму. З першого укусу ви знайдете нового фаворита серед домашніх страв. Ваше сімейство скаже дякую за ситні котлети.

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 250 гр.
  • Сухарі панірувальні – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Паприка – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – для обсмажування.

Процес приготування:

Крок 1. Зберіть продукти, необхідні для домашніх котлет.

a82333b68450562b8342acab56a57a62

Крок 2. Філе курки обдайте під струменем води і обсушити паперовими рушниками, розділіть на шматочки.

150daa8b6469a0673d7326b6927e9d35

Крок 3. Цибулину позбавте від лушпиння і розріжте на частини.

c8f5cdcd1884c59cb2019a09451dec96

Крок 4. Продукти перекрутіть, скориставшись м’ясорубкою або подрібнювачем.

d4e797e89d1e55a0b39280f366eb34e5

Крок 5. Курячий фарш перекладіть в об’ємну ємність.

cc43391a07391396f6eff71450e8abed

Крок 6. Куряче яйце ополосніть, вбийте в миску. Підсоліть і приперчіть. Всипте паприку.

93e60988ca99f4d0ef2b770eefe9df9c

Крок 7. Масу гарненько перемішайте.

342a6f3ee351d1692e1d399112fe4a25

Крок 8. Змочуючи руки в воді, зліпіть котлетки невеликого розміру. Щедро обваляти їх в сухарях для панірування.

5f7f20c5f6768154bced3cab8168342a

Крок 9. Товстостіння сковорідку розмістіть на плиті, встановивши середній нагрів. Зачекайте, коли сковорода розжариться. Вилийте олію. М’ясні заготовки розмістіть на сковороді і підрум’яньте з обох сторін. Закрийте кришкою і вимкніть нагрів. Котлети пропаряться і будуть надзвичайно ніжними.

931d024b61a37b96bf2eb254aea90564

Крок 10. Золотисті котлети перекладіть на тарілку для подачі. Доповніть улюбленими овочами або зеленушки. Насолоджуйтесь домашньою їжею! Смачного!

f06a9f05010d6747a264cecd27bc2dbb

М’які курячі котлети з підливою

М’які курячі котлети з підливою виходять надзвичайно яскравими і ніжними. Ці котлети хочеться з’їсти з одного тільки погляду. Апетитний соус доповнить будь-який гарнір – кашу, макарошки або овочі. Соковиті котлети сподобаються кожному без перебільшення.

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 250 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 3 зубчика.
  • Томатний соус – 1,5 ст.
  • Лавровий лист – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – для обсмажування.

Процес приготування:

Крок 1. Курятину обмийте і висушіть серветками. З цибулини зніміть лушпиння. Морквину помийте щіткою і зніміть шкірку овочечисткою.

d6a18094279b0e681821139c03f69dfb

Крок 2. З зубчиків часнику видаліть лушпиння. М’ясо розділіть на шматочки. Цибуля розріжте на частини. Половину цибулі відкладіть для підливи.

e29a98f1a41d8d72e2027f504c7e351b

Крок 3. Продукти перекрутіть, скориставшись м’ясорубкою або подрібнювачем.

3c4778821044f3f2c386c19665478a23

Крок 4. Отриману субстанцію перекладіть в об’ємну тарілку. Підсоліть і приперчіть. Масу ретельно вимісити.

7f145a8426fd6cca735b73c5b1c17299

Крок 5. Морквину натріть на терці. Цибулю наріжте напівкільцями.

6d40b29e850d823182d84bc90a483740

Крок 6. Змочуючи руки в воді, зліпіть котлетки одного розміру.

766e7dc8a3ec6d39b3d9b35105560e5f

Крок 7. На чавунної розпеченій сковорідці пасеруйте цибулю з морквиною до м’якості. Не забудьте налити трохи масла, щоб вміст не пригоріло.

4e5caf7ca769a46542a87e7788d0d72b

Крок 8. Коли овочі стануть м’якими, м’ясні заготовки розмістіть на сковороді, і залийте томатним соусом. Підсоліть, додайте лаврушку. Закрийте кришку і тушкуйте на маленькому нагріванні 20-25 хвилин.

c65cb4b687be57c373903628fe53dfae

Крок 9. М’які котлети перекладіть на тарілку для подачі. За бажанням зваріть свій найулюбленіший гарнір. Подавайте до столу і їжте смачно. Отримуйте насолоду від домашньої їжі!

a1fb2333bb938c921d53769abf82d25b

Котлети з курячого фаршу з кабачками

Котлети з курячого фаршу з кабачками виходять казковими і готуються супер легко. Класний варіант для фітоняшек і зожників, які стежать за споживаними калоріями. Ніжні котлетки можна їсти навіть пізно ввечері і не боятися за відкладення на боках.

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Курячий фарш – 700 гр.
  • Кабачки – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчика.
  • Панірувальні сухарі – 4 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – для обсмажування.

Процес приготування:

Крок 1. Цукіні обдайте під струменем води і висушіть. Фарш приготуйте самостійно або використовуйте готовий, але перевірений і хорошої якості. Цибулину і часничок позбавте від верхнього шару.

f599479fe63a98a7de6b71939e60a3b2

Крок 2. Перемолоте м’ясо перекладіть в об’ємну ємність. У невеликого кабачка відріжте хвостик. Молоді плоди я не очищаю, ви дивитеся за своїм бажанням. Настругати його на терці, відіжміть від вологи і складіть до фаршу. Цибуля з часником пробийте блендером і складіть в ємність.

20a274f032efdb0d4627210a33cec696

Крок 3. Насипте сіль і чорний перець. Масу гарненько вимісити.

1082a84613e61544866591d99a90323d

Крок 4. Змочуючи руки в воді, зліпіть котлетки невеликого розміру. Щедро обваляти їх в сухариках для панірування.

fff72537d5c236320a5e31ce8611cd74

Крок 5. Товстостінні сковорідку помістіть на вогонь, встановивши середній нагрів. Зачекайте, коли сковорода розжариться. Налийте рафіновану олію. Котлети розмістіть на сковороді і підрум’яньте з двох сторін. Закрийте кришкою і вимкніть нагрів. Котлетки пропаряться і будуть дуже ніжними.

30e63189d20063394ca006c5e8958fe2

Крок 6. Соковиті низькокалорійні котлети розділіть на порції. Доповніть улюбленими овочами і зеленушки. Або зваріть улюблений гарнір і пригощайте рідних і близьких. Насолоджуйтесь із задоволенням!

a440b0ebc107a1395684a5797feab143

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал