Сметанний крем – 9 простих і смачних рецептів приготування для торта з покроковими фото

Сметанний крем для торта – це ніжні і приємні за смаком ласощі, які ідеально доповнять ваші домашні десерти. Такий крем можна приготувати різними способами. Найкращі ідеї ми зібрали для вас у нашій перевіреній кулінарній добірці з дев’яти простих та смачних рецептів для торта з покроковими фото та докладним описом процесу.

Заварний сметанний крем для торта

Заварний сметанний крем для торта – це дуже смачне і привабливе ласощі, яке ідеально доповнить домашні десерти. Такий апетитний крем нескладно приготувати своїми руками. Для цього використовуйте наш перевірений кулінарний рецепт з покроковими фото.

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 800 гр.

Інгредієнти:

  • Сметана 20% – 500 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор – 150 гр.
  • Крохмаль картопляний / кукурудзяний – 2 ст.л. / 3 ст.л.
  • Цукор ванільний – 1 пачка.
  • Масло вершкове – 150 гр.

Процес приготування:

Крок 1. У глибоку миску розбиваємо курячі яйця. Відправляємо сюди два види цукру.

Крок 2. Далі додаємо картопляний крохмаль. Його можна замінити і кукурудзяним. Але якщо використовуєте кукурудзяний, то додавайте три столові ложки.

Крок 3. Збиваємо вміст до однорідності.

Крок 4. До отриманої маси викладаємо сметану.

Крок 5. Перемішуємо все це вінчиком.

Крок 6. Ставимо заготівлю на мінімальний вогонь і варимо близько 10 хвилин, постійно помішуючи вінчиком.

Крок 7. У прогрітий крем викладаємо шматок вершкового масла.

Крок 8. Перемішуємо заготівлю вінчиком до повної однорідності.

Крок 9. Заварний сметанний крем для торта готовий. Використовуйте за призначенням!

Сирно-сметаний крем для торта

Сирно-сметаний крем для торта порадує своєю неймовірною ніжністю і помірною солодкістю. Такий продукт ідеально підходить для обмазування коржів і прикраси десерту. Для нескладного і швидкого приготування в домашніх умовах використовуйте наш перевірений рецепт з покроковими фото.

Час готування – 15 хвилин

Час приготування – 5 хвилин

Порції – 385 гр.

Інгредієнти:

  • Сметана 20% – 250 гр.
  • Сир – 200 гр.
  • Молоко згущене – 125 гр.
  • Цукор ванільний – 10 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Відміряємо необхідну кількість сиру і викладаємо його в глибоку миску.

Крок 2. Далі вливаємо згущене молоко.

Крок 3. Всипаємо ванільний цукор.

Крок 4. За допомогою погружного блендера збиваємо продукти до отримання однорідної ніжної маси.

Крок 5. Викладаємо в масу жирну сметану.

Крок 6. Продовжуємо збивати міксером близько 5-7 хвилин.

Крок 7. Сирно-сметанний крем для торта готовий. Беріть на замітку!

Густий сметанний крем для бісквітного торта

Густий сметанний крем для бісквітного торта – це неймовірно ніжне і привабливе ласощі, яке ідеально доповнить домашні десерти. Такий смачний легкий крем нескладно приготувати своїми руками. Для цього використовуйте наш перевірений кулінарний рецепт з покроковими фото.

Час готування – 25 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 250 гр.

Інгредієнти:

  • Сметана 25% – 200 гр.
  • Пудра цукрова – 50 гр.
  • Ванілін – 2 гр.
  • Кислота лимонна – ¼ ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. У глибокій мисці перемішуємо цукрову пудру, ванілін і лимонну кислоту.

Крок 3. Підготуємо глибоку суху миску, де зручно готуватиме крем. Для збивання зручно використовувати міксер.

Крок 4. У посуд вливаємо охолоджену сметану в зазначеній кількості.

Крок 5. Починаємо збивати сметану і поступово додаємо суху суміш.

Крок 6. Збиваємо крем до однорідного пишного стану.

Крок 7. Густий сметанний крем для бісквітного торта готовий. Використовуйте в подальших приготуваннях.

Сметанний крем з желатином для торта

Сметанний крем з желатином для торта виходить ніжним і привабливим. Такий продукт ідеально підходить для обмазування коржів. Для нескладного і швидкого приготування смачного крему в домашніх умовах, використовуйте наш перевірений рецепт з покроковими фото.

Час готування – 25 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 400 гр.

Інгредієнти:

  • Сметана 20% – 300 гр.
  • Пудра цукрова – 4 ст.л.
  • Желатин – 1 ч.л.
  • Молоко / вода – 100 мл.
  • Цукор ванільний – 1ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти зі списку.

Крок 2. Розводимо желатин в молоці. Ми залишаємо його для набухання, як це зазначено в інструкції на упаковці.

Крок 3. Каструлю з заготівлею ставимо на невеликий вогонь і прогріваємо до повного розчинення желатину. На це піде приблизно 5 хвилин.

Крок 4. У глибоку миску відправляємо сметану і доповнюємо її цукровою пудрою.

Крок 5. Збиваємо сметану з цукровою пудрою близько 3 хвилин.

Крок 6. У сметанную масу додаємо ванільний цукор.

Крок 7. Тонким струменем виливаємо сюди теплий желатин і продовжуємо все збивати.

Крок 8. Сметанний крем з желатином для торта готовий. Використовуйте за призначенням.

Вершково-сметанний крем для торта

Вершково-сметанний крем для торта – це дивно смачне і ніжне ласощі, яке ідеально доповнить домашні десерти. Такий приємний крем нескладно приготувати в домашніх умовах. Для цього використовуйте наш перевірений кулінарний рецепт з покроковими фото.

Час готування – 20 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 950 гр.

Інгредієнти:

  • Сметана – 450 гр.
  • Вершки жирні – 250 мл.
  • Пудра цукрова – 150 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. Сметану можна використовувати відразу або попередньо її відважити. Для цього потрібно застелити сито марлею і влити сюди сметану.

Крок 3. Далі цю сметану загортаємо в марлю, а сито встановлюємо над глибокою мискою. Прибираємо все в холодильник до виділення сироватки.

Крок 4. Далі сироватку відокремлюємо, марлю розкриваємо.

Крок 5. Отримуємо густу відважену сметану.

Крок 6. Викладаємо її в чашу міксера.

Крок 7. Доповнюємо сметану жирними вершками.

Крок 8. Просіюємо сюди цукрову пудру через дрібне металеве сито.

Крок 9. Починаємо все збивати спочатку на низькій швидкості.

Крок 10. Далі збиваємо на помірній швидкості близько 2 хвилин.

Крок 11. Збільшуємо швидкість до максимальної і збиваємо до хорошого загустіння.

Крок 12. Вершково-сметанний крем для торта готовий. Використовуйте для своїх яскравих десертів!

Сметано-шоколадний крем

Кошторисно-шоколадний крем виходить ніжним, повітряним і приємним за смаком. Такий крем ідеально підходить для обмазування коржів і прикраси десерту. Для нескладного і швидкого приготування в домашніх умовах, використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої добірки.

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 1 кг.

Інгредієнти:

  • Сметана 25% – 600 гр.
  • Шоколад темний – 300 гр.
  • Цукор – 70 гр.
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Молоко – 100 мл.

Процес приготування:

Крок 1. У невеликий сотейник виливаємо молоко.

Крок 2. Висипаємо сюди зазначена кількість цукру.

Крок 3. Сотейник з вмістом нагріваємо і варимо на слабкому вогні до повного розчинення цукру.

Крок 4. Шматочки темного шоколаду викладаємо в глибоку миску.

Крок 5. Заливаємо його гарячим молоком з цукром.

Крок 6. Починаємо перемішувати шоколад в гарячому молоці.

Крок 7. Поступово шоколад почне плавитися.

Крок 8. Вимішуємо до отримання однорідної глянцевої маси з шоколаду.

Крок 9. Занурюємо сюди шматочок вершкового масла.

Крок 10. Вимішуємо до повного розчинення масла в шоколаді.

Крок 11. Підготуємо два основних інгредієнти для крему – шоколадну масу і сметану.

Крок 12. У шоколадну заготівлю викладаємо трохи холодної сметани.

Крок 13. Починаємо все це перемішувати лопаткою.

Крок 14. Поступово додаємо решту сметану і вимішуємо крем до однорідності.

Крок 15. Кошторисно-шоколадний крем готовий до подальшого використання!

Сметано-масляний крем для торта

Сметанно-масляний крем для торта – це знахідка для ласунів. Такий продукт дуже простий у виконанні, але при цьому неймовірно смачний, ніжний і привабливий. Він відмінно поєднується з різними видами коржів. Для приготування крему беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт.

Час готування – 20 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 700 гр.

Інгредієнти:

  • Сметана 25% – 300 гр.
  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Цукор – 140 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Відміряємо необхідну кількість сметани.

Крок 2. Сметану викладаємо в глибоку миску і доповнюємо її яйцем. Перемішуємо.

Крок 3. Висипаємо в заготівлю борошно і цукор. Гарненько перемішуємо.

Крок 4. Посуд з вмістом встановлюємо на водяну баню і готуємо до загустіння маси, постійно помішуючи. Потім продукт охолоджуємо.

Крок 5. Окремо збиваємо вершкове масло до пишної маси.

Крок 6. Продовжуємо збивати масло і поступово додаємо сюди сметанную заготівлю. Збиваємо до однорідного крему.

Крок 7. Сметаано-масляний крем для торта готовий. Використовуйте його в подальших приготуваннях!

Смачний сметанний крем зі згущеним молоком

Смачний сметанний крем зі згущеним молоком порадує ніжною і повітряною текстурою. Такий продукт ідеально підходить для обмазування коржів і прикраси десерту. Для нескладного і швидкого приготування в домашніх умовах, використовуйте наш перевірений рецепт з покроковими фото.

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 700 гр.

Інгредієнти:

  • Сметана 20% – 400 гр.
  • Молоко згущене – 470 гр.
  • Коньяк – 2 ст.л.
  • Екстракт ванілі – 1 ч.л.
  • Сік лимонний – 50 мл.

Процес приготування:

Крок 1. У відповідний посуд викладаємо вказану кількість сметани. Збиваємо її близько 3-4 хвилин на великій швидкості.

Крок 2. Виливаємо в сметану згущене молоко.

Крок 3. Виливаємо трохи лимонного соку.

Крок 4. Далі приєднуємо коньяк.

Крок 5. А також виливаємо екстракт ванілі для приємного аромату.

Крок 6. Починаємо збивати заготівлю на великій швидкості. Продовжуємо це робити близько 20 хвилин до однорідності і пишності. Закриваємо заготівлю харчовою плівкою і прибираємо в холодильник на 2-3 години до загустіння.

Крок 7. Смачний сметанний крем зі згущеним молоком готовий до подальшого використання!

Крем «Пломбір» на сметані

Крем «Пломбір» на сметані – це дуже смачне і ніжне ласощі з приємним ароматом, яке ідеально доповнить домашні десерти. Такий повітряний крем нескладно приготувати своїми руками. Для цього використовуйте наш перевірений кулінарний рецепт з покроковими фото.

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 600 гр.

Інгредієнти:

  • Сметана 25% – 350 гр.
  • Цукор – 110 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Масло вершкове – 120 гр.
  • Борошно – 3 ст.л.
  • Ванілін – 2 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. З’єднуємо сметану, цукор, ванілін, куряче яйце і борошно. Вимішуємо продукти до отримання однорідної маси.

Крок 3. Встановлюємо посуд з вмістом на водяну баню. Готуємо близько 5 хвилин до загустіння, постійно помішуючи.

Крок 4. Готовність крему перевіряйте по його густоті.

Крок 5. В окремій мисці збиваємо вершкове масло до пишності і поступово додаємо в нього заготівлю з сметани.

Крок 6. Вимішуємо вміст до отримання пишної однорідної маси.

Крок 7. Крем «Пломбір» на сметані готовий. Використовуйте його в приготуванні тортів.

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал