Смажені пельмені на сковороді – альтернативний і більш смачний варіант готування пельменів. Смажать двома способами: сирими або відвареними, а смак доповнюють додаванням сметани, майонезу, різних соусів, овочів і яєць. Господині важливо знати, що магазинні пельмені мають п’ять категорій: від «А» з вмістом м’яса до 80%, до «Д», в яких м’яса менше 20%, а це також визначає смак готової страви.
Як смачно посмажити заморожені пельмені
Щоб смачно посмажити заморожені пельмені, потрібно вибрати їх хорошої якості, тоді страва буде дійсно смачною. Більш вишуканий смак смаженим пельменям надають часник, зелень і не містяться в фарші спеції. Смажаться пельмені на будь-якому рослинній олії і до золотистої скоринки з обох сторін, а потім трохи тушкуються на маленькому вогні під кришкою, щоб фарш пропарився. У цьому рецепті смажені пельмені доповнюємо тільки зеленню.
Час готування: 20 хвилин.
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: 4.
Інгредієнти:
- Пельмені заморожені – 600 гр.
- Сіль – 2 щіпки.
- Петрушка – 5 гілочок.
- Олія – 50 мл.
Процес приготування:
Крок 1. Відразу підготуйте простий набір інгредієнтів для цієї страви. Пельмені для смаження підходять будь-якого виду, тільки від їх величини буде залежати час смаження.
Крок 2. У глибоку сковороду налийте 50 мл. олії і добре прогрійте його. Пересипте на нього заморожені пельмені, трохи посоліть і на помірному вогні швидко перемішайте, щоб масло покрило їх з усіх боків.
Крок 3. Посмажте пельмені 2-3 хвилини на одній стороні, потім кожну пельменьку акуратно переверніть на іншу сторону і посмажте ще 3-5 хвилин під прикритою кришкою.
Крок 4. Потім пельмені ще раз перемішайте і потушкуйте на невеликому вогні протягом 3 хвилин так само під кришкою, щоб добре пропарилася м’ясна начинка.
Крок 5. Смажені пельмені спочатку перекладіть на серветки для видалення зайвої олії, а потім розкладіть по порційний тарілках або на загальне блюдо і доповніть дрібно нашаткованої петрушкою.
Крок 6. Приготовлені, смачно пожежні заморожені пельмені, сервіруйте до столу гарячими, подавши до них будь-який соус. Смачного!
Смажені пельмені з сиром і сметаною
Смажені пельмені з сиром і сметаною готуються просто. Спочатку пельмені обсмажуються на маслі, що зберігає їх цілісність і форму. Потім заливаються сметанною сумішшю, тушаться, посипаються тертим сиром і готуються під кришкою до розплавлення сиру. У цьому рецепті сметанну суміш доповнимо томатною пастою, часником і зеленню.
Час готування: 20 хвилин.
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: 4.
Інгредієнти:
- Пельмені заморожені – 800 гр.
- Сметана – 500 гр.
- Твердий сир – 200 гр.
- Томатна паста – 2 ст.л.
- Часник – 2 зубки.
- Кріп – за смаком.
- Петрушка – за смаком.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. У глибокій сковорідці розігріти олію. Пересипати на неї заморожені пельмені, активно перемішати, щоб олія покрила їх з усіх боків. Посмажити пельмені на середньому вогні при постійному помішуванні і до легкого золотистого кольору.
Крок 2 Для соусу: в піалі змішати сметану з томатною пастою і подрібненим через прес часником.
Крок 3. Потім соус перекласти до обсмажених пельменів, ще раз перемішати і затушкувати їх в продовження 7 хвилин на невеликому вогні і під прикритою кришкою.
Крок 4. Будь-який твердий сир подрібнити на дрібній або середній терці, а кількість сиру на свій смак можна збільшити. Зелень промити, дрібно нашаткувати. Поверх пельменів рівномірно розкласти натертий сир. Сковороду знову прикрити кришкою і потушкувати пельмені ще 1-2 хвилини до розплавлення сиру.
Крок 5. Приготовлені смажені пельмені з сиром і сметаною посипати зеленню і відразу гарячими сервірувати до столу. Смачного!
Пельмені в вершковому соусі на сковороді
Пельмені в вершковому соусі на сковороді відрізняються неймовірним смаком, соковитою і ситністю, а готувати можна як магазинні, так і домашні. Вершки беруться з жирністю не менше 20% і їх часто доповнюють будь-яким твердим сиром. За бажанням, в вершковий соус додають різні прянощі. У цьому рецепті пельмені смажимо з цибулею.
Час готування: 30 хвилин.
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: 3.
Інгредієнти:
- Пельмені – 400 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Вершки 20% – 1 ст.
- Вода – 1 ст.
- Твердий сир – 100 гр.
- Приправи – за смаком.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Цибулину очистити, нарізати невеликими кубиками і обсмажити до золотистого кольору на розігрітій олії.
Крок 2. У сковороду до обсмаженої цибулі пересипати заморожені пельмені. Посмажити їх при помішуванні і на середньому вогні в продовження 3-4 хвилин.
Крок 3. Залити обсмажені пельмені склянкою вершків, склянкою води, перемішати і затушкувати їх на невеликому вогні під прикритою кришкою в продовження 15 хвилин. За своїм смаком додати будь-які приправи.
Крок 4. На дрібній або середній терці подрібнити твердий сир. Половину його пересипати в сковороду з пельменями, перемішати і вогонь вимкнути.
Крок 5. Приготовлені на сковороді пельмені в вершковому соусі розкласти по порційних тарілках, посипати іншим сиром і відразу гарячими сервірувати до столу. Смачного!
Смажені пельмені з цибулею
Простим, бюджетним і дуже смачним варіантом будуть у вас смажені пельмені з цибулею. Цибуля пельменям надає соковитість і свій особливий смак. У цьому рецепті цибулі беремо багато. Пельмені обсмажуємо на олії, потім додаємо цибулю і тушкуємо все під кришкою.
Час готування: 30 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 4.
Інгредієнти:
- Пельмені – 800 гр.
- Цибуля – 5 шт.
- Вода – 1 ст.
- Сіль – за смаком.
- Приправи – за смаком.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Великі цибулини очистити від лушпиння і нарізати тонкими чверть кільцями. У сковороді добре розігріти достатню кількість олії, пересипати заморожені пельмені і активно перемішати.
Крок 2. Обсмажити пельмені на середньому вогні, при помішуванні і до рум’яної скоринки з обох сторін.
Крок 3. Поверх обсмажених пельменів викласти всю нарізку цибулі і посипати сіллю з будь-якою приправою. Налити в сковороду стакан гарячої води і закрити кришкою.
Крок 4. Тушкувати пельмені з цибулею в продовження 15 хвилин і за цей час 2-3 рази перемішати.
Крок 5. Приготовлені смажені пельмені з цибулею розкласти по порційних тарілках, доповнити будь-яким соусом і сервірувати до столу в гарячому вигляді. Смачного!
Смажені пельмені з майонезом
Смажені пельмені з майонезом, як швидка, апетитна і ситна їжа, були популярні з пострадянських часів серед обмежених у часі працюючих людей і особливо студентів. В даний час варіант приготування їх використовується набагато менше, адже блюдо висококалорійне, хоча і дуже смачне. У цьому рецепті майонезу беремо трохи і доповнимо пельмені цибулею з яйцем, що зменшить кількість калорій, а смак поліпшить.
Час готування: 30 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 2.
Інгредієнти:
- Пельмені – 500 гр.
- Цибуля – 3 шт.
- Яйце – 2 шт.
- Майонез – 2 ст.л.
- Сіль – за смаком.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Насамперед підготувати всі інгредієнти для страви. Пельмені вибрати маленькі, щоб швидше приготувалися.
Крок 2. Очистити цибулини, нарізати тонкими чверть кільцями і обсмажити до м’якості на невеликій кількості олії. Обсмажену цибулю перекласти на тарілку.
Крок 3. У цю олію пересипати заморожені пельмені.
Крок 4. Обсмажити їх на середньому вогні, при помішуванні і в продовження декількох хвилин.
Крок 5. Потім поверх обсмажених пельменів рівномірно розкласти смажену цибулю і все посипати сіллю.
Крок 6. Зверху розбити два курячих яйця.
Крок 7. Покрити ці інгредієнти рівним тонким шаром майонезу.
Крок 8. Сковороду прикрити кришкою і затушкувати пельмені на невеликому вогні протягом 5-10 хвилин і до повної готовності.
Крок 9. Приготовлені смажені пельмені з майонезом відразу і в гарячому вигляді подати до столу. Смачного!
Як приготувати смажені пельмені з грибами
Приготувати смажені пельмені з грибами нескладно і досить швидко. Пельмені і гриби обсмажуються окремо, а потім з’єднуються і заправляються сметаною. Ці інгредієнти відмінно поєднуються як текстурою, так і смаком, а сметана робить блюдо соковитим і доповнює аромат грибів. Краще для смаження вибрати пельмені з курячим фаршем, а гриби взяти свіжі.
Час готування: 35 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 4.
Інгредієнти:
- Пельмені – 400 гр.
- Шампіньйони – 200 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Сметана – 3/4 ст.
- Олія – 3 ст.л.
- Сіль – за смаком.
- Приправи – за смаком.
- Кріп – 5 гілочок.
- Вода – 1 ст.
Процес приготування:
Крок 1. Відразу підготувати, згідно пропорції рецепта, всі інгредієнти для страви. Шампіньйони з кропом промити і обсушити серветкою. Нарізати гриби тонкими слайсами, цибуля невеликими кубиками, кріп маленькими шматочками.
Крок 2. У глибокій сковороді розігріти трохи олії і обсмажити на ній заморожені пельмені при помішуванні і до рум’яної скоринки з обох сторін.
Крок 3. На іншій сковороді обсмажити до випарювання соку слайси шампіньйонів, додати нарізку цибулі, столову ложку олії і посмажити при помішуванні ще 3 хвилини.
Крок 4. До обсмаженим пельменям налити склянку гарячої води, додати трохи солі і протягом двох хвилин затушкувати під прикритою кришкою. Потім до них перекласти смажені з цибулею шампіньйони. Через одну хвилину додати сметану, приправи, акуратно перемішати, довести до кипіння, потушкувати пару хвилин під кришкою і вогонь вимкнути. Дати страві 10 хвилин для настоювання і посипати подрібненим кропом.
Крок 5. Приготовлені смажені пельмені з грибами розкласти по порційних тарілках і подати до столу в гарячому вигляді, доповнивши нарізкою свіжих овочів. Смачного!
Смажені пельмені з соєвим соусом
Буває, що магазинні пельмені розчаровують смаком, але це можна виправити, приготувавши смажені пельмені з соєвим соусом. Цей соус пельменям, як і інших страв, додасть смак більш яскравий і насичений. Доповнити пельмені можна часником, імбиром, гострим перцем або іншими прянощами, яких немає в м’ясному фарші.
Час готування: 20 хвилин.
Час приготування: 5 хвилин.
Порції: 2.
Інгредієнти:
- Пельмені – 300 гр.
- Олія – 3 ст.л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Розмарин – 1 щіпка.
- Перець чорний мелений – 1 щіпка.
- Соєвий соус – 2 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. У сковороді добре розігріти олію і пересипати на неї заморожені пельмені. Обсмажити їх протягом 5 хвилин на одній стороні.
Крок 2. Потім акуратно перевернути і обсмажити до рум’яної скоринки на другій стороні так само протягом 5 хвилин.
Крок 3. Обсмажені пельмені посипати сіллю з приправами і перемішати.
Крок 4. Потім налити в сковороду до пельменів соєвий соус. Від нього відразу може бути дим, але це нормально, адже соус швидко випаровується на гарячій сковороді.
Крок 5. При постійному помішуванні посмажити пельмені в соусі ще протягом трьох хвилин.
Крок 6. Приготовлені смажені пельмені з соєвим соусом перекласти на тарілку і відразу гарячими сервірувати до столу, доповнивши будь-яким соусом, наприклад, териякі. Смачного!
Пельмені з сиром і помідорами на сковороді
Пельмені з сиром і помідорами на сковороді будуть у вас смачним ситною стравою для сімейного столу і приготувати їх нескладно. У цьому рецепті пельмені смажимо на вершковому і рослинному маслах, потім додаємо помідори з цибулею і сметаною і тушкуємо. Посипаємо сиром і витримуємо пару хвилин під кришкою.
Час готування: 30 хвилин.
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: 4.
Інгредієнти:
- Пельмені – 800 гр.
- Помідори – 3 шт.
- Сир твердий – 100 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Сметана – 2 ст.л.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Олія – 30 мл.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Відразу підготувати всі інгредієнти для страви. Промити помідори, очистити цибулину і нарізати невеликими кубиками. На середній терці подрібнити твердий сир.
Крок 2. Заморожені пельмені обсмажити в сковороді на розігрітій олії з додаванням вершкового масла.
Крок 3. До обсмаженим пельменям додати нарізку цибулі, перемішати і посмажити ще 5 хвилин.
Крок 4. Потім в сковороду перекласти нарізку помідор, перемішати і затушкувати ще пару хвилин.
Крок 5. Потім додати до пельменів дві ложки сметани, трохи гарячої води, сіль з чорним перцем, перемішати і тушкувати на невеликому вогні під прикритою кришкою ще 5 хвилин.
Крок 6. Далі пельмені посипати тертим сиром, ще раз перемішати, вимкнути вогонь і дати їм 5-10 хвилин для настоювання під закритою кришкою.
Крок 7. Приготовлені на сковороді пельмені з сиром і помідорами розкласти по порційних тарілках і відразу сервірувати до столу. Смачного!
Смажені пельмені на сковороді з яйцем
Смажені пельмені на сковороді з яйцем готують для ситного сніданку і найчастіше їх спочатку відварюють або використовують відварені раніше. У цьому рецепті смажимо заморожені пельмені з помідором і потім додаємо яйце з зеленню. Все просто, швидко і дуже смачно.
Час готування: 15 хвилин.
Час приготування: 15 хвилин.
Порції: 1.
Інгредієнти:
- Пельмені – 15 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Помідор – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Зелень – за смаком.
- Олія – 1 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Помідор наріжте невеликими кубиками і обсмажте в сковороді на розігрітій олії.
Крок 2. У сковороду до подрібненого помідору перекладіть заморожені пельмені і прикрийте кришкою.
Крок 3. Посмажте пельмені з помідором при помішуванні протягом 7 хвилин і до готовності.
Крок 4. Потім до пельменів розбийте куряче яйце і насипте сіль з чорним перцем.
Крок 5. Посипте пельмені з яйцем дрібно нарізаною зеленню і посмажте ще 3-4 хвилини на невеликому вогні.
Крок 6. Приготовлені смажені пельмені на сковороді з яйцем перекладіть на порційну тарілку і подайте до сніданку в гарячому вигляді. Смачного!