Смажені пельмені на сковороді – 9 смачних рецептів приготування з покроковими фото

7609e5767993e9e80bfcfb6439ce9e9c

Смажені пельмені на сковороді – альтернативний і більш смачний варіант готування пельменів. Смажать двома способами: сирими або відвареними, а смак доповнюють додаванням сметани, майонезу, різних соусів, овочів і яєць. Господині важливо знати, що магазинні пельмені мають п’ять категорій: від «А» з вмістом м’яса до 80%, до «Д», в яких м’яса менше 20%, а це також визначає смак готової страви.

Як смачно посмажити заморожені пельмені

Щоб смачно посмажити заморожені пельмені, потрібно вибрати їх хорошої якості, тоді страва буде дійсно смачною. Більш вишуканий смак смаженим пельменям надають часник, зелень і не містяться в фарші спеції. Смажаться пельмені на будь-якому рослинній олії і до золотистої скоринки з обох сторін, а потім трохи тушкуються на маленькому вогні під кришкою, щоб фарш пропарився. У цьому рецепті смажені пельмені доповнюємо тільки зеленню.

Час готування: 20 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 4.

Інгредієнти:

  • Пельмені заморожені – 600 гр.
  • Сіль – 2 щіпки.
  • Петрушка – 5 гілочок.
  • Олія – 50 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу підготуйте простий набір інгредієнтів для цієї страви. Пельмені для смаження підходять будь-якого виду, тільки від їх величини буде залежати час смаження.

47822926941f6a32de48cadb496b0bb9

Крок 2. У глибоку сковороду налийте 50 мл. олії і добре прогрійте його. Пересипте на нього заморожені пельмені, трохи посоліть і на помірному вогні швидко перемішайте, щоб масло покрило їх з усіх боків.

8a792324fde6b56a0ff49dcba459b710

Крок 3. Посмажте пельмені 2-3 хвилини на одній стороні, потім кожну пельменьку акуратно переверніть на іншу сторону і посмажте ще 3-5 хвилин під прикритою кришкою.

a3f4b2d4e278c82156d1f46a33a1c65b

Крок 4. Потім пельмені ще раз перемішайте і потушкуйте на невеликому вогні протягом 3 хвилин так само під кришкою, щоб добре пропарилася м’ясна начинка.

68109e2c1bd29c49c8679fc7e3cc3340

Крок 5. Смажені пельмені спочатку перекладіть на серветки для видалення зайвої олії, а потім розкладіть по порційний тарілках або на загальне блюдо і доповніть дрібно нашаткованої петрушкою.

fe34128349a56c8e3cb6a1fb04cab171

Крок 6. Приготовлені, смачно пожежні заморожені пельмені, сервіруйте до столу гарячими, подавши до них будь-який соус. Смачного!

a4fd8993863ea95016672a7e5d889cbd

Смажені пельмені з сиром і сметаною

Смажені пельмені з сиром і сметаною готуються просто. Спочатку пельмені обсмажуються на маслі, що зберігає їх цілісність і форму. Потім заливаються сметанною сумішшю, тушаться, посипаються тертим сиром і готуються під кришкою до розплавлення сиру. У цьому рецепті сметанну суміш доповнимо томатною пастою, часником і зеленню.

Час готування: 20 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 4.

Інгредієнти:

  • Пельмені заморожені – 800 гр.
  • Сметана – 500 гр.
  • Твердий сир – 200 гр.
  • Томатна паста – 2 ст.л.
  • Часник – 2 зубки.
  • Кріп – за смаком.
  • Петрушка – за смаком.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. У глибокій сковорідці розігріти олію. Пересипати на неї заморожені пельмені, активно перемішати, щоб олія покрила їх з усіх боків. Посмажити пельмені на середньому вогні при постійному помішуванні і до легкого золотистого кольору.

f1c5837e5da8cededa83633568c068b2

Крок 2 Для соусу: в піалі змішати сметану з томатною пастою і подрібненим через прес часником.

4a2168abc9870a6659fbde11ac9a8d7f

Крок 3. Потім соус перекласти до обсмажених пельменів, ще раз перемішати і затушкувати їх в продовження 7 хвилин на невеликому вогні і під прикритою кришкою.

d3f5043db44049bb0b046b47d1e36e5e

Крок 4. Будь-який твердий сир подрібнити на дрібній або середній терці, а кількість сиру на свій смак можна збільшити. Зелень промити, дрібно нашаткувати. Поверх пельменів рівномірно розкласти натертий сир. Сковороду знову прикрити кришкою і потушкувати пельмені ще 1-2 хвилини до розплавлення сиру.

39954caa046c1991a26fefc6d3522a1c

Крок 5. Приготовлені смажені пельмені з сиром і сметаною посипати зеленню і відразу гарячими сервірувати до столу. Смачного!

d352feb847a762e27ebd63edc0c86220

Пельмені в вершковому соусі на сковороді

Пельмені в вершковому соусі на сковороді відрізняються неймовірним смаком, соковитою і ситністю, а готувати можна як магазинні, так і домашні. Вершки беруться з жирністю не менше 20% і їх часто доповнюють будь-яким твердим сиром. За бажанням, в вершковий соус додають різні прянощі. У цьому рецепті пельмені смажимо з цибулею.

Час готування: 30 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 3.

Інгредієнти:

  • Пельмені – 400 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Вершки 20% – 1 ст.
  • Вода – 1 ст.
  • Твердий сир – 100 гр.
  • Приправи – за смаком.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Цибулину очистити, нарізати невеликими кубиками і обсмажити до золотистого кольору на розігрітій олії.

293e1e6b62416f3f0ae1c13226b7610d

Крок 2. У сковороду до обсмаженої цибулі пересипати заморожені пельмені. Посмажити їх при помішуванні і на середньому вогні в продовження 3-4 хвилин.

a5747a33aeb87e3b34fcd5504bb50563

Крок 3. Залити обсмажені пельмені склянкою вершків, склянкою води, перемішати і затушкувати їх на невеликому вогні під прикритою кришкою в продовження 15 хвилин. За своїм смаком додати будь-які приправи.

2db680dbfa3027e52e7454a9c8188531

Крок 4. На дрібній або середній терці подрібнити твердий сир. Половину його пересипати в сковороду з пельменями, перемішати і вогонь вимкнути.

2cae0224fe56e5c05739b5f877c96da9

Крок 5. Приготовлені на сковороді пельмені в вершковому соусі розкласти по порційних тарілках, посипати іншим сиром і відразу гарячими сервірувати до столу. Смачного!

6c2bcae94d474cb82b6e8408c5efccee

Смажені пельмені з цибулею

Простим, бюджетним і дуже смачним варіантом будуть у вас смажені пельмені з цибулею. Цибуля пельменям надає соковитість і свій особливий смак. У цьому рецепті цибулі беремо багато. Пельмені обсмажуємо на олії, потім додаємо цибулю і тушкуємо все під кришкою.

Час готування: 30 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 4.

Інгредієнти:

  • Пельмені – 800 гр.
  • Цибуля – 5 шт.
  • Вода – 1 ст.
  • Сіль – за смаком.
  • Приправи – за смаком.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Великі цибулини очистити від лушпиння і нарізати тонкими чверть кільцями. У сковороді добре розігріти достатню кількість олії, пересипати заморожені пельмені і активно перемішати.

b815c9563c1a7f04b0ecffeb1f463b22

Крок 2. Обсмажити пельмені на середньому вогні, при помішуванні і до рум’яної скоринки з обох сторін.

da9fae42a2852f56ecf36b941148f8ee

Крок 3. Поверх обсмажених пельменів викласти всю нарізку цибулі і посипати сіллю з будь-якою приправою. Налити в сковороду стакан гарячої води і закрити кришкою.

3dce9bf84a0e3ae5882a4337203e1453

Крок 4. Тушкувати пельмені з цибулею в продовження 15 хвилин і за цей час 2-3 рази перемішати.

85f0b4fa693fd6e4f787109e2723d608

Крок 5. Приготовлені смажені пельмені з цибулею розкласти по порційних тарілках, доповнити будь-яким соусом і сервірувати до столу в гарячому вигляді. Смачного!

e1496c10be0615be614362fd073b5ce9

Смажені пельмені з майонезом

Смажені пельмені з майонезом, як швидка, апетитна і ситна їжа, були популярні з пострадянських часів серед обмежених у часі працюючих людей і особливо студентів. В даний час варіант приготування їх використовується набагато менше, адже блюдо висококалорійне, хоча і дуже смачне. У цьому рецепті майонезу беремо трохи і доповнимо пельмені цибулею з яйцем, що зменшить кількість калорій, а смак поліпшить.

Час готування: 30 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 2.

Інгредієнти:

  • Пельмені – 500 гр.
  • Цибуля – 3 шт.
  • Яйце – 2 шт.
  • Майонез – 2 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед підготувати всі інгредієнти для страви. Пельмені вибрати маленькі, щоб швидше приготувалися.

Крок 2. Очистити цибулини, нарізати тонкими чверть кільцями і обсмажити до м’якості на невеликій кількості олії. Обсмажену цибулю перекласти на тарілку.

f7a3cf9bfe5643edd4004a7084a853cd

Крок 3. У цю олію пересипати заморожені пельмені.

11d2d8d9752589c6d9bd3540f981deda

Крок 4. Обсмажити їх на середньому вогні, при помішуванні і в продовження декількох хвилин.

337c6a36565a5606924b04d393eaa732

Крок 5. Потім поверх обсмажених пельменів рівномірно розкласти смажену цибулю і все посипати сіллю.

e0864bcc8683908c3563e30e63d0ce83

Крок 6. Зверху розбити два курячих яйця.

a500403645289fff1a843c0ffa55be17

Крок 7. Покрити ці інгредієнти рівним тонким шаром майонезу.

f66774ec356d5e4ff4b461e49f4c9cfe

Крок 8. Сковороду прикрити кришкою і затушкувати пельмені на невеликому вогні протягом 5-10 хвилин і до повної готовності.

664d20476e72b41c858912e9cbb63d6d

Крок 9. Приготовлені смажені пельмені з майонезом відразу і в гарячому вигляді подати до столу. Смачного!

8441230f7ad7286a3d7684c69d87b87d

Як приготувати смажені пельмені з грибами

Приготувати смажені пельмені з грибами нескладно і досить швидко. Пельмені і гриби обсмажуються окремо, а потім з’єднуються і заправляються сметаною. Ці інгредієнти відмінно поєднуються як текстурою, так і смаком, а сметана робить блюдо соковитим і доповнює аромат грибів. Краще для смаження вибрати пельмені з курячим фаршем, а гриби взяти свіжі.

Час готування: 35 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 4.

Інгредієнти:

  • Пельмені – 400 гр.
  • Шампіньйони – 200 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Сметана – 3/4 ст.
  • Олія – 3 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Приправи – за смаком.
  • Кріп – 5 гілочок.
  • Вода – 1 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу підготувати, згідно пропорції рецепта, всі інгредієнти для страви. Шампіньйони з кропом промити і обсушити серветкою. Нарізати гриби тонкими слайсами, цибуля невеликими кубиками, кріп маленькими шматочками.

26658c461cf8a515c72d96c55a79e936

Крок 2. У глибокій сковороді розігріти трохи олії і обсмажити на ній заморожені пельмені при помішуванні і до рум’яної скоринки з обох сторін.

d66e9b5f74d04c3cf6cb2d2a41734dd7

Крок 3. На іншій сковороді обсмажити до випарювання соку слайси шампіньйонів, додати нарізку цибулі, столову ложку олії і посмажити при помішуванні ще 3 хвилини.

f6cde97d1b83ddf59b6363e54be99f63

Крок 4. До обсмаженим пельменям налити склянку гарячої води, додати трохи солі і протягом двох хвилин затушкувати під прикритою кришкою. Потім до них перекласти смажені з цибулею шампіньйони. Через одну хвилину додати сметану, приправи, акуратно перемішати, довести до кипіння, потушкувати пару хвилин під кришкою і вогонь вимкнути. Дати страві 10 хвилин для настоювання і посипати подрібненим кропом.

c6d2cea1043daaffbfb2107563e9f4bd

Крок 5. Приготовлені смажені пельмені з грибами розкласти по порційних тарілках і подати до столу в гарячому вигляді, доповнивши нарізкою свіжих овочів. Смачного!

6690432db46087dcaa42d4366274b129

Смажені пельмені з соєвим соусом

Буває, що магазинні пельмені розчаровують смаком, але це можна виправити, приготувавши смажені пельмені з соєвим соусом. Цей соус пельменям, як і інших страв, додасть смак більш яскравий і насичений. Доповнити пельмені можна часником, імбиром, гострим перцем або іншими прянощами, яких немає в м’ясному фарші.

Час готування: 20 хвилин.

Час приготування: 5 хвилин.

Порції: 2.

Інгредієнти:

  • Пельмені – 300 гр.
  • Олія – 3 ст.л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Розмарин – 1 щіпка.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.
  • Соєвий соус – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. У сковороді добре розігріти олію і пересипати на неї заморожені пельмені. Обсмажити їх протягом 5 хвилин на одній стороні.

d8247e82d473361b11c2ae74514a049f

Крок 2. Потім акуратно перевернути і обсмажити до рум’яної скоринки на другій стороні так само протягом 5 хвилин.

8fee8ca94efdd34c6fb0756da9d84d96

Крок 3. Обсмажені пельмені посипати сіллю з приправами і перемішати.

7c103bbfd4136125b4acba4aec78dc88

Крок 4. Потім налити в сковороду до пельменів соєвий соус. Від нього відразу може бути дим, але це нормально, адже соус швидко випаровується на гарячій сковороді.

e55125cad5dafef07adb3981a972267c

Крок 5. При постійному помішуванні посмажити пельмені в соусі ще протягом трьох хвилин.

776947987fdb61ba8c16e0e3bb9fc561

Крок 6. Приготовлені смажені пельмені з соєвим соусом перекласти на тарілку і відразу гарячими сервірувати до столу, доповнивши будь-яким соусом, наприклад, териякі. Смачного!

c5bd40577310b3654c6327a486f59f69

Пельмені з сиром і помідорами на сковороді

Пельмені з сиром і помідорами на сковороді будуть у вас смачним ситною стравою для сімейного столу і приготувати їх нескладно. У цьому рецепті пельмені смажимо на вершковому і рослинному маслах, потім додаємо помідори з цибулею і сметаною і тушкуємо. Посипаємо сиром і витримуємо пару хвилин під кришкою.

Час готування: 30 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 4.

Інгредієнти:

  • Пельмені – 800 гр.
  • Помідори – 3 шт.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Сметана – 2 ст.л.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Олія – 30 мл.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу підготувати всі інгредієнти для страви. Промити помідори, очистити цибулину і нарізати невеликими кубиками. На середній терці подрібнити твердий сир.

bcc7dfb70d8ecd75993bbf9c491eb7b6

Крок 2. Заморожені пельмені обсмажити в сковороді на розігрітій олії з додаванням вершкового масла.

a8b70aff2840a5da80f4d0b634ed4ac9

Крок 3. До обсмаженим пельменям додати нарізку цибулі, перемішати і посмажити ще 5 хвилин.

24d133c16a48b3eb1ade0387576a7d8d

Крок 4. Потім в сковороду перекласти нарізку помідор, перемішати і затушкувати ще пару хвилин.

50dc58bc877daa3c9221a09491caef84

Крок 5. Потім додати до пельменів дві ложки сметани, трохи гарячої води, сіль з чорним перцем, перемішати і тушкувати на невеликому вогні під прикритою кришкою ще 5 хвилин.

e7faf33d2b6c18048e904f7e7dc54a55

Крок 6. Далі пельмені посипати тертим сиром, ще раз перемішати, вимкнути вогонь і дати їм 5-10 хвилин для настоювання під закритою кришкою.

d62239d40aa1e6b201ce247fb0ade6a6

Крок 7. Приготовлені на сковороді пельмені з сиром і помідорами розкласти по порційних тарілках і відразу сервірувати до столу. Смачного!

cf27da7b9ed9f3cadbc0282664c508bd

Смажені пельмені на сковороді з яйцем

Смажені пельмені на сковороді з яйцем готують для ситного сніданку і найчастіше їх спочатку відварюють або використовують відварені раніше. У цьому рецепті смажимо заморожені пельмені з помідором і потім додаємо яйце з зеленню. Все просто, швидко і дуже смачно.

Час готування: 15 хвилин.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 1.

Інгредієнти:

  • Пельмені – 15 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Помідор – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Олія – 1 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Помідор наріжте невеликими кубиками і обсмажте в сковороді на розігрітій олії.

e4bf7474bb2ca657914f51affeb29fc5

Крок 2. У сковороду до подрібненого помідору перекладіть заморожені пельмені і прикрийте кришкою.

a261c3b1b4811f13923c3adb4b63a95b

Крок 3. Посмажте пельмені з помідором при помішуванні протягом 7 хвилин і до готовності.

356a2c119b1feb668c1d2c31667ec40a

Крок 4. Потім до пельменів розбийте куряче яйце і насипте сіль з чорним перцем.

70294c394ab10166f88d37ffdb87e038

Крок 5. Посипте пельмені з яйцем дрібно нарізаною зеленню і посмажте ще 3-4 хвилини на невеликому вогні.

ef984c322a323407e054bc42d5149609

Крок 6. Приготовлені смажені пельмені на сковороді з яйцем перекладіть на порційну тарілку і подайте до сніданку в гарячому вигляді. Смачного!

7791b864c38093f010101b5ee258f3e6

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал