Смажені маслюки – 7 рецептів приготування на сковороді з покроковими фото

4df0d57031a491cb262b4b02ae5b3fda

Смажені маслюки – страва дуже смачна, незалежно від рецепту та додаткових інгредієнтів і готується просто та швидко. У всіх рецептах важлива правильна підготовка цих грибів перед смаженням. Маслюки завжди смажаться окремо і потім з'єднуються з іншими інгредієнтами, і найчастіше з картоплею та цибулею.

Смажені маслюки з картоплею

Смажені маслюки самі по собі є дуже смачною самостійною стравою і за харчовою цінністю знаходяться поряд з білими грибами, а доповнені картоплею будуть у вас повноцінною вечерею або обідом. Перед смаженням очищені маслюки відварюємо. Кількість грибів може бути збільшена.

10fcc9000d86df96f5be19418abd77e0

    Смажені маслюки з цибулею в сметані

    Маслюки, смажені з цибулею в сметані, своїм вишуканим смаком не поступаються і м'ясним делікатесам. Ніжна текстура гриба, особливий аромат та бездоганний смак, доповнений сметаною з цибулею, роблять страву затребуваною на будь-якому столі. Маслюки перед смаженням відварюються, але можна готувати їх і сирі.

    Час приготування: 1 год.

    Час приготування: 30 хвилин.

    Порції: 4.

    Складові:

    • Маслюки – 700 гр.
    • Сметана – 400 грн.
    • Цибуля – 2 шт.
    • Масло вершкове – 2 ст.л.
    • Борошно – 1 ст.
    • Сіль за смаком.
    • Перець чорний мелений – до смаку.

    Процес приготування:

    Крок 1. Свіжозібрані маслюки підготувати до смаження. У грибів видалити шкірку, лісове сміття і промити маслюки під проточною водою.

    a5b0b69c8f0d54ed59e38288bc71f71c

    Крок 2. Маслюки нарізати середніми шматочками і відварити у воді протягом 10 хвилин.

    69093eb1fe9911a21b53a541cf95d747

    Крок 3. Відварені маслюки відкинути на друшляк, адже відвар більше не потрібен.

    cc7c1bbc64fab1f37aae331530a2d34c

    Крок 4. У сковорідці розтопити шматок вершкового масла|мастила|.

    e0ff2cdf51136f001bc9bb0a00c68aa4

    Крок 5 У розігрітій олії обсмажити до легкого рум'яного кольору, нарізані чверть кільцями цибулини.

    25038bd0427a66832044947e24ed4640

    Крок 6. У сковорідку перекласти відварені маслюки та обсмажити їх протягом 10 хвилин на маленькому вогні та при помішуванні лопаткою.

    839960c061a4137dc6d284542cd26504

    Крок 7. Після випарювання всієї рідини маслюки посипати борошном, добре перемішати, щоб борошно просочилося маслом, і смажити все ще протягом декількох хвилин.

    1fb4f4b5c0d2e017922462e52d006a87

    Крок 8. В останню чергу налити до грибів сметану та додати сіль із чорним перцем. Сметану краще вибрати жирну, щоб не згорнулася. Маслюки зі сметаною добре перемішати і потомити страва ще 5 хвилин.

    c5ef130038bbeef6f8ec115cf5b62aaf

    Крок 9. Смажені з цибулею в сметані маслюки розкласти по порційних тарілках, прикрашати зеленню та подати до обіду.

    74a220860c295a19ff4363dd51b2df0f

    Крок 10. Страва подається до столу тільки гарячим. Смачного!

    62f5d8827ba1f04dbba8c1be58e45fc5

    Маслюки з картоплею та цибулею на сковороді

    Коли у вас з'явилися на кухні свіжі маслюки, перша і найсмачніша страва – це приготовлені смажені маслюки з картоплею та цибулею на сковороді. Ці гриби відмінно поєднуються смаком з картоплею та цибулею, а в цьому рецепті доповнимо страву тертим сиром. Рецепт простий, найскладніше у ньому – почистити маслюки.

    Час приготування: 1 год.

    Час приготування: 30 хвилин.

    Порції: 3.

    Складові:

    • Маслюки – 300 гр.
    • Картопля – 500 гр.
    • Цибуля – 1 шт.
    • Сир – 150 гр.
    • Сіль за смаком.
    • Перець чорний мелений – до смаку.
    • Зелень – до смаку.
    • Олія – для смаження.

    Процес приготування:

    Крок 1. Свіжозібрані маслюки очистити від лісового сміття і за допомогою ножа зняти шкірку з капелюшків. Потім маслюки добре промити і протягом 5 хвилин відварити у великій кількості води. Картоплю очистити від шкірки, промити і нарізати тонкими скибочками чи брусочками. Цибулю нарізати кубиками. Промиту зелень дрібно нарізати.

    9b3477fb5dddfe680ea5865094a08828

    Крок 2. Шматок твердого сиру подрібнити на тертці.

    4b0b5c9f02192b43005f93a478922f7d

    Крок 3. У сковорідці розігріти олію і в ній обсмажити відварені маслюки з цибульною нарізкою. Обсмажені маслюки перекласти зі сковорідки в тарілку.

    2e745707b6adb3d2578d9dd6393e8fd8

    Крок 4. Потім на цій же сковорідці, долив трохи рослинної олії, обсмажити картопляну нарізку до м'якості і легкого золотистого кольору.

    7c1e1659bfb57be42b13f3e10c8f43fd

    Крок 5. До обсмаженої картоплі перекласти маслюки з цибулею, добре перемішати і посмажити ще протягом 5 хвилин.

    0e4911ab411cf1618cc264dff3d9035b

    Крок 6. До кінця смаження додати до страви нарізану зелень і на власний смак все посипати сіллю з чорним перцем і ще раз перемішати.

    240594722706f6bdb8c3caad1055ad03

    Крок 7. Маслюки з картоплею та цибулею можна подати до столу, але в цьому рецепті зробимо його смачнішим. Посипати все тертим сиром, сковорідку прикрити кришкою і потім маслята з картоплею на маленькому вогні ще 7 хвилин, щоб сир розплавився.

    ea590923ae78ea164b29b41a8b610071

    Крок 8. Смажені маслюки з картоплею та цибулею на сковороді подати до столу гарячі. Смачного!

    575635d191b5bce063af7d291376dbf9

    Смажені маслюки з яйцями

    Смажені маслюки з яйцями будуть у вас простим і дуже ситним сніданком, який готується швидко, не враховуючи часу на варіння маслюків. Відварити та обсмажити маслюки можна ввечері, щоб уранці не витрачати багато часу. Смажені маслюки або заливаються збитими яйцями, або формується яєчня. Маслюки з яйцем можна використовувати і для бутербродів, і як інгредієнт складного салату. У цьому рецепті доповнимо страву сиром.

    Час приготування: 45 хвилин.

    Час приготування: 20 хвилин.

    Порції: 3.

    Складові:

    • Маслюки – 400 гр.
    • Яйце – 1 шт.
    • Сир твердий – 50 гр.
    • Сіль за смаком.
    • Перець чорний мелений – до смаку.
    • Приправа грибна – 1 год.
    • Олія – для смаження.

    Процес приготування:

    Крок 1. Відразу підготувати всі продукти згідно з рецептом. Маслюки почистити, добре промити і відварити протягом 20 хвилин, що можна зробити заздалегідь.

    38e88cea283fc31971b2b2dbffbcff31

    Крок 2. Відварені маслюки відкинути на друшляк, щоб стекла зайва рідина, і нарізати невеликими шматочками.

    81b47226b57c66bc2370213c32404820

    Крок 3. У сковорідці розігріти олію і обсмажити в ній маслюки до рум'яного кольору. Обсмажені маслюки на власний смак посипати сіллю, грибною приправою, перцем і перемішати.

    217b8d2fdb7896759bd29fe94f7fec10

    Крок 4. Шматок твердого сиру подрібнити на середній тертці та посипати ним обсмажені маслюки.

    8f71a0020a0918ea3a91d436d5152bb8

    Крок 5. Потім до грибів розбити яйце, але можна кілька яєць.

    4fc8e669d47789784a1337faea22659c

    Крок 6. Маслюки з яйцем лопаткою активно перемішати і вогонь вимкнути, щоб розплавлений сир та коагульоване яйце покрили всі шматочки маслюків. Приготовлені смажені маслюки з яйцем сервірувати до сніданку у гарячому вигляді, але страва зберігає свій смак та холодним. Смачного!

    3d5fe4ad1d86e3283083e7a5cb3df899

    Маслюки, смажені з картоплею та сметаною

    Маслюки, смажені з картоплею та сметаною, готуються для повноцінного та смачного обіду чи вечері. Сметана добре доповнює та балансує смак смажених маслюків та картоплі. Її додають наприкінці готування або поливають сметаною приготовлену страву, що виходить смачнішою. У цьому рецепті маслюки смажимо сирі, і при розрахунку порцій потрібно враховувати, що об'єм грибів зменшиться в 5 разів.

    Час приготування: 50 хвилин.

    Час приготування: 20 хвилин.

    Порції: 3.

    Складові:

    • Маслюки – 1 цебро.
    • Картопля – 6 шт.
    • Цибуля – 2 шт.
    • Сметана – до смаку.
    • Сіль за смаком.
    • Перець чорний мелений – до смаку.
    • Зелень – до смаку.

    Процес приготування:

    Крок 1. Згідно з рецептом, підготувати всі продукти для приготування страви. Маслюки ретельно очистити від лісового сміття і зняти шкірку з капелюшків. Потім маслюки добре промити під проточною водою і залишити на друшляку, щоб зайва рідина скла.

    9c0d349c83589a4fe2cd2754118763cd

    Крок 2. Чисті маслюки нарізати середніми шматочками. У сковороді добре розігріти олію і перекласти в неї нарізку маслюків.

    d56bb88af79274ea72d1055fb27200bb

    Крок 3. Цибулини очистити від лушпиння і нарізати невеликими кубиками.

    4409da6d5171bce1cc5e9f9579df232e

    Крок 4. Очистити та промити картоплю. Потім нарізати його шматочками довільної форми.

    35c7f1fa4920fde153f774aab79ea614

    Крок 5. Маслюки смажити на середньому вогні, не закриваючи сковорідку кришкою і до повного випаровування грибного соку.

    dc60ee8f40132426d422c62f77656ae2

    Крок 6. До обсмажених маслюків перекласти нарізку цибулі, перемішати і посмажити кілька хвилин.

    218ad08ec4d009d5723f6481f1f8b31d

    Крок 7. Потім у сковорідку перекласти нарізану картоплю і смажити протягом 20 хвилин, щоб картопля стала м'якою.

    102ba05a18a0b31694a93a73ec22370d

    Крок 8. Картопля з маслюками періодично перемішувати і можна в сковорідку долити трохи чистої води.

    9022eaed1f70e779fe1f18f63fff84d5

    Крок 9. Сковорідку бажано прикрити кришкою, щоб картопля просмажилася рівномірно.

    4a988a6a1b2fe67914fb5e2934057d6f

    Крок 10. До кінця готування маслюка з картоплею на свій смак посипати сіллю з чорним перцем.

    bed042b856d4f535f6f86e59acdf0c8f

    Крок 11. Потім додати дрібно нарізану зелень. На цьому етапі готування можна покласти в сковорідку сметану, перемішати для рівномірного розподілу і вогонь вимкнути.

    eb799de13856c4cea8fd09d54250e400

    Крок 12. Приготовлену страву розкласти по тарілках та сервірувати до обіду.

    1eaf2cbc257df77c7c18fb874b33c918

    Крок 13. Якщо сметану не додавали наприкінці приготування, то полити нею маслюки, смажені з картоплею. Смачного!

    62bdd27ef333aefa8a0a25b7d6172f60

    Дуже смачні маслюки, смажені з овочами.

    Традиційно маслюки смажать з картоплею та цибулею, але не менш смачним варіантом будуть маслюки, смажені з будь-яким овочевим мікстом з моркви, баклажанів, солодкого перцю та свіжої капусти. Набір овочів можна підбирати за сезоном та на особистий смак. У цьому рецепті смажимо маслюки з морквою та цибулею, і в сметанному соусі. Цю страву можна подавати як закуску чи гарнір до м'яса чи риби.

    Час приготування: 1 год.

    Час приготування: 20 хвилин.

    Порції: 4.

    Складові:

    • Маслюки – 600 гр.
    • Цибуля – 2 шт.
    • Морква велика – 1 шт.
    • Сметана 15% – 1 пачка.
    • Сіль за смаком.
    • Перець чорний мелений – до смаку.
    • Зелень – до смаку.
    • Лавровий лист – 2 шт.
    • Приправа грибна – 1 щіпка.
    • Вода – 100 мл.
    • Олія – для смаження.

    Процес приготування:

    Крок 1. Свіжозібрані опеньки чистимо, промиваємо, нарізаємо середніми шматочками і відварюємо протягом 20 хвилин. Потім відкидаємо гриби на друшляк.

    89d8af79edf1e3567a1f92851d5557e7

    Крок 2. У сковорідці розігріваємо олію. У ньому обсмажуємо відварені маслюки до легкого рум'яного кольору та протягом 20 хвилин.

    a56e2290d97534c7993719209dfa8e29

    Крок 3. Чистимо і промиваємо моркву та цибулини. Моркву подрібнюємо на тертці, а цибулю нарізаємо тонкими півкільцями.

    4a3fcff2659c0ee585242b237caa5063

    Крок 4. Подрібнені овочі перекладаємо в сковорідку до обсмажених олій. Обсмажуємо овочі при помішуванні і до готовності, і легкого рум'яного кольору.

    7377106137572a6786ba21811ba6dbcc

    Крок 5. Потім кладемо в сковорідку сметану і добре перемішуємо.

    fc6635346e70bbf3382abc871a944442

    Крок 6. Маслюки з овочами на свій смак посипаємо сіллю, грибною приправою і чорним перцем. Доливаємо 100 мл чистої води або бульйону, ще раз перемішуємо і гасимо страву під прикритою кришкою та на маленькому вогні ще 15 хвилин.

    9bb30ebe03adbac9c3b02cd7ba0921a5

    Крок 7. Приготовлені смажені з овочами маслюки розкладаємо по тарілках, доповнюємо дрібно нарізаною зеленню та сервіруємо до столу. Смачного!

    fca799175e5ea88c0bf51f12359de582

    Як приготувати маслюки з часником?

    Смажені маслюки з часником відрізняються особливим смаком, ситністю і готуються просто та швидко. Їх подають до столу самостійною стравою або доповненням до картоплі, каші або макаронів, що важливо для пісного столу. Ще вони будуть у вас чудовою начинкою для несолодкої домашньої випічки. Маслюки перед смаженням обов'язково відварюються, хоча можлива смаження сирих грибів. Для цього страви вибирають маслюки, які у вас не підійшли до маринування.

    Час приготування: 1 год.

    Час приготування: 20 хвилин.

    Порції: 2.

    Складові:

    • Маслюки – 300 гр.
    • Цибуля – 2 шт.
    • Часник – 1 зубок.
    • Сіль за смаком.
    • Олія – 3 ст.л.
    • Оцет 9% – 1 год.

    Процес приготування:

    Крок 1. Свіжозібрані маслюки відразу розсортувати за розміром і відібрати великі гриби.

    dde7a28d472260d7034b2ac2df979810

    Крок 2. Потім вибрані маслюки очистити від шкірки на капелюшку та лісового сміття, особливо ніжки.

    4302a05766eba414f724a2aa2dd85cf3

    Крок 3. Маслюки на 10 хвилин замочити у холодній воді, а потім добре промити під проточною водою.

    1e82c015346350ff537b7845f75f696e

    Крок 4. Чисті маслюки нарізати шматочками і відварити протягом 15 хвилин у воді з додаванням оцту та солі. Відварені маслюки відкинути на сито для видалення відвару.

    a8bfa7b9b4065f8378655dded5c8bbf1

    Крок 5. Очистити від лушпиння цибулини, нарізати невеликими кубиками і обсмажити в розігрітій олії до легкого рум'яного кольору.

    628d307798d5969e086f7843bc49daaf

    Крок 6. До цибулі в сковорідку перекласти відварені маслюки і смажити їх на середньому вогні протягом 10-15 хвилин при періодичному помішуванні. До кінця обсмажування маслюка на особистий смак посипати сіллю, додати через часнику очищений часник, перемішати і вогонь вимкнути.

    0baf7d572fd3c50157f68c96dd6383e6

    Крок 7. Приготовлені смажені з часником та цибулею опеньки перекласти на тарілки та сервірувати до столу. Смачного!

    c4b9fcc0fd3a4d65a1915f69004895bc

    Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
    Коліжанка - жіночий інтернет-журнал