Шинка в шинчинниці – 7 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

564b9112435ddab3826c2b09aeacf891

Шинка в шинчинниці – відмінна альтернатива м’ясним делікатесам з супермаркету. Будь-яке м’ясо для домашньої шинки подрібнюється, змішується з приправами, компактно укладається в шинчинницю, пресується і вариться або запікається. Для рожевого відтінку готової шинки іноді додається нітритна сіль. Готова шинка завжди має щільну текстуру і добре тримає форму.

Шинка зі свинини в шинчинниці

Шинка зі свинини в шинчинниці в домашніх умовах готується нескладно. Для неї береться лопаткова частина свинини. М’ясо нарізається шматками невеликого розміру. У цьому рецепті нарізану свинину змішаємо з сіллю і залишимо для маринування на 2 доби. За цей час м’ясо дозріє, добре просолиться, і шинка вийде набагато смачніше. Час готування і температурний режим такі ж, як для будь-якої шинки.

Час готування: 2,5 діб.

Час приготування: 30 хвилин.

Порції: 1 кг.

Інгредієнти:

  • Свиняча лопатка – 1 кг.
  • Сіль – 20 гр.
  • Мускатний горіх – 2 гр.
  • Коріандр – 2 гр.
  • Перець чорний мелений – 2 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Свинину для шинки візьміть охолоджену. М’ясо промийте, обсушити серветкою і розріжте на середні шматочки.

c6bd27583ff0413763cb36d6d0001d1f

Крок 2. Нарізку свинини перекладіть в окремий посуд, щоб шматочки були в один шар.

679fb06fbb5fa16a174e79a6091bf595

Крок 3. Посипте м’ясо сіллю. Розрахунок такої: 20 г на 1 кг м’яса. Половину звичайної солі можна за бажанням замінити нітритної.

999749476a82de519368feb777a2e466

Крок 4. Потім сіль добре втирайте в м’ясні шматочки. Посуд прикрийте і на 2 доби поставте в холодильник. Можна і відразу готувати шинку з посоленого м’яса, але при витримуванні, смак шинки буде інший.

8cb13492e94495c90564a222160f11b4

Крок 5. Після закінчення цього часу свинину посипте зазначеними в рецепті приправами, і все ще раз добре перемішайте, щоб дозрілі шматочки м’яса стали липкими.

179cc9e933cb39824c538565c8deb35a

Крок 6. У шинчинницю укладіть шматок рукава для запікання, залишивши вільним край. Шматочки свинини укладіть дуже щільно і утрамбуйте рукою.

84888a6666faa6810086f351549c322f

Крок 7. Кінець рукава зав’яжіть. Шинку накрийте кришкою і закріпіть пружини. Потім помістіть її в велику каструлю з гарячою водою.

17f5b087d28d021e2fc53a268188cac7

Крок 8. Для контролю над температурою візьміть спеціальний кухонний градусник. Варіть шинку на маленькому вогні при температурі 85-87 градусів протягом 1,5 годин.

ad37f87f16a8290446479f7e75aa0099

Крок 9. Після закінчення варіння шинчинницю витягніть з каструлі, пружини трохи притисніть, щоб шинка стала щільною і сік з жиром злийте.

16e69e95484ab305a63d30e27c3a2822

Крок 10. Приготовану в шинчинниці шинку зі свинини остудити до кімнатної температури, на ніч поставте в холодильник і потім можете нарізати скибочками і сервірувати до столу. Смачних і вдалих страв!

ca30c9ec396729ec4075e1cbf5bb3de2

Домашня шинка в шинчинниці в духовці

Зазвичай домашню шинку з різних сортів м’яса в шинки готують способом варіння в каструлі, але є і варіант в духовці. Шинка готується згідно з обраним рецептом, а запікається в духовці і стежити за температурним режимом не потрібно, що простіше. У цьому рецепті готуємо шинку з курячої грудки і для соковитості шматочки філе нафаршируємо солоним салом з морквою.

Час готування: 10 годин.

Час приготування: 40 хвилин.

Порції: 1 кг.

Інгредієнти:

  • Курячі грудки – 1 кг.
  • Сало солоне – 100 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – ½ головки.
  • Сіль – за смаком.
  • Приправи – за смаком.
  • Желатин – 2 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Куряче м’ясо промийте холодною водою, серветкою обсушити, і розріжте на великі шматки розміром, з коробок сірників.

0f997155b96b319cf1bb742f290b5626

Крок 2. Почистіть моркву і часник. Моркву і солоне сало наріжте брусочками. Часник нашаткуйте ножем великими шматочками.

f5c185549e39f7398d1cd71a1592b43e

Крок 3. Нарізкою сала і овочів нашпигуйте шматки курки через невеликі надрізи ножем.

d9b6e4066ee493c796f6b88b97b32e55

Крок 4. Потім нашпиговані шматки курки складіть в окремий посуд, за своїм смаком посипте сіллю і будь-якими приправами і акуратно перемішайте для рівномірного розподілу спецій.

44a710692be54fa0f51607f91f4cf194

Крок 5. У шинчинницю укладіть шматок рукава для запікання, залишивши вільні краї.

db8f36c6db43c7d928cac4a02e97a94c

Крок 6. Потім в неї дуже щільно і шарами укладіть шматочки курки, пересипаючи кожен шар 0,5 ч. л. желатина. Також між шарами розкладіть залишився часник, сало і моркву.

5579133f18efe777e98810085ebf1403

Крок 7. Верхній шар м’яса закрийте пакетом. Шинку накрийте кришкою і в робоче положення поставте пружини.

a1353b9513d40101e6ae30f19c2d498f

Крок 8. Потім в холодну духовку поставте піддон, на нього помістіть шинчинницю і налийте в піддон 2 склянки чистої води. Духовку включіть на 200 ° С. Час запікання – 90 хвилин.

bee1b80aef40f95721c76c5f0b6deebe

Крок 9. Запечену в духовці шинку в шинчинниці переставте на тарілку, остудити до кімнатної температури, на кілька годин потім помістіть в холодильник і можете сервірувати до столу. Смачних і вдалих страв!

2442a4bfc9825e7e5a6fb3804dbb41c4

Шинка з нітритної сіллю в шинчинниці

Шинка з нітритної сіллю в шинчинниці за рахунок цього специфічного інгредієнта набуває той особливий смак і колір, які відрізняють її від вареного м’яса, адже при термічній обробці білок м’яса трохи руйнується, тому воно і стає сірим. У цьому рецепті готуємо шинку з м’яса індички, але, згідно з пропорцією рецепта, можна брати і свинину, або курку. Технологія страви з температурним режимом такі ж, як і для звичайної шинки в шинці.

Час готування: 3 години.

Час приготування: 35 хвилин.

Порції: 2 кг.

Інгредієнти:

  • Індичка – 2 кг.
  • Паприка – 1 ч.л.
  • Помідори сушені – 4 шт.
  • Сіль – 2 ч.л.
  • Нітритна сіль – 2 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. М’ясо індички відокремити від кісток, видалити шкіру і промити його під проточною водою. Потім зайву вологу серветкою видалити. Підготувати, згідно з рецептом два види солі і прянощі. Також відразу підготувати рукав для запікання і шинчинницю.

47f08160fb912ee46e3e2390b8711c48

Крок 2. Індичку нарізати поздовжніми смужками товщиною до 1 см і цю нарізку перекласти в окремий посуд. Додати до м’яса сіль звичайну і нітритну і протягом 10 хвилин добре вимісити, щоб індичка змінила свій колір, і маса стала в’язкою.

56aab7e5fa034cafb22a71b8a8f9e567

Крок 3. Потім до м’яса додати сушені помідори з паприкою і перемішати ще раз.

5fc24d8bc2a217aace5d2e7d2cf277a5

Крок 4. Приготовану масу щільно, щоб не залишався повітря між шматочками індички, укласти в рукав і помістити в шинку. Верхній край рукава зав’язати. Шинку закрити кришкою, закріпити пружинами і помістити в каструлю з холодною водою. Варити шинку на мінімальному вогні протягом 2 годин і при температурі води в каструлі 80-85 ° С.

7897ca8c15db318df247e00b493c8ffb

Крок 5. Потім шинчинницю на 2-3 хвилини переставити в холодну воду і на кілька годин поставити в холодильник, щоб охолола повністю. Приготовану шинку з нітритною сіллю витягти з шинки, нарізати шматочками, укласти на тарілку, красиво декорувати і сервірувати до столу. Смачного!

5ed548b70ce55ba90ef2a6a87e5a0ec2

Шинка з індички в шинчинниці

Шинка з індички в шинчинниці буде у вас смачним і корисним домашнім делікатесом, адже м’ясо цього птаха відноситься до правильного харчування. У цьому рецепті індичку доповнимо для соковитості, невеликою кількістю свинини і для естетичного виду – оливками. Приготований фарш для шинки зі спеціями і приправами добу витримуємо в холодильнику. Пропорцію м’яса і добавки можна змінювати, але сам процес варіння, як і у звичайної шинки в шинці.

Час готування: 1 добу 6 годин.

Час приготування: 1 година.

Порції: 10.

Інгредієнти:

  • Грудка індичка – 500 гр.
  • Філе стегна індички – 650 гр.
  • Свинина – 200 гр.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Крохмаль – 1 ст.л.
  • Сік лимона – 1 ст.л.
  • Сода – ½ ч.л.
  • Цукрова пудра – 1 ч.л.
  • Вершки 15% – 2 ст.л.
  • Мускатний горіх – 2 щіпки.
  • Перець свіжомелений – за смаком.
  • Часник сушений – ½ ч.л.
  • Майоран сушений – 2 щіпки.
  • Оливки зелені – 50 гр.

Процес приготування:

Крок 1. М’ясо стегна індички відокремити від кісточок. Потім його разом з філе грудки промити холодною водою і серветкою просушити.

095bd695723d3649c967af2e5de24f0d

Крок 2. Промити і обсушити шматок свинини і розрізати на середні шматочки.

0759301eb5a9610b57557ee806962d0b

Крок 3. Свинину з м’ясом грудки перекрутити через м’ясорубку з дрібною решіткою. М’ясо стегна нарізати ножем невеликими шматочками.

77f9c2cf95db36991ec84a5069f5cc0d

Крок 4. Ці два подрібнених виду м’яса перекласти в окремий посуд. До них додати вказане в рецепті кількість солі, цукрової пудри, крохмалю з прянощами і влити вершки. Руками протягом 10-15 хвилин фарш добре вимісити, щоб став в’язким.

cc2b818c69663bb2f3e8284fefbcff64

Крок 5. До замішаного фаршу налити сік лимона, насипати соду і перемішати ще раз.

bb3f0057ae5be3ad2edaa9eb9de797c5

Крок 6. В останню чергу до фаршу перекласти нарізані зелені оливки і акуратно перемішати ще раз.

3283bfe2197aab182a601aa3f4309563

Крок 7. Потім фарш щільно укласти в шинку і ложкою добре утрамбувати. Шинку закрити кришкою з пружиною і на добу поставити в холодильник для дозрівання і маринування м’яса індички. Через добу шинчинницю перекласти в велику каструлю з холодною водою. Нагріти до 80 градусів і при такій температурі варити протягом 2 годин. Вода в каструлі кипіти не повинна, тому потрібно стежити за її станом і доливати трохи холодної води або знімати з вогню.

2988c0234aba01ca362585fcfa26e73d

Крок 8. Після закінчення часу варіння, шинчинницю з шинкою з індички остудити до кімнатної температури, на три години поставити в холодильник і потім акуратно витягти і сервірувати до столу. Смачних і вдалих страв!

4fa666a79f09ebc10e1439d6e803f750

Шинка з желатином в шинчинниці

Шинка в шинчинниці готується під пресом і можна обходитися без желатину, але є варіанти і з желатином, особливо коли для шинки береться м’ясо птиці.

Желатин насипається прямо в фарш перед його замісом або розчиняється у воді. Він добре пов’язує шматочки м’яса, роблячи консистенцію шинки більш щільною. Розрахунок береться такий: 1 ст. л. желатина на 1 кг м’яса. У цьому рецепті готуємо шинку з філе курки і індички з мінімальним набором спецій. Рецепт з желатином є базовим і можливі різні варіації.

Час готування: 1 добу

Час приготування: 40 хвилин.

Порції: 2 кг.

Інгредієнти:

  • Філе курки – 1 кг.
  • Філе стегна або гомілки індички – 1 кг.
  • Желатин гранульований – 25 гр.
  • Сіль – 20 гр.
  • Сіль нітритна – 20 гр.
  • Перець чорний мелений – 2 ч.л.
  • Паприка – 2 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Філе курки та індички добре промийте холодною водою і просушіть паперовим рушником. Відразу відміряйте, згідно рецептом, два види солі і приправи.

327c5258fe49d16995d20a595e821ab4

Крок 2. Гострим ножем філе наріжте шматочками різних розмірів, адже для рубаної шинки характерна нерівномірність м’ясного фаршу.

c2762da5adedf4d84f0226c208384034

Крок 3. Нарізку м’яса перекладіть в окремий посуд і насипте до неї два види солі з приправами і гранульованим сухим желатином. Фарш руками добре вимісити протягом 10 хвилин і до в’язкого стану. Посуд прикрийте і мінімум на 10-12 годин поставте в холодильник, щоб філе дозріло і рівномірно просочилося сіллю з приправами, а нітритна сіль додасть шинці відомий « ковбасний смак ».

b8bf173b7ece4cdf5239a668c7701265

Крок 4. Після закінчення цього часу можете приступати до формування шинки. Підготуйте шинчинницю.

b3dc9bac04e93cef10b74e46c1451aae

Крок 5. У неї помістіть шматок рукава для запікання або пакет, залишивши верхній край вільним.

92279db62667b81946e175a30c53ced4

Крок 6. Підготовлений фарш компактно укладіть в шинчинницю і ложкою утрамбуйте.

98e4bcb5a3b98e223a0b1708ac9fd689

Крок 7. Вільний край рукава щільно загорніть. Закрийте кришку гаджета і закріпіть пружини.

0b2cd8aec0c4fbb8ce33752958d0ad38

Крок 8. Шинку перекладіть у велику каструлю і повністю залийте холодною водою. Варити шинку краще під контролем термометра, адже важлива температура води 70-80 градусів, а не кипіння. Як що немає термометра, то варити шинку на мінімальному вогні. Час варіння для шинки з птиці становить 1,5-2 години.

fc89537314fe7a5ff12c3b6a14fb8045

Крок 9. Приготовану шинку з желатином в шинці остудите до кімнатної температури. Потім витягніть з шинки і на кілька годин, не прибираючи рукав, покладіть в холодильник. Готову шинку можна нарізати і сервірувати до столу. Смачного!

c7d98732387d04c71d20cfaba34df400

Шинка з грибами в шинчинниці

Шинка з грибами в шинчинниці буде у вас смачним варіантом домашнього страви, яке подається або самостійною закускою, або використовується для бутербродів. У цьому рецепті готуємо шинку з нарізаною шматочками свинини, беремо свіжі шампіньйони і за допомогою желатину зробимо желейний прошарок, а за допомогою червоного вина додамо трохи шашличного смаку. Приправи можна додати по особистій перевазі.

Час готування: 3 години.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 1,2 кг.

Інгредієнти:

  • Свинина – 1 кг.
  • Шампіньйони – 200 гр.
  • Желатин сухий – 2 ст.л.
  • Манка – 6 ст.л.
  • Вино червоне сухе – 2 ст.л.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Сіль – за смаком.
  • Приправи – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Для шинки виберіть свинину з невеликими прошарками жиру, найкраще підходить лопаткова частина. М’ясо заздалегідь добре охолодіть, потім промийте під проточною водою і серветкою обсушіть.

50d7a9dd1dc7e471395a117efe85a375

Крок 2. Наріжте свинину тонкими поздовжніми смужками і відразу перекладіть в посуд для замісу фаршу.

fd5bdc4cb50a14fc245eebc766611c46

Крок 3. Шампіньйони або інші гриби почистіть, добре промийте і також видаліть зайву вологу.

86a0d4e85261d8efc51f370a3beedf5b

Крок 4. Потім гриби наріжте тонкими слайсами.

125614ed6f44a926a37d820a7427db4d

Крок 5. До м’ясної нарізки насипте будь-які вибрані приправи, окремо або в міксі.

5ed2891992b614efcfff5bea05ac078e

Крок 6. М’ясо за своїм смаком посипте сіллю.

55227791df59a05b96d35a178dbb501e

Крок 7. Додайте дві ложки сухого желатину.

d2113b2bcadfb0f3170f1f74d9170fc1

Крок 8. Потім насипте манну крупу, яка буде зв’язує інгредієнтом.

94c321712ed103b6725076cf03d75349

Крок 9. Налийте до м’яса сухе червоне вино.

910877e1688260dbf15c97128ad29c1e

Крок 10. Кріп промийте, дрібно нашаткуйте і додайте до м’яса.

c6cd7c45ca2e8e260d79cf95b4aeea77

Крок 11. В останню чергу перекладіть до м’яса нарізку грибів. Всі інгредієнти акуратно перемішайте, довго вимішувати не треба, адже додана манка.

a9454fd23978de16531b10ca0b896eae

Крок 12. У шинчинницю укладіть вузький пакет для запікання або шматок рукава.

fb9967b2fcd18ae7102a21f4fd5eaeaf

Крок 13. Потім в неї щільно укладіть приготоване м’ясо з грибами і ложкою утрамбуйте.

131e5345638b6e6db1d7e545f7c554b4

Крок 14. Шинчинницю закрийте і натягніть пружини. Покладіть її в велику каструлю, повністю залийте холодною водою і варіть на мінімальному вогні протягом 2,5 годин.

0789a8d2a4ac8b8d66461f106bf7303d

Крок 15. Приготовану в шинчинниці шинку з грибами остудити спочатку на столі, а потім кілька годин в холодильнику. Готова страва можете сервірувати до столу. Смачного!

293274844a15f12182458ac0c7ec5419

Домашня шинка в мультиварці в шинчинниці

Домашня шинка в мультиварці в шинчинниці, як альтернатива магазинним м’ясо-ковбасним виробам, буде у вас відмінною і натуральною закускою, приготовленої своїми руками. Для шинки важливий правильний температурний режим при варінні, а мультиварка цей процес спрощує, так як режим встановлюється за замовчуванням. Готується шинка в шинці на програмах « Суп » або « Тушкування » протягом 1,5-2,5 годин. У цьому рецепті вам пропонується приготувати шинку з різних видів м’яса.

Час готування: 3 години.

Час приготування: 30 хвилин.

Порції: 1,6 кг.

Інгредієнти:

  • Фарш курка + яловичина – 600 гр.
  • М’ясо яловичина + свинина – 1 кг.
  • Часник великий – 5 зубків.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Соєвий соус – 50 мл.
  • Желатин – 10 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Спеції для м’яса – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. В окремий посуд покладіть м’ясний фарш. М’ясо промийте, обсушити серветкою, наріжте середніми шматочками і перекладіть до фаршу. Овочі почистіть і промийте. Морква подрібніть на великій терці. Часник наріжте слайсами, а болгарський перець тонкою соломкою. До м’яса перекладіть подрібнені овочі, налийте соєвий соус і насипте желатин з сіллю і приправами. Всі інгредієнти добре перемішайте.

23f1c9ac1ab954b07a4245f15d63883a

Крок 2. У шинчинницю укладіть поліетиленовий пакет. Потім її щільно заповніть приготованим м’ясним фаршем, утрамбувавши його ложкою.

ac3657e23674a76c7e2b6d8f2aa5c70c

Крок 3. Верхній край пакета загорніть. Шинку закрийте кришкою і пружини закрутіть щільно, адже від ступеня їх закрутки буде залежати консистенція приготовленої шинки.

78c740b1618b252e4746bbf40aecb851

Крок 4. На дно мульти-чаші покладіть силіконову серветку, щоб не подряпати стінки. У чашу покладіть заповнену шинку і її повністю залийте холодною водою. Можете в воду додати трохи солі. Закрийте кришку мультиварки і включіть програму « Суп » або « Тушкування », в яких буде оптимальний температурний режим. Час готування – 2 години, засічіть за таймеру і його можна збільшити до 2,5 годин.

867e82cde1a12a47825095fd57d4639a

Крок 5. По завершенні програми шинку в шинці остудите при кімнатній температурі і потім на 2,5-3 години поставте в холодильник для повного охолодження. Після закінчення часу охолодження шинку акуратно витягніть, наріжте шматочками ( форму вона буде тримати добре ) і сервіруйте до столу. Якщо додасте більше желатину і не сильно закрутіть пружини, шинка буде у вас з желейними прошарками, як холодець. Смачних і вдалих страв!

7d6aa933d7af43a061a9868aa07f97e6

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал