Штрудель – 9 простих рецептів приготування яблучного штруделя в духовці з покроковими фото

Яблучний штрудель – це смачна випічка в формі рулету з дуже тонко розкатаного прісного тіста з будь-якою начинкою. У класичному австро-угорському варіанті з яблучною. Для правильно приготованого тіста потрібні особливі навички, тому в домашніх умовах для штруделя тісто береться готове листкове, з тіста філо або тонкий лаваш, що дає результат не гірше, а готується випічка простіше і швидше.

Штрудель з листкового бездріжджового тіста з яблуками

Штрудель з листкового бездріжджового тіста з яблуками готується просто, швидко і виходить хрустким. У цьому рецепті яблука для начинки потушкуємо на вершковому маслі і доповнимо корицею.

Час готування: 1 година 10 хвилин.

Час приготування: 30 хвилин.

Порції: 6.

Інгредієнти:

  • Листкове бездріжджове тісто – 250 гр.
  • Яблука невеликі – 6 шт.
  • Цукор – 100 гр. + 2 ст.л.
  • Борошно – для розкочування тіста.
  • Кориця – 0,5-1 ч.л.
  • Масло вершкове – 2 ст.л. + 1 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Заздалегідь розморозити в природних умовах бездріжджове листкове тісто. Згідно пропорції рецепта, підготувати інші інгредієнти. Яблука промити і очистити від шкірки з серцевинами.

Крок 2. Нарізати яблука часточками, тільки не дуже тонкими.

Крок 3. Дві столові ложки вершкового масла розтопити в сковороді.

Крок 4. На гаряче масло перекласти яблучну нарізку.

Крок 5. Посипати її 100 гр. цукру і невеликою кількістю кориці.

Крок 6. Потушкувати яблука на невеликому вогні, при періодичному помішуванні і до повного випарювання яблучного соку, що займе у вас 10-15 хвилин.

Крок 7. Приготовану яблучну начинку перекласти в окремий посуд і повністю остудити.

Крок 8. На присипаній борошном стільниці розкачати і тільки в одному напрямку, лист лист листкового тіста.

Крок 9. На середню частину листа укласти остиглу яблучну начинку.

Крок 10. Краї тіста акуратно загорнути в формі рулету і шви щільно скріпити.

Крок 11. Сформований штрудель перекласти на застелений папером деко і поздовжнім швом донизу. Змастити його ложкою розтопленого вершкового масла і рівномірно посипати двома столовими ложками цукру. На поверхні зробити кілька надрізів.

Крок 12. Духовку включити на 200 ° С. Випікати штрудель в продовження 35 хвилин і до рум’яної скоринки зверху.

Крок 13. Спечений штрудель з листкового бездріжджового тіста з яблуками трохи остудити, порційно нарізати і сервірувати до столу, доповнивши кульками пломбіра. Смачного!

Штрудель з готового листкового тіста

Штрудель з готового листкового тіста буде у вас швидким і смачним ласощами до чаю, яке можна готувати хоч кожен день, і воно не приїдається. Для начинки беруться зелені яблука, так як вони дадуть соку менше, а доповнити їх можна і корицею, і горіхами, і родзинками, і сиром. У цьому простому рецепті до яблукам додамо корицю, а для подачі відмінно підійдуть морозиво і шоколадний сироп.

Час готування: 1 година 10 хвилин.

Час приготування: 30 хвилин.

Порції: 6.

Інгредієнти:

  • листкове бездріжджове тісто – 0,5 кг.
  • Яблука – 0,5 кг.
  • Цукор – 100 гр.
  • Кориця молота – 0.5 ч.л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 3 ст.л.

Для подачі:

  • Сироп шоколадний – за смаком.
  • Морозиво – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед підготувати, згідне пропорції рецепта простий набір інгредієнтів для штруделя. листкове готове тісто заздалегідь розморозити.

Крок 2. Яблука промити, очистити і м’якоть нарізати невеликими кубиками. До яблучної нарізки насипати цукор з молотою корицею і столову ложку борошна, перемішати і залишити на 20-30 хвилин.

Крок 3. На присипаній борошном стільниці розкачати готове листкове тісто. На нього укласти підготовлену яблучну начинку і акуратно, щоб тісто не порвалося, сформувати рулет. Краї тіста пальцями щільно скріпити. Штрудель перекласти на застелений папером деко, поверхня його рівномірно змастити яйцем.

Крок 4. Духовку включити на 180 ° С. Запекти штрудель протягом 40 хвилин і до золотистої скоринки зверху.

Крок 5. Спечений штрудель з готового листкового тіста з яблуками трохи остудити, порційно нарізати, доповнити кулькою морозива, полити шоколадним сиропом і сервірувати до чаю. Смачного!

Штрудель з лаваша з яблуками в духовці

Штрудель з лаваша з яблуками в духовці називають ще і « лінивим », так як він дуже просто готується, особливо, коли потрібно щось солодке на десерт, а часу не вистачає. З лаваша штрудель виходить хрустким і смачним. Яблука для начинки трохи обсмажуємо на вершковому маслі і маслом змащуємо лаваш. Цукор в начинку додаємо по своєму смаку.

Час готування: 35 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 4.

Інгредієнти:

  • Лаваш тонкий – 100 гр.
  • Яблука очищені – 280 гр.
  • Цукор – 60 гр.
  • Ванілін – 1 гр.
  • Масло вершкове – 60 гр.
  • Жовток – 1 шт.
  • Цукрова пудра – для прикраси.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу готуємо простий набір інгредієнтів для штруделя.

Крок 2. Яблука миємо, очищаємо від серцевин і нарізаємо маленькими кубиками.

Крок 3. У сковороді розтоплюємо 30 гр. вершкового масла, перекладаємо нарізку яблука, посипаємо половиною звичайного цукру з ваніліном і тушкуємо до м’якості. Потім начинку остуджуємо.

Крок 4. На стільниці розгортаємо лист тонкого лаваша, всю поверхню змащуємо іншим розм’якшеним вершковим маслом і рівномірно посипаємо залишилися цукром.

Крок 5. На один край лаваша укладаємо приготовлену яблучну начинку і бічні краї загортаємо.

Крок 6. Потім акуратно лаваш звертаємо рулетом і один край змащуємо жовтком, щоб збереглася форма і не витекла начинка.

Крок 7. Перекладаємо штрудель на застелений папером деко і поверхня його так само змащуємо жовтком.

Крок 8. Духовку включаємо на 190 ° С. Випікаємо штрудель протягом 20-25 хвилин і до золотистої скоринки.

Крок 9. Спечений в духовці штрудель з лаваша з яблуками посипаємо цукровою пудрою і сервіруємо до чаю. Смачного!

Штрудель з дріжджового тіста з яблуками в духовці

Штрудель з дріжджового тіста з яблуками в духовці є не зовсім класичним варіантом, адже він виходить більш м’яким і пишним, але дуже смачним. У цьому рецепті тісто замішуємо на свіжих дріжджах, воді, рослинній олії і для підйому йому досить 30 хвилин. Замішане тісто тонко розгортаємо, доповнюємо яблучної начинкою і формуємо рулет-штрудель.

Час готування: 1 година 50 хвилин.

Час приготування: 40 хвилин.

Порції: 8.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Борошно – 600 гр.
  • Вода – 200 мл.
  • Дріжджі свіжі / сухі – 25 гр. / 11 гр.
  • Цукор – 2 ст.л.
  • Цукор ванільний – 1 ч.л.
  • Олія – 4 ст.л.
  • Сіль – 0.5 ч.л.

Для начинки:

  • Яблука – 360 гр.
  • Журавлина – 50 гр.
  • Кориця молота – 2 ч.л.
  • Цукор – 2 ст.л.

Для подачі:

  • Вода – 50 мл.
  • Цукор – 1 ст.л.
  • Цукрова пудра – для прикраси.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед відміряти, згідно пропорції рецепта всі інгредієнти для штруделя. Яблука почистити і дрібно нарізати. Журавлину промити і обсушити серветкою. Свіжі дріжджі можна замінити сухими швидкорозчинними.

Крок 2. У посуд для замісу тіста налити теплу воду, розчинити в ній свіжі дріжджі з ложкою цукру і сіллю, насипати половину просіяного борошна, перемішати і залишити в теплі на 30 хвилин для підйому. Потім насипати ванільний цукор, решту борошно, налити олія і руками протягом 10 хвилин замісити тісто, щоб воно стало однорідним і не прилипало до долонь.

Крок 3. Замішане тісто розділити навпіл і розкачати в два тонких прямокутника. На них рівномірно і по всій поверхні, відступивши від країв, розкласти нарізку яблука з журавлиною. Посипати начинку цукром з молотою корицею і акуратно згорнути рулетами. Краї тіста щільно скріпити пальцями.

Крок 4. Сформовані штрудели швом донизу перекласти на застелений папером деко. Поверхня їх змастити сиропом з розчиненого в гарячій воді цукру. Духовку включити на 180 ° С. Випікати штрудели в продовження 30-40 хвилин.

Крок 5. Спечені в духовці штрудели з дріжджового тіста з яблуками, посипати цукровою пудрою, порційно нарізати і сервірувати до столу в теплому вигляді. Смачного!

листковий штрудель з яблуком і корицею

листковий штрудель з яблуком і корицею відрізняється особливим ароматом тандему цих інгредієнтів, простий в приготуванні і виходить смачним за рахунок тонкого хрусткого смаку тіста і соковитою начинки. Кориця при регулярному вживанні, притуплює бажання їсти солодке, тому і корисна в випічці. Приготуємо штрудель з листкового бездріжджового тіста і корицю додаємо в начинку.

Час готування: 50 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 6.

Інгредієнти:

  • Тісто листкове бездріжджове – 250 гр.
  • Вершкове масло – 15 гр.
  • Цукор – 3 ст.л.
  • Яблуко – 2 шт.
  • Молоко – 2 ст.л.
  • Борошно – 1 ч.л. + для розкочування тіста.
  • Кориця – 1 ч.л.
  • Сухарі панірувальні – 2 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. листкове тісто заздалегідь розморозити при кімнатній температурі. Яблука промити, очистити і нарізати невеликими шматочками.

Крок 2. До яблучної нарізки насипати вказане в рецепті кількість цукру з корицею, борошном і добре перемішати.

Крок 3. Робочу поверхню столу присипати борошном, розгорнути тісто і в одному напрямку розкачати в більш тонкий пласт. Змастити тісто розтопленим вершковим маслом і рівномірно посипати панірувальними сухарями.

Крок 4. Поверх тіста розкласти яблучну начинку, залишивши краю вільними.

Крок 5. Потім згорнути тісто з начинкою в формі рулету. Краї щільно скріпити. Включити духовку на 180 ° С. Сформований штрудель акуратно перекласти на застелений папером деко, поверхня його змастити молоком і зробити кілька косих надрізів.

Крок 6. Випікати штрудель в продовження 35 хвилин і до рум’яної скоринки зверху. Спечений листковий штрудель з яблуком і корицею порційно нарізати і в гарячому вигляді сервірувати до чаю. Смачного!

Штрудель з яблуками і волоськими горіхами

Штрудель з яблуками і волоськими горіхами в цьому рецепті готуємо для пісного столу. З простого набору пісних інгредієнтів у вас вийде десерт смачний і корисний. Тісто замішуємо на теплій воді, борошні і рослинній олії і цей варіант називається витяжним тістом. Яблучно-горіхову начинку доповнимо родзинками, а замість цукру додамо мед.

Час готування: 1 година 30 хвилин.

Час приготування: 30 хвилин.

Порції: 1 шт.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 150 гр.
  • Олія – 7 ст.л.
  • Вода – 9 ст.л.
  • Сіль – 3 гр.
  • Яблука – 1 кг.
  • Волоські горіхи – 200 гр.
  • Ізюм – 60 гр.
  • Мед – 60 гр.
  • Лимон – 1 шт.
  • Цукрова пудра – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Всі інгредієнти для штруделя відразу відміряти, згідно пропорції рецепта. Ізюм на 10 хвилин залити окропом. Борошно просіяти через сито.

Крок 2. У посуд для замісу тіста налити теплу воду, розчинити сіль, налити олія і перемішати. Потім насипати борошно і замісити тісто до еластичною м’якою текстури. Згорнути його в колобок, змастити олією, прикрити плівкою і на 1 годину залишити для расстойкі.

Крок 3. За цей час на великій терці подрібнити очищені яблука. Ножем у велику крихту нарубати волоські горіхи. Яблука з горіхами перекласти в окремий посуд, додати родзинки, сік одного лимона, рідкий мед і добре перемішати.

Крок 4. Замішане тісто тонко розкачати і майже до прозорості розтягнути руками. Поверх половини листа тіста укласти яблучно-горіхову начинку і акуратно все згорнути рулетом, сформувавши штрудель. Духовку включити на 180 ° С. Штрудель перекласти на застелений папером деко і випікати в духовці протягом 40 хвилин.

Крок 5. Спечений штрудель з яблуками і волоськими горіхами посипати цукровою пудрою, трохи остудити і подати до чаю. Смачного!

Штрудель з яблуками і сиром

Штрудель з яблуками і сиром буде у вас простим і смачним десертом як для дорослих, так і для дітей. Тісто для штруделя в цьому рецепті беремо листкове бездріжджове. Сир додаємо до яблучної начинці і доповнимо для більшого аромату корицею з ваніллю.

Час готування: 1 година.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 6.

Інгредієнти:

  • Тісто листкове бездріжджове – 500 гр.
  • Яйце – 1 шт.

Для начинки:

  • Яблука – 500 гр.
  • Сир – 200 гр.
  • Кориця молота – 2 ч.л.
  • Цукор – 130 гр.
  • Цукор ванільний – 30 гр.
  • Масло вершкове – 30 гр.

Для подачі:

  • Темний шоколад – 100 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Інгредієнти для штруделя відразу підготувати, згідно пропорції рецепта. Тісто розморозити заздалегідь. Шоколад покласти в морозилку.

Крок 2. Яблука очистити від шкірки з серцевинами і нарізати невеликими кубиками. Додати до цієї нарізки ванільний цукор з корицею, перемішати і залишити на 20 хвилин, щоб вони просочилися ароматом цих спецій.

Крок 3. Сир зі звичайним цукром збити блендером в ніжну однорідну масу, перекласти до яблучної начинці і ще раз перемішати.

Крок 4. Тісто розгорнути на стільниці і розкачати в більш тонкий прямокутний пласт. Поверх його розкласти яблучно-творіжну начинку, залишивши вільними краю. Потім акуратно все згорнути рулетом і краї тіста скріпити.

Крок 5. Включити духовку на 180 ° С. Сформований штрудель перекласти на застелений папером деко і змастити збитим яйцем. Для випікання штруделю досить 25 хвилин.

Крок 6. Приготований штрудель з яблуками і сиром порційно нарізати, розкласти по десертним тарілках, посипати натертим темним шоколадом і сервірувати до столу. Смачного!

Яблучний штрудель з родзинками

Яблучний штрудель з родзинками буде у вас відмінною домашньою випічкою до вишуканого сніданку або святкового столу, а готується він просто. У цьому варіанті беремо готове листкове тісто. Яблучну нарізку з родзинками тушкуємо на вершковому маслі. Доповнимо штрудель вершковим маслом і обсмаженими панірувальними сухарями.

Час готування: 1 година 10 хвилин.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 6.

Інгредієнти:

  • Тісто листкове – 500 гр.
  • Яблука – 5 шт.
  • Цукор – 2 ст.л.
  • Кориця молота – за смаком.
  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Ізюм б / к – 150 гр.
  • Сухарі панірувальні – 200 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Яблука для начинки промити, очистити і нарізати тонкими слайсами. Ізюм добре промити. У сковороді розтопити 50 гр. вершкового масла, перекласти на нього нарізку яблука з родзинками, додати цукор і потушкувати на невеликому вогні протягом 10 хвилин. Посипати начинку корицею.

Крок 2. На іншій сухій сковороді обсмажити при постійному помішуванні панірувальні сухарі і остудити. Заздалегідь розморожене листкове тісто розкачати в тонкий пласт, змастити розтопленим вершковим маслом і рясно посипати частиною обсмажених сухарів.

Крок 3. На одну половину тіста і поверх сухарів укласти яблучну з родзинками начинку. Її ще можна трохи посипати корицею.

Крок 4. Тісто з начинкою акуратно згорнути рулетом. Краї тіста щільно скріпити. Включити духовку на 200 ° С. Сформований штрудель перекласти на застелений папером деко і зверху змастити іншим вершковим маслом.

Крок 5. Потім штрудель посипати залишилися обсмаженими сухарями і поставити в духовку на 25 хвилин.

Крок 6. Спечений штрудель перекласти на решітку і повністю остудити.

Крок 7. Приготований яблучний штрудель з родзинками перекласти на тарілку, порційно нарізати і сервірувати до столу. Смачного!

ПП штрудель з яблуками в духовці

ПП штрудель з яблуками в духовці готується або на замішаному на цільнозерновий борошні тісті, або на тонкому лаваші і ці варіанти малокалорійні. Для начинки вибираються солодкі яблука і додається родзинки, які дадуть солодкий смак. До начинки можна додати трохи цукрозамінника або меду. У цьому рецепті начинку доповнимо нежирним сиром.

Час готування: 25 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 2.

Інгредієнти:

  • Лаваш тонкий – 1 шт.
  • Яблука – 2 шт.
  • Сир 5% – 180 гр.
  • Кориця молота – 0.5 ч.л.
  • Ізюм – 30 гр.
  • Мед / цукорозамінник – за бажанням.
  • Жовток для змащування – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Яблука для штруделя промийте, очистіть від шкірки і подрібніть на великій терці.

Крок 2. На столі розгорніть лист лаваша і на одну половину рівним шаром укладіть натерті яблука. Їх посипте корицею і можете додати трохи меду або цукрозамінника.

Крок 3. Потім яблука рівномірно посипте заздалегідь замоченим родзинками.

Крок 4. Поверх яблучної начинки розкришити нежирний сир.

Крок 5. Лаваш щільно поверніть рулетом, підвернувши краю, щоб начинка не протекла, і для отримання рум’яної скоринки змастіть жовтком.

Крок 6. Духовку включіть на 200 ° С. Для випікання такому штруделю досить 15 хвилин.

Крок 7. Спечений в духовці ПП штрудель з яблуками перекладіть на тарілку, за бажанням можете трохи посипати цукровою пудрою, порційно наріжте і подавайте до столу. Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал