Шарлотка з яблуками на сковороді — це максимально просте в приготуванні ласощі, з яким впорається будь-яка господиня. Буває, немає духовки, а хочеться якоїсь домашньої випічки, тоді вам допоможе ця класна добірка. Спочатку ви подумаєте, що приготувати пиріг на плиті нереально, адже тісто не пропечеться. Але приготувавши частування, ваші сумніви зникнуть, як і не бувало. Користуйтеся і пригощайте рідних ніжною шарлоткою!
Шарлотка на кефірі на сковороді
Шарлотка на кефірі на сковороді готується з легкістю. Пиріг виходить повітряним і неймовірно апетитним. Якщо у вас немає духовки, цей рецепт для вас! Все гранично просто, змішати тісто можна звичайної ложкою або вінчиком. Пишне ласощі приємно здивує вас і порадує!
Час готування – 40 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 6
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне – 170 гр.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Олія – 50 гр.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Цукор-пісок – 90 гр.
- Яблука – 2 шт.
- Розпушувач – 1 ч.л.
- Кефір – 140 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Зберіть продукти для апетитного частування.
Крок 2. Візьміть яйця С0-С1, сполосніть і висушіть. Розбийте в об’ємну ємність. Насипте цукор. Об’єднайте вінчиком.
Крок 3. Половину вершкового масла розпустіть, і вилийте в яєчну суміш.
Крок 4. Кефір злегка прогрійте і вилийте до рідких компонентів разом з рафінованим маслом. Промішайте.
Крок 5. Насипте попередньо пропущену через сито борошно і розпушувач. Промішайте, розбиваючи грудочки вінчиком.
Крок 6. Яблука обдайте під водою, обсушити, виріжте насіннєву коробку.
Крок 7. За бажанням очистіть від шкірки, озброївшись економкою. Це необов’язковий крок. Поріжте кубиками.
Крок 8. Яблука вмішайте в бісквітне тісто.
Крок 9. Сковорідку нагрійте на середній температурі. Промажте залишками вершкового масла. Зручніше скористатися силіконовим пензликом.
Крок 10. Розподіліть тісто. Зменшіть температуру. Сковорідку закрийте кришкою. Випікайте 20 хвилин.
Крок 11. Підчепіть виріб лопаткою.
Крок 12. Перемістіть на тарілку.
Крок 13. Поверніть випічку в сковорідку і випікайте ще 10 хвилин. Вимкніть конфорку. Ароматний пиріг перекладіть на тарілку і охолодіть. Розріжте на порції. Запрошуйте домашніх. Насолоджуйтесь золотистою шарлоткою! Приємного чаювання!
Пишна шарлотка на сметані
Шарлотка на сметані на сковороді володіє чудовим зовнішнім виглядом і незабутнім смаком. Ваші гості не здогадаються, що частування приготовлено без використання духовки. Пишний ароматний пиріг виглядає дуже яскраво і апетитно. Побачивши ласощі, відразу виникає бажання покуштувати шматочок!
Час готування – 35 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 6
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне – 150 гр.
- Сода – 1 ч.л.
- Кориця – 1 ч.л.
- Цукор-пісок – 50 гр.
- Яблука – 2 шт.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Сметана – 200 гр.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Молоко – 20 гр.
- Вода – 1 ст.л.
- Лимонний сік – 1 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Яблука обдайте під водою, обсушити, виріжте насіннєву коробку. За бажанням очистіть від шкірки, озброївшись економкою. Цей крок можна пропустити. Поріжте часточками.
Крок 2. Сковорідку нагрійте, встановивши нагрів нижче середнього. Промажте м’яким вершковим маслом.
Крок 3. У розтоплене масло відправте порізані яблука. Полийте водою і лимонним соком. Присипте корицею.
Крок 4. Пасеруйте, накривши кришкою і не забуваючи помішувати.
Крок 5. Візьміть яйця С0-С1, сполосніть і висушіть. Розбийте в об’ємну ємність. Насипте цукор, додайте сметану. Об’єднайте вінчиком.
Крок 6. Молоко злегка прогрійте і вилийте до рідких компонентів. Насипте попередньо пропущену через сито пшеничне борошно і соду. Соду можна замінити розпушувачем.
Крок 7. Перемішайте, розбиваючи грудочки вінчиком.
Крок 8. Протушковані яблука залийте бісквітним тістом.
Крок 9. Розподіліть тісто. Зменшіть температуру. Сковорідку закрийте кришкою. Випікайте 15 хвилин.
Крок 10. Накрийте виріб тарілкою.
Крок 11. Переверніть на другу сторону.
Крок 12. Випікайте ще 5-10 хвилин. Вимкніть конфорку.
Крок 13. Ароматний пиріг перекладіть на тарілку і охолодіть. Розріжте на порції.
Крок 14. Запрошуйте рідних. Насолоджуйтесь повітряної шарлоткою! Приємного чаювання!
Шарлотка без яєць на сковороді
Шарлотка без яєць на сковороді – шикарний і бюджетний десерт, який подобається всьому моєму оточенню. Пиріг завжди вдається на славу. Рихла і ніжна текстура не залишає байдужим жодного гостя. Випічка без яєць виходить повітряної, а найприємніше, що продукти для пирога використовуються недорогі і знайдуться у кожної господині.
Час готування – 40 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 6
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне – 1 ст.
- Манна крупа – 1 ст.
- Сода харчова – 1 ч.л.
- Кефір – 1 ст.
- Цукор-пісок – 1 ст.
- Яблука – 5 шт.
- Олія – 0,5 ст.
Процес приготування:
Крок 1. У ємності змішайте пропущену через сито борошно, манку, соду і цукор. Вилийте рафіновану олію і кефір. Перемішайте, розбиваючи грудочки вінчиком. Соду можна замінити пекарським порошком ( розрихлювачем ).
Крок 2. Яблука обдайте під водою, обсушити, виріжте насіннєву коробку. За бажанням очистіть від шкірки, озброївшись економкою. Цей крок можна пропустити. Поріжте часточками. Складіть в сковорідку.
Крок 3. Розподіліть по яблукам бісквітне тісто. Якщо маєте в своєму розпорядженні часом, залиште тісто набрякнути. Якщо часу немає, печіть відразу.
Крок 4. Сковорідку розмістіть на конфорці, встановивши мінімальний нагрів. Закрийте кришкою. Випікайте 15 хвилин.
Крок 5. Переверніть шарлотку на другу сторону. Випікайте ще 10 хвилин. Вимкніть конфорку. Повітряний пиріг перекладіть на тарілку і охолодіть. Розріжте на порції. Насолоджуйтесь шарлоткою! Приємного чаювання!
Шарлотка на молоці без духовки
Шарлотка на молоці без духовки вийде у всіх! Пиріг готується просто. Якщо у вас немає часу, то це якраз той варіант, який доведеться як не можна до речі. Я часто готую шарлотку на сніданок. На одного-двох чоловік виходить цілком значна порція. Ніжне частування підійде і для несподіваних гостей.
Час готування – 30 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 4
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне – 2 ст.л.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Сіль – щіпка.
- Молоко – 50 мл.
- Цукор-пісок – 50 гр.
- Яблука – 1 шт.
- Масло вершкове – 30 гр.
- Цукрова пудра – для обсипання.
Процес приготування:
Крок 1. Візьміть яйця С0-С1, сполосніть і висушіть. Розбийте в об’ємну ємність. Насипте цукор, сіль і попередньо пропущену через сито пшеничне борошно.
Крок 2. Молоко злегка прогрійте і вилийте в раніше приготовлену суміш. Об’єднайте вінчиком.
Крок 3. Яблуко обдайте під водою, обсушити, виріжте насіннєву коробку. За бажанням очистіть від шкірки, озброївшись економкою. Цей крок можна пропустити. Поріжте часточками.
Крок 4. У тісто вивантажите яблуко і об’єднайте.
Крок 5. Сковорідку нагрійте, встановивши нагрів нижче середнього. Промажте м’яким вершковим маслом.
Крок 6. У розтоплене масло відправте тісто з яблуками. Зменшіть температуру. Сковорідку закрийте кришкою. Випікайте 15 хвилин.
Крок 7. Накрийте виріб тарілкою. Переверніть на другу сторону. Випікайте ще 5-10 хвилин. Вимкніть конфорку.
Крок 8. Ароматний пиріг перекладіть на тарілку і охолодіть. Припорошите цукровою пудрою. Запрошуйте рідних. Насолоджуйтесь соковитою шарлоткою! Приємного чаювання!
Яблучна шарлотка з корицею на сковороді
Яблучна шарлотка з корицею на сковороді – варіант для любителів східних прянощів. На мою думку, цей рецепт ідеальний для холодної пори. Аромати створюють святкову атмосферу і огортають своїм теплом. Ніжна випічка з вологою і соковитою верхівкою шикарно доповнює чай або каву.
Час готування – 40 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 6
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне – 150 гр.
- Яйця курячі – 1 шт.
- Сіль – щіпка.
- Йогурт натуральний – 150 мл.
- Цукор-пісок – 70 гр.
- Яблука – 600 гр.
- Масло вершкове – 20 гр.
- Олія – 30 мл.
- Розпушувач – 1 ч.л.
- Цукор ванільний – 1 ч.л.
- Кориця – ¼ ч.л.
- Бадьян – 2 шт.
- Кардамон – 3 шт.
- Сода харчова – ¼ ч.л.
- Сіль – щіпка.
Процес приготування:
Крок 1. У сковорідку складіть вершкове масло кімнатної температури, бадьян, кардамон, насипте корицю і половину цукрового піску. Встановіть нагрів нижче середнього, розпустіть цукрові кристали. Потім дістаньте кардамон і бадьян.
Крок 2. Яблука обдайте під водою, обсушити, виріжте насіннєву коробку. За бажанням очистіть від шкірки, озброївшись економкою. Поріжте часточками. Відправте в сироп.
Крок 3. Тушкуйте, поки будете заводити тісто.
Крок 4. Візьміть яйце С0-С1, сполосніть і висушіть. Розбийте в об’ємну ємність. Насипте залишився цукор і цукор ванільний. Підсоліть.
Крок 5. Об’єднайте вінчиком.
Крок 6. Вилийте натуральний йогурт і соняшникову олію.
Крок 7. Насипте попередньо пропущену через сито пшеничне борошно, розпушувач і соду. Перемішайте, розбиваючи грудочки вінчиком.
Крок 8. Протушковані яблука залийте бісквітним тістом. Розподіліть тісто. Зменшіть температуру. Сковорідку закрийте кришкою. Зарумянівайте 20 хвилин.
Крок 9. Накрийте виріб тарілкою. Переверніть на другу сторону. Вимкніть конфорку і залиште ще на 10 хвилин, щоб підрум’янити низ. Ароматний пиріг перекладіть на тарілку і охолодіть.
Крок 10. Розріжте на порції. Запрошуйте гостей. Насолоджуйтесь пряною шарлоткою з карамельної скоринкою! Приємного чаювання!
Шарлотка з сиром і яблуками на сковороді
Шарлотка з сиром і яблуками на сковороді виходить більш щільною по текстурі. Сирне тісто чудово поєднується з яблучною начинкою. Хоча сир надає щільності виробу, бісквіт від цього не втрачає свою ніжність. Кожна інтерпретація десерту має власний неповторний смак.
Час готування – 40 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 8
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне – 1 ст.
- Сметана – 3 ст.л.
- Сир – 250 гр.
- Сода харчова – щіпка.
- Яйця курячі – 4 шт.
- Цукор-пісок – 1 ст.
- Яблука – 4 шт.
- Сіль – щіпка.
- Олія – для змащування.
Процес приготування:
Крок 1. Яйця сполосніть і висушіть. Розбийте в об’ємну ємність. Підсоліть і підцукріть. Перекладіть сметану і сир. Насипте попередньо пропущену через сито пшеничне борошно і соду. Соду можна замінити розпушувачем. Перемішайте, розбиваючи грудочки вінчиком.
Крок 2. Якщо хочете отримати більш однорідну гладку текстуру, сир протріть через сито або пробийте блендером. Яблука обдайте під водою, обсушити, виріжте насіннєву коробку. За бажанням очистіть від шкірки, озброївшись економкою. Поріжте часточками.
Крок 3. Сковорідку нагрійте, встановивши нагрів нижче середнього. Промажте маслом. Відправте порізані яблука.
Крок 4. Розподіліть тісто. Зменшіть температуру. Сковорідку закрийте кришкою. Випікайте 15 хвилин.
Крок 5. Накрийте виріб тарілкою. Переверніть на другу сторону. Випікайте ще 10 хвилин. Вимкніть конфорку.
Крок 6. Ніжний пиріг перекладіть на тарілку і охолодіть. Розріжте на порції. Насолоджуйтесь апетитною шарлоткою! Приємного чаювання!
ПП шарлотка на сковороді з яблуками
ПП шарлотка на сковороді з яблуками – чудове частування для тих, хто дотримує свою фігуру. У процесі схуднення як ніколи хочеться чогось смачненького, але постійні обмеження зводять з розуму. З таким пирогом вам не доведеться обмежувати себе в солодощах. Шарлотка не зашкодить вашим формам і доставить незабутнє задоволення!
Час готування – 40 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 4
Інгредієнти:
- Борошно рисова – 35 гр.
- Сметана 10% – 2 ст.л.
- Цукрозамінник – за смаком.
- Ванілін – щіпка.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Сіль – щіпка.
- Яблука – 300 гр.
- Кориця – за смаком.
- Розпушувач – 0,5 ч.л.
- Масло вершкове – 15 гр.
- Олія – для змащування.
- Пелюстки мигдалю – для прикраси.
Процес приготування:
Крок 1. Зберіть компоненти для правильного десерту.
Крок 2. Яблука обдайте під водою, обсушити, виріжте насіннєву коробку. За бажанням почистіть від шкірки, озброївшись економкою. Цей крок можна пропустити. Поріжте кубиками.
Крок 3. Сковорідку нагрійте, встановивши нагрів нижче середнього. Промажте м’яким вершковим маслом. У розтоплене масло відправте порізані яблука. Присипте корицею.
Крок 4. Пассеруйте, накривши кришкою і не забуваючи помішувати. Далі зніміть з вогню і остудити.
Крок 5. Візьміть яйця С0-С1, сполосніть і висушіть. Розділіть на білки і жовтки. В об’ємну ємність складіть жовтки і сметану.
Крок 6. Насипте підсолоджувач і ванілін. Насипте попередньо пропущену через сито рисову борошно і розпушувач. Об’єднайте вінчиком.
Крок 7. Білки збийте з сіллю до стану щільних піків.
Крок 8. Збиті білки частинами введіть в тісто.
Крок 9. Акуратними рухами вмішайте в тісто.
Крок 10. Тісто вийде повітряним і збагаченим киснем.
Крок 11. Сковороду промажте олією без запаху. Вилийте половину тіста.
Крок 12. Розподіліть ароматну начинку.
Крок 13. Закрийте залишками тіста. Поставте на конфорку і зменшіть температуру. Сковорідку закрийте кришкою. Випікайте 10 хвилин.
Крок 14. Накрийте виріб тарілкою. Переверніть на другу сторону. Випікайте ще 10 хвилин. Вимкніть конфорку.
Крок 15. Ароматний пиріг перекладіть на тарілку і охолодіть. Задекоруйте пелюстками мигдалю.
Крок 16. Розріжте на порції. Запрошуйте рідних. Насолоджуйтесь повітряної шарлоткою! Приємного чаювання!