Що приготувати з сметани – це часте питання від усіх кулінарів, і відповідь на даний запит ви з легкістю виявите в даній збірці перевірених рецептів. Сметана – це універсальний продукт, який робить кожну страву ніжнішою, соковитою і ароматною. Цей молочний продукт прекрасно підходить для приготування ароматної домашньої випічки, корисних сирних запіканок, які ідеально готувати до сніданку або ж для ситної і неймовірно смачною піци, приготовленої своїми руками з усією любов’ю і турботою.
Пишний манник на сметані в духовці
Пишний манник на сметані в духовці – це такий десерт, який завжди виручить господиню, коли гості на порозі, а до чаю нічого смачного немає. Приготуйте високий і дуже смачний пиріг з простих продуктів, які завжди є під рукою і ваші гості залишаться задоволені!
Час готування – 1 ч. 10 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 8.
Інгредієнти:
- Крупа манна – 165 гр.
- Сметана – 225 гр.
- Яйця – 3 шт.
- Розпушувач тіста – 1 ч.л.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Борошно – 240 гр.
- Ванільний цукор – 10 гр.
- Сіль – 1 щіпка.
- Олія – 1 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. У миску розбиваємо яйця, підсипаємо два види цукрового піску і трохи солі.
Крок 2. Яйця збиваємо і додаємо необхідну кількість сметани – перемішуємо.
Крок 3. Вводимо борошно і гарненько помішуємо, слідом насипаємо манку, розмішуємо і даємо постояти 20 хвилин, щоб крупа набухла.
Крок 4. В останню чергу доповнюємо тісто розпушувачем і переливаємо в форму, змащену маслом і посипану дрібкою борошна.
Крок 5. Випікаємо ласощі близько 40-50 хвилин при 180 градусах, остуджуємо при кімнатній температурі.
Крок 6. За бажанням прикрашаємо пудрою з перемолотого цукру і подаємо до столу. Смачного!
Оладки зі старої сметани з вичерпаним терміном
Оладки зі старої сметани з вичерпаним терміном – це прекрасний варіант переробки продукту, якому, здавалося б, залишився один шлях – в відро для сміття. Однак саме завдяки кислої сметани можна з легкістю приготувати пишні і неймовірно смачні оладки, які ідеально підійдуть для сімейного сніданку.
Час готування – 20 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 4.
Інгредієнти:
- Сметана кисла – 1 ст.
- Борошно – 150 гр.
- Олія соняшникова – 3 ст.л.
- Цукор-пісок – 1 ст.л.
- Сода – ½ ч.л.
- Сіль – 1 щіпка.
Процес приготування:
Крок 1. Для пишності всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури, тому сметану прогріваємо в мікрохвильовій печі близько 10 секунд і змішуємо з цукром і сіллю.
Крок 2. Борошно просіюємо разом з содою і невеликими порціями всипаємо в сметанну суміш, замішуємо тісто, накриваємо плівкою і даємо постояти 15-20 хвилин.
Крок 3. Після закінчення часу, зачерпуємо тісто з краю столовою ложкою і викладаємо на сковороду з розігрітою олією. Обсмажуємо з обох сторін до утворення золотистої скоринки.
Крок 4. Викладаємо оладки стопкою і доповнюємо джемом або медом. Смачного!
Шарлотка з яблуками на сметані в духовці
Шарлотка з яблуками на сметані в духовці – це ніжна і дуже смачна випічка, яку можна з легкістю подати до святкового столу і гості, напевно, оцінять такий десерт по достоїнству. Спечемо традиційний яблучний пиріг на швидку руку і отримаємо задоволення яскравим смаком.
Час готування – 50 хв.
Час приготування – 10-15 хв.
Порції – 6-8.
Інгредієнти:
- Яблука – 3-5 шт.
- Яйця – 2 шт.
- Сіль – 1 щіпка.
- Борошно – 180 гр.
- Сода гашена оцтом – ½ ч.л.
- Сметана – 250-300 гр.
- Цукор-пісок – 100-150 гр.
- Масло вершкове – 20 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Яйця розбиваємо в миску з високими бортами, збиваємо з сіллю і підсипаємо цукор, знову перемішуємо.
Крок 2. До збитим яйцям додаємо сметану – збовтуємо вінчиком.
Крок 3. Здабрюємо суміш гашеною содою і розмішуємо.
Крок 4. Вводимо просіяне борошно.
Крок 5. Замішуємо глянцеве тісто без єдиного грудочка.
Крок 6. Форму змащуємо маслом і викладаємо половину яблука, нарізаних тонкими слайсами.
Крок 7. Заливаємо фруктовий шар половиною тіста і повторюємо аналогічним чином ще один шар яблука і тіста.
Крок 8. Напівфабрикат готуємо в розігрітому духовій шафі протягом 40 хвилин ( 180 градусів ).
Крок 9. Ніжний пиріг злегка остуджуємо, розрізаємо на шматочки і подаємо до столу в поєднанні з чашкою чаю. Смачного!
Домашня піца з тістом на сметані
Домашня піца з тістом на сметані готується в рази швидше, ніж до вас доїде кур’єр з найближчої піцерії. Виходячи з цього, пропонуємо вам перевірений рецепт піци на ніжному тісті, приготованому на основі молочних продуктів, і з класичною начинкою з сиру і ковбаси.
Час готування – 35-40 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 4.
Інгредієнти:
Для тіста:
- Яйця великі – 2 шт.
- Сіль – 10 гр.
- Сметана – 100 гр.
- Майонез – 100 мл.
- Борошно – 150 гр.
- Розпушувач тіста – 10 гр.
Для начинки:
- Соус томатний – 40 гр.
- Помідори – 1 шт.
- Сир твердих сортів – 130 гр.
- Ковбаса варена – 100 гр.
- Зелень – 1 пучок.
Процес приготування:
Крок 1. У піалі об’єднуємо яйця, сіль, сметану і майонез.
Крок 2. Гарненько перемішуємо.
Крок 3. У рідку масу підсипаємо розпушувач тіста.
Крок 4. І борошно.
Крок 5. Замішуємо гладке тісто.
Крок 6. Переливаємо пшеничну основу в форму з силікону.
Крок 7. Промазуємо поверхню томатним соусом.
Крок 8. Зверху розділимо кільця помідора і дрібні кубики ковбаси.
Крок 9. Доповнюємо напівфабрикат натертим сиром і рубаною зеленню – ставимо в духовку на півгодини при 200 градусах.
Крок 10. Смачного!
М’яке печиво на сметані в домашніх умовах
М’яке печиво на сметані в домашніх умовах – це неймовірно смачна випічка, яка підкорить вас своїм ароматом ще під час термічної обробки. Такі ласощі прекрасно підійде для сімейного чаювання і порадує вас своїми смаковими характеристиками.
Час готування – 25 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 1.
Інгредієнти:
- Яйця – 1 шт.
- Сметана – 3-4 ст.л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Цукор-пісок – 1 ст.л.
- Мед – 1 ст.л.
- Сода – 1 щіпка.
- Борошно – 200 гр.
Процес приготування:
Крок 1. У миску збиваємо яйце з сіллю і цукром.
Крок 2. Розтираємо яйце з кристалами і додаємо сметану.
Крок 3. Змішуємо борошно з содою.
Крок 4. Невелика кількість меду розтоплюємо в мікрохвильовій печі і вливаємо в яєчну суміш – помішуємо.
Крок 5. Слідом всипаємо борошно з содою.
Крок 6. Чистими і сухими руками вимішуємо однорідне тісто, яке не липне до долонь і стінок посуду. При необхідності збільшуємо порцію борошна.
Крок 7. Руками відділяємо від основи невеликі скибочки, робимо кульки і укладаємо на деко, придавлюємо зверху зубцями вилки.
Крок 8. Прибираємо жароміцний посуд в духовку на 15 хвилин при 190 градусах.
Крок 9. Десерт остуджуємо, викладаємо на тарілку і знімаємо пробу. Смачного!
Кекс на сметані в духовці
Кекс на сметані в духовці – це дивовижно м’який і ніжний десерт, який закохує в себе з одного укусу і далі зупинитися просто неможливо! Завдяки використанню сметани, тісто виходить максимально вологим і тануть в роті. Спробуйте і переконайтеся в цьому самостійно!
Час готування – 60 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 4.
Інгредієнти:
- Масло вершкове – 100 гр.
- Сметана – 200 гр.
- Цукор-пісок – 1 ст.
- Яйця – 2 шт.
- Сода гашена – 1 ч.л.
- Оцет 9% – 1 ст.л.
- Борошно – 300 гр.
- Яблука – 2 шт.
- Сіль – 1 щіпка.
Процес приготування:
Крок 1. За допомогою вінчиків збиваємо цукор з яйцями, додаємо м’яке вершкове масло.
Крок 2. Доповнюємо суміш необхідною кількістю сметани.
Крок 3. Додаємо гашену соду і збиваємо масу ще раз.
Крок 4. Підсипаємо пшеничне борошно і, працюючи вінчиками, замішуємо однорідне тісто.
Крок 5. М’якоть яблука подрібнюємо за допомогою терки і викладаємо в тісто, перемішуємо.
Крок 6. Викладаємо тісто в форму і випікаємо протягом 45-50 хвилин при температурній позначці в 180 градусів.
Крок 7. Готуйте і отримуйте задоволення!
Пишний бісквіт на сметані
Пишний бісквіт на сметані ідеально підходить для приготування найсмачніших домашніх тортів, з різними кремами і начинками. Головний секрет успіху полягає в тому, що всі використовувані компоненти обов’язково повинні бути кімнатної температури.
Час готування – 50 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 1.
Інгредієнти:
- Яйця – 2 шт.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Борошно – 120 гр.
- Сметана 20% – 140 гр.
- Цукор-пісок ванільний – ½ ч.л.
- Розпушувач тіста – 1 ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. Дно роз’ємного кільця для випічки застеляємо листом пекарським папером.
Крок 2. Яйця збиваємо до пишності і, не припиняючи роботу міксера, додаємо цукор – працюємо вінчиками до збільшення в обсязі.
Крок 3. Доповнюємо суміш ванільним цукром, сметаною, жменями додаємо борошно, змішану з розпушувачем.
Крок 4. Помішуємо до однорідності і переливаємо в жароміцний посуд. Переміщаємо заготівлю в духовку ( 180 градусів ).
Крок 5. Готуємо бісквіт протягом 35-40 хвилин. Приємного чаювання!
Класичний сметанник на сметані
Класичний сметанник – це всім відомий десерт, який тане в роті і неймовірно приємно пахне. Поєднання м’якого пісочного тіста зі сметаною начинкою нікого не залишить байдужим, а яскраво виражений аромат ванілі заповнить все ваше житло.
Час готування – 6 ч.
Час приготування – 25 хв.
Порції – 8.
Інгредієнти:
- Сметана – 400 гр.
- Жовток яєчний – 1 шт.
- Борошно – 150 гр.
- Цукор-пісок – 50 гр. + 80 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Розпушувач тіста – 1 ч.л.
- Білок яєчний – 1 шт.
- Пудинг ванільний ( порошок ) – 40 гр.
- Цукор-пісок ванільний – 20 гр.
- Яйця – 3 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Озброюємося грамовими вагами і відміряємо потрібну кількість всіх продуктів.
Крок 2. У чаші кухонного комбайна об’єднуємо наступні Інгредієнти: вершкове масло ( холодне ), цукор, розпушувач і борошно – перемішуємо до утворення крихти.
Крок 3. Доповнюємо масляну крихту жовтком і ще кілька хвилин помішуємо.
Крок 4. Отриману масу збираємо руками в грудку.
Крок 5. Розділимо пісочне тісто за формою, пальцями формуючи бортики.
Крок 6. Для начинки в чашу кухонної техніки розбиваємо яйця, додаємо білок, пудинг, два види цукру і сметану – збиваємо до повного об’єднання і розчинення крупинок.
Крок 7. На основу переливаємо сметанну начинку, відправляємо в духову шафу, прогрітий до 180 градусів на 45-50 хвилин.
Крок 8. Рум’яний пиріг повністю остуджуємо при кімнатній температурі, а потім прибираємо на полицю холодильника ще на кілька годин для стабілізації.
Смачного!
Сирна запіканка зі сметаною в духовці
Сирна запіканка зі сметаною в духовці – це не тільки дуже смачна і ароматна страва, але ще і корисна. Приготувавши таку страву на сніданок, ви будете ситі протягом багатьох годин, а також запіканка подарує вам величезний заряд бадьорості. Побалуйте себе і свою сім’ю м’яким і ніжним десертом з цукатами.
Час готування – 60 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 6-8.
Інгредієнти:
- Сир – 500 гр.
- Цукор-пісок – 3 ст.л.
- Борошно – 4 ст.л.
- Сметана – 150 гр.
- Ізюм – 100 гр.
- Масло вершкове – 1 ч.л.
- Цукати – 50 гр.
- Яйця – 3 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Півкілограма сиру перетираємо через сито з дрібними отворами.
Крок 2. До повітряного сиру викладаємо яйця, сметану, борошно, цукор – збиваємо до однорідної консистенції.
Крок 3. Вводимо цукати і родзинки – гарненько перемішуємо для рівномірного розподілу.
Крок 4. Форму для запікання промазуємо вершковим маслом і викладаємо сирну масу з добавками.
Крок 5. Випікаємо запіканку протягом 30-35 хвилин при 180 градусів. Як тільки верхівка підрум’янилася, вимикаємо духовку і залишаємо в ній запіканку хвилин на 15-20 остигати. Смачного!