Що приготувати на вечерю – 9 швидких і смачних рецептів страв з простих продуктів з покроковими фото

Що можна швидко і смачно приготувати на вечерю – це актуальне питання, що стоїть перед сучасною зайнятою господинею і їй потрібно проявити свою креативність і кмітливість, щоб впоратися з цим завданням. Підбірка рецептів з простих продуктів допоможе приготувати для вечірньої трапези не тільки легкі, смачні, а й корисні страви для всієї родини на вечерю.

Свинина на вечерю швидко і смачно

Свинину на вечерю швидко і смачно в цьому рецепті по типу відбивної або стейка. Витративши не більше півгодини, у вас вийде ситна вечеря, особливо для голодного і втомленого чоловіка. Цей варіант можна назвати «хвилинкою». Беремо гарне м’ясо, нарізаємо, відбиваємо і просто смажимо на сковорідці, а інгредієнтів – мінімум.

Час готування: 25 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 4.

Інгредієнти:

  • Свинина – 1 кг.
  • Лимон – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Шматок свинини або краще шийної частини, добре промити під проточною водою і серветкою прибрати всю вологу. Потім її нарізати поперек волокон порційними шматками товщиною не менше 1 см. Розкласти їх на обробній дошці і молоточком відбити по обидва боки. Відбите м’ясо за своїм смаком посипати сіллю з чорним перцем і полити соком лимона.

Крок 2. У сковорідці добре розігріти олію. Перекласти на нього шматочки свинини і на середньому вогні обсмажити з двох сторін до рум’яного кольору.

Крок 3. Стейки досить товсті і їх періодично необхідно перевертати для рівномірного обсмажування.

Крок 4. Готовність перевірити, наколовши м’ясо виделкою. Прозорий сік говорить про повну прожарку стейка.

Крок 5. Швидко і просто приготовлену свинину перекласти на порційні тарілки, доповнити будь-яким гарніром зі свіжими овочами і страва сервірувати до вечері. Смачного!

Швидкі котлети з фаршу на сковороді

Швидкі котлети з фаршу на сковороді, та ще пишні і соковиті, є незмінним хітом будь-якого столу, а вечеря з ними вийде смачна і не дуже калорійна. У цьому рецепті смажимо котлети з готового магазинного фаршу і доповнимо їх тільки цибулею, батоном і яйцем, а вибір фаршу ( свинячий, курячий або змішаний ) – перевагу господині. Варіант найпростіший, перевірений часом і вважається класикою.

Час готування: 30 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 3.

Інгредієнти:

  • М’ясний фарш – 600 гр.
  • Батон – 150 гр.
  • Молоко – 150 мл.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 1 зубок.
  • Сухарі панірувальні – 3 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Скибочки батона і краще вчорашнього, звільнити від скоринки і на пару хвилин залити молоком. Цибулину очистити від лушпиння і подрібнити в блендері.

Крок 2. Заздалегідь розморожений або охолоджений фарш перекласти в окремий посуд. До нього перекласти трохи віджатий батон і розкрошити рукою. Потім до фаршу розбити одне яйце і додати ( більше для запаху ) подрібнений зубок часнику.

Крок 3. Фарш на свій смак посипати сіллю з чорним перцем і потім рукою ретельно і протягом 5 хвилин вимісити, що є важливим моментом в приготуванні котлет.

Крок 4. У піалу насипати панірувальні сухарі. Мокрими руками сформувати акуратні однакові котлети довгастої і трохи плоскої форми. Їх добре обваляти в сухарях.

Крок 5. У сковорідці розігріти трохи олії. І перекласти всі сформовані котлети.

Крок 6. Смажити котлети на середньому вогні і до рум’яного кольору на обох сторонах, трохи прикривши сковорідку кришкою.

Крок 7. Приготовлені на сковорідці швидкі котлети з фаршу сервірувати до вечері гарячими, доповнивши гарніром або овочами. Смачного!

Картопля з куркою, запечена в духовці

Картопля з куркою, запечена в духовці, буде у вас простою і швидкою вечерею для всієї родини. Мінімум інгредієнтів, соковите м’ясо з ароматним гарніром і все готується легко і одночасно. У цьому рецепті запікаємо курку з картоплею в кулінарному рукаві, і смак доповнимо тільки цибулею з часником.

Час готування: 1 година 15 хвилин.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 5.

Інгредієнти:

  • Куряче м’ясо з кісточкою – 1 кг.
  • Картопля – 1 кг.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 2 зубок.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу підготувати, згідно з рецептом, всі інгредієнти для страви. Почистити і промити картопля. Очистити від лушпиння цибулину з часником.

Крок 2. Тушку курки обробити на середні шматочки або взяти окремо інші частини птиці ( стегно, гомілку ), промити під проточною водою і перекласти в окремий посуд. Їх посипати по своєму смаку сіллю з чорним перцем, хоча є стандартний розрахунок: на 1 кг курки 1 ч. л. солі і 1/3 ч. л перцю. Все добре перемішати.

Крок 3. Дрібно нарізати очищену цибулину і будь-яким способом подрібнити зубки часнику. Один кінець рукава закріпити кліпсою і укласти в нього шматочки курки. Поверх їх укласти нарізку цибулі з часником.

Крок 4. Картоплю нарізати невеликими шматочками будь-якої форми і укласти в рукав поверх цибулі. Другий кінець рукава щільно закріпити і все кілька разів струсити для рівномірного розподілу інгредієнтів.

Крок 5. Духовку розігріти до 220 ° С. Рукав укласти на деко і запекти курку з картоплею протягом 1 години.

Крок 6. За 15 хвилин до закінчення запікання рукав зверху акуратно надрізати і відкрити, що призведе до утворення рум’яної скоринки зверху. Запечену курку з картоплею розкласти по тарілках, посипати дрібно нашаткованою зеленню і сервірувати до вечері гарячої. Смачного!

Простий рецепт макаронів з сиром на вечерю

Макарони з сиром в різних варіантах виконання і з доповненням інших інгредієнтів готують в багатьох сім’ях для швидкої і простої вечері, особливо для дітей. У цьому рецепті зробимо страву більш апетитною і приготуємо макарони в сирному соусі. Форму макаронів вибираємо за смаком членів сім’ї, а сир підійде будь-якого твердого сорту.

Час готування: 30 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 4.

Інгредієнти:

  • Макарони – 300 гр.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Сир твердий – 200-400 гр. ( за смаком ).
  • Борошно – 60 гр.
  • Молоко – 450 мл.
  • Часник мелений – 1 ч.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Паприка – 1 ч.л.
  • Вода – 3 л.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу підготуйте, згідно з рецептом, всі інгредієнти для страви.

Крок 2. У каструлі закип’ятіть три літри чистої води і розчиніть в ній ложку солі. У окріп пересипте вибрані макарони і відваріть до готовності.

Крок 3. Поки макарони варяться, в сотейнику розтопіть шматочок вершкового масла.

Крок 4. У гаряче масло насипте пшеничне борошно і вінчиком активно перемішайте, щоб вона ввібрала все масло.

Крок 5. Обсмажуйте борошно на невеликому вогні і до легкого кремового кольору.

Крок 6. Тонким струменем і при одночасному перемішуванні налийте до борошна молоко.

Крок 7. Коли соус придбає потрібну густу текстуру, вогонь вимкніть. У соус насипте часник з паприкою і ще раз перемішайте.

Крок 8. Шматок твердого сиру, а його кількість виберіть за своїм смаком, подрібніть на великій терці.

Крок 9. Натертий сир перекладіть в гарячий соус і ще раз добре перемішайте. Якщо соус вийшов дуже густим, додайте трохи окропу або молока.

Крок 10. Відварені макарони відкиньте на друшляк, перекладіть в соус і ще раз перемішайте. Приготовані макарони з сиром розкладіть по тарілках і сервіруйте до вечері. Смачного!

ПП вечеря з овочів

Овочі для ПП вечері готують або у вигляді різних салатів, або запікають або просто відварюють і варіантів приготування дуже багато. У цьому рецепті вам пропонується приготувати запіканку з корисною і з особливим смаком кольоровий капусти. Заливку для запіканки робимо на основі яйця з молоком, і смак доповнимо адигейським сиром з оливками і зеленню.

Час готування: 1 година.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 6.

Інгредієнти:

  • Кольорова капуста – 1 качан.
  • Сир адигейський – 200 гр.
  • Молоко нежирне – 1 ст.
  • Вода – ½ ст.
  • Сіль – за смаком.
  • Яйце – 2 шт.
  • Оливки без кісточки – 10 шт.
  • Кріп – 3 гілочки.
  • Приправи – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Середній качан кольоровий капусти розберіть на невеликі суцвіття, промийте під проточною водою і трохи відваріть у воді з додаванням солі. Потім капусту відкиньте на друшляк і рівним шаром укладіть в змащену маслом форму для запікання.

Крок 2. Для соусу-заливки в окремому посуді вінчиком добре змішайте два яйця з молоком і водою. Соус на свій смак посоліть, і додайте будь-які приправи.

Крок 3. Потім цієї сумішшю повністю залийте кольорову капусту в формі. Адигейський сир розкришите, і рівномірно посипте їм капусту в соусі.

Крок 4. Оливки розріжте на кружечки. Кріп дрібно нашаткуйте. Ці інгредієнти рівномірно розкладіть поверх шару сиру. Духовку розігрійте до 180 ° С. Форму прикрийте шматком фольги і на 30 хвилин поставте в духовку. Приготовану запіканку з кольорової капусти розкладіть по тарілках і сервіруйте до ПП вечері. Смачного!

Філе риби в клярі на сковороді

Філе риби в клярі на сковороді є хорошим варіантом для швидкої і простої вечері. Готують кляр в основному на основі яйця з борошном і водою, але в цьому рецепті вам пропонується посмажити філе в сирному клярі і борошняній паніровці. Корочка вийде хрусткою і красивого кольору.

Час готування: 25 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 1.

Інгредієнти:

  • Філе риби заморожене – 200 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сир твердий / сулугуні – 50 гр.
  • Італійські трави – ½ ч.л.
  • Борошно – 2.5 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Філе відповідно потрібного вам кількості порцій, заздалегідь розморозьте в природних умовах, так воно збереже більше свого соку.

Крок 2. Потім розморожене філе обполосніть холодною водою, серветкою приберіть зайву вологу і наріжте його середніми шматочками.

Крок 3. Шматочки філе перекладіть в окремий посуд. Рибу посипте сіллю з італійськими травами і трохи перемішайте.

Крок 4. Залиште філе на кілька хвилин, а за цей час приготуйте кляр.

Крок 5. У піалу розбийте куряче яйце і додайте трохи солі.

Крок 6. Вінчиком яйце з сіллю добре збийте.

Крок 7. На дрібній терці подрібніть шматочок будь-якого твердого сиру, можна взяти сир сулугуні.

Крок 8. Подрібнений сир добре перемішайте з збитим яйцем.

Крок 9. В окремий посуд насипте борошно. У сковорідці розігрійте трохи олії. Шматочки риби по черзі обваляйте в борошні.

Крок 10. Потім щедро занурте з приготований сирний кляр і відразу перекладіть в гарячу олію.

Крок 11. Обсмажуйте філе в клярі на середньому вогні 3-4 хвилини на одній стороні.

Крок 12. Потім акуратно переверніть і обсмажте до золотистої скоринки на іншій стороні.

Крок 13. Обсмажене на сковороді філе риби в клярі перекладіть на тарілку і можете сервірувати до вечері, доповнивши гарніром або овочами. Смачного!

Паста з креветками в вершковому соусі

Різні варіанти пасти з креветками в вершковому соусі досить популярні в даний час. Інгредієнти для страви доступні і приготування займає небагато часу, що важливо для приготування швидкої і смачної вечері для сім’ї. У цьому рецепті готуємо пасту « фарфалле », тобто макарони-бантики. Вершковий соус доповнимо твердим і плавленим сиром, а з прянощів беремо часник із зеленню і мускатним горіхом.

Час готування: 30 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 5.

Інгредієнти:

  • Паста – 500 гр.
  • Креветки варені очищені – 500 гр.
  • Вершки будь-якої жирності – 200 мл.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Сир плавлений – ½ пачки.
  • Молоко – 150 мл.
  • Часник – 1 зубок.
  • Мускатний горіх – ¼ ч.л.
  • Петрушка – 1/2 пучка.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Кріп сушений – 1 щіпка.
  • Масло вершкове – 25 гр.
  • Оливкова олія – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед відваріть пасту до готовності, згідно з інструкцією на упаковці. У сковорідці розігрійте оливкову олію і перекладіть креветки. Розморожувати їх не треба.

Крок 2. Посмажте креветки на середньому вогні і при помішуванні не більше 2 хвилин.

Крок 3. Потім обсмажені креветки залийте вершками, і, щоб не згорнулися, заздалегідь потримайте їх при кімнатній температурі.

Крок 4. Налийте в сковорідку молоко, насипте сіль з чорним перцем, мускатним горіхом і сушеним кропом. Ці інгредієнти добре перемішайте.

Крок 5. Після початку кипіння соусу додайте до нього вершкове масло. Плавлений сир наріжте невеликими шматочками і перекладіть в соус, коли масло повністю розтопиться.

Крок 6. Петрушку дрібно нашаткуйте. Часник подрібніть на часничницю. Шматок твердого сиру натріть на середній терці. Ці подрібнені інгредієнти додайте до креветок в соусі, добре перемішайте і потушкуйте все на мінімальному вогні під прикритою кришкою протягом 6 хвилин.

Крок 7. Відварену пасту відкиньте на друшляк і відразу перекладіть в соус. Потім все акуратно перемішайте і після закипання соусу вогонь вимкніть. Приготовану пасту з креветками в вершковому соусі розкладіть по тарілках, і страву сервіруйте до вечері. Смачного!

Швидкий овочевий салат на швидку руку

Лінійка швидких овочевих салатів на швидку руку досить широка як по набору овочів, так за вибором заправки. У цьому рецепті готуємо салат з сирої моркви з часником і заправимо сметаною, але можна і натуральним йогуртом. Крім швидкого приготування, такий салат відрізняє хороший смак, і він відмінно доповнить м’ясні або рибні страви для вечері, а морква завжди є у господині.

Час готування: 15 хвилин.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 2.

Інгредієнти:

  • Морква – 1 шт.
  • Часник – за смаком.
  • Сметана – 2 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Листя салату – для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу підготуйте простий набір інгредієнтів для салату згідно рецептом і потрібного вам кількості порцій. Моркву почистіть і промийте.

Крок 2. Потім моркву подрібніть на великій або середній терці, краще на корейській, щоб вийшла гарна тонка соломка.

Крок 3. Зубки часнику, а кількість виберіть за своїм смаком, очистіть від лушпиння, подрібніть через часничницю і додайте до морквяної соломки. Потім моркву посипте сіллю з чорним перцем.

Крок 4. Заправте салат двома ложками сметани і акуратно перемішайте. Зніміть пробу і, якщо морква несолодка, можете додати трохи цукру.

Крок 5. На порційні салатниці укладіть промиту зелень і гіркою укладіть салат. Приготований на швидку руку салат з моркви відразу сервіруйте до вечері. Смачного!

Швидка і смачна піца в домашніх умовах

Смачна піца в домашніх умовах готується з різних продуктів і різного тіста, але для швидкої піци тісто береться рідке і замішане на кисломолочних інгредієнтах, а способом швидкої випічки буде звичайна сковорода. У цьому рецепті тісто замішуємо на сметані і майонезі. Продукти для начинки і їх кількість беремо на свій смак.

Час готування: 25 хвилин.

Час приготування: 5 хвилин.

Порції: 2.

Інгредієнти:

  • Сметана – 4 ст.л.
  • Майонез – 4 ст.л.
  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно – ½ ст. ( 9 ч.л. ).
  • Сіль – 1 щіпка.

Для начинки:

  • Копчена курка – за смаком.
  • Гриби, мариновані – за смаком.
  • Помідор – 1 шт.
  • Моцарела – за смаком.
  • Листя базиліка – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. У посуд для замісу тіста покладіть по чотири столових ложки сметани з майонезом і розбийте два курячих яйця.

Крок 2. Потім насипте просіяне борошно, додайте дрібку солі і вінчиком або ложкою замісіть тісто. Текстура його повинна бути рідкою, як для звичайних оладок.

Крок 3. Потім тонкими слайсами наріжте вибрані для начинки продукти. У сковорідці розігрійте трохи олії. На неї рівним тонким шаром перелийте замішане тісто і розкладіть поверх його нарізку курки і грибів.

Крок 4. Рівномірно розкладіть поверх піци кружечки помідора.

Крок 5. Кульки «Моцарели», а більше 2 на одну порцію брати не потрібно, розріжте на половинки і розкладіть поверх начинки разом з листям базиліка.

Крок 6. Сковорідку прикрийте кришкою. Готуйте піцу на невеликому вогні до рум’яного кольору знизу і повного розплавлення сиру. Акуратно перекладіть приготовлену швидку і смачну піцу на тарілку і відразу сервіруйте до вечері. Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал