Що приготувати на вечерю – 9 швидких і смачних рецептів страв з простих продуктів з покроковими фото

1a31a94e8896ebfbf01cdeb6f7d0bfd4

Що можна швидко і смачно приготувати на вечерю – це актуальне питання, що стоїть перед сучасною зайнятою господинею і їй потрібно проявити свою креативність і кмітливість, щоб впоратися з цим завданням. Підбірка рецептів з простих продуктів допоможе приготувати для вечірньої трапези не тільки легкі, смачні, а й корисні страви для всієї родини на вечерю.

77893412ebefb6ad71757957f43564a0

Свинина на вечерю швидко і смачно

Свинину на вечерю швидко і смачно в цьому рецепті по типу відбивної або стейка. Витративши не більше півгодини, у вас вийде ситна вечеря, особливо для голодного і втомленого чоловіка. Цей варіант можна назвати «хвилинкою». Беремо гарне м’ясо, нарізаємо, відбиваємо і просто смажимо на сковорідці, а інгредієнтів – мінімум.

Час готування: 25 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 4.

Інгредієнти:

  • Свинина – 1 кг.
  • Лимон – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Шматок свинини або краще шийної частини, добре промити під проточною водою і серветкою прибрати всю вологу. Потім її нарізати поперек волокон порційними шматками товщиною не менше 1 см. Розкласти їх на обробній дошці і молоточком відбити по обидва боки. Відбите м’ясо за своїм смаком посипати сіллю з чорним перцем і полити соком лимона.

cdcd7d45d07cea8f03bdfa34e88c8d8d

Крок 2. У сковорідці добре розігріти олію. Перекласти на нього шматочки свинини і на середньому вогні обсмажити з двох сторін до рум’яного кольору.

88bb2b18c2ad12723b4ca5014c200e3e

Крок 3. Стейки досить товсті і їх періодично необхідно перевертати для рівномірного обсмажування.

68429f7fe187d5d3177526896ea42d01

Крок 4. Готовність перевірити, наколовши м’ясо виделкою. Прозорий сік говорить про повну прожарку стейка.

a9c0c12a139bef5ad96c9b9990b3a43b

Крок 5. Швидко і просто приготовлену свинину перекласти на порційні тарілки, доповнити будь-яким гарніром зі свіжими овочами і страва сервірувати до вечері. Смачного!

70e4611aadd717b4d3c82b1c3ecff821

Швидкі котлети з фаршу на сковороді

Швидкі котлети з фаршу на сковороді, та ще пишні і соковиті, є незмінним хітом будь-якого столу, а вечеря з ними вийде смачна і не дуже калорійна. У цьому рецепті смажимо котлети з готового магазинного фаршу і доповнимо їх тільки цибулею, батоном і яйцем, а вибір фаршу ( свинячий, курячий або змішаний ) – перевагу господині. Варіант найпростіший, перевірений часом і вважається класикою.

Час готування: 30 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 3.

Інгредієнти:

  • М’ясний фарш – 600 гр.
  • Батон – 150 гр.
  • Молоко – 150 мл.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 1 зубок.
  • Сухарі панірувальні – 3 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Скибочки батона і краще вчорашнього, звільнити від скоринки і на пару хвилин залити молоком. Цибулину очистити від лушпиння і подрібнити в блендері.

a8f939e4db091e6994968d2cdbd39d7d

Крок 2. Заздалегідь розморожений або охолоджений фарш перекласти в окремий посуд. До нього перекласти трохи віджатий батон і розкрошити рукою. Потім до фаршу розбити одне яйце і додати ( більше для запаху ) подрібнений зубок часнику.

e38275756cfcbf8fafc03b2c54bf38be

Крок 3. Фарш на свій смак посипати сіллю з чорним перцем і потім рукою ретельно і протягом 5 хвилин вимісити, що є важливим моментом в приготуванні котлет.

7c84e77c38a9d65503e84bf019e8fa4a

Крок 4. У піалу насипати панірувальні сухарі. Мокрими руками сформувати акуратні однакові котлети довгастої і трохи плоскої форми. Їх добре обваляти в сухарях.

9bc053e02a47fef8a804f94aaee7551e

Крок 5. У сковорідці розігріти трохи олії. І перекласти всі сформовані котлети.

5d9c96c4f2ce668b4cc12680e34d547d

Крок 6. Смажити котлети на середньому вогні і до рум’яного кольору на обох сторонах, трохи прикривши сковорідку кришкою.

002fba611b7b85510d42fce8293a8e66

Крок 7. Приготовлені на сковорідці швидкі котлети з фаршу сервірувати до вечері гарячими, доповнивши гарніром або овочами. Смачного!

d1f68474a538d4c9bc6b163f29842e43

Картопля з куркою, запечена в духовці

Картопля з куркою, запечена в духовці, буде у вас простою і швидкою вечерею для всієї родини. Мінімум інгредієнтів, соковите м’ясо з ароматним гарніром і все готується легко і одночасно. У цьому рецепті запікаємо курку з картоплею в кулінарному рукаві, і смак доповнимо тільки цибулею з часником.

Час готування: 1 година 15 хвилин.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 5.

Інгредієнти:

  • Куряче м’ясо з кісточкою – 1 кг.
  • Картопля – 1 кг.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 2 зубок.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу підготувати, згідно з рецептом, всі інгредієнти для страви. Почистити і промити картопля. Очистити від лушпиння цибулину з часником.

8751467b2ba09a84e37d956832d8edd2

Крок 2. Тушку курки обробити на середні шматочки або взяти окремо інші частини птиці ( стегно, гомілку ), промити під проточною водою і перекласти в окремий посуд. Їх посипати по своєму смаку сіллю з чорним перцем, хоча є стандартний розрахунок: на 1 кг курки 1 ч. л. солі і 1/3 ч. л перцю. Все добре перемішати.

600cd7bd15ab498b1dd2ed422df3a3bd

Крок 3. Дрібно нарізати очищену цибулину і будь-яким способом подрібнити зубки часнику. Один кінець рукава закріпити кліпсою і укласти в нього шматочки курки. Поверх їх укласти нарізку цибулі з часником.

6f9ae7804952c6b6b4ffa7d5fcfa5973

Крок 4. Картоплю нарізати невеликими шматочками будь-якої форми і укласти в рукав поверх цибулі. Другий кінець рукава щільно закріпити і все кілька разів струсити для рівномірного розподілу інгредієнтів.

c988e394ddb577c37892231cd1777b4b

Крок 5. Духовку розігріти до 220 ° С. Рукав укласти на деко і запекти курку з картоплею протягом 1 години.

ccb9e4710061019ae7a05e602ffd49c4

Крок 6. За 15 хвилин до закінчення запікання рукав зверху акуратно надрізати і відкрити, що призведе до утворення рум’яної скоринки зверху. Запечену курку з картоплею розкласти по тарілках, посипати дрібно нашаткованою зеленню і сервірувати до вечері гарячої. Смачного!

0a2d651ecdd47805e33cf743299c781f

Простий рецепт макаронів з сиром на вечерю

Макарони з сиром в різних варіантах виконання і з доповненням інших інгредієнтів готують в багатьох сім’ях для швидкої і простої вечері, особливо для дітей. У цьому рецепті зробимо страву більш апетитною і приготуємо макарони в сирному соусі. Форму макаронів вибираємо за смаком членів сім’ї, а сир підійде будь-якого твердого сорту.

Час готування: 30 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 4.

Інгредієнти:

  • Макарони – 300 гр.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Сир твердий – 200-400 гр. ( за смаком ).
  • Борошно – 60 гр.
  • Молоко – 450 мл.
  • Часник мелений – 1 ч.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Паприка – 1 ч.л.
  • Вода – 3 л.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу підготуйте, згідно з рецептом, всі інгредієнти для страви.

6edbb7a1d69994917bb311d2ca111a51

Крок 2. У каструлі закип’ятіть три літри чистої води і розчиніть в ній ложку солі. У окріп пересипте вибрані макарони і відваріть до готовності.

61c19347335e04bf7c9ad8eb33871c4a

Крок 3. Поки макарони варяться, в сотейнику розтопіть шматочок вершкового масла.

474ed55592b95da669a6d8c7b58de2a6

Крок 4. У гаряче масло насипте пшеничне борошно і вінчиком активно перемішайте, щоб вона ввібрала все масло.

a9adc2cb4d718803817163dd0cc36667

Крок 5. Обсмажуйте борошно на невеликому вогні і до легкого кремового кольору.

f9199dd1e99f59679781ea7b2a3bc4df

Крок 6. Тонким струменем і при одночасному перемішуванні налийте до борошна молоко.

c02956d81e134b762cf719f228154f2d

Крок 7. Коли соус придбає потрібну густу текстуру, вогонь вимкніть. У соус насипте часник з паприкою і ще раз перемішайте.

12a24641bf5f8e30a8e6c7a9c167ab78

Крок 8. Шматок твердого сиру, а його кількість виберіть за своїм смаком, подрібніть на великій терці.

93ae852375e01fb393dd34fc40f84308

Крок 9. Натертий сир перекладіть в гарячий соус і ще раз добре перемішайте. Якщо соус вийшов дуже густим, додайте трохи окропу або молока.

830f9f797ca88469fe03ba24c48f8abf

Крок 10. Відварені макарони відкиньте на друшляк, перекладіть в соус і ще раз перемішайте. Приготовані макарони з сиром розкладіть по тарілках і сервіруйте до вечері. Смачного!

7fbbcaa8784867455f8f7e4b749b6674

ПП вечеря з овочів

Овочі для ПП вечері готують або у вигляді різних салатів, або запікають або просто відварюють і варіантів приготування дуже багато. У цьому рецепті вам пропонується приготувати запіканку з корисною і з особливим смаком кольоровий капусти. Заливку для запіканки робимо на основі яйця з молоком, і смак доповнимо адигейським сиром з оливками і зеленню.

Час готування: 1 година.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 6.

Інгредієнти:

  • Кольорова капуста – 1 качан.
  • Сир адигейський – 200 гр.
  • Молоко нежирне – 1 ст.
  • Вода – ½ ст.
  • Сіль – за смаком.
  • Яйце – 2 шт.
  • Оливки без кісточки – 10 шт.
  • Кріп – 3 гілочки.
  • Приправи – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Середній качан кольоровий капусти розберіть на невеликі суцвіття, промийте під проточною водою і трохи відваріть у воді з додаванням солі. Потім капусту відкиньте на друшляк і рівним шаром укладіть в змащену маслом форму для запікання.

3b14fcb6dd82658c13e9061f5aa8330c

Крок 2. Для соусу-заливки в окремому посуді вінчиком добре змішайте два яйця з молоком і водою. Соус на свій смак посоліть, і додайте будь-які приправи.

11d950ba6241a360d6b628d3c566d887

Крок 3. Потім цієї сумішшю повністю залийте кольорову капусту в формі. Адигейський сир розкришите, і рівномірно посипте їм капусту в соусі.

f7e2c145b1ed09e48cd4017516509618

Крок 4. Оливки розріжте на кружечки. Кріп дрібно нашаткуйте. Ці інгредієнти рівномірно розкладіть поверх шару сиру. Духовку розігрійте до 180 ° С. Форму прикрийте шматком фольги і на 30 хвилин поставте в духовку. Приготовану запіканку з кольорової капусти розкладіть по тарілках і сервіруйте до ПП вечері. Смачного!

01f83ece7c1e5e83e8aa3dab7370f5be

Філе риби в клярі на сковороді

Філе риби в клярі на сковороді є хорошим варіантом для швидкої і простої вечері. Готують кляр в основному на основі яйця з борошном і водою, але в цьому рецепті вам пропонується посмажити філе в сирному клярі і борошняній паніровці. Корочка вийде хрусткою і красивого кольору.

Час готування: 25 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 1.

Інгредієнти:

  • Філе риби заморожене – 200 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сир твердий / сулугуні – 50 гр.
  • Італійські трави – ½ ч.л.
  • Борошно – 2.5 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Філе відповідно потрібного вам кількості порцій, заздалегідь розморозьте в природних умовах, так воно збереже більше свого соку.

897e6b6fbb17704b1841bb7f1760358d

Крок 2. Потім розморожене філе обполосніть холодною водою, серветкою приберіть зайву вологу і наріжте його середніми шматочками.

6f61fc1a4a1ab2ed428e8c1c8fe11aa3

Крок 3. Шматочки філе перекладіть в окремий посуд. Рибу посипте сіллю з італійськими травами і трохи перемішайте.

e75dd2b7b794dece8deac99f6c8504a7

Крок 4. Залиште філе на кілька хвилин, а за цей час приготуйте кляр.

6a81b47c947e52d375f2a51c748f94f9

Крок 5. У піалу розбийте куряче яйце і додайте трохи солі.

c88707f4c72580d1f5432fd4714b4d8e

Крок 6. Вінчиком яйце з сіллю добре збийте.

3246e404d3f1d3b1be95dc1ca6ed328e

Крок 7. На дрібній терці подрібніть шматочок будь-якого твердого сиру, можна взяти сир сулугуні.

8f419bc8853ff3f81014673780acb544

Крок 8. Подрібнений сир добре перемішайте з збитим яйцем.

a00a06fdd802f837800023df72a34158

Крок 9. В окремий посуд насипте борошно. У сковорідці розігрійте трохи олії. Шматочки риби по черзі обваляйте в борошні.

53c17049465cbe9f81f960a7fb7a8e68

Крок 10. Потім щедро занурте з приготований сирний кляр і відразу перекладіть в гарячу олію.

012f64ff445bf88101ae9e95b146280a

Крок 11. Обсмажуйте філе в клярі на середньому вогні 3-4 хвилини на одній стороні.

90e306ca1b52372ef3e2d3f3a57fb433

Крок 12. Потім акуратно переверніть і обсмажте до золотистої скоринки на іншій стороні.

90ca404aed695f8a2a9a9be97fe16b8f

Крок 13. Обсмажене на сковороді філе риби в клярі перекладіть на тарілку і можете сервірувати до вечері, доповнивши гарніром або овочами. Смачного!

b97569c7698b80b01559b6d8b2ed06d3

Паста з креветками в вершковому соусі

Різні варіанти пасти з креветками в вершковому соусі досить популярні в даний час. Інгредієнти для страви доступні і приготування займає небагато часу, що важливо для приготування швидкої і смачної вечері для сім’ї. У цьому рецепті готуємо пасту « фарфалле », тобто макарони-бантики. Вершковий соус доповнимо твердим і плавленим сиром, а з прянощів беремо часник із зеленню і мускатним горіхом.

Час готування: 30 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 5.

Інгредієнти:

  • Паста – 500 гр.
  • Креветки варені очищені – 500 гр.
  • Вершки будь-якої жирності – 200 мл.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Сир плавлений – ½ пачки.
  • Молоко – 150 мл.
  • Часник – 1 зубок.
  • Мускатний горіх – ¼ ч.л.
  • Петрушка – 1/2 пучка.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Кріп сушений – 1 щіпка.
  • Масло вершкове – 25 гр.
  • Оливкова олія – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед відваріть пасту до готовності, згідно з інструкцією на упаковці. У сковорідці розігрійте оливкову олію і перекладіть креветки. Розморожувати їх не треба.

634f346e7c52c010d97a12a8585366d9

Крок 2. Посмажте креветки на середньому вогні і при помішуванні не більше 2 хвилин.

e88c648cb2cf0838c8d28723bbe0a535

Крок 3. Потім обсмажені креветки залийте вершками, і, щоб не згорнулися, заздалегідь потримайте їх при кімнатній температурі.

e91b1c04dbb48cf04ed43b4f78931435

Крок 4. Налийте в сковорідку молоко, насипте сіль з чорним перцем, мускатним горіхом і сушеним кропом. Ці інгредієнти добре перемішайте.

bd7037ab217be5a6cc042e73b6a7d6ea

Крок 5. Після початку кипіння соусу додайте до нього вершкове масло. Плавлений сир наріжте невеликими шматочками і перекладіть в соус, коли масло повністю розтопиться.

Крок 6. Петрушку дрібно нашаткуйте. Часник подрібніть на часничницю. Шматок твердого сиру натріть на середній терці. Ці подрібнені інгредієнти додайте до креветок в соусі, добре перемішайте і потушкуйте все на мінімальному вогні під прикритою кришкою протягом 6 хвилин.

b37a205b035ca1582850738cc814c45a

Крок 7. Відварену пасту відкиньте на друшляк і відразу перекладіть в соус. Потім все акуратно перемішайте і після закипання соусу вогонь вимкніть. Приготовану пасту з креветками в вершковому соусі розкладіть по тарілках, і страву сервіруйте до вечері. Смачного!

a988b8ac0bb41442fce8d650ccdddaad

Швидкий овочевий салат на швидку руку

Лінійка швидких овочевих салатів на швидку руку досить широка як по набору овочів, так за вибором заправки. У цьому рецепті готуємо салат з сирої моркви з часником і заправимо сметаною, але можна і натуральним йогуртом. Крім швидкого приготування, такий салат відрізняє хороший смак, і він відмінно доповнить м’ясні або рибні страви для вечері, а морква завжди є у господині.

Час готування: 15 хвилин.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 2.

Інгредієнти:

  • Морква – 1 шт.
  • Часник – за смаком.
  • Сметана – 2 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Листя салату – для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу підготуйте простий набір інгредієнтів для салату згідно рецептом і потрібного вам кількості порцій. Моркву почистіть і промийте.

fd856e2e24064ecec9d3b659e6c8ccc0

Крок 2. Потім моркву подрібніть на великій або середній терці, краще на корейській, щоб вийшла гарна тонка соломка.

d0ca1d20e29f0dcbc3acebffe3e5e78b

Крок 3. Зубки часнику, а кількість виберіть за своїм смаком, очистіть від лушпиння, подрібніть через часничницю і додайте до морквяної соломки. Потім моркву посипте сіллю з чорним перцем.

f41d73d8a58cbb4d963a52497a1cb4e5

Крок 4. Заправте салат двома ложками сметани і акуратно перемішайте. Зніміть пробу і, якщо морква несолодка, можете додати трохи цукру.

423a87419ef621b1b1f2a45a87be865d

Крок 5. На порційні салатниці укладіть промиту зелень і гіркою укладіть салат. Приготований на швидку руку салат з моркви відразу сервіруйте до вечері. Смачного!

da75ce6aa6251a16446f2ba728869457

Швидка і смачна піца в домашніх умовах

Смачна піца в домашніх умовах готується з різних продуктів і різного тіста, але для швидкої піци тісто береться рідке і замішане на кисломолочних інгредієнтах, а способом швидкої випічки буде звичайна сковорода. У цьому рецепті тісто замішуємо на сметані і майонезі. Продукти для начинки і їх кількість беремо на свій смак.

Час готування: 25 хвилин.

Час приготування: 5 хвилин.

Порції: 2.

Інгредієнти:

  • Сметана – 4 ст.л.
  • Майонез – 4 ст.л.
  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно – ½ ст. ( 9 ч.л. ).
  • Сіль – 1 щіпка.

Для начинки:

  • Копчена курка – за смаком.
  • Гриби, мариновані – за смаком.
  • Помідор – 1 шт.
  • Моцарела – за смаком.
  • Листя базиліка – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. У посуд для замісу тіста покладіть по чотири столових ложки сметани з майонезом і розбийте два курячих яйця.

0dd26457d501e604649d8994911e1319

Крок 2. Потім насипте просіяне борошно, додайте дрібку солі і вінчиком або ложкою замісіть тісто. Текстура його повинна бути рідкою, як для звичайних оладок.

7d7f29f752f92429a6c065fce5bd6539

Крок 3. Потім тонкими слайсами наріжте вибрані для начинки продукти. У сковорідці розігрійте трохи олії. На неї рівним тонким шаром перелийте замішане тісто і розкладіть поверх його нарізку курки і грибів.

ccf66153e02a1c3e4fabd2eeb54eb449

Крок 4. Рівномірно розкладіть поверх піци кружечки помідора.

80c9cabfe7db1cbb5c0b21cb3235578a

Крок 5. Кульки «Моцарели», а більше 2 на одну порцію брати не потрібно, розріжте на половинки і розкладіть поверх начинки разом з листям базиліка.

8ca57d0a012a382ac695ed502813a44a

Крок 6. Сковорідку прикрийте кришкою. Готуйте піцу на невеликому вогні до рум’яного кольору знизу і повного розплавлення сиру. Акуратно перекладіть приготовлену швидку і смачну піцу на тарілку і відразу сервіруйте до вечері. Смачного!

19e7498e2dbe2a5d861ae4a5aee98849

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал