Сало в розсолі – 9 найсмачніших рецептів засолювання сала в домашніх умовах з покроковими фото

Сало в розсолі – це апетитне та смачне частування, яке можна подавати до столу з хлібом, соліннями та іншими доповненнями. Приготувати сало в домашніх умовах може кожен. Для цього беріть на замітку наш перевірений кулінарний рецепт із дев’яти рецептів з покроковими фото та докладним описом процесу.

Сало в розсолі холодним способом з часником

Сало в розсолі холодним способом з часником порадує вас не лише яскравим смаком, а й апетитним ароматом. Подавайте частування до столу із хлібом, гірчицею, зеленню та іншими доповненнями. Для приготування сала своїми руками використовуйте наш перевірений покроковий рецепт із фото.

Час приготування – 6 днів

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 10

Інгредієнти:

  • Сало – 1,2 кг.
  • Вода – 1л.
  • Часник – 2 головки.
  • Сіль –170 гр.
  • Перець чорний мелений – 2 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо потрібні продукти за списком.

Крок 2. Сало добре промиваємо і обсушуємо за допомогою паперових рушників. Потім ділимо на частини.

Крок 3. Очищаємо часник від лушпиння і кожен зубчик розрізаємо на половинки.

Крок 4. У шматках сала робимо проколи та вставляємо в них часник.

Крок 5. Кожен шматок сала з часником натираємо чорним меленим перцем і викладаємо в каструлю.

Крок 6. У воді розчиняємо сіль та отриманим розчином заливаємо сало.

Крок 7. Зверху над салом із розсолом встановлюємо гніт. Забираємо заготовку в холодильник на шість днів. Після обсушуємо від зайвої вологи.

Крок 8. Сало в розсолі холодним способом із часником готове. Нарізайте та подавайте до столу з хлібом!

Смачне сало з часником у розсолі у банці

Смачне сало з часником у розсолі у банці виходить дуже смачним, ароматним та привабливим. Подавайте його як закуску, нарізавши тонкими скибочками та доповнивши улюбленими гарнірами. Для приготування апетитного сала беріть на замітку наш перевірений рецепт із покроковими фото.

Час приготування – 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Сало – 2 кг.
  • Вода – 1л.
  • Сіль – 1 ст.
  • Лавровий лист – до смаку.
  • Часник – 1 головка.
  • Перець чорний горошок – 1 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо сало під водою, обсушуємо за допомогою паперових рушників та ділимо на великі шматки.

Крок 2. Очищаємо зубчики часнику та ділимо їх на частини.

Крок 3. Доводимо до кипіння воду, додаємо до неї лавровий лист, сіль, горошини перцю. Перемішуємо до розчинення солі і потім розсіл остуджуємо до 40°.

Крок 4. Сало викладаємо в банку шарами, чергуючи їх із часником.

Крок 5. Заливаємо продукти розсолом аж до верху. Закриваємо кришкою та залишаємо на добу при кімнатній температурі.

Крок 6. Потім банку із салом прибираємо в холодильник на 10-14 днів. Перед подачею обсушуємо від вологи.

Крок 7. Смачне сало з часником у розсолі у банці готове. Подавайте до столу та спробуйте!

М’яке сало в розсолі гарячим способом з часником

М’яке сало в розсолі гарячим способом з часником – це цікавий спосіб заготівлі, який дозволить отримати неймовірно смачний та приємний продукт. Подавайте його як апетитний перекус або як нарізку для святкового столу. Для приготування беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт.

Час приготування – 4 дні

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Сало – 1 кг.
  • Сіль – 250 гр.
  • Часник – 5 зуб.
  • Лавровий лист – 4 шт.
  • Перець запашний горошок – 1 ст.
  • Перець чорний горошок – 1 ст.
  • Хмелі-сунелі – 1 ч.л.
  • Коріандр мелений – 1 ч.л.
  • Червоний мелений перець – 1 ч.л.
  • Вода – 1л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо потрібні продукти за списком. Сало ділимо великі шматки.

Крок 2. Сухі спеції з’єднуємо у спільній мисці та перемішуємо.

Крок 3. У каструлю вливаємо літр води, додаємо сюди сіль та спеції. Ретельно перемішуємо для розчинення крупинок солі.

Крок 4. Далі розсіл кип’ятимо близько 3 хвилин.

Крок 5. У киплячий розсіл занурюємо шматки сала і варимо їх рівно 3 хвилини. Далі сало остуджуємо прямо в розсолі і залишаємо їх у прохолодному місці на чотири дні.

Крок 6. Потім дістаємо шматки з розсолу та обсушуємо за допомогою паперових рушників.

Крок 7. Натираємо кожен шматок сала подрібненим часником.

Крок 8. Після посипаємо червоним перцем також з усіх боків.

Крок 9. М’яке сало у розсолі гарячим способом із часником готове. Пригощайтеся або зберігайте у морозильній камері, загорнувши у фольгу.

Сало в розсолі з часником та перцем

Сало в розсолі з часником та перцем порадує вас не лише насиченим смаком, а й дивовижним ароматом. Подавайте частування до столу із хлібом, зеленню та улюбленими соусами. Для нескладного приготування сала в домашніх умовах використовуйте наш перевірений покроковий рецепт із фото.

Час приготування – 4 дні

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Сало –500 гр.
  • Часник – 6 зуб.
  • Перець чорний горошок – 6 шт.
  • Сіль – 6 ст.
  • Вода – 1л.
  • Лавровий лист – 6 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Вибираємо відповідний шматок салат. При необхідності, промиваємо його та зіскаблюємо шкірку.

Крок 2. Сало ділимо на великі шматочки.

Крок 3. Для розсолу кип’ятимо воду. Остуджуємо її до 40° і вимішуємо в ній сіль, лавровий лист та горошини перцю.

Крок 4. Шматки сала вертикально викладаємо у велику банку. У банку відправляємо шматочки часнику.

Крок 5. Заливаємо розсолом та тримаємо при кімнатній температурі два дні. Потім прибираємо в холодильник ще дві доби. У процесі соління обов’язково закриваємо банку капроновою кришкою.

Крок 6. Дістаємо сало з розсолу, обтираємо за допомогою паперових рушників та нарізаємо шматочками.

Крок 7. Сало в розсолі з часником та перцем готове. Можна куштувати!

Домашнє сало з лушпинням цибулі в розсолі

Домашнє сало з лушпинням цибулі в розсолі – це дуже яскраве і привабливе частування, яке буде актуально як на домашньому, так і на святковому столі. Апетитний зовнішній вигляд такого сала нікого не залишить байдужим. Спробуйте приготувати за нашим перевіреним рецептом із покроковими фото.

Час приготування – 1 доба

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Сало – 1 кг.
  • Лушпиння цибульна – 100 гр.
  • Сіль – 70 гр.
  • Суміш перців – 1 ч.л.
  • Лавровий лист – 7 шт.
  • Перець чорний горошок – 10 шт.
  • Часник – 1 головка.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо усі необхідні інгредієнти за списком.

Крок 2. Цибулеве лушпиння викладаємо на друшляк і промиваємо під водою.

Крок 3. У велику каструлю викладаємо половину цибульного лушпиння.

Крок 4. На лушпиння кладемо шматок заздалегідь промитого сала.

Крок 5. Висипаємо на сало сіль, викладаємо частину лаврового листя та горошин перцю.

Крок 6. Закриваємо сало лушпинням, що залишилося, і заливаємо повністю все водою.

Крок 7. Доводимо заготівлю до кипіння та після варимо на помірному вогні 15 хвилин.

Крок 8. Повністю остуджуємо заготівлю та залишаємо на добу. Після остигання можна забрати в холодильник.

Крок 9. За добу дістаємо сало з розсолу. Ріжемо його на частини. Очищаємо зубчики часнику. Також приготуємо спеції, що залишилися.

Крок 10. Сало добре натираємо сумішшю спецій.

Крок 11. Лаврове листя подрібнюємо у ступці.

Крок 12. Також сало натискаємо подрібненим лавровим листком.

Крок 13. Потім заготовки натираємо тертим на тертці часником.

Крок 14. Загортаємо шматки сала до пергаменту.

Крок 15. Сало в пергаменті кладемо в целофановий пакет і прибираємо морозильник на 3 години.

Крок 16. Далі сало дістаємо з морозильника та можна його нарізати.

Крок 17. Домашнє сало з лушпинням цибулі в розсолі готове. Нарізайте та подавайте до столу!

Сало з прошарками м’яса у розсолі

Сало з прошарками м’яса у розсолі стане улюбленою закускою ваших гостей чи домашніх. Таке сало виходить яскравим до смаку, в міру пряним та неймовірно апетитним. Приготувати його своїми руками зможе кожен. Для цього скористайтесь нашим перевіреним рецептом із покроковими фото.

Час приготування – 1 доба

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Сало – 1 кг.
  • Приправа – 1 пачка.
  • Базилік – 1 ч.л.
  • Коріандр – 1 ст.
  • Перець чорний мелений – 1 ч.л.
  • Перець запашний горошок – 12 шт.
  • Лавровий лист – 4 шт.
  • Сіль – 10 ст.
  • Вода – 3 л.
  • Часник – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Приготуємо всі необхідні продукти. Сало з прошарками ділимо на великі частини. Часник очищаємо від лушпиння.

Крок 2. Воду з’єднуємо із сіллю, лавровим листям, горошинами перцю та коріандром. Доводимо все це до кипіння.

Крок 3. У киплячий розсіл викладаємо сало та варимо близько 3 хвилин. Потім закриваємо заготовку кришкою і залишаємо остигати на 12 годин.

Крок 4. Дістаємо сало з розсолу та обсушуємо за допомогою паперових рушників.

Крок 5. Далі сало обробляємо на менші шматки.

Крок 6. Натираємо шматки подрібненим часником та спеціями. Забираємо у холодильник на 4 години.

Крок 7. Сало з прошарками м’яса у розсолі готове. Пригощайтесь!

Ніжне сало в розсолі з цукром та сіллю

Ніжне сало в розсолі з цукром та сіллю порадує вас приємним смаком та апетитним виглядом. Таке частування точно нікого не залишить байдужим. Можна подавати до столу з вашими улюбленими доповненнями: свіжими овочами, соліннями чи ароматною зеленню. Обов’язково спробуйте!

Час приготування – 4 дні

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Сало –500 гр.
  • Вода –500 мл.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Часник – 3 зуб.
  • Сіль – 4 ст.
  • Перець чорний горошок – 5 шт.
  • Лавровий лист – 2 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо потрібні продукти за списком.

Крок 2. Кип’ятимо воду та остуджуємо її до температури 40°. Відправляємо сюди одну столову ложку солі та цукор, вимішуємо до їх розчинення. Сюди ж відправляємо горошини перцю та лавровий лист. Повністю остуджуємо розсіл.

Крок 3. Вибираємо зручний контейнер. Всипаємо в нього три столові ложки солі та продавлюємо часник.

Крок 4. Кожен шматок сала обвалюємо у цій заготівлі.

Крок 5. Далі шматки перекладаємо у банку.

Крок 6. Заливаємо продукт остиглим розсолом і залишаємо на два дні за кімнатної температури. Потім заготовку прибираємо в холодильник ще два дні.

Крок 7. Дістаємо сало з розсолу, обсушуємо його за допомогою паперових рушників, загортаємо у фольгу та прибираємо у морозильник.

Крок 8. Ніжне сало в розсолі з цукром та сіллю готове. Можна куштувати!

Засолювання сала з часником у розсолі в каструлі

Засолювання сала з часником у розсолі в каструлі виходить не тільки цікавим до смаку, а й напрочуд ароматним. Подавайте частування до столу із хлібом, гірчицею, зеленню та іншими доповненнями. Для приготування сала своїми руками використовуйте наш перевірений покроковий рецепт із фото.

Час приготування – 5 днів

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Сало – 1 кг.
  • Вода – 1л.
  • Часник – 2 головки.
  • Сіль – 12 ст.
  • Лавровий лист – 10 шт.
  • Перець чорний горошок – 14 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком. Сало промиваємо, обсушуємо та обробляємо на великі шматки.

Крок 2. Оптимальна товщина шматків сала –7 сантиметрів.

Крок 3. У каструлю всипаємо сіль, відправляємо горошини перцю та лаврове листя.

Крок 4. Вливаємо сюди літр води, доводимо все до кипіння та кип’ятимо ще 2 хвилини.

Крок 5. З готового розсолу витягуємо лаврове листя.

Крок 6. Розсіл остуджуємо до температури 40° та викладаємо сюди шматки сала.

Крок 7. Сюди відправляємо шматочки часнику.

Крок 8. Закриваємо заготівлю тарілкою як вантаж.

Крок 9. Притискаємо все це кришкою і залишаємо при кімнатній температурі на три доби. Потім тримаємо в холодильнику ще дві доби.

Крок 10. Готове сало обсушуємо від вологи та, з одного боку, натираємо чорним меленим перцем.

Крок 11. Засолювання сала з часником у розсолі у каструлі завершено. Беріть на замітку!

М’яке жіноче сало в розсолі

М’яке жіноче сало в розсолі стане ідеальною закускою для вашого домашнього столу. Подавайте, доповнивши хлібом, ароматною зеленню та соусами. Приготувати таке ніжне та смачне сало нескладно, якщо слідуватимете простим крокам з нашого перевіреного кулінарного рецепту.

Час приготування – 5 днів

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Сало – 1 кг.
  • Сіль – 1 ст.
  • Цукор пісок – 0,5 ст.
  • Часник – 1 головка.
  • Коріандр – 2 ч.л.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Перець запашний горошок – 6 шт.
  • Вода –500 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо усі необхідні продукти за списком.

Крок 2. У каструлю відправляємо сіль, подрібнені у ступці коріандр та запашний перець. Сюди викладаємо лавровий лист.

Крок 3. Заливаємо продукти водою та доводимо до кипіння. Після остуджуємо.

Крок 4. Сало промиваємо під водою, обсушуємо за допомогою паперових рушників та обробляємо на частини. Часник очищаємо від лушпиння.

Крок 5. Будь-яким зручним способом подрібнюємо часник та перемішуємо його із сіллю.

Крок 6. У шматках сала робимо надрізи та в них вставляємо часникову масу.

Крок 7. Коли розсіл охолоне до кімнатної температури, занурюємо шматки сала. Забираємо заготівлю у прохолодне місце на 3-5 днів.

Крок 8. Через вказаний час дістаємо сало з розсолу та обсушуємо за допомогою паперових рушників. Підморожуємо шматки у морозильнику.

Крок 9. М’яке жіноче сало в розсолі готове. Нарізайте тонкими скибочками та спробуйте!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал