Салати з рисом – 9 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Салати з рисом – це смачна і ситна закуска, яка завжди виглядає виграшно на столі, і неважливо, сімейні чи це посиденьки або збір гостей. Відварний рис відмінно поєднується з овочами і майонезом, тому комбінацій інгредієнтів безліч. В цей статтею ми зібрали для вас виключно перевірені і неймовірно смачні рецепти салатів: з рибними консервами, морепродуктами і яйцями. Прочитавши нашу добірку, ви, напевно, підберете ідеальний для себе варіант салату!

Салат «Мімоза» з рисом і рибними консервами

Салат «Мімоза» з рисом і рибними консервами – це традиційний салат, який кожен готує по-своєму. Однак сьогодні вашій увазі ми представляємо класичний варіант приготування, де жирну рибку доповнюють відварним рисом, яйцями і овочами – пальчики оближеш!

Час готування – 2 ч. 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Консерви рибні – 240 гр.
  • Рис відварний – 250 гр.
  • Морква відварна – 2 шт.
  • Яйця варені – 4 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Оцет 6% – 2 ч.л.
  • Вода – 2 ст.л.
  • Цукор-пісок – ¼ ч.л.
  • Майонез – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. На дно глибокої тарілки викладаємо ½ відварного рису і промазуємо невеликою кількістю майонезу.

Крок 2. З рибної консерви зливаємо заливку, а вміст розминаємо за допомогою вилки – половину кладемо на крупу.

Крок 3. Цибулину нарізаємо півкільцями і маринуємо протягом півгодини в наступному розсолі: вода, оцет, сіль і щіпка цукру. Перед тим, як викласти цибулю на рибу, віджимаємо його.

Крок 4. Морквину подрібнюємо на терці з дрібними отворами і кладемо поверх цибулі.

Крок 5. Відварні яйця « звільняємо » від шкаралупи і тремо на на дрібній терці ( окремо жовтки від білків ). Білки укладаємо наступним шаром і присмачуємо білим соусом.

Крок 6. Далі формуємо шари в такій послідовності: рис, майонез і риба з цибулею, верхівку прикрашаємо натертими жовтками.

Крок 7. Мінімум на годину прибираємо закуску в холодильну камеру для просочення, а після знімаємо пробу. Смачного!

Салат з рисом, консервованої горбушею і яйцем

Салат з рисом, консервованої горбушею і яйцем – це неймовірне буйство смаків і ароматів в одній тарілці. Незважаючи на простоту і доступність інгредієнтів, готова закуска вражає своїми приголомшливими смаковими характеристиками і ніжною повітряною текстурою.

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Горбуша консервована – 200 гр.
  • Рис – 100 гр.
  • Яйця – 3 шт.
  • Цибулина – ½ шт.
  • Огірок свіжий – 150 гр.
  • Майонез – 3 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком готування зливаємо сік з горбашки, варимо і очищаємо яйця від шкаралупи, зчищаємо лушпиння з цибулини.

Крок 2. Рис гарненько промиваємо і відварюємо на повільному вогні до м’якості зерен.

Крок 3. У салатнику об’єднуємо остиглу крупу і рибу, також додаємо дрібно нарізану цибулю.

Крок 4. Довільно ріжемо яйця і викладаємо до інгредієнтів, заправляємо салат майонезом, підсипаємо перець і сіль.

Крок 5. Перемішуємо.

Крок 6. На плоску порційну тарілку встановлюємо сервірувальне кільце і наповнюємо його закускою.

Крок 7. Акуратно знімаємо формочку і подаємо страву до столу. Смачного!

Салат з консервованим тунцем, рисом і яйцем

Салат з консервованим тунцем, рисом і яйцем – це грандіозне поєднання інгредієнтів, які ідеально доповнюють і відтіняють один одного, не перебиваючи основний смак. Для того щоб закуска залишалася легкою, радимо використовувати в якості заправки гірчицю і сметану.

Час готування – 20 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2-3.

інгредієнти:

  • Рис відварний – 200 гр.
  • Яйця ( відварні ) – 2 шт.
  • Тунець консервований – 200 гр.
  • Цибуля зелена – 20 гр.
  • Сметана – 2 ст.л.
  • Гірчиця – 1 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. З яєць видаляємо шкаралупу і акуратно відділяємо білки від жовтків.

Крок 2. Залишаючи один жовток осторонь, що залишилися яйця кришимо і пересипаємо в глибоку ємність.

Крок 3. Дрібно шинкуємо пір’я зеленої цибулі і разом з рисом перекладаємо до яєць.

Крок 4. Складові салату гарненько перемішуємо.

Крок 5. У піалу зливаємо рідину з-під риби.

Крок 6. Тунець викладаємо в салатник.

Крок 7. Для соусу змішуємо рибну заливку з жовтком, сметаною, гірчицею, сіллю і спеціями.

Крок 8. Отриману суміш виливаємо в салат і перемішуємо, відразу ж дегустуємо. Смачного!

Салат з рисом і кальмарами

Салат з рисом і кальмарами – це страва, прекрасно підходить для подачі до святкового столу. Будьте впевнені, що спробувавши хоча б ложечку, ваші гості будуть захоплені ваші кулінарним талантом, а також запитають, в чому ж полягає секрет приготування. А полягає він у правильній варінні морепродуктів.

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 5-6.

Інгредієнти:

  • Кальмари – 500 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Рис відварний – 3 ст.л.
  • Цибуля – 150 гр.
  • Салат листової – ½ -1 пучок.
  • Майонез – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Тушки кальмарів очищаємо і занурюємо в киплячу воду не більше ніж на дві-три хвилини.

Крок 2. Морепродукти остуджуємо і ріжемо соломкою середньої товщини.

Крок 3. Велику цибулину очищаємо від лушпиння і нарізаємо півкільцями.

Крок 4. Цибулеву нарізку заливаємо окропом на 10 хвилин і після злегка віджимаємо.

Крок 5. Очищені яйця довільно подрібнюємо.

Крок 6. У посуді зручною для вимішування, з’єднуємо відварний рис з кальмарами, цибулею і яйцями. Здабрюємо сіллю і чорним перцем, орієнтуючись на свої смакові переваги.

Крок 7. Додаємо в закуску майонез і розмішуємо для рівномірного розподілу заправки і спецій.

Крок 8. На дно плоскої тарілки викладаємо листя зеленого салату, зверху акуратно розкладаємо закуску.

Крок 9. Готуйте і отримуйте задоволення!

Салат з рисом, куркою і ананасами

Салат з рисом, куркою і ананасами – оригінальний і простий в приготуванні салат, який вразить вас своїм унікальним поєднанням продуктів. Всю « родзинку » страви надають невеликі скибочки солодкого тропічного фрукта. Обов’язково спробуйте приготувати таку закуску, і ви не пошкодуєте!

Час готування – 40 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4-6.

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 300 гр.
  • Ананас консервований – 300 гр.
  • Рис ( відварний ) – 150 гр.
  • Кукурудза консервована – 1 банка.
  • Майонез – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Куряче філе зачищаємо від плівок і відварюємо близько 20 хвилин в підсоленій воді. Потім виймаємо з бульйону і даємо трохи часу охолонути.

Крок 2. Ріжемо м’ясо невеликими скибочками або розбираємо по волокнам.

Крок 3. Дістаємо шматочки ананаса з сиропу і розрізаємо на сегменти поменше.

Крок 4. У посуді перемішуємо відварний рис, консервовану кукурудзу, фрукти і курку.

Крок 5. Заправляємо страву білим соусом і перемішуємо.

Крок 6. Салат декоруємо на свій смак і подаємо до столу відразу ж або прибираємо на кілька годин на полицю холодильної камери для просочення. Смачного!

Салат з печінки тріски з рисом і яйцем

Салат з печінки тріски з рисом і яйцем – це делікатесне блюдо, з приготуванням якого абсолютно кожен впорається. Адже найскладніше в процесі готування – це варіння рису і курячих яєць, після, залишиться лише нарізати продукти і красиво сервірувати перед подачею до столу.

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Печінка тріски консервована – 200 гр.
  • Рис – 100 гр.
  • Яйця – 4 шт.
  • Горошок зелений консервований – 4 ст.л.
  • Цибуля червона – 1 шт.
  • Цибуля зелена – 1 пучок.
  • Лимон – ½ шт.
  • Сіль – по смак.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Крупу насипаємо в сито і ретельно промиваємо, висипаємо в сотейник і заливаємо водою.

Крок 2. Варимо на мінімальному полум’я протягом 20 хвилин.

Крок 3. Після відкидаємо на друшляк і промиваємо для розсипчастості.

Крок 4. Варимо яйця, остуджуємо і очищаємо.

Крок 5. Білки подрібнюємо за допомогою терки з великими отворами.

Крок 6. Жовтки ж натираємо на дрібній терці.

Крок 7. Дрібно шінку зелень.

Крок 8. Печінка тріски розминаємо до консистенції пюре разом з заливкою.

Крок 9. До рибної складової додаємо подрібнені яйця, зелену цибулю, рис, зелений горошок, нарізаний червоний цибуля. Заправляємо блюдо лимонним соком.

Крок 10. Викладаємо салат в глибоку тарілку і запрошуємо сім’ю для дегустації. Смачного!

Салат з рисом і червоною рибою

Салат з рисом і червоною рибою – це простий і доступний кожному спосіб, привнести в звичний раціон нововведення і приготувати блюдо, мало чим відрізняється від ресторанних варіацій. В якості основного компонента ми пропонуємо вам використовувати обсмаженого лосося, м’ясо якого знімемо з хребта.

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 5.

Інгредієнти:

  • Хребет лосося заморожений – 1 шт.
  • Рис – 2/3 ст.
  • Кукурудза консервована – 150 гр.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Лимон – 1/3 шт.
  • Олія – 80 мл.
  • Кріп – 4 гілочки.
  • Борошно – 1/3 ст.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Розморожений хребет розрізаємо на невеликі сегменти, солимо і паніруємо в борошні. Обсмажуємо до готовності на помірному полум’ї, з додаванням масла, без кришки.

Крок 2. У теплому вигляді відокремлюємо м’ясо від кісточок, пересипаємо в салатник і збризкувалися соком цитрусового фрукта.

Крок 3. Слідом в тарілку відправляємо м’якоть болгарського перцю, нарізаного тонкою соломкою.

Крок 4. Потім додаємо кільця або півкільцями цибулі, підливаємо столову ложку масла і перемішуємо – на час прибираємо нарізку в холодильник.

Крок 5. Рис відварюємо в підсоленій воді до м’якості крупинок, зливаємо відвар і промиваємо рисинки.

Крок 6. Охолола крупу викладаємо до охолоджених компонентів, доповнюємо рубаним кропом.

Крок 7. Підсипаємо солодку кукурудзу, з якої ми попередньо злили сік.

Крок 8. Складові закуски гарненько перемішуємо.

Крок 9. Салатик підсолюємо і приступаємо до трапези. Смачного!

Салат з кильки в томаті з рисом

Салат з кильки в томаті з рисом – це блюдо, прекрасно підходить для повноцінного і ситного обіду або вечері, яким запросто може наїстися доросла людина. Для скорочення часу приготування, можна використовувати готові сухарики. А замість заправки ми використовуємо соус з-під рибки.

Час готування – 40 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Кілька в томаті – 1 банка.
  • Рис відварний – 100 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Огірок свіжий – 2 шт.
  • Хліб білий – 2 скибочки.
  • Олія соняшникова – 2 ст.л.
  • Часник гранульований – за смаком.
  • Трави італійські – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком готування остуджуємо відварний рис і варимо яйця близько 10 хвилин з моменту закипання.

Крок 2. Розкриваємо консервну банку і викладаємо кільку разом з соусом в піалу – розминаємо до бажаної консистенції.

Крок 3. Довільними скибочками нарізаємо свіжі огірочки, зрізавши « попки ».

Крок 4. Огіркову нарізку і рис відправляємо до риби.

Крок 5. Яйця хаотично нарізаємо і додаємо в салат ( наполовину яйця залишаємо для декору ).

Крок 6. Приправляємо блюдо чорним молотим перцем і сіллю – помішуємо.

Крок 7. Скибочки хліба ріжемо на квадратики.

Крок 8. На розігрітій олії підсушуємомо сухарики до рум’яності і присмачуємо їх гранульованим часником і травами Італії.

Крок 9. Салат щедро посипаємо сухарями і прикрашаємо яйцем – насолоджуємося буйством смаків. Смачного!

Салат з рисом і креветками

Салат з рисом і креветками – це легка, але в той же час ситна закуска, яка ідеально підходить для пізнього вечері, який вже точно не завдасть шкоди вашій фігурі і шлунку. На приготування смачного і свіжого салату під оливковою олією і соком лимона ви витратите зовсім небагато часу.

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Креветки – 300 гр.
  • Рис – 1 ст.
  • Вода – 4 ст.
  • Оливки / маслини – 100 гр.
  • Сир м’який – 150 гр.
  • Томати « черрі » – 150 гр.
  • Оливкова олія – 3 ст.л.
  • Яйця – 1 шт.
  • Лимон – ½ шт.
  • Сіль – 1,5 ч.л.
  • Листя салату – 3-4 шт.
  • Трави прованські – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Чотири склянки води з чайною ложкою солі доводимо до кипіння, всипаємо крупу і варимо до м’якості. Надлишки відвару зливаємо і наш рис готовий.

Крок 2. До теплого рису підсипаємо трави прованські і ½ чайної ложки солі – перемішуємо.

Крок 3. Проварюємо морепродукти в окропі близько двох хвилин, очищаємо і викладаємо до крупи.

Крок 4. Слідом відправляємо маслини, нарізані кружечками.

Крок 5. Як заправки використовуємо суміш лимонного соку і оливкової олії.

Крок 6. Дрібно ріжемо листової салат і яйця, висипаємо в ємність до решти компонентів.

Крок 7. Акуратними кубиками ріжемо сир і додаємо в закуску.

Крок 8. Інгредієнти акуратно перемішуємо.

Крок 9. Салат сервіруємо і подаємо до столу. Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал