Салати з рисом – це смачна і ситна закуска, яка завжди виглядає виграшно на столі, і неважливо, сімейні чи це посиденьки або збір гостей. Відварний рис відмінно поєднується з овочами і майонезом, тому комбінацій інгредієнтів безліч. В цей статтею ми зібрали для вас виключно перевірені і неймовірно смачні рецепти салатів: з рибними консервами, морепродуктами і яйцями. Прочитавши нашу добірку, ви, напевно, підберете ідеальний для себе варіант салату!
Салат «Мімоза» з рисом і рибними консервами
Салат «Мімоза» з рисом і рибними консервами – це традиційний салат, який кожен готує по-своєму. Однак сьогодні вашій увазі ми представляємо класичний варіант приготування, де жирну рибку доповнюють відварним рисом, яйцями і овочами – пальчики оближеш!
Час готування – 2 ч. 15 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 6.
Інгредієнти:
- Консерви рибні – 240 гр.
- Рис відварний – 250 гр.
- Морква відварна – 2 шт.
- Яйця варені – 4 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Оцет 6% – 2 ч.л.
- Вода – 2 ст.л.
- Цукор-пісок – ¼ ч.л.
- Майонез – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. На дно глибокої тарілки викладаємо ½ відварного рису і промазуємо невеликою кількістю майонезу.
Крок 2. З рибної консерви зливаємо заливку, а вміст розминаємо за допомогою вилки – половину кладемо на крупу.
Крок 3. Цибулину нарізаємо півкільцями і маринуємо протягом півгодини в наступному розсолі: вода, оцет, сіль і щіпка цукру. Перед тим, як викласти цибулю на рибу, віджимаємо його.
Крок 4. Морквину подрібнюємо на терці з дрібними отворами і кладемо поверх цибулі.
Крок 5. Відварні яйця « звільняємо » від шкаралупи і тремо на на дрібній терці ( окремо жовтки від білків ). Білки укладаємо наступним шаром і присмачуємо білим соусом.
Крок 6. Далі формуємо шари в такій послідовності: рис, майонез і риба з цибулею, верхівку прикрашаємо натертими жовтками.
Крок 7. Мінімум на годину прибираємо закуску в холодильну камеру для просочення, а після знімаємо пробу. Смачного!
Салат з рисом, консервованої горбушею і яйцем
Салат з рисом, консервованої горбушею і яйцем – це неймовірне буйство смаків і ароматів в одній тарілці. Незважаючи на простоту і доступність інгредієнтів, готова закуска вражає своїми приголомшливими смаковими характеристиками і ніжною повітряною текстурою.
Час готування – 30 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 3.
Інгредієнти:
- Горбуша консервована – 200 гр.
- Рис – 100 гр.
- Яйця – 3 шт.
- Цибулина – ½ шт.
- Огірок свіжий – 150 гр.
- Майонез – 3 ст.л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Перед початком готування зливаємо сік з горбашки, варимо і очищаємо яйця від шкаралупи, зчищаємо лушпиння з цибулини.
Крок 2. Рис гарненько промиваємо і відварюємо на повільному вогні до м’якості зерен.
Крок 3. У салатнику об’єднуємо остиглу крупу і рибу, також додаємо дрібно нарізану цибулю.
Крок 4. Довільно ріжемо яйця і викладаємо до інгредієнтів, заправляємо салат майонезом, підсипаємо перець і сіль.
Крок 5. Перемішуємо.
Крок 6. На плоску порційну тарілку встановлюємо сервірувальне кільце і наповнюємо його закускою.
Крок 7. Акуратно знімаємо формочку і подаємо страву до столу. Смачного!
Салат з консервованим тунцем, рисом і яйцем
Салат з консервованим тунцем, рисом і яйцем – це грандіозне поєднання інгредієнтів, які ідеально доповнюють і відтіняють один одного, не перебиваючи основний смак. Для того щоб закуска залишалася легкою, радимо використовувати в якості заправки гірчицю і сметану.
Час готування – 20 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 2-3.
інгредієнти:
- Рис відварний – 200 гр.
- Яйця ( відварні ) – 2 шт.
- Тунець консервований – 200 гр.
- Цибуля зелена – 20 гр.
- Сметана – 2 ст.л.
- Гірчиця – 1 ст.л.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. З яєць видаляємо шкаралупу і акуратно відділяємо білки від жовтків.
Крок 2. Залишаючи один жовток осторонь, що залишилися яйця кришимо і пересипаємо в глибоку ємність.
Крок 3. Дрібно шинкуємо пір’я зеленої цибулі і разом з рисом перекладаємо до яєць.
Крок 4. Складові салату гарненько перемішуємо.
Крок 5. У піалу зливаємо рідину з-під риби.
Крок 6. Тунець викладаємо в салатник.
Крок 7. Для соусу змішуємо рибну заливку з жовтком, сметаною, гірчицею, сіллю і спеціями.
Крок 8. Отриману суміш виливаємо в салат і перемішуємо, відразу ж дегустуємо. Смачного!
Салат з рисом і кальмарами
Салат з рисом і кальмарами – це страва, прекрасно підходить для подачі до святкового столу. Будьте впевнені, що спробувавши хоча б ложечку, ваші гості будуть захоплені ваші кулінарним талантом, а також запитають, в чому ж полягає секрет приготування. А полягає він у правильній варінні морепродуктів.
Час готування – 30 хв.
Час приготування – 10-15 хв.
Порції – 5-6.
Інгредієнти:
- Кальмари – 500 гр.
- Яйця – 2 шт.
- Рис відварний – 3 ст.л.
- Цибуля – 150 гр.
- Салат листової – ½ -1 пучок.
- Майонез – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Тушки кальмарів очищаємо і занурюємо в киплячу воду не більше ніж на дві-три хвилини.
Крок 2. Морепродукти остуджуємо і ріжемо соломкою середньої товщини.
Крок 3. Велику цибулину очищаємо від лушпиння і нарізаємо півкільцями.
Крок 4. Цибулеву нарізку заливаємо окропом на 10 хвилин і після злегка віджимаємо.
Крок 5. Очищені яйця довільно подрібнюємо.
Крок 6. У посуді зручною для вимішування, з’єднуємо відварний рис з кальмарами, цибулею і яйцями. Здабрюємо сіллю і чорним перцем, орієнтуючись на свої смакові переваги.
Крок 7. Додаємо в закуску майонез і розмішуємо для рівномірного розподілу заправки і спецій.
Крок 8. На дно плоскої тарілки викладаємо листя зеленого салату, зверху акуратно розкладаємо закуску.
Крок 9. Готуйте і отримуйте задоволення!
Салат з рисом, куркою і ананасами
Салат з рисом, куркою і ананасами – оригінальний і простий в приготуванні салат, який вразить вас своїм унікальним поєднанням продуктів. Всю « родзинку » страви надають невеликі скибочки солодкого тропічного фрукта. Обов’язково спробуйте приготувати таку закуску, і ви не пошкодуєте!
Час готування – 40 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 4-6.
Інгредієнти:
- Філе куряче – 300 гр.
- Ананас консервований – 300 гр.
- Рис ( відварний ) – 150 гр.
- Кукурудза консервована – 1 банка.
- Майонез – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Куряче філе зачищаємо від плівок і відварюємо близько 20 хвилин в підсоленій воді. Потім виймаємо з бульйону і даємо трохи часу охолонути.
Крок 2. Ріжемо м’ясо невеликими скибочками або розбираємо по волокнам.
Крок 3. Дістаємо шматочки ананаса з сиропу і розрізаємо на сегменти поменше.
Крок 4. У посуді перемішуємо відварний рис, консервовану кукурудзу, фрукти і курку.
Крок 5. Заправляємо страву білим соусом і перемішуємо.
Крок 6. Салат декоруємо на свій смак і подаємо до столу відразу ж або прибираємо на кілька годин на полицю холодильної камери для просочення. Смачного!
Салат з печінки тріски з рисом і яйцем
Салат з печінки тріски з рисом і яйцем – це делікатесне блюдо, з приготуванням якого абсолютно кожен впорається. Адже найскладніше в процесі готування – це варіння рису і курячих яєць, після, залишиться лише нарізати продукти і красиво сервірувати перед подачею до столу.
Час готування – 30 хв.
Час приготування – 10-15 хв.
Порції – 4.
Інгредієнти:
- Печінка тріски консервована – 200 гр.
- Рис – 100 гр.
- Яйця – 4 шт.
- Горошок зелений консервований – 4 ст.л.
- Цибуля червона – 1 шт.
- Цибуля зелена – 1 пучок.
- Лимон – ½ шт.
- Сіль – по смак.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Крупу насипаємо в сито і ретельно промиваємо, висипаємо в сотейник і заливаємо водою.
Крок 2. Варимо на мінімальному полум’я протягом 20 хвилин.
Крок 3. Після відкидаємо на друшляк і промиваємо для розсипчастості.
Крок 4. Варимо яйця, остуджуємо і очищаємо.
Крок 5. Білки подрібнюємо за допомогою терки з великими отворами.
Крок 6. Жовтки ж натираємо на дрібній терці.
Крок 7. Дрібно шінку зелень.
Крок 8. Печінка тріски розминаємо до консистенції пюре разом з заливкою.
Крок 9. До рибної складової додаємо подрібнені яйця, зелену цибулю, рис, зелений горошок, нарізаний червоний цибуля. Заправляємо блюдо лимонним соком.
Крок 10. Викладаємо салат в глибоку тарілку і запрошуємо сім’ю для дегустації. Смачного!
Салат з рисом і червоною рибою
Салат з рисом і червоною рибою – це простий і доступний кожному спосіб, привнести в звичний раціон нововведення і приготувати блюдо, мало чим відрізняється від ресторанних варіацій. В якості основного компонента ми пропонуємо вам використовувати обсмаженого лосося, м’ясо якого знімемо з хребта.
Час готування – 30 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 5.
Інгредієнти:
- Хребет лосося заморожений – 1 шт.
- Рис – 2/3 ст.
- Кукурудза консервована – 150 гр.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Цибулина – 1 шт.
- Лимон – 1/3 шт.
- Олія – 80 мл.
- Кріп – 4 гілочки.
- Борошно – 1/3 ст.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Розморожений хребет розрізаємо на невеликі сегменти, солимо і паніруємо в борошні. Обсмажуємо до готовності на помірному полум’ї, з додаванням масла, без кришки.
Крок 2. У теплому вигляді відокремлюємо м’ясо від кісточок, пересипаємо в салатник і збризкувалися соком цитрусового фрукта.
Крок 3. Слідом в тарілку відправляємо м’якоть болгарського перцю, нарізаного тонкою соломкою.
Крок 4. Потім додаємо кільця або півкільцями цибулі, підливаємо столову ложку масла і перемішуємо – на час прибираємо нарізку в холодильник.
Крок 5. Рис відварюємо в підсоленій воді до м’якості крупинок, зливаємо відвар і промиваємо рисинки.
Крок 6. Охолола крупу викладаємо до охолоджених компонентів, доповнюємо рубаним кропом.
Крок 7. Підсипаємо солодку кукурудзу, з якої ми попередньо злили сік.
Крок 8. Складові закуски гарненько перемішуємо.
Крок 9. Салатик підсолюємо і приступаємо до трапези. Смачного!
Салат з кильки в томаті з рисом
Салат з кильки в томаті з рисом – це блюдо, прекрасно підходить для повноцінного і ситного обіду або вечері, яким запросто може наїстися доросла людина. Для скорочення часу приготування, можна використовувати готові сухарики. А замість заправки ми використовуємо соус з-під рибки.
Час готування – 40 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 3.
Інгредієнти:
- Кілька в томаті – 1 банка.
- Рис відварний – 100 гр.
- Яйця – 2 шт.
- Огірок свіжий – 2 шт.
- Хліб білий – 2 скибочки.
- Олія соняшникова – 2 ст.л.
- Часник гранульований – за смаком.
- Трави італійські – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Перед початком готування остуджуємо відварний рис і варимо яйця близько 10 хвилин з моменту закипання.
Крок 2. Розкриваємо консервну банку і викладаємо кільку разом з соусом в піалу – розминаємо до бажаної консистенції.
Крок 3. Довільними скибочками нарізаємо свіжі огірочки, зрізавши « попки ».
Крок 4. Огіркову нарізку і рис відправляємо до риби.
Крок 5. Яйця хаотично нарізаємо і додаємо в салат ( наполовину яйця залишаємо для декору ).
Крок 6. Приправляємо блюдо чорним молотим перцем і сіллю – помішуємо.
Крок 7. Скибочки хліба ріжемо на квадратики.
Крок 8. На розігрітій олії підсушуємомо сухарики до рум’яності і присмачуємо їх гранульованим часником і травами Італії.
Крок 9. Салат щедро посипаємо сухарями і прикрашаємо яйцем – насолоджуємося буйством смаків. Смачного!
Салат з рисом і креветками
Салат з рисом і креветками – це легка, але в той же час ситна закуска, яка ідеально підходить для пізнього вечері, який вже точно не завдасть шкоди вашій фігурі і шлунку. На приготування смачного і свіжого салату під оливковою олією і соком лимона ви витратите зовсім небагато часу.
Час готування – 35 хв.
Час приготування – 10-15 хв.
Порції – 6.
Інгредієнти:
- Креветки – 300 гр.
- Рис – 1 ст.
- Вода – 4 ст.
- Оливки / маслини – 100 гр.
- Сир м’який – 150 гр.
- Томати « черрі » – 150 гр.
- Оливкова олія – 3 ст.л.
- Яйця – 1 шт.
- Лимон – ½ шт.
- Сіль – 1,5 ч.л.
- Листя салату – 3-4 шт.
- Трави прованські – 1 ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. Чотири склянки води з чайною ложкою солі доводимо до кипіння, всипаємо крупу і варимо до м’якості. Надлишки відвару зливаємо і наш рис готовий.
Крок 2. До теплого рису підсипаємо трави прованські і ½ чайної ложки солі – перемішуємо.
Крок 3. Проварюємо морепродукти в окропі близько двох хвилин, очищаємо і викладаємо до крупи.
Крок 4. Слідом відправляємо маслини, нарізані кружечками.
Крок 5. Як заправки використовуємо суміш лимонного соку і оливкової олії.
Крок 6. Дрібно ріжемо листової салат і яйця, висипаємо в ємність до решти компонентів.
Крок 7. Акуратними кубиками ріжемо сир і додаємо в закуску.
Крок 8. Інгредієнти акуратно перемішуємо.
Крок 9. Салат сервіруємо і подаємо до столу. Смачного!