Салати з червоною рибою – це вишукане частування, яке допоможе вам не тільки урізноманітнити і привнести в раціон щось нове, але ще і здивувати гостей. Залежно від ваших смаків і переваг, ви можете поєднувати філе жирної риби з різними продуктами: авокадо, свіжі овочі, всілякі сири і зелень. Особливо добре риба гармонує з руколою – це зобов’язаний спробувати кожен. А якщо ви є шанувальником японської кухні, то обов’язково зверніть свою увагу на салат під назвою «суші».
Салат з червоною рибою і авокадо
Салат з червоною рибою і авокадо – це не тільки смачне і ефектне блюдо, але ще і корисне, так як містить в собі велику кількість насичених жирів і клітковини. Заправляти салат будемо сумішшю з соєвого соусу і гірчиці, а прикрашати – перепелиним яйцем і зеленню.
Час готування – 10 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 2.
Інгредієнти:
- Риба червона слабосолона – 130 гр.
- Яйця відварні – 2 шт.
- Авокадо – 1 шт.
- Огірки свіжі – ½ шт.
- Сік лимона – 1 ч.л.
Для заправки і подачі:
- Яйця перепелині відварні – 1 шт.
- Кріп – 1-2 гілочки.
- Соус соєвий – 1 ч.л.
- Сметана – 1 ст.л.
- Гірчиця російська – 1/3 ч.л.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Знімаємо шкаралупу з відварних яєць, дрібно нарізаємо і висипаємо в салатник.
Крок 2. Слідом відправляємо невеликі кубики риби.
Крок 3. Додаємо скибочки свіжого огірка.
Крок 4. Доповнюємо склад нарізкою з авокадо, поливаємо кислим цитрусовим соком.
Крок 5. Для заправки змішуємо гірчицю, соєвий соус і сметану.
Крок 6. Здобрюємо склад підготовленим соусом і перемішуємо.
Крок 7. Сервіруємо за допомогою кулінарного кільця, перчимо і прикрашаємо половинкою перепелиного яйця і гілочкою кропу. Смачного!
Салат «Цезар» зі слабосолоною сьомгою
Салат «Цезар» зі слабосолоною сьомгою – це холодна закуска, яку можна зустріти в меню практично кожного закладу громадського харчування, так чому б не спробувати повторити знаменитий рецепт на власній кухні? Готуємо потрібні продукти і приступаємо!
Час готування – 20 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 4.
Інгредієнти:
- Сьомга слабосолона – 200 гр.
- Помідори великі – 1 шт.
- Яйця – 2 шт.
- Пармезан – 100 гр.
- Салат листової – за смаком.
- Багет – 80 гр.
- Трави прованські – 1 ст.л.
Для заправки:
- Сік лимона – 1 ст.л.
- Сметана – 3 ст.л.
- Часник – 2 зуб.
- Сир Пармезан – 100 гр.
- Оливкова олія – 50 мл.
- Соус Вустерский – 1 ст.л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Курячі яйця відварюємо круто в підсоленій воді.
Крок 2. Багет ріжемо кубиком і висипаємо в ємність, приправляємо ароматними травами.
Крок 3. Збризкуємо білий хліб столовою ложкою оливкової олії і закриваємо кришкою, інтенсивно струшуємо.
Крок 4. Кубики з багета розділимо по деку, ставимо в духовку і підрум’янюємо 5 хвилин при 180 градусах.
Крок 5. Шматочок пармезана подрібнюємо за допомогою терки з дрібними отворами.
Крок 6. Салат рвемо руками, половину викладаємо на плоску тарілку.
Крок 7. Овочеву подушку поливаємо половиною приготовленої заправки з залишився оливкової олії, лимонного соку, сметани, подрібненого часнику, а також вустерського соусу, солі і чорного перцю. Зверху викладаємо половину подрібненого пармезану.
Крок 8. Додаємо слайси риби.
Крок 9. Довільно розкладаємо часточки відварних яєць і помідора. Викладаємо залишилися салатні листя, поливаємо другою половиною заправки і перемішуємо.
Крок 10. Висипаємо сухарики і знову присипаємо сиром.
Крок 11. Подаємо і насолоджуємося. Смачного!
Салат «Мімоза» з фореллю
Салат «Мімоза» з фореллю – це оригінальна інтерпретація усіма відомого і улюбленого салату. Замінивши рибні консерви філе червоної риби, смак закуски виходить в кілька разів насиченіше і приємніше. Подайте таку закуску до святкового столу і ваші гості залишаться задоволені!
Час готування – 1 ч. 15 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 2.
Інгредієнти:
- Форель слабосолона – 200 гр.
- Яйця відварні – 3 шт.
- Морква відварна – 1 шт.
- Картопля відварна – 2 шт.
- Цибуля зелена – за смаком.
- Ікра червона – 20 гр.
- Майонез – 2 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо продуктовий набір.
Крок 2. Очищаємо відварні яйця і овочі. Відокремлюємо білки від жовтків і окремо натираємо на дрібній терці, аналогічно подрібнюємо морквину і картопля. Кубиками нарізаємо рибу і довільно шинкуємо пір’я зеленої цибулі.
Крок 3. На сервірувальне блюдо поміщаємо кулінарне кільце, кладемо картопля і утрамбовуємо.
Крок 4. Потім викладаємо морквину, зелену цибулю і трохи майонезу.
Крок 5. Слідом натерті білки і риба.
Крок 6. Рибу присипаємо жовтками і присмачуємо соусом.
Крок 7. Повторюємо всі верстви і, закривши, салат фольгою, прибираємо для просочення в холод на 60 хвилин. Верхівку декоруємо ікрою.
Крок 8. Смачного!
Салат з червоною рибою, помідорами і сиром
Салат з червоною рибою, помідорами і сиром – це страву, яке подарує вам справжнє смакове насолоду, на яке, до речі кажучи, ви витратите зовсім небагато свого вільного часу. Поєднання компонентів настільки вдале, що заздалегідь рекомендуємо готувати з запасом!
Час готування – 30 хв.
Час приготування – 10-15 хв.
Порції – 3.
Інгредієнти:
- Риба червона солона – 200 гр.
- Яйця відварні – 3 шт.
- Помідори – 2 шт.
- Сир твердий – 100 гр.
- Майонез – 100-150 гр.
- Зелень – для декору.
Процес приготування:
Крок 1. Кубиками нарізаємо філе риби.
Крок 2. Яйця очищаємо і відокремлюємо білки від жовтків, на дрібній терці трьом жовтки.
Крок 3. За допомогою терки подрібнюємо білки.
Крок 4. Так само на великій терці трьом сир.
Крок 5. Довільно ріжемо соковитий помідор.
Крок 6. Збираємо салат шарами в наступній черговості: риба, жовтки, помідори, сир, білки. Кожен шар обов’язково промазуємо білим соусом, декоруємо свіжою зеленню.
Крок 7. Смачного!
Салат під шубою з червоною рибою
Салат під шубою з червоною рибою – це святкове блюдо, яке призведе в захват не тільки членів вашої сім’ї, але і всіх запрошених. Замінивши філе оселедця будь червоною рибою, закуска починає решітку абсолютно новими фарбами. Всі інші основні компоненти залишаються колишніми.
Час готування – 120 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 4-5.
Інгредієнти:
- Філе червоною солоної риби – 300 гр.
- Картопля – 3-4 шт.
- Буряк – 1 шт.
- Морквина – 1 шт.
- Яйця – 2 шт.
- Цибулини – 1 шт.
- Оцет 9% – 1-2 ст.л.
- Цукор-пісок – 1 щіпка
- Сіль – за смаком.
- Майонез – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо компоненти: овочі ретельно промиваємо зі щіткою і насухо промакуємо рушником. Обертаємо в фольгу і запікаємо при 180 градусах близько 40 хвилин. Відварюємо яйця, занурюємо в крижану воду і після охолодження – очищаємо від шкаралупи.
Крок 2. Дрібно нарізаємо рибу. За бажанням робимо кілька довгастих слайсів для декору.
Крок 3. Запечену картоплю очищаємо, як і інші овочі, потім тремо на терці з великими отворами.
Крок 4. Так само подрібнюємо буряк і моркву.
Крок 5. На великій терці натираємо курячі яйця. Рубану цибулю ошпарюємо окропом, віджимаємо і маринуємо в оцті, розведеного навпіл з водою, з додаванням цукру і солі.
Крок 6. У глибоку ємність викладаємо картоплю, промазуємо тонким шаром майонезу.
Крок 7. Далі розділимо рибу і цибуля (маринад попередньо виливаємо).
Крок 8. Потім укладаємо шарами морква, майонез і яйця.
Крок 9. В останню чергу кладемо буряк, присмачуємо майонезом і прибираємо для просочення в холодильну камеру.
Крок 10. Закуску прикрашаємо і подаємо до столу. Смачного!
Салат з червоною рибою і руколою
Салат з червоною рибою і руколою – це корисне, ароматне і неймовірно смачне страву, перед яким неможливо встояти і яким можна побалувати себе навіть при дотриманні дієти і правильного харчування. Для вишуканості додамо в готову закуску трохи рубленого фундука.
Час готування – 15 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 1.
Інгредієнти:
- Лосось слабосолоний – 60 гр.
- Рукола – 20 гр.
- Фундук – 10 гр.
- Томати чері – 80 гр.
- Лайм – 60 гр.
- Сир твердих сортів – 10 гр.
- Оливкова олія – 5 мл.
- Оцет бальзамічний – 3 мл.
- Цукор-пісок – 3 гр.
- Сіль – 2 гр.
- Перець чорний мелений – 1 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Лосось позбавляємо від кісток і нарізаємо слайсами, помідори чері розрізаємо навпіл. Руколу ополіскуємо і даємо час обсохнути, горіхи підсушуємо на сухій сковороді, очищаємо і подрібнюємо за допомогою терки.
Крок 2. У піалі змішуємо складові заправки: оцет, оливкова олія, цукор, сіль і мелений перець.
Крок 3. На тарілці розділимо рибу і томати.
Крок 4. Зелень поливаємо заправкою і перемішуємо, викладаємо наступним шаром.
Крок 5. Доповнюємо салат фундуком і тертим на терці сиром – знімаємо пробу і насолоджуємося. Смачного!
Простий салат з сьомгою і рисом
Простий салат з сьомгою і рисом можна з легкістю приготувати всього лише за 40 хвилин і приємно здивувати свою сім’ю оригінальним смаком і незвичайним поєднанням компонентів. Завдяки додаванню відварної крупи, закуска виходить дуже ситною і поживною.
Час готування – 40 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 2-3.
Інгредієнти:
- Рис – 80 гр.
- Сьомга слабосолона – 150 гр.
- Вода гаряча – 200 мл.
- Огірки – 1 шт.
- Майонез – 2 ст.л.
- Цибуля зелена – 2-3 пера.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Викладаємо на робочу поверхню все необхідне.
Крок 2. Промиту рисову крупу заливаємо окропом і солимо, тушкуємо під кришкою на повільному вогні близько 15 хвилин, а потім настоюємо ще 10-15 хвилин – остуджуємо.
Крок 3. Холодний рис висипаємо в салатник, слідом відправляємо соломку свіжого огірка.
Крок 4. Додаємо кубики сьомги і рубаний зелену цибулю.
Крок 5. Заправляємо майонезом і посипаємо чорним молотим перцем.
Крок 6. Смачного!
Крабовий салат з червоною рибою
Крабовий салат з червоною рибою – це оригінальний спосіб приготування популярного салату, без якого не обходиться жодне застілля на пострадянському просторі. Додавши зовсім небагато копченої риби, страва набуває зовсім новий смак і неповторний аромат.
Час готування – 15 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 1.
Інгредієнти:
- Філе сьомги копчене – 70 гр.
- Палички крабові – 70 гр.
- Яйця відварні – 1 шт.
- Огірки свіжі – 1 шт.
- Кукурудза консервована – 80 гр.
- Майонез – 1 ст.л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Перед початком процесу очищаємо яйце і обполіскуємо огірок, кубиками нарізаємо рибу, знімаємо оболонку з сурими.
Крок 2. Свіжий огірок ріжемо на невеликі кубики, відправляємо в чашу з високими бортиками.
Крок 3. Додаємо подрібнені яйця.
Крок 4. І рибу.
Крок 5. Висипаємо зерна солодкої кукурудзи.
Крок 6. Засипаємо подрібнені крабові палички.
Крок 7. Здобрюємо закуску майонезом, чорним перцем і сіллю – гарненько перемішуємо.
Крок 8. Охолоджуємо і подаємо. Смачного!
Листковий салат «суші» з червоною рибою
Листковий салат «суші» з червоною рибою – це святкова страва, яка призведе в захват абсолютно всіх! У цій закусці зібрані всі складові, що додаються в класичні роли, однак, є одна відмінність – це розмір! Побалуйте себе чимось ефектним і неймовірно смачним.
Час готування – 60 хв.
Час приготування – 15-20 хв.
Порції – 6.
Інгредієнти:
- Рис для суші – ½ ст.
- Вода – 1 ст.
- Оцет рисовий / яблучний – ¼ ст.
- Сіль – 1 ч.л.
- Цукор-пісок – 1,5 ст.л.
- Риба червона слабосолона – 200 гр.
- Авокадо – 1-2 шт.
- Огірок свіжий – 1 шт.
- Вершковий сир – 200 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Рис промиваємо до прозорості води, варимо під кришкою на мінімальному нагріванні близько 15 хвилин. Потім, знімаємо кришку і швидко підкладаємо лляне рушник, знову щільно закриваємо кришкою і залишаємо ще на 10-15 хвилин. Потім заправляємо сумішшю з оцту, цукрового піску і солі, даємо час охолонути.
Крок 2. Філе червоної риби нарізаємо кубиками.
Крок 3. На шматочки такого ж розміру ріжемо м’якоть м’якого авокадо і свіжий огірок.
Крок 4. Роз’ємне кільце поміщаємо на плоску тарілку і вистилаємо дно харчовою плівкою, за бажанням змащуємо стінки майонезом і приступаємо до збірки: 1/3 рису розділимо рівним шаром і утрамбовуємо.
Крок 5. Розділимо скибочки риби.
Крок 6. Розкладаємо кубики авокадо.
Крок 7. Далі розділимо другу третину крупи, змащуємо сиром, попередньо збитим міксером.
Крок 8. Далі йде шар огірка і залишків рису.
Крок 9. Верхівку придавлюємо руками, затягуємо плівкою і прибираємо на полицю холодильника (1-2 години).
Крок 10. Через кілька годин суші-салат декоруємо і негайно дегустуємо. Смачного!