Салат зі свіжої капусти з огірком – 10 смачних рецептів з покроковими фото

556995a1dcf36445773d84bfd89756b7

Салат зі свіжої капусти з огірком – страва зі звичних нам овочів, відрізняється свіжістю, простим та швидким приготуванням. Тандем капусти з огірком під будь-якою заправкою доповнюється овочами та м'ясними інгредієнтами, добре насичує організм та є відмінним гарніром до інших страв. Поряд із користю такий салат має невелику калорійність.

Салат зі свіжої капусти з огірком та олією

Приготовлений салат подається до столу відразу, інакше через соковитість овочів втратить вигляд.

92021728f78e0e773852ec65eb73df11

    Салат зі свіжої капусти з огірком та морквою.

    Кожна господиня знає, що з однієї свіжої капусти смачний салат не вийде, тому його доповнюють іншими овочами чи добавками. У цьому рецепті готуємо капустяний салат зі свіжим огірком, морквою та цибулею. Набір цих овочів зробить салат хрустким, легким та дуже смачним. Заправити такий салат краще нерафінованою олією. Для красивої подачі овочі нарізаємо однаково тонкою соломкою.

    Час приготування: 15 хвилин.

    Час приготування: 15 хвилин.

    Порції: 2.

    Складові:

    • Капуста білокачанна – 200 гр.
    • Огірок – 1 шт.
    • Морква – 1 шт.
    • Часник – 1 зубок.
    • Цибуля червона – 1 шт.
    • Оцет 6% – 1 ст.
    • Цукор – до смаку.
    • Сіль за смаком.
    • Олія соняшникова – 20 мл.

    Процес приготування:

    Крок 1. Вищезгадані овочі очистити і промити. Соломкою подрібнити підготовлену моркву і перекласти в салатницю.

    98c93b1f93740b2a321d633b8de17ee3

    Крок 2. Такою самою соломкою подрібнити промитий свіжий огірок і перекласти до морквяної нарізки.

    fcb4ba93814f1088b0f15dc1c1bac300

    Крок 3. Капусту якомога тонше нашаткувати і трохи перетерти з сіллю. Молоду капусту перетирати не треба, адже вона дуже ніжна, а лише перемішати із сіллю та перекласти до решти інгредієнтів.

    1c7b7d3c47b184802f9c0105a56e4a91

    Крок 4. Червону цибулину нарізати тонкими півкільцями і покласти поверх овочів.

    d7ed0f176ccae87069b5d4b6360b5ad1

    Крок 5. Потім до салату, але це до смаку, додати через часник зубок часнику. Овочеву нарізку посипати цукром, полити оцтом і додати хорошу олію. Овочі з добавками акуратно перемішати та зняти пробу.

    09d222ac7222a1e3ef050fbb0d22e53a

    Крок 6. Приготовлений салат розкласти по порційним салатницям, декорувати зеленню і подати до столу закускою або гарнір до основної страви. Смачного!

    1929ff8bfdf05af5af62625f08f5c5cc

    Смачний салат з капусти, огірків та зеленого горошку

    Свіжа капуста з огірком та зеленим горошком – простий та доступний набір інгредієнтів для швидкого та смачного салату. У цьому рецепті вам пропонується приготувати святковий варіант страви та доповнити салат відвареною мовою. Всі інгредієнти досить фактурні, і презентація салату буде дивовижною. Заправимо салат олією, що зробить його дієтичною і низькокалорійною.

    Час приготування: 45 хвилин.

    Час приготування: 15 хвилин.

    Порції: 2.

    Складові:

    • Капуста білокачанна – 200 гр.
    • Огірок – 1 шт.
    • Горошок зелений – 100 гр.
    • Мова свинячої відвареної – 1 шт.
    • Сіль за смаком.
    • Олія – для заправки.

    Процес приготування:

    Крок 1. Для салату заздалегідь відварити до готовності свинячий язик за будь-яким рецептом. Підготувати всі продукти згідно з рецептом. Горошок беремо свіжий, але можна замінити на консервований.

    99c975e5a71085180456084a5a5e14ce

    Крок 2. Шматок білокачанної капусти промити, обсушити серветкою і будь-яким способом нашаткувати тонкою соломкою. Капустяну нарізку перекласти в салатницю, трохи посолити і злегка рукою перетерти до появи соку.

    9a11b73fdddf333a6362f3e7e4e5ed4e

    Крок 3. Відварену мову очистити від щільної оболонки, нарізати тонкою соломкою і перекласти до капусти.

    5a2d8af1ae4d4081685839736439d26a

    Крок 4. Промитий та обсушений огірок нарізати тонкими шматочками будь-якої форми та перекласти в салатницю.

    fb43a47d84d275805c6202dde714ca73

    Крок 5. В останню чергу додати до цієї нарізки зелений горошок.

    d0133b251a610b63b81b30242cf19ae5

    Крок 6. Салат посипати сіллю, полити якісною олією і ложкою акуратно перемішати. Приготовлений салат з капусти, огірка та горошку на півгодини поставити в холодильник, а потім подати до святкового столу. Смачного!

    2796d5a82ba67a188b88bbf909cdc327

    Простий і швидкий салат з огірків, капусти та помідорів

    Салат із цих овочів відомий усім господиням і як страва суперлегке та корисне, має бути «черговим» на будь-якому столі, про це не треба забувати. Готувати його можна постійно, адже ці свіжі овочі завжди є в наявності, але найсмачнішим салат виходить із овочів молодих та ранніх. Змінюючи заправки та додаючи різну зелень, салат щоразу матиме новий смак. Нарізка овочів для салату довільна.

    Час приготування: 15 хвилин.

    Час приготування: 15 хвилин.

    Порції: 2.

    Складові:

    • Капуста білокачанна – 200 гр.
    • Огірок – 2 шт.
    • Помідор – 1 шт.
    • Зелень – 1 пучок.
    • Оцет – 1 ст.
    • Цукор – до смаку.
    • Сіль за смаком.
    • Перець чорний мелений – до смаку.
    • Олія – для заправки.

    Процес приготування:

    Крок 1. Капусту промити, обсушити серветкою, дрібно нашаткувати і перекласти в глибоку салатницю. Молоду капусту перетирати із сіллю не потрібно.

    3988aea4eb056d9ed37b9855806a4ec2

    Крок 2. Помідор для салату вибрати м'ясистий, щоб не дав багато соку і не зробив салат рідким. Його промити, витерти насухо, нарізати невеликими шматочками та додати до капусти.

    483e63fb5d403806e7b5e5e857d3df52

    Крок 3. Огірки промити, також обсушити, дрібно нарізати і перекласти до решти нарізки.

    ab07710eaea8be02c7891f8321b819b8

    Крок 4. Зелень промити, серветкою видалити зайву вологу, порубати ножем і перекласти салатницю. Потім усі інгредієнти посипати сіллю із цукром та перцем. Налити в салат ароматну рослинну, а краще оливкову олію та все ложкою акуратно перемішати.

    47bd7698742cf77f5434e27fe44bd860

    Крок 5. Капустяний салат з огірком та помідором скуштувати на смак, відкоригувати за необхідністю та одразу подати до столу в порційних салатницях. Смачного!

    1ae29f625f1f75731a80a16f05170fa4

    Салат зі свіжої капусти з огірком та оцтом

    У цьому рецепті вам пропонується зі звичайних овочів – капусти з огірком – приготувати ніжний дієтичний салат, який заправляється олією, змішаною з оцтом і цукром. Ще один секрет смачності – нарізку капусти та огірка перемішуємо із сіллю та видаляємо сік. Особливо смачним такий салат виходить із ранньої капусти.

    Час приготування: 35 хвилин.

    Час приготування: 15 хвилин.

    Порції: 4.

    Складові:

    • Капуста – 500 грн.
    • Огірок – 300 гр.
    • Олія – 3 ст.л.
    • Оцет 9% – 2 ст.
    • Кріп – 1 пучок.
    • Цукор – 1 ст. без гірки.
    • Сіль за смаком.

    Процес приготування:

    Крок 1. Згідно з рецептом підготувати всі вищезгадані інгредієнти для приготування салату.

    98a8069a467596d36cc987ce65ca67e2

    Крок 2. Довгий огірок промити, розрізати на довгі тонкі пластини і потім їх нарізати впоперек тонкою соломкою.

    123a660ad852e11383dddf5ac46c9a81

    Крок 3. Огіркову нарізку посипати 1 ч. ложкою солі, перемішати і перекласти на друшляк, щоб стек сік.

    1dd9ac725eb94430f96f55d1dc42ce4b

    Крок 4. Такою ж соломкою нашаткувати капусту, перекласти її в окремий посуд, посипати 0,5 ч. ложки солі, перетерти до появи капустяного соку. Нарізку огірків та капусти із сіллю залишити на 20 хвилин. За цей час промити та дрібно нарізати гілочки зеленого кропу.

    026082965f2677a880d3a0a07c0b929d

    Крок 5. Для заправки в піалі змішати до гелеподібного стану цукор з оцтом та олією.

    71d55138ed9cafb3f259cc2bbc8168fc

    Крок 6. Руками капусту добре віджати від соку та перекласти в салатницю.

    220da775bdffdda4410f3c8f9e5b2bfc

    Крок 7. Нарізку огірка перемішати, добре струсити, щоб сік максимально стек, і перекласти її до капусти. Додати до салату нарізаний кріп і перемішати.

    0dd1c40204ce917e195e0b4d2e103f80

    Крок 8. Потім салат зі свіжої капусти з огірком полити приготованою заправкою, перемішати ще раз, зняти пробу і додати, чого на ваш смак недостатньо. Готову страву одразу подати до столу у загальній чи порційній салатниці. Смачного!

    878848e3ea61cae1cbe9d0c6259626ab

    Як приготувати салат з огірків, свіжої капусти та яйця?

    До вашої уваги пропонується ще один простий варіант капустяного салату з огірком та яйцем. Інгредієнти звичайні та доступні, але салат заправимо оригінальним соусом на сметані, жовтках, олії та гірчиці, що додасть страві незвичайний яскравий смак. Для такого салату найкраще підходить рання капуста.

    Час приготування: 25 хвилин.

    Час приготування: 25 хвилин.

    Порції: 4.

    Складові:

    • Капуста – 400 гр.
    • Огірок – 2 шт.
    • Яйце – 4 шт.
    • Зелень – до смаку.
    • Сіль – 1/3 ч. л.
    • Олія соняшникова – 3 ст.л.
    • Сметана – 3 ст.
    • Гірчиця – 1 год.
    • Перець чорний мелений – до смаку.

    Процес приготування:

    Крок 1. Для салату насамперед потрібно круто зварити курячі яйця, остудити їх у холодній воді та звільнити від шкаралупи. Потім яйця акуратно поділити на жовтки та білки.

    3b619e859bc78744f90d4636081acdb8

    Крок 2. В окрему піалу перекласти всі жовтки, налити до них соняшникове мало та вилкою, перетерти в однорідну масу.

    48dca0cb399943c0ed54e0e070979802

    Крок 3. Потім до цієї маси покласти три ложки жирної сметани, насипати сіль із чорним перцем і все добре перемішати, щоб вийшов густий соус.

    20a49bc00e33283389e34c9d32bab4e0

    Крок 4. Капусту очистити від зовнішнього листя, обполоснути під холодною водою і будь-яким способом подрібнити тонкою соломкою. Капустяну нарізку перекласти в глибоку салатницю.

    1ab00ab1ef1b62849aa02f05586bf1b6

    Крок 5. Свіжі огірки промити, нарізати також невеликими брусочками і перекласти до капусти.

    588a9b137fb684d5bda25ef4e1779314

    Крок 6. Також соломкою нарізати білки яєць. Промиту зелень дрібно|мілко| нарізати. Цю нарізку додати до решти інгредієнтів. Перекласти до салату приготований сметанний соус та додати чайну ложку столової гірчиці.

    bea5791a98eba7e19954a0b0d17540cf

    Крок 7. Потім салат ложкою акуратно перемішати та подати до столу на гарній тарілці. Смачного!

    9926100b8051a4e0a9d3d48bdcabff46

    Дуже смачний салат з огірків, капусти та кукурудзи.

    Для весняно-літнього столу простим, а прості страви часто виходять найсмачнішими, можливо у вас, салат зі свіжої капусти з огірком, доповнений консервованою кукурудзою. Капуста йому береться рання чи пекінська, але підходить і будь-який інший сорт. Заправляється салат олією та оцтом, адже майонез страва робить важчим. До такого салату буде доречна різноманітна зелень.

    Час приготування: 15 хвилин.

    Час приготування: 15 хвилин.

    Порції: 3.

    Складові:

    • Капуста – 300 грн.
    • Огірок – 100 гр.
    • Кукурудза консервована – ½ банки.
    • Олія – 2 ст.л.
    • Оцет 9% – 1 год.
    • Сіль за смаком.
    • Цукор – до смаку.

    Процес приготування:

    Крок 1. Інгредієнти для салату готуються згідно з рецептом та потрібною вам кількістю порцій.

    21f66e2f0922671262547b83a22f715e

    Крок 2. Капуста очищається від зовнішнього листя, промивається під холодною водою і за допомогою ножа або кухонного гаджета шаткується тонкою соломкою. Потім ця нарізка перекладається в окремий посуд, на власний смак господині посипається сіллю з цукром і руками перетирається, щоб стала м'якшою і дала сік. Молоду капусту перетирати не треба, а лише перемішати із сіллю та цукром.

    3ad72a9f0da8b92684e68b0c86b601b6

    Крок 3. Свіжий огірок подрібнюється на великій тертці або нарізається соломкою і перекладається капусти. Потім до салату додаються зерна консервованої кукурудзи.

    ff030cab3c3369ca04183c90dbcda0cb

    Крок 4. Далі салат поливається олією і до нього додається чайна ложка столового оцту.

    224bad5fd05c7585f428f70760c2984a

    Крок 5. Салат зі свіжої капусти з огірком та кукурудзою акуратно перемішується та подається до обіду в гарній салатниці. Смачного!

    f2e1fad2e064728dd747ea9b9b442b04

    Салат з огірків, свіжої капусти та ковбаси

    Капустяний салат, доповнений ковбасою, найчастіший гість на столах у багатьох родинах. Часто його готують із копченою ковбасою, а в цьому рецепті беремо варену, що зробить закуску дієтичною. Для салату інгредієнти нарізаються більшими шматочками, що покращує смак готової страви. Заправляємо салат олією. Такий салат може добре зберігатись у холодильнику 2–3 доби і без втрати смакових якостей.

    Час приготування: 25 хвилин.

    Час приготування: 10 хвилин.

    Порції: 2.

    Складові:

    • Капуста молода – 250 гр.
    • Огірок – 1 шт.
    • Ковбаса молочна – 150 гр.
    • Олія – за смаком.
    • Сіль – 1 щіпка.
    • Часник – 1 зубок.
    • Кріп – 1 пучок
    • Кінза – до смаку.

    Процес приготування:

    Крок 1. Згідно з рецептом, одразу підготувати потрібну кількість інгредієнтів для салату.

    edceb6344a624117bfbad93d0bf422c9

    Крок 2. Молоду капусту очистити від зовнішнього листя, обполоснути холодною водою і нашаткувати середньою соломкою. Нарізку відразу перекласти в салатницю і перетирати капусту із сіллю не треба, адже вона ніжна та соковита.

    d697c3bd8b0e922580e4a62e1d970812

    Крок 3. Огірок промити, нарізати півкухлями і перекласти до капустяної нарізки. Додати до неї дрібно нарубаний зубок часнику.

    40b810c73b4139d00982c156b8741bd4

    Крок 4. Варену ковбасу очистити від оболонки, нарізати невеликими брусочками та перекласти до салату.

    a23a9857ff2b00c867871e57d683ef0d

    Кинзу з кропом промити, обсушити серветкою, дрібно нарізати і перекласти до решти інгредієнтів.

    cbe273bd83069d761687a772ffff24bb

    Крок 6. Потім салат посипати сіллю та заправити рослинною або оливковою олією.

    95c09d027c35a70ce3a11fa700ae68c6

    Крок 7. Капустяний салат з огірком і ковбасою акуратно перемішати, на 15 хвилин поставити в холодильник, а потім подати до обіду або вечері. Смачного!

    42ed1dd04e2d184a4605d93c5defba24

    Салат з капусти з огірком та крабовими паличками

    Крабові палички у багатьох асоціюються здебільшого з яйцем і кукурудзою, але цей морепродукт відмінно гармонує з овочевими салатами, а капустяний салат зі свіжим огірком тому підтвердження. Ця легка і водночас поживна, ситна страва подобається всім прихильникам правильного харчування. Салат готується просто, швидко і інгредієнти для нього доступні протягом усього року.

    Час приготування: 15 хвилин.

    Час приготування: 15 хвилин.

    Порції: 2.

    Складові:

    • Капуста білокачанна – 300 гр.
    • Огірок – 2 шт.
    • Олія – за смаком.
    • Сіль за смаком.
    • Часник – 2 зубки.
    • Крабові палички – 6 шт.

    Процес приготування:

    Крок 1. Відразу підготувати згідно з рецептом, вказану кількість інгредієнтів для салату.

    3b7ca172ad0560195e922a8dc6a44f30

    Крок 2. Капусту для салату очистити від зовнішнього листя, обполоснути холодною водою і нарізати ножем або спеціальною шатківницею рівномірними тонкими смужками. Потім її залежно від сорту капусти трохи перетерти із сіллю.

    395d155c24f36c1df42d3c1fcafd300f

    Крок 3. Промити та витерти насухо серветкою свіжі огірки. Їх нарізати тонкими скибочками будь-якої форми.

    e3eea16af0a36a4eff3aa5d5e984affa

    Крок 4. Очищені від лушпиння зубки часнику дрібно порубати ножем. Цей інгредієнт можна замінити за бажанням зеленою цибулею.

    e3f4eaa299ce76eda58029bc48f27d8c

    Крок 5. Звільнити від упаковки крабові палички та нарізати їх тонкими шматочками.

    058bd1173725f261a25a0cae29422ec3

    Крок 6. Для збирання салату нарізку овочів та крабових паличок перекласти в глибоку салатницю.

    39068a8ed00c611ed5de0702a15b4c8f

    Крок 7. Потім салат на свій смак посолити і додати будь-яку рослинну олію. Ложкою усі інгредієнти акуратно перемішати. Приготовлений капустяний салат з огірком та крабовими паличками одразу сервірувати до столу. Якщо планується подача салату через деякий час, то сіль з олією додається перед подачею. Смачного!

    27251b69f6183c189b6e529523270b78

    Дієтичний салат зі свіжої капусти з огірком та куркою

    Салат зі свіжої капусти з огірком і куркою досить популярний і затребуваний, адже багато хто хоче харчуватися правильно. Закуска відрізняється малим вмістом калорій, легко засвоюється організмом та проста у приготуванні. Нерідко такий салат доповнюється іншими інгредієнтами на вибір господині, і в цьому рецепті додамо твердий сир. Куряче м'ясо відваримо заздалегідь. Заправимо салат олією.

    Час приготування: 15 хвилин.

    Час приготування: 15 хвилин.

    Порції: 2.

    Складові:

    • Капуста білокачанна – 200 гр.
    • Огірок – 1 шт.
    • Філе курки охолоджене – 1 шт.
    • Олія – за смаком.
    • Сіль – 1 щіпка.
    • Зелень – до смаку.
    • Сир твердий – 100 гр.

    Процес приготування:

    Крок 1. Відразу підготувати згідно з рецептом простий набір продуктів для салату.

    924da7bee0430564c05beca487375478

    Крок 2. Промите куряче філе заздалегідь відварити у воді з додаванням солі, але й посмажити його на сковорідці. Потім м'ясо обов'язково остудити. Охолоджене філе нарізати поперек волокон однаковими невеликими шматочками і перекласти салатницю.

    6ac8a4d3d3f878e3de08c93ffd7eab0b

    Крок 3. Твердий сир нарізати такими ж шматочками, як філе, і перекласти салатницю.

    fe188fb25274731ef8db73b7a546e321

    Крок 4. Промити свіжий огірок та нарізати шматочками будь-якої форми. Шматок капусти нарізати смужками або кубиками, посипати сіллю і маточкою або руками трохи пом'яти, щоб капуста стала м'якшою. Нарізку цих овочів перекласти в салатницю до решти інгредієнтів.

    2dfe6d634091045fad088cc37750dbfb

    Крок 5. Потім додати до салату промиту і дрібно нарізану зелень.

    750a601fbe218c7fb31d247b4bb704dd

    Крок 6. Салат полити гарною олією, акуратно перемішати, зняти пробу і додати, чого недостатньо. Потім капустяний салат з огірком і куркою набагато охолодити, декорувати на свій смак і подати до обіду або вечері. Смачного!

    60d325c5007e61a03e8f2d66e6ec7613

    Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
    Коліжанка - жіночий інтернет-журнал