Салат зі свіжої капусти та моркви – дуже корисна, смачна і популярна страва. Основою салату є капуста та свіжа яскрава морква. Рецепти салатів схожі між собою, але в кожному є своя особливість, адже капуста поєднується з ягодами, фруктами та овочами, м'ясними та рибними делікатесами, які надають кожному салату свій неповторний смак.
Салат зі свіжої капусти та моркви, як у столовій
Завдяки громадському харчуванню багато хто полюбив простий і вітамінний салат із доступних та корисних овочів – капусти та моркви. Секрет його смаку полягає в невеликому нюансі приготування – капуста швидко прогрівається з оцтом на максимальному вогні, що робить її м'якшою та розкриває смак овочів.
Салат зі свіжої капусти та моркви з оцтом та олією
Без оцту та олії салат зі свіжої капусти, і моркви не матиме смаку справжнього капустяного салату. Ці овочі можна придбати протягом будь-якої пори року, тому таким салатом доповнюють будь-які м'ясні, рибні страви, гарніри та каші. Оцет трохи маринує капусту і зберігає овочі соковитими та хрусткими. Салату потрібен час для наполягання.
Час приготування: 1 год.
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: 4.
Складові:
- Капуста – 600 грн.
- Морква – 100 гр.
- Оцет 9% – 1.5 ст.
- Цукор – 1 ст.
- Сіль – 1/2 ч. л.
- Олія – 3 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Насамперед підготувати згідно з рецептом та кількістю потрібних вам порцій простий набір продуктів. Капусту очистити від зовнішнього листя. Моркву очистити від шкірки. Овочі промити холодною водою.
Крок 2. Капусту за допомогою гострого ножа або будь-якого кухонного гаджета нашаткувати тонкою соломкою, адже від способу нарізування залежить смак салату.
Крок 3. Нашатковану капусту перекласти в глибокий посуд (миску), посолити і руками злегка перетерти, щоб овоч дав трохи соку. Сильно перетирати не треба, інакше капуста не буде хрусткою. Посуд із капустяною нарізкою на 15 хвилин поставити в холодильник.
Крок 4. На крупній або корейській тертці подрібнити моркву. Якщо у вас на кухні не знайшлося столового оцту, то можна 1 чайну ложку оцтової есенції розчинити у 7 ложках води та вийде 1,5 ст. л. оцту 9%, що потрібно для салату.
Крок 5. До охолодженої капустяної нарізки перекласти подрібнену моркву, обов'язково додати цукор і налити оцет.
Крок 6. В останню чергу заправити капустяний салат пахучою олією.
Крок 7. Усі інгредієнти добре перемішати ложкою. Салат повторно на 30 хвилин як мінімум поставити в холодильник, щоб капуста промаринувалась, а потім подати до обіду. Смачного!
Простий салат зі свіжої капусти, моркви та огірка
Хорошим варіантом легкого та свіжого салату до будь-якої страви може бути у вас, мікст зі свіжої капусти, моркви та огірка. Ці овочі ідеально поєднуються і з мінімального набору продуктів виходить максимальний смак. Для салату важлива однакова нарізка овочів. Заправляти його краще ароматною олією.
Час приготування: 10 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 1.
Складові:
- Капуста – 200 грн.
- Морква – 1 шт.
- Огірок – 1 шт.
- Часник – 1 зубок.
- Цибуля червона – 1 шт.
- Оцет 6% – 1 ст.
- Цукор – до смаку.
- Сіль за смаком.
- Олія соняшникова – 20 мл.
Процес приготування:
Крок 1. Морква очищається від шкірки, добре промивається і нарізається тонкою соломкою, а краще подрібнюється на корейській тертці і відразу кладеться в салатницю.
Крок 2. Такою самою соломкою подрібнюється промитий свіжий огірок і перекладається до моркви.
Крок 3. Гострим ножем тонкою соломкою нарізається білокачанна капуста, трохи руками перетирається і кладеться в салатницю.
Крок 4. Червона цибулина очищається від лушпиння, нарізається тонкими півкільцями і кладеться поверх інших овочів.
Крок 5. Дрібно рубається ножем очищений зубок часнику та додається до салату. Потім салат на свій смак посипається сіллю з цукром, поливається оцтом, заправляється соняшниковою олією і трохи перемішується.
Крок 6. Приготовлений з капусти, моркви та огірка салат відразу подається до обіду закускою або гарніром до основної страви. Смачного!
Смачний та корисний салат з капусти, моркви та буряків
Тандем капусти та моркви в салатах часто доповнюють іншими овочами та навіть м'ясними продуктами. Корисним і смачним варіантом таких салатів є додавання до цих інгредієнтів сирого або вареного буряка. У цьому рецепті готуємо салат з капусти, моркви та сирого буряка – по-корейськи. Додамо до нього трохи обсмаженої цибулі та коріандру, що додасть страві нотки азіатського смаку.
Час приготування: 30 хвилин.
Час приготування: 15 хвилин.
Порції: 5.
Складові:
- Буряк – 200 гр.
- Капуста білокачанна – 200 гр.
- Морква – 200 грн.
- Цибуля – 150 гр.
- Часник – 2 зубки.
- Оцет 9% – 1.5 ст.
- Цукор – 1 ст. з гіркою.
- Коріандр – 1 год.
- Перець чорний мелений – 1/2 ч.л.
- Перець чилі – до смаку.
- Сіль – 1/2 ч. л.
- Олія – 50 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Насамперед готуємо вказану в рецепті кількість овочів та спецій для салату.
Крок 2. Очищаємо та промиваємо холодною водою моркву та буряк. Овочі нарізаємо тонкою соломкою або гострим ножем, або овочерізкою або кухонним комбайном, що зручніше та простіше. Капусту, якщо вона у вас тверда, трохи перетираємо із сіллю.
Крок 3. Овочеву нарізку перекладаємо у глибокий посуд для салату. До овочів додаємо через часник зубки часнику.
Крок 4. Цибулю очищаємо від лушпиння, нарізаємо тонкими півкільцями і обсмажуємо до легкого рум'яного кольору в розігрітій олії.
Крок 5. До овочевої нарізки пересипаємо всі спеції (коріандр, перці) додаємо сіль із цукром, наливаємо оцет і потім перекладаємо обсмажену цибулю разом із гарячою олією. Салат ложкою добре перемішуємо. Потім ставимо його на 15 хвилин у холодильник для наполягання.
Крок 6. Після цього салат з капусти, моркви і буряків ще раз перемішуємо, знімаємо пробу, коригуємо за своїм смаком і подаємо до обіду. Такий салат добре зберігається в холодильнику кілька діб, тому можна відразу приготувати у великій кількості. Смачного!
Швидкий салат з моркви, свіжої капусти та яблука
Багато хто визнає салат з капусти з морквою невигадливим і простим, але він важливий на нашому столі, особливо в холодну пору року. У цьому рецепті додамо до салату яблуко, яке покращить смак та консистенцію основних інгредієнтів, додасть кислинку, і в результаті у вас буде мікст вітамінів. У такому салаті замало калорій, що важливо для здорового харчування.
Час приготування: 15 хвилин.
Час приготування: 15 хвилин.
Порції: 5.
Складові:
- Капуста – 500 грн.
- Морква – 1 шт.
- Яблуко кисло-солодке – 1 шт.
- Сіль – 1 щіпка.
- Цукор – 1 ст.
- Оцет яблучний – 3 ст.
- Олія – 3 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Качан капусти очистити від зовнішнього листя, відрізати потрібну для салату кількість і гострим ножем нашаткувати тонкою соломкою. Капуста для салату підходить як рання, так і пізніх сортів.
Крок 2. Капустяну нарізку перекласти в окремий посуд, трохи перетерти з сіллю і залишити на 5 хвилин|мінути|, щоб дала свій сік.
Крок 3. Моркву почистити, промити і нарізати тонкою соломкою, або натерти на корейській тертці.
Крок 4. Яблуко промити, видалити серцевину з кісточками та нарізати невеликими брусочками.
Крок 5. У капусти віджати зайвий сік і перекласти в салатницю. До неї додати подрібнені яблуко та моркву. Ці інгредієнти посипати сіллю із цукром.
Крок 6. Потім налити до салату три ложки будь-якої рослинної олії, але нерафінована олія покращить смак салату.
Крок 7. Потім налити до салату оцет, добре перемішати і дати салату пару годин для маринування і настоювання в холодильнику.
Крок 8. Приготовлений салат з капусти з морквою та яблуком подати закускою або гарніром до чого завгодно. Смачного!
Покроковий рецепт салату зі свіжої капусти, моркви та цибулі
Cалат на основі капусти та моркви лідирує на нашому столі серед багатьох інших овочевих салатів, адже інгредієнти доступні, корисні та смачні. У цьому рецепті готуємо такий салат з додаванням цибулі та заправимо соусом на основі сметани з майонезом. Такий салат нагадує популярний американський салат, званий “Коул слоу”. Салат подається і як самостійна закуска, і як доповнення до м'яса та риби.
Час приготування: 1 год.
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: 3.
Складові:
- Капуста – 320 грн.
- Морква – 155 гр.
- Цибуля – 60 гр.
- Насіння селери (фенхелю) – 1 ч.л.
Для соусу:
- Сметана – 80 грн.
- Майонез – 65 грн.
- Цукор – 15 гр.
- Сіль – 5 гр.
- Перець чорний мелений – 1/3 ч. л.
- Оцет яблучний 6% – 1 ст.
Процес приготування:
Крок 1. Капуста, а для такого салату підходить будь-яка, шаткується дуже тонкою соломкою.
Крок 2. Цибуля очищається від лушпиння і нарізається тонкими півкільцями.
Крок 3. Очищена морква подрібнюється на великій або корейській тертці.
Крок 4. Вся овочева нарізка кладеться у глибокий посуд.
Крок 5. Потім вона посипається насінням селери або фенхелю і все добре перемішується.
Крок 6. В окрему піалу кладеться вказана в рецепті кількість майонезу, сметани, наливається яблучний оцет, і насипаються сіль із цукром та чорним перцем.
Крок 7. Ложкою ці інгредієнти перемішуються до однорідного стану.
Крок 8. Приготованим соусом поливається овочева нарізка.
Крок 9. Потім салат із капусти з морквою та цибулею ще раз перемішується із соусом, на 40 хвилин ставиться в холодильник і подається до обіду. Смачного!
Салат зі свіжої капусти, моркви та кукурудзи.
Прості продукти – капуста та морква, які завжди є у свіжому вигляді, дозволяють кожній господині готувати корисний салат протягом усього року. У цьому рецепті доповнимо салат консервованою кукурудзою, що надасть страві ошатного вигляду і особливого смаку. Салат заправимо оливковою олією, що підійде і до пісного столу.
Час приготування: 10 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 3.
Складові:
- Капуста білокачанна – 300 гр.
- Морква велика – 1 шт.
- Кукурудза консервована – 1 банк.
- Часник – 1 зубок.
- Олія оливкова – 3 ст.л.
- Сіль за смаком.
- Кріп зелений – за смаком.
- Сік лимона – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Дуже дрібно нашаткувати шматок білокачанної капусти. Перекласти її в салатницю, посипати сіллю та руками перетерти до появи капустяного соку.
Крок 2. Моркву почистити, промити та подрібнити на корейській тертці. Перекласти її до капусти.
Крок 3. Відкрити банку консервованої кукурудзи, злити весь маринад та зерна пересипати до овочевої нарізки.
Крок 4. Кріп промити, дрібно нарізати і перекласти салатницю. Можна використовувати і кріп заморожений, адже він зберігає свій аромат та передає салату.
Крок 5. В окремій чашці підготувати заправку. Зубок часнику дрібно посікти або подрібнити на часнику. До нього віджати свіжий сік лимона, налити три ложки оливкової олії та заправку добре перемішати.
Крок 6. Потім приготованою заправкою залити салат, ще раз перемішати і страву можна подавати до обіду, розклавши по невеликих салатницях. Смачного!
Салат з капусти, моркви та болгарського перцю
Салат із капусти з морквою та болгарським перцем готується по-іншому, на відміну від звичайних капустяних салатів. Овочі шаткуються, заливаються маринадом і залишаються на 10-12 годин, що змінює і вигляд, і смак готової страви. У вас вийде яскрава та дуже смачна закуска для будь-якого столу.
Час приготування: 14 годин.
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: 4.
Складові:
- Капуста білокачанна – 500 гр.
- Морква велика – 1 шт.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Огірок – 1 шт.
- Часник – 3 зубки.
- Вода (окріп) – 250 мл.
- Оцет яблучний 6% – 3 ст.
- Олія – 3 ст.л.
- Сіль – 1 год.
- Цукор – 2 ст.
Процес приготування:
Крок 1. Відразу готуються всі інгредієнти для салату згідно з рецептом та потрібною вам кількістю порцій. Капуста шаткується тонкою соломкою, але можна нарізати і більшими шматочками. Потім вона посипається сіллю та руками добре перетирається до появи соку.
Крок 2. Болгарський перець очищається від перегородок та насіння, промивається та нарізається такою ж тонкою соломкою.
Крок 3. Очищена морква подрібнюється на великій тертці.
Крок 4. Огірок нарізається невеликими брусками.
Крок 5. Зубки часнику дрібно рубаються ножем.
Крок 6. Вся овочева нарізка складається в глибокий посуд і перемішується.
Крок 7. У каструлі кип'ятиться склянка чистої води і в ній розчиняються сіль із цукром.
Крок 8. У киплячий маринад наливається оцет із олією, і вогонь відразу вимикається.
Крок 9. Гарячим маринадом заливається салат і ще раз перемішується.
Крок 10. Потім салат прикривається плоскою тарілкою і на неї міститься невеликий вантаж. Салат на 1-1,5 години залишається для настоювання за кімнатної температури.
Крок 11. Потім посуд із салатом на 10–12 годин ставиться для маринування в холодильник.
Крок 12. Після часу маринування салат з капусти, моркви та болгарського перцю розкладається по порційним салатницям, декорується зеленню та подається до обіду. Смачного!
Салат з моркви, свіжої капусти та зеленого горошку
Білокачанна капуста з морквою є основою безлічі салатів, які влітку доповнюють іншими свіжими овочами, а для зимового столу гарним доповненням буде консервований горошок. Готується салат на швидку руку та з простого набору інгредієнтів. Заправимо салат майонезом, але для здорового харчування можна замінити майонез натуральним йогуртом або сметаною.
Час приготування: 1 година 35 хвилин.
Час приготування: 15 хвилин.
Порції: 4.
Складові:
- Капуста білокачанна – 400 гр.
- Морква – 1 шт.
- Яйце варене – 1 шт.
- Горошок консервований – 5 ст.
- Сік лимона – 1 ст.
- Майонез – 2 ст.
- Сіль за смаком.
- Петрушка – 1 пучок.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Часник – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Насамперед потрібно підготувати згідно з рецептом усі продукти для салату. Почистити та промити овочі та петрушку.
Крок 2. Дрібно нашаткувати капусту і перекласти в глибокий посуд.
Крок 3. Капустяну нарізку полити соком лимона, посолити, трохи перетерти руками і поставити на 20 хвилин у тепле місце, щоб вона промаринувалась
Крок 4. Моркву нарізати тонкою соломкою або подрібнити на тертці корейської і перекласти до капусти.
Крок 5. До овочевої нарізки додати нарізане кубиками відварене яйце.
Крок 6. Потім до цих інгредієнтів насипати 5 ложок горошку консервованого. На свій смак можна додати чорний перець і дрібно нарубані зубки часнику.
Крок 7 Салат заправити майонезом і добре перемішати.
Крок 8. Потім на 1:00 поставити салат в холодильник, щоб смак його став більш насиченим.
Крок 9. Після закінчення цього часу салат перекласти в сервірувальні салатниці.
Крок 10. Готовий салат із капусти, моркви та зеленого горошку декорувати нарізаною петрушкою та подати до обіду. Смачного!
Простий і смачний салат зі свіжої капусти, моркви та помідора.
Салат на основі капусти з морквою та додаванням помідорів визнається одним із найкращих серед овочевих салатів, особливо для подачі м'ясних страв. Соковитий і м'який томат доповнює та гармонує за смаком з хрусткою та пружною капустою з морквою. Заправки для такого салату можуть бути різними, і в цьому рецепті беремо оливкову олію. Співвідношення перців, солі та оцту можна змінити на свій смак.
Час приготування: 30 хвилин.
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: 4.
Складові:
- Капуста білокачанна – 400 гр.
- Помідор – 200 гр.
- Морква – 100 гр.
- Оцет яблучний – 50 мл.
- Оливкова олія – 50 мл.
- Цукор – 1 ст.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Перець червоний гострий – до смаку.
- Перець запашний – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. У будь-який спосіб нашаткувати тонкою соломкою білокачанну капусту і перекласти в посуд для салату.
Крок 2. Капустяну нарізку посипати сіллю і руками трохи перетерти, щоб вона дала сік і зменшилася обсягом.
Крок 3. Очищену та промиту моркву ножем або корейською теркою подрібнити такою ж соломкою і перекласти до капусти.
Крок 4. Щільні та м'ясисті помідори промити та нарізати тонкими часточками. Перекласти їх до решти інгредієнтів.
Крок 5. Овочеву нарізку посипати цукром.
Крок 6. Обов'язково додати яблучний чи столовий оцет.
Крок 7. Потім овочі полити оливковою або олією.
Крок 8. В останню чергу салат на свій смак посипати сіллю і сумішшю перців.
Крок 9. Акуратно перемішати овочі з заправкою. Приготовленому з капусти, моркви та помідорів салату дати 10 хвилин для наполягання, перекласти в сервірувальну салатницю і подати до обіду. Смачного!