Салат зі смаженими печерицями – 10 дуже смачних рецептів з покроковими фото

13625c36921e8f8798bd2d1297317098

Салат зі смаженими печерицями – страва, яка чудово себе зарекомендувала, про що свідчить його популярність у нашій кухні. Питання: до чого смажити печериці для салату, якщо їх можна їсти сирими? Відповідь: тому що у страви з'являється новий смак. Щоб це перевірити, поекспериментуйте і, як кажуть, відчуйте різницю (вона буде очевидною).

Салат зі смаженими печерицями та копченою куркою

Салат на основі смажених печериць і копченої курки – класика, що не старіє, називається салатом «Чикаго» і відрізняється особливими якостями смаку. Він доповнюється для ніжності та пікантності страви твердим сиром, яйцем та помідорами. Формується салат для подачі до святкового столу пошарово, але можна просто перемішати інгредієнти. Рецепт нескладний і готується салат швидко.

cf4cc5614a31bb396eefc295bd55f07e

    Салат зі смаженими печерицями, куркою та сиром

    Смажені печериці, курка та сир у салаті поєднуються гармонійно та виходять з вишуканим смаком. Курка (філе, стегно або гомілка) надає салату ситність, що важливо для чоловіків, а обсмажені гриби – соковитість та оригінальний смак. Для святкової подачі салат формується пошарово, його називають «Гурман», а в цьому рецепті готуємо салат для сімейної вечері. Інгредієнти перемішаємо та заправимо майонезом.

    Час приготування: 1 год.

    Час приготування: 15 хвилин.

    Порції: 6.

    Складові:

    • Філе курки – 350 гр.
    • Печериці – 500 гр.
    • Сир твердий – 300 гр.
    • Майонез – 2 ст.
    • Сіль за смаком.
    • Перець чорний мелений – до смаку.

    Процес приготування:

    Крок 1. Згідно з рецептом, відразу підготувати потрібну кількість інгредієнтів для салату. У воді з додаванням солі відварити до готовності філе курки та остудити його. Печериці почистити та промити.

    70bbd854d8c3128f48744835408ce8e3

    Крок 2. Відварене філе, розділити руками на окремі волокна.

    a342eca15f6f6455c985928b69352344

    Крок 3. Печериці (капелюшки разом з ніжками) нарізати тонкими слайсами.

    7f1d9675b0b6288874f61ad9d96c4d1f

    Крок 4. Грибну нарізку обсмажити до легкого рум'яного кольору на рослинному, а краще на вершковому маслі, що буде смачніше. Гриби трохи остудити, щоби залишилися теплими і змогли розплавити сир.

    816e7a58e384b3286f1a88493b4b56d8

    Крок 5. Будь-який твердий сир подрібнити на тертці.

    8d851f41393bd92f8a16e202b7d1c14f

    Крок 6. Для складання салату, в глибокий посуд перекласти шматочки курки, обсмажені теплі гриби та посипати чорним перцем. Солити салат чи ні, вирішуйте самі.

    7becf49228b5aed942dc335d171c5652

    Крок 7. Ці інгредієнти поступово посипати натертим сиром.

    73f1c02ea4e59a878b8998541450785a

    Крок 8. Потім до салату додати майонез.

    53e6695d33dcad68c2bede49d6339e6c

    Крок 9. Салат відразу активно перемішати, щоб сир не зібрався в грудку. Поставити його на деякий час у холодильник для наполягання та просочення.

    84abcdebec3167d10f7f305a5f34f974

    Крок 10. Приготовлений салат зі смажених печериць, курки та сиру красиво оформити, декорувати на свій смак і подати до вечері. Смачного!

    92dbe5a37562dbfa0f7ff272f4c0be5f

    Салат з печерицями та консервованою кукурудзою

    Салат на основі смажених печериць та консервованої кукурудзи досить популярний за особливий смак, гарний зовнішній вигляд, невеликий склад інгредієнтів та простоту приготування. Такий салат нерідко доповнюється куркою та відвареними овочами, а в цьому рецепті доповнимо його твердим сиром. Заправимо салат майонезом. Всі інгредієнти в салаті гармонують смаком, і страва виходить смачною та ситною.

    Час приготування: 15 хвилин.

    Час приготування: 15 хвилин.

    Порції: 3.

    Складові:

    • Печериці – 300 гр.
    • Кукурудза консервована – ½ банки.
    • Сир твердий – 100 гр.
    • Цибуля велика – 1 шт.
    • Майонез – 80 грн.
    • Сіль – 1 щіпка.
    • Перець чорний мелений – 1 тріска.

    Процес приготування:

    Крок 1. Насамперед згідно з рецептом та необхідною вам кількістю порцій готуються простий набір інгредієнтів для салату.

    2abd6a142624932a1dec9234453fd701

    Крок 2. Очищена цибулина нарізається невеликими кубиками і обсмажується до рум'яного кольору на розігрітій олії.

    907c55f0247a525f7cbef3a5e84b3801

    Крок 3. Печериці промиваються під холодною водою, нарізуються невеликими шматочками довільної форми, перекладаються до цибулі та обсмажуються до готовності та повного випарювання грибного соку. Обсмажені гриби посипаються сіллю з чорним перцем і остуджуються, щоб залишилися теплими.

    fdfea6707658a19708813e397a60b5a9

    Крок 4. З консервованої кукурудзи зливається маринад і зерна пересипаються в салатницю.

    54d07a3d747045bb9be7281d9ab8cd32

    Крок 5. Потім до них додаються обсмажені з цибулею печериці і натертий на великій тертці твердий сир. Салат заправляється майонезом, акуратно перемішується. Приготовлений із смажених печериць та кукурудзи салат красиво декорується та подається до столу як теплим, так і холодним. Смачного!

    6242544a834ce13ff2ad00ec4db07ac2

    Салат зі смаженими грибами та маринованими огірками

    Консервовані (мариновані або солоні) огірки та смажені печериці можуть бути не просто закускою, а й простим та смачним салатом, як для сімейної вечері, так і для святкового столу при пошаровому оформленні. У цьому рецепті салат доповнимо відвареною картоплею, яйцем і цибулею. Для заправки беремо майонез, але можна замінити сметаною.

    Час приготування: 25 хвилин.

    Час приготування: 25 хвилин.

    Порції: 4.

    Складові:

    • Печериці – 300 гр.
    • Огірки мариновані/солоні – 300 гр.
    • Картопля – 300 гр.
    • Цибуля велика – 1 шт.
    • Яйце – 1 шт.
    • Олія – 3 ст.л.
    • Майонез – 2 ст.
    • Кріп – 15 гр.

    Процес приготування:

    Крок 1. Насамперед підготувати, згідно з рецептом, усі інгредієнти для салату. Картопля в мундирах та яйце відварити та остудити. Очистити цибулину. Промити свіжі печериці та зелений кріп.

    4d8818621e08ed18cdc5bb4e8eb91454

    Крок 2. Цибулю нарізати невеликими кубиками. Гриби нарізати тонкими слайсами. Нарізку цибулі та печериць обсмажити до рум'яного кольору в розігрітій олії. Потім їх трохи остудити.

    c8fe1ffe00e2fb8057e655d05ea92a22

    Крок 3. Очистити відварену картоплю та яйце, нарізати їх невеликими кубиками і перекласти в салатницю. Такими ж кубиками нарізати огірки та додати до решти інгредієнтів. Потім салат заправити двома ложками майонезу, перемішати та зняти пробу. Сіль можна не додавати, оскільки її містять огірки та майонез.

    cc44a05cf2754920b113593d374c8d8a

    Крок 4. Приготовлений із смажених печериць та консервованих огірків салат розкласти по порційних салатницях, декорувати кропом та подати до столу. Смачного!

    10ab72c22aa65f67497e124b91634f1c

    Смачний салат зі смаженими печерицями та шинкою

    Салат на основі смажених печериць та шинки в різних варіантах готують для сніданку чи вечері, для ланчу та навіть до святкового столу. Ця смачна, легка та ситна страва подобається і чоловікам, і жінкам, і дітям. Для салату важливо вибрати якісну шинку, а заправити можна майонезом або олією із соком лимона.

    Час приготування: 40 хвилин.

    Час приготування: 40 хвилин.

    Порції: 2.

    Складові:

    • Печериці – 5 шт.
    • Яйця – 2 шт.
    • Шинка – 100 гр.
    • Помідори – 2 шт.
    • Олія – 1 ст.л.
    • Майонез – 1 ст.
    • Петрушка – 4 гілочки.
    • Сіль – 3 щіпки.
    • Спеції – 3 щіпки.

    Процес приготування:

    Крок 1. Відразу круто відварити курячі яйця. Остудити їх у холодній воді, очистити від шкаралупи та нарізати невеликими кубиками. Цю нарізку перекласти в посуд салату.

    c3a436106f3d88e4b8f3b6ae6a8f9f6e

    Крок 2. Вибрану шинку звільнити від оболонки, нарізувати|нарізати| маленькими кубиками або тонкою соломкою і перекласти до яйця.

    5f133ceeb76efac5f14b2782ab873979

    Крок 3. Помідори промити, серветкою витерти насухо, також нарізати невеликими шматочками і додати до іншої нарізки.

    ddd0b6bb7ebd936be01df8df1e94ce02

    Крок 4. Печериці промити, нарізати тонкими слайсами і обсмажити на розігрітій олії до золотистого кольору з обох боків. Потім гриби трохи остудити та перекласти до салату.

    63b2e12f7edb5422a782b973734ec9bf

    Крок 5. Петрушку промити, обсушити серветкою, дрібно нарізати і додати до решти інгредієнтів.

    5ffbeac7566f44f7f2f5c3defdcbbf76

    Крок 6. Салат посипати сіллю з будь-якими спеціями та полити майонезом.

    805175d50790fb1fc61438b5ea836673

    Крок 7. Потім салат ложкою акуратно перемішати та скуштувати на смак.

    60cd2f97cf8c96c7156b9e41ae1b09c7

    Крок 8. Приготовлений салат зі смажених печериць та шинки розкласти по гарним порційним салатницям.

    6a24edbba0965012628bae26c1dadf91

    Крок 9. Страву подати до столу відразу, інакше за рахунок помідорів воно стане рідким і втратить смак. Смачного!

    669b91d4ea64f7a23259fd4348fad750

    Салат з печерицями та крабовими паличками

    Варіантом крабового салату, як майже незмінною стравою нашого святкового столу, може бути у вас салат на основі смажених печериць та крабового м'яса. Рецепт досить новий та цікавий. До салату додається свіжий огірок, і цю страву назвали салат «Оленка». Для ефектної подачі крабові палички та огірок нарізаються соломкою і подаються на салатному листі.

    Час приготування: 50 хвилин.

    Час приготування: 50 хвилин.

    Порції: 3.

    Складові:

    • Крабовий продукт – 200 грн.
    • Яйця – 2 шт.
    • Печериці – 150 гр.
    • Огірок свіжий – 1 шт.
    • Цибуля – 1 шт.
    • Олія – 20 мл.
    • Майонез – 2 ст.
    • Сіль за смаком.
    • Перець чорний мелений – до смаку.

    Процес приготування:

    Крок 1. Печериці для салату промиваються під проточною водою і нарізуються тонкими слайсами, капелюшки разом із ніжками.

    e5a3155e4440c8628961bb6eac5303ba

    Крок 2. У сковорідці розігрівається олія. У олію кладеться нарізка грибів.

    159b37108b07727f6aae163d06a149a5

    Крок 3. Цибуля нарізається тонкими півкільцями, додається до сковорідки до печериць і ці інгредієнти пасеруються на невеликому вогні протягом 15 хвилин. Потім гриби остуджуються.

    1611e760902ec8141ab7c145c6c4c39e

    Крок 4. Курячі яйця відварюються круто, остуджуються в крижаній воді, очищаються від шкаралупи і нарізаються брусочками.

    e852e40a5343c12921a9e3ad28a3bf01

    Крок 5. Крабові палички, заздалегідь розморожені, звільняються від упаковки та нарізаються тонкою довгою соломкою.

    227858e511742eaeaf479cf0a1290f1b

    Крок 6. Такою самою соломкою нарізається свіжий огірок. Шкірку з огірка можна частково зняти овочечисткою.

    23fdcaa0396d17a0c6b0b3f3dcefc981

    Крок 7. Нарізка крабових паличок, огірка, яєць, обсмажені з цибулею печериці кладуться в салатницю, посипаються сіллю з чорним перцем, заправляються майонезом і дуже акуратно, щоб не порушити цілісність шматочків, перемішується салат. Приготовлений салат «Оленка» зі смажених печериць з крабовими паличками добре охолоджується, розкладається в порційні салатниці на промите листя салату, і страва подається до столу. Смачного!

    9c5a1d9022ad1f8c8cefeab953b0abc7

    Салат зі смаженими грибами та корейською морквою

    Салат зі смаженими печерицями та корейською морквою готується просто, але в цьому рецепті вам пропонується святковий варіант цієї страви – салат листковий, адже такі салати популярні вже довгий час. До чудового смаку салату додається яскравий апетитний вигляд та невелика кількість калорій.

    Час приготування: 40 хвилин.

    Час приготування: 40 хвилин.

    Порції: 10.

    Складові:

    • Куряча грудка варена – 700 гр.
    • Печериці – 300 гр.
    • Цибуля – 300 гр.
    • Морква по-корейськи – 300 грн.
    • Яйця варені – 7 шт.
    • Твердий сир – 200 гр.
    • Олія – 50 мл.
    • Майонез – 700 грн.

    Процес приготування:

    Крок 1. Відразу підготувати інгредієнти для салату згідно з рецептом, щоб усе було під рукою.

    93d4ab11a55e48db005f8262c38d9525

    Крок 2. Варену курячу грудку нарізати невеликими кубиками.

    a4cea955b5dc2a489a7b002251b671f7

    Крок 3. Цибулю нарізати якомога дрібніше.

    b6535ae0e55a043315bf62a950720d22

    Крок 4. Печериці розрізати на половинки, а потім нарізати тонкими слайсами.

    bdc9c9f5f845850f5a1ea6cf786cc7b9

    Крок 5. У сковорідці розігріти половину рослинної олії і спочатку обсмажити в ній нарізку цибулі до рум'яного кольору.

    4ec06e552cef67d605608384bcd68045

    Крок 6. Обсмажену цибулю перекласти на тарілку, долити в сковорідку інше масло і обсмажити в ньому нарізку печериць до повної готовності. Гриби остудити.

    51a8d771668b283eb829fc91698602a9

    Крок 7. Яйця очистити від шкаралупи та нарізати кубиками. Один жовток залишити для декору.

    e03dae6233146f945a3796c0ca077d4b

    Крок 8. Шматок твердого сиру заздалегідь добре охолодити і потім подрібнити на тертці.

    f11bbcf75d4b91d3999f52174545157b

    Крок 9. Для збирання салату взяти велику страву. На нього рівним шаром укласти нарізане куряче філе.

    55540c1f1afa58d98c1321e0b5c64cbc

    Крок 10. На м'ясо нанести тонкий шар чи сіточку майонезу.

    490af0990157e6fa67308d29076b8e24

    Крок 11. Поверх курячого філе рівномірно розкласти обсмажену цибулю та шар майонезу.

    72730c7c49a695d207d9998af3b0b068

    Крок 12. Наступним шаром укласти обсмажені печериці та трохи майонезу.

    da8ccdd018b0527506a4b4f2c9e1295c

    Крок 13. Потім викласти поверх грибів корейську моркву та просочити її майонезом.

    11f52fc4f2a7024911ed7548c8d5c786

    Крок 14. Поверх моркви укласти нарізку яєць і змастити майонезом.

    32a43a4efbf0a121cc7885a7242b4a35

    Крок 15. В останню чергу салат посипати натертим сиром, щоб він покрив салат повністю і на нього нанести тонкий шар соусу.

    42dcbefb6baeba11fa7f62119f8f2728

    Крок 16. Приготовлений із смажених печериць та корейської моркви салат, декорувати подрібненим жовтком та свіжою зеленню. Салат охолодити у холодильнику і можна подавати до столу. Смачного!

    31f33d28ae9baebb285b0ead72656527

    Салат зі смаженими печерицями та квасолею

    Гриби (шампіньйони) та квасоля у своєму складі мають багато білка, тому салати на основі їх завжди виходять ситними навіть у невеликих порціях. Печериці для салату обсмажуємо з цибулею, що смак страви робить насиченішим. Квасоля краще заздалегідь відварити, але з консервованою квасолею буде простіше, хоча смаки салатів відрізнятимуться. У цьому рецепті салат доповнимо яйцем і заправимо майонезом.

    Час приготування: 20 хвилин.

    Час приготування: 10 хвилин.

    Порції: 2.

    Складові:

    • Печериці – 200 гр.
    • Квасоля консервована біла – 100 гр.
    • Яйця – 2 шт.
    • Цибуля – 1 шт.
    • Олія – 2 ст.л.
    • Майонез – 2 ст.
    • Сіль за смаком.
    • Перець чорний мелений – до смаку.
    • Зелень – до смаку.

    Процес приготування:

    Крок 1. Насамперед підготувати згідно з рецептом, інгредієнти для салату. Промити печериці. Відварити круто яйця, остудити в холодній воді та очистити від шкаралупи. Очистити цибулину та промити зелень. З|із| квасолі злити частину маринаду і трохи залишити для соковитості салату.

    7730c9063a79269de0391c745911031d

    Крок 2. Цибулю нарізати маленькими кубиками.

    c9d8c8c6f6226856e6ff663d0f820b9c

    Крок 3. Печериці нарізати не слайсами, а маленькими кубиками, як і цибуля.

    f11f8f1e5dc64629ddbffff9a60c2582

    Крок 4. У сковорідці розігріти олію і обсмажити спочатку цибулю до рум'яного кольору, потім додати гриби і обсмажити до готовності. Посипати все сіллю та чорним перцем.

    e5645e62a54274ebab2bdf9bb33d40f4

    Крок 5. На великій тертці подрібнити відварені яйця.

    93ae2eb22e6098e19b117e8bd728522b

    Крок 6. Зелень дрібно нарубати ножем.

    e10d691ce164f286b8ef90024653dd7f

    Крок 7. У салатниці зібрати салат, поклавши в неї підготовлені інгредієнти: квасолю, натерті яйця, обсмажені з цибулею печериці. Салат заправити двома ложками майонезу, перемішати, зняти пробу і, декорувавши на свій смак, сервірувати до будь-якого столу. Смачного!

    09c369eed49501f23197605f8874734d

    Простий і смачний салат з печерицями та помідорами

    Салат зі смаженими печерицями та помідорами – барвиста закуска європейського стилю. Страва яскрава, легка, як для організму, так і для приготування. Мінімальний набір інгредієнтів. Воно доповнить і обід, і вечерю, і святкову трапезу. До такого салату можна додати й інші інгредієнти на власний смак. У цьому рецепті беремо помідори чері, але підійдуть інші.

    Час приготування: 10 хвилин.

    Час приготування: 10 хвилин.

    Порції: 1.

    Складові:

    • Печериці – 200 гр.
    • Помідори чері – 100 гр.
    • Сир вершковий – 40 гр.
    • Петрушка – 3 гілочки.
    • Майонез – до смаку.

    Процес приготування:

    Крок 1. Печериці для салату добре промити під проточною водою, серветкою прибрати зайву рідину та нарізати гриби тонкими слайсами. У сковорідці розігріти олію і обсмажити в ній слайси по 4 хвилини з кожного боку. Гриби не солити.

    bc3bce2df6e36c7dc8b981f122fffdb0

    Крок 2. Свіжі помідори промити, витерти досуха і нарізати невеликими кубиками. Їх перекласти до салатниці.

    c34e21f92aea0d129b2a777761c73273

    Крок 3. До помідорної нарізки додати дрібнонарізану петрушку.

    67959da7638c575b7b9fe6eb33acc838

    Крок 4. Поверх помідорів із зеленню викласти обсмажені гарячі печериці і всі ці інгредієнти відразу перемішати, при цьому гриби швидко охолонуть.

    d9c394c3e6ebf1b04b9f40afdb79776a

    Крок 5. Вершковий сир заздалегідь добре охолодити та подрібнити на дрібній тертці. Сирною стружкою посипати салат.

    21e3006f83a51d3cd47173a0627a8856

    Крок 6. Потім салат покласти майонез і ще раз все акуратно перемішати.

    84f014d0c284dd101eadf0236bdb4dbf

    Крок 7. Приготовлений салат із смажених печериць та помідорів оформити на порційній салатниці за допомогою маленького кільця, декорувати зеленню та сервірувати до столу. Смачного!

    fcb88f708b0d23f8571b71e026049721

    Салат зі смаженими печерицями, яйцем та огірком

    У салаті з цих продуктів головним і визначальним смак закуски є обсмажені з цибулею печериці. Свіжі огірки з відвареним яйцем доповнять страву свіжістю та соковитістю, а часник надасть легкого аромату. Такий салат – страва поживна та ситна. Оформивши салат пошарово, або заповнивши ним тарталетки, ви можете подати цю закуску та святковому столу. Для салату беруться печериці свіжі, тому що заморожені містять багато рідини.

    Час приготування: 30 хвилин.

    Час приготування: 20 хвилин.

    Порції: 2.

    Складові:

    • Печериці – 200 гр.
    • Яйця варені – 2 шт.
    • Огірок свіжий – 2 шт.
    • Цибуля – 1 шт.
    • Часник – 2 зубки.
    • Сік лимона – до смаку.
    • Майонез – 2 ст.
    • Кріп – 2 гілочки.
    • Сіль за смаком.
    • Перець чорний мелений – до смаку.
    • Рослинна олія – для смаження.

    Процес приготування:

    Крок 1. Почистити і промити печериці. Потім нарізати їх шматочками довільної форми.

    2477c0923c61d9c3976e4ea283429668

    Крок 2. Цибулину очистити, нарізати тонкими чверть кільцями і обсмажити до легкого рум'яного кольору на розігрітій олії.

    9f507c2019cbe26f626d54a17e31394b

    Крок 3. До обсмаженої цибулі перекласти грибну нарізку і смажити гриби лише до появи соку, щоб вони залишилися соковитими. Цю засмажку остудити.

    1f3e314493f1cdf260344c6d3f64350b

    Крок 4. Зварені круто яйця очистити від шкаралупи та нарізати середніми кубиками.

    485da6f0553d59778158b0dca097bea9

    Крок 5. Свіжі огірки очистити від шкірки та нарізати тонкими півкухлями. Нарізку яєць та огірка перекласти в посуд для салату.

    f65353216a5d5f9871ead97d63d7d9c3

    Крок 6. Очищені зубки часнику дрібно порубати ножем.

    3b02725e48b4ecce6f74c941fbbc7ec1

    Крок 7. До яйця з огірками перекласти подрібнений часник і остуджені смажені з цибулею печериці.

    f4f0fe47355c27aea64e7c4818ee0488

    Крок 8. Полити салат соком лимона, додати трохи майонезу, посипати сіллю з|із| чорним перцем і всі інгредієнти акуратно перемішати із заправкою. Салат спробувати на смак та відкоригувати, якщо треба.

    fbf697851aa74dbf3daf623c87c24827

    Крок 9. Салату дати трохи часу для охолодження та наполягання. Потім розкласти закуску по порційним салатницям.

    efd97c006fbeec9cd1fa7cbb769203ae

    Крок 10. Приготовлений із смажених печериць, яйця та огірка салат подати до столу. Смачного!

    9f28201043e29fb6ce3ccc5ecb10b323

    Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
    Коліжанка - жіночий інтернет-журнал