Салат з зеленим горошком – 9 простих і смачних рецептів з покроковими фото

Салат з зеленим горошком – це незрівнянні закуски, які мають безліч інтерпретацій. Більшість рецептів можна реалізувати максимально швидко. Такі салати – паличка-виручалочка для зайнятих людей. Закуска виходять досить апетитною і легкою у виконанні. Горошок для салатів використовують консервований і заморожений. Він надає салатам свою родзинку. Салати готують на свята і на кожен день. Зберігайте рецепти і втілюйте в життя!

Салат «Олів’є» з зеленим горошком

Салат «Олів’є» з зеленим горошком раніше вважався головним блюдом на новорічному столі. Сьогодні ж « Олів’є » готують незалежно від приводу. Ситний і смачний салат піднімає настрій своїми яскравими квітами. Частування подобається багатьом і має різні інтерпретації виконання.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Огірки солоні – 3 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Горошок консервований – 300 гр.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Ковбаса варена – 300 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Майонез – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Заздалегідь відваріть морквину і картоплю, попередньо промивши від піску. Остудити овочі. Курячі яйця зваріть круто, остудити. Складіть для зручності інгредієнти в одному місці. Відкоркуйте банку консервованого горошку. Злийте рідину.

Крок 2. Зварену картоплю очистіть від шкурки. Наріжте кубиками і складіть в миску.

Крок 3. Зварену морквину очистіть від шкірки. Настругати кубиками і відправте до картоплі.

Крок 4. Курячі яйця очистіть від шкаралупи і дрібно наріжте. Додайте до овочів в миску.

Крок 5. Солоні або мариновані огірочки наріжте кубиками і додайте до нарізаних інгредієнтів. З маринованими огірками салат виходить яскравіше. Але в цей раз у мене виявилися тільки солоні. Вийшло теж цікаво.

Крок 6. 300 грамів улюбленої вареної ковбаси очистіть від оболонки і наріжте кубиками. Копчена ковбаса теж підійде, але мені подобається з вареною ковбасою. Відправте в салат.

Крок 7. У миску з інгредієнтами всипте консервований горошок.

Крок 8. Посоліть і заправте майонезом. Кількість соусу залежить від ваших уподобань. Якщо переборщити, салат стане водянистим.

Крок 9. Гарненько розмішайте салат.

Крок 10. «Олів’є» розділіть на порції. Пригощайте улюблених людей і насолоджуйтеся із задоволенням!

Салат з консервованого горошку і капусти

Салат з консервованого горошку і капусти – чудове легке доповнення до ситного обіду або вечері. Простий і бюджетний салатик не обтяжить вас своїм приготуванням. Мега швидка закуска за мінімальний час – знахідка для зайнятих людей.

Час готування – 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна – 500 гр.
  • Редис – 0,5 пучка.
  • Цибуля зелена – 0,5 пучка.
  • Горошок зелений консервований – 150 гр.
  • Олія нерафінована – 3 ст.л.
  • Оцет столовий 9% – 1 ст.л.
  • Цукор-пісок – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Нашинкуйте півкілограма білокачанної капусти на шинковці або спеціальним топірцем. Ще дуже зручно це робити овочечисткою. Капуста виходить тонкою, а салат ніжний.

Крок 2. Половину пучка редиски сполосніть, обріжте хвостики. Редиску наріжте брусочками.

Крок 3. Половину пучка улюбленої зелені, у мене зелена цибуля, ополосніть і обсушіть. Наріжте не дуже дрібно. Кріпчік буде поєднуватися з овочами дивовижно.

Крок 4. Нарізані продукти об’єднайте у великій мисці. Посоліть, поцукріть. Приправте молотим перцем. Перемішайте.

Крок 5. Банку консервованого горошку відкоркуйте, рідина злийте через сито. Горошок відправте в салатник.

Крок 6. Знову перемішайте, щоб всі інгредієнти подружилися.

Крок 7. Заправте салат оцтом і нерафінованим маслом. Перемішайте його.

Крок 8. Легкий салатик перекладіть в салатник. Пригощайте близьких. Смачного!

Салат із зеленим горошком і копченою ковбасою

Салат із зеленим горошком і копченою ковбасою вимагає мінімальних витрат часу і виходить досить апетитним. Копчена ковбаса надає якусь пікантність і родзинку. Цілком собі варіант для дружніх посиденьок або святкового торжества. Мінімум інгредієнтів, які знайдуться в будь-якому магазині, з легкістю перетворяться в приголомшливе блюдо.

Час готування – 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна – 300 гр.
  • Горошок зелений консервований – 200 гр.
  • Зелень – для прикраси.
  • Ковбаса копчена – 200 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Майонез – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Зберіть продукти за списком для вишуканого салатика.

Крок 2. Нашинкуйте 300 грамів білокачанної капусти на шинковці або спеціальним ножем. Якщо вмієте тонко шинкувати, зручно це зробити овочечисткою.

Крок 3. Капустяну стружку перекладіть в глибоку миску. Посоліть і поперчіть за смаком.

Крок 4. Перетріть гарненько руками капусту, щоб вона стала м’якше.

Крок 5. 200 грамів улюбленої копченої ковбаси нарізати соломкою.

Крок 6. Перекладіть до капусти.

Крок 7. Банку консервованого горошку відкоркуйте, рідина злийте через сито. Горошок відправте в салатник.

Крок 8. Заправити салат майонезом. Перемішайте. Спробуйте на сіль. Не переборщить, ковбасні вироби самі по собі досить солоні.

Крок 9. Розкладіть по порціях. Улюблену зелень сполосніть і обсушіть. Задекоруйте закуску і пригощайте гостей. Смачного! Їжте і отримуйте задоволення!

Крабовий салат із зеленим горошком

Крабовий салат із зеленим горошком – цікава інтерпретація, яка зможе приємно здивувати всіх, хто любить експериментувати. Поєднання продуктів більш ніж ідеально. Незвичайна закуска зведе вас з розуму. На відміну від традиційного салату з рисом, цей варіант, на мій погляд, виходить ніжніше і легше.

Час готування – 20 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Крабові палички – 240 гр.
  • Морква – 150 гр.
  • Горошок зелений консервований – 0,5 банки.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Сир твердий – 50 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Майонез – 60 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Складіть продукти для втілення в життя ошатної закуски. Курячі яйця сполосніть і заздалегідь зваріть в підсоленій водичці. Яйця остудити, затоку холодною водою. Морквину вимийте щіткою і відваріть, після чого дайте повністю охолонути. Банку консервованого горошку відкоркуйте, рідина злийте через сито.

Крок 2. Крабові палички очистіть від оболонки, нарізати кубиками. Приготуйте тарілку, де будете збирати закуску. Встановіть кулінарне кільце по центру і сформуйте перший крабовий шар.

Крок 3. Приправте майонезом і розподіліть по паличках.

Крок 4. Охололу морквину очистіть від шкірки, розділіть на кубики і розподіліть наступним шаром. Злегка посоліть, поперчіть і промажте майонезом.

Крок 5. Далі додайте консервований зелений горошок.

Крок 6. Застуджені яйця очистіть від шкаралупи, наріжте кубиком і розподіліть по горошку. Посоліть, поперчіть і змастіть майонезом. Продукти можна нарізати або натерти на терці. На смак це ніяк не вплине.

Крок 7. Натріть на терці улюблений твердий сир і припорошити зверху.

Крок 8. Акуратно, щоб не зіпсувати красу, зніміть кулінарне кільце.

Крок 9. За смаком прикрасьте салат і подавайте гостям.

Крок 10. Закуска виходить естетично привабливою і яскравою. Їжте красиво і з насолодою. Смачного!

Салат з куркою, зеленим горошком і огірком

Салат з куркою, зеленим горошком і огірком, на мою думку, вважається низькокалорійним, якщо заправку поміняти, наприклад, на натуральний йогурт зі спеціями. Закуска білкова і досить ситна, підійде для пізнього вечері.

Час готування – 20 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Курка варена – 300 гр.
  • Горошок консервований – 300 гр.
  • Яйця курячі – 4 шт.
  • Огірки свіжі – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Майонез – 150 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Зваріть курячі яйця і куряче м’ясо, підсолив воду. Зазвичай я використовую м’якоть курки. Огірки сполосніть і просушіть. Розкрийте консервований горошок і позбудьтеся від рідини. Якщо у вас немає відвареної курки, на приготування знадобиться значно більше часу.

Крок 2. Вимиті огірочки розріжте на кубики і перекладіть в глибокий посуд. Вибирайте щільний і не водянистий овоч.

Крок 3. Цибулю позбавте від лушпиння і наріжте, як вам подобається. У мене традиційно – кубиками. Додайте до огірків.

Крок 4. Потім засипте консервований горошок.

Крок 5. Очистіть охололі курячі яйця від шкаралупи. Наріжте кубиками і відправте в салат.

Крок 6. Відварене куряче м’ясо розріжте на кубики або розірвіть на волокна руками. Перекладіть до решти складових.

Крок 7. Приправте майонезом або інший заправкою.

Крок 8. Улюблену зелень промийте, обсушити і нашаткуйте. Висипте в салат. Я використовую кріп і зелену цибулю.

Крок 9. Посоліть і за бажанням приправте улюбленими спеціями. Доречний буде мелений перець. Перемішайте інгредієнти.

Крок 10. Ароматну закуску перекладіть в красивий салатник. Подавайте гостям. Смачного!

Салат зі шпротами і зеленим горошком

Салат зі шпротами і зеленим горошком здасться дивним з першого погляду. Спочатку ви подумаєте, що інгредієнти просто несумісні. Однак спробувавши, ви зміните свою думку. Шпроти наповнюють закуску яскравою родзинкою. Салат виходить ароматним і з пікантними нотками. Харчуйтеся різноманітно і з насолодою!

Час готування – 20 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Шпроти в маслі – 1 банка.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Сир твердий – 70 гр.
  • Горошок зелений консервований – 200 гр.
  • Майонез – 70 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Приготуйте складові відповідно до рецептури. Банку консервованого горошку і шпроти відкоркуйте, позбудьтеся від рідини і масла. Курячі яйця сполосніть і зваріть круто, присоливши воду.

Крок 2. У глибокий посуд висипте консервований горошок. Курячі яйця повністю остудити, очистіть від шкаралупи, наріжте кубиками і додайте до горошку. Твердий сир натріть на терці. Сирну стружку перекладіть до інших інгредієнтів.

Крок 3. Шпроти розітріть виделкою і відправте в салат.

Крок 4. Підсоліть, поперчіть, заправте майонезом. Перемішайте, щоб всі продукти добре подружилися.

Крок 5. Духмяний салат розділіть на порції, і пригощайте рідних і близьких. Смачного!

Салат з буряка з оселедцем і зеленим горошком

Салат з буряка з оселедцем і зеленим горошком – закуска, яка нагадує чи то вінегрет, то чи оселедець « під шубою ». Але цей тандем виглядає таким же дивовижним, яким і є до смаку. Нарядний салат залишиться в центрі уваги на будь-якому застілля.

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Картопля – 200 гр.
  • Буряк – 140 гр.
  • Горошок зелений консервований – 150 гр.
  • Морква – 100 гр.
  • Огірок маринований – 150 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Оселедець солоний – 100 гр.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Кріп – за смаком.
  • Зелену цибулю – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Для салату рекомендую овочі запекти в духовці, в мікрохвильовці або приготувати в пароварці. Коренеплоди будуть смачніше, ніж приготовані в воді. У мікрохвильовці вийде швидше. Овочі вимийте і готуйте в мікрохвильовці 10 хвилин при найбільшій потужності. Потім остудити і очистіть.

Крок 2. Почищену морквину і буряк наріжте кубиками і відправте в миску.

Крок 3. Розкрийте консервований горошок і позбудьтеся від рідини. Висипте до овочів.

Крок 4. Зварену картопельку наріжте таким же методом, як і буряк з морквиною. Додайте в миску.

Крок 5. Мариновані огірочки наріжте і складіть в посуд з інгредієнтами.

Крок 6. Солоний оселедець процідити від масла, наріжте і складіть до овочів.

Крок 7. Гілочки кропу сполосніть, обсушіть, нашаткуйте і складіть до інгредієнтів.

Крок 8. При необхідності посоліть. Заправте соняшниковою олією. Добре розмішайте складові. Якщо оселедець занадто солона, підсалювати не потрібно.

Крок 9. На підготовлене блюдо за допомогою кулінарного кільця викладіть яскравий салат. Зверху задекоруйте шматочками оселедця і пір’ячками зеленої цибулі. Їжте із задоволенням. Смачного!

Салат з кальмарами і зеленим горошком

Салат з кальмарами і зеленим горошком – високобілкова легка закуска, яка підкорить всіх, хто боїться вжити зайву калорію. Заправку при бажанні можна поміняти на грецький йогурт або сметану з гірчицею. Салат підніме настрій і залишить максимум приємних емоцій, овацій і оплесків.

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Кальмари – 500 гр.
  • Огірки – 200 гр.
  • Горошок зелений консервований – 340 гр.
  • Крабове м’ясо або крабові палички – 200 гр.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень кропу – за смаком.
  • Майонез – 100 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Курячі яйця відваріть круто, підсолив воду. Огірочки вибирайте щільні, без водянистої серединки.

Крок 2. Кальмари залийте крутим окропом, почистіть від оболонки. Сполосніть, закиньте в каструлю. Залийте водою і проваріть 3 хвилини.

Крок 3. Зварені кальмари перетворите в соломку.

Крок 4. Огірочки нарізати брусочками, видаливши « попки ».

Крок 5. Крабове м’ясо або палички наріжте, як вам подобається.

Крок 6. Закріпні гілочки сполосніть і обсушіть, нашаткуйте.

Крок 7. Охолонувши відварені яйця очистіть від шкаралупи і натріть на великій терці. Додайте в глибокий посуд.

Крок 8. У миску з яйцями перекладіть подрібнені продукти. Висипте консервований горошок. Поперчіть і посоліть. Перемішайте.

Крок 9. Додайте в салат майонез. Перемішайте, щоб інгредієнти об’єдналися.

Крок 10. Розділіть білкову закуску на порції. Пригощайте гостей і отримуйте компліменти. Смачного!

Салат з тунцем, консервованим і зеленим горошком

Салат з тунцем, консервованим і зеленим горошком – ситна пікантна закуска, яка з легкістю урізноманітнює ваше меню і швидше за все, потрапить в фаворити. Мариновані огірочки надають незвичайний яскраво виражений смак. Я люблю дивовижний рецепт за його простоту і легкість.

Час готування – 20 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Тунець консервований – 160 гр.
  • Огірки мариновані – 100 гр.
  • Горошок зелений консервований – 200 гр.
  • Картопля – 3 шт.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Майонез – 100 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Бульби картоплі вимийте щіткою для миття овочів, помістіть в мікрохвильовку і готуйте 10 хвилин на максимальній потужності. Остудіть і очистіть від шкірки. Почищену картоплю наріжте кубиками і складіть в миску.

Крок 2. Банку консервованого тунця розкрийте, злийте рідину. Рибку розімніть вилочкою і відправте до картопляних кубиків.

Крок 3. Мариновані огірочки наріжте кубиками і перекладіть в миску.

Крок 4. Великі яйця вимийте і зваріть круто, підсоливши воду. Остудіть, очистіть від шкаралупи, наріжте і додайте до нарізаних інгредієнтів.

Крок 5. Банку зеленого горошку відкрийте, процідити через сито. Горошок відправте в салатник. Улюблену зелень сполосніть, просушіть. Всипте до інгредієнтів.

Крок 6. Посоліть і поперчіть. Додайте майонез за смаком. Не переборщить з кількістю, буде жирно і несмачно. Перемішайте всі інгредієнти.

Крок 7. Перекладіть закуску в салатницю і пригощайте улюблених людей. Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал