Салат з зеленим горошком – 9 простих і смачних рецептів з покроковими фото

2a5ebca6ca9693d35a59c02612c5cb28

Салат з зеленим горошком – це незрівнянні закуски, які мають безліч інтерпретацій. Більшість рецептів можна реалізувати максимально швидко. Такі салати – паличка-виручалочка для зайнятих людей. Закуска виходять досить апетитною і легкою у виконанні. Горошок для салатів використовують консервований і заморожений. Він надає салатам свою родзинку. Салати готують на свята і на кожен день. Зберігайте рецепти і втілюйте в життя!

Салат «Олів’є» з зеленим горошком

Салат «Олів’є» з зеленим горошком раніше вважався головним блюдом на новорічному столі. Сьогодні ж « Олів’є » готують незалежно від приводу. Ситний і смачний салат піднімає настрій своїми яскравими квітами. Частування подобається багатьом і має різні інтерпретації виконання.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Огірки солоні – 3 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Горошок консервований – 300 гр.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Ковбаса варена – 300 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Майонез – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Заздалегідь відваріть морквину і картоплю, попередньо промивши від піску. Остудити овочі. Курячі яйця зваріть круто, остудити. Складіть для зручності інгредієнти в одному місці. Відкоркуйте банку консервованого горошку. Злийте рідину.

c5749940fc3b9860e10923ecd950cb2e

Крок 2. Зварену картоплю очистіть від шкурки. Наріжте кубиками і складіть в миску.

f4a6e76eb52a0b565f2ab230b9d538ab

Крок 3. Зварену морквину очистіть від шкірки. Настругати кубиками і відправте до картоплі.

aa5bd35339d74dff19a9d517c5013c28

Крок 4. Курячі яйця очистіть від шкаралупи і дрібно наріжте. Додайте до овочів в миску.

fc342cd567e4dc369c4a055e4b183c29

Крок 5. Солоні або мариновані огірочки наріжте кубиками і додайте до нарізаних інгредієнтів. З маринованими огірками салат виходить яскравіше. Але в цей раз у мене виявилися тільки солоні. Вийшло теж цікаво.

74d4ede01af00c2854ada1a23014689b

Крок 6. 300 грамів улюбленої вареної ковбаси очистіть від оболонки і наріжте кубиками. Копчена ковбаса теж підійде, але мені подобається з вареною ковбасою. Відправте в салат.

45441c0cf99bc3d037617656820c6bd7

Крок 7. У миску з інгредієнтами всипте консервований горошок.

24229fa1cf0e83ab735d9aa708571f9e

Крок 8. Посоліть і заправте майонезом. Кількість соусу залежить від ваших уподобань. Якщо переборщити, салат стане водянистим.

275157c04a1158727228d73f33a86b61

Крок 9. Гарненько розмішайте салат.

7352ba55bd7b347b2a79ab33765fd04d

Крок 10. «Олів’є» розділіть на порції. Пригощайте улюблених людей і насолоджуйтеся із задоволенням!

b8a081416ab9c76c1c9d19d9bb692115

Салат з консервованого горошку і капусти

Салат з консервованого горошку і капусти – чудове легке доповнення до ситного обіду або вечері. Простий і бюджетний салатик не обтяжить вас своїм приготуванням. Мега швидка закуска за мінімальний час – знахідка для зайнятих людей.

Час готування – 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна – 500 гр.
  • Редис – 0,5 пучка.
  • Цибуля зелена – 0,5 пучка.
  • Горошок зелений консервований – 150 гр.
  • Олія нерафінована – 3 ст.л.
  • Оцет столовий 9% – 1 ст.л.
  • Цукор-пісок – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Нашинкуйте півкілограма білокачанної капусти на шинковці або спеціальним топірцем. Ще дуже зручно це робити овочечисткою. Капуста виходить тонкою, а салат ніжний.

b1d3cba303973160d81a6561828f9788

Крок 2. Половину пучка редиски сполосніть, обріжте хвостики. Редиску наріжте брусочками.

c3b9c0976993e089e65a323c9cd17d6d

Крок 3. Половину пучка улюбленої зелені, у мене зелена цибуля, ополосніть і обсушіть. Наріжте не дуже дрібно. Кріпчік буде поєднуватися з овочами дивовижно.

207270422c28173a2ba064b1d7e19254

Крок 4. Нарізані продукти об’єднайте у великій мисці. Посоліть, поцукріть. Приправте молотим перцем. Перемішайте.

769780f36817363f078b4b832e75a8fe

Крок 5. Банку консервованого горошку відкоркуйте, рідина злийте через сито. Горошок відправте в салатник.

572b3cbd2015b73f6d31c65fdff4a47f

Крок 6. Знову перемішайте, щоб всі інгредієнти подружилися.

71b0af43de2f0a557eeda401c20be01e

Крок 7. Заправте салат оцтом і нерафінованим маслом. Перемішайте його.

c5e5e7bd59cf1fe6fcd1d6b5601c05d6

Крок 8. Легкий салатик перекладіть в салатник. Пригощайте близьких. Смачного!

626fda08763df6e4e9556375ab1ee665

Салат із зеленим горошком і копченою ковбасою

Салат із зеленим горошком і копченою ковбасою вимагає мінімальних витрат часу і виходить досить апетитним. Копчена ковбаса надає якусь пікантність і родзинку. Цілком собі варіант для дружніх посиденьок або святкового торжества. Мінімум інгредієнтів, які знайдуться в будь-якому магазині, з легкістю перетворяться в приголомшливе блюдо.

Час готування – 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна – 300 гр.
  • Горошок зелений консервований – 200 гр.
  • Зелень – для прикраси.
  • Ковбаса копчена – 200 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Майонез – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Зберіть продукти за списком для вишуканого салатика.

bf9db9bf6d5630f9a0434bd03677f2e1

Крок 2. Нашинкуйте 300 грамів білокачанної капусти на шинковці або спеціальним ножем. Якщо вмієте тонко шинкувати, зручно це зробити овочечисткою.

124b57b870ac464f39f9329b139226ea

Крок 3. Капустяну стружку перекладіть в глибоку миску. Посоліть і поперчіть за смаком.

92767984190ade706bc93b7913373077

Крок 4. Перетріть гарненько руками капусту, щоб вона стала м’якше.

9c6e6d5be07d4cbf812c66159faa3a6d

Крок 5. 200 грамів улюбленої копченої ковбаси нарізати соломкою.

7a2b57438bafa7db017c547a4da08ce6

Крок 6. Перекладіть до капусти.

b35cad6b3db294fe7ebb4f4f8d9c5228

Крок 7. Банку консервованого горошку відкоркуйте, рідина злийте через сито. Горошок відправте в салатник.

d0a96aa8574da63b286ebec045aea95b

Крок 8. Заправити салат майонезом. Перемішайте. Спробуйте на сіль. Не переборщить, ковбасні вироби самі по собі досить солоні.

195743cfdcab1320b925bd2b4d4669fd

Крок 9. Розкладіть по порціях. Улюблену зелень сполосніть і обсушіть. Задекоруйте закуску і пригощайте гостей. Смачного! Їжте і отримуйте задоволення!

745a36e8bf50ff635933565a4dbacfa5

Крабовий салат із зеленим горошком

Крабовий салат із зеленим горошком – цікава інтерпретація, яка зможе приємно здивувати всіх, хто любить експериментувати. Поєднання продуктів більш ніж ідеально. Незвичайна закуска зведе вас з розуму. На відміну від традиційного салату з рисом, цей варіант, на мій погляд, виходить ніжніше і легше.

Час готування – 20 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Крабові палички – 240 гр.
  • Морква – 150 гр.
  • Горошок зелений консервований – 0,5 банки.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Сир твердий – 50 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Майонез – 60 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Складіть продукти для втілення в життя ошатної закуски. Курячі яйця сполосніть і заздалегідь зваріть в підсоленій водичці. Яйця остудити, затоку холодною водою. Морквину вимийте щіткою і відваріть, після чого дайте повністю охолонути. Банку консервованого горошку відкоркуйте, рідина злийте через сито.

bd99ff65369709a2cff299921de45053

Крок 2. Крабові палички очистіть від оболонки, нарізати кубиками. Приготуйте тарілку, де будете збирати закуску. Встановіть кулінарне кільце по центру і сформуйте перший крабовий шар.

fe02a9ba782ff99d8453ef57e8ac26f0

Крок 3. Приправте майонезом і розподіліть по паличках.

43f6193304fc5f257eee3dc79de9afba

Крок 4. Охололу морквину очистіть від шкірки, розділіть на кубики і розподіліть наступним шаром. Злегка посоліть, поперчіть і промажте майонезом.

a317561a757f33d53cb629f28628ba02

Крок 5. Далі додайте консервований зелений горошок.

b45ec153d62efef439b5b0997e9c9ad4

Крок 6. Застуджені яйця очистіть від шкаралупи, наріжте кубиком і розподіліть по горошку. Посоліть, поперчіть і змастіть майонезом. Продукти можна нарізати або натерти на терці. На смак це ніяк не вплине.

97b9b9c8e487c635edd3b6607fe780e7

Крок 7. Натріть на терці улюблений твердий сир і припорошити зверху.

6a533489b8de34a88c603c75089509d6

Крок 8. Акуратно, щоб не зіпсувати красу, зніміть кулінарне кільце.

d93fcc4fc869c761a02f6abcd2988d7e

Крок 9. За смаком прикрасьте салат і подавайте гостям.

e477d3973c0882e58816267ce08fa930

Крок 10. Закуска виходить естетично привабливою і яскравою. Їжте красиво і з насолодою. Смачного!

b65bde3b609330f60096a437fdd38b83

Салат з куркою, зеленим горошком і огірком

Салат з куркою, зеленим горошком і огірком, на мою думку, вважається низькокалорійним, якщо заправку поміняти, наприклад, на натуральний йогурт зі спеціями. Закуска білкова і досить ситна, підійде для пізнього вечері.

Час готування – 20 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Курка варена – 300 гр.
  • Горошок консервований – 300 гр.
  • Яйця курячі – 4 шт.
  • Огірки свіжі – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Майонез – 150 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Зваріть курячі яйця і куряче м’ясо, підсолив воду. Зазвичай я використовую м’якоть курки. Огірки сполосніть і просушіть. Розкрийте консервований горошок і позбудьтеся від рідини. Якщо у вас немає відвареної курки, на приготування знадобиться значно більше часу.

ad297bb1f0c2285cd2c065be69a257e2

Крок 2. Вимиті огірочки розріжте на кубики і перекладіть в глибокий посуд. Вибирайте щільний і не водянистий овоч.

1a29f8db885bcc352766403120e2237e

Крок 3. Цибулю позбавте від лушпиння і наріжте, як вам подобається. У мене традиційно – кубиками. Додайте до огірків.

6e8f7b57143e2be79d7f06af5731112e

Крок 4. Потім засипте консервований горошок.

f2bea4564acc2aa03ed697092fbac2de

Крок 5. Очистіть охололі курячі яйця від шкаралупи. Наріжте кубиками і відправте в салат.

893008092306b5c6b460bc77b4d3a253

Крок 6. Відварене куряче м’ясо розріжте на кубики або розірвіть на волокна руками. Перекладіть до решти складових.

19280cec9bd7f14030d1dc3d79bd14f9

Крок 7. Приправте майонезом або інший заправкою.

6ea11cd56894ee79a6e5454009044c89

Крок 8. Улюблену зелень промийте, обсушити і нашаткуйте. Висипте в салат. Я використовую кріп і зелену цибулю.

9d404b75cc6a9c105af848c2cb007533

Крок 9. Посоліть і за бажанням приправте улюбленими спеціями. Доречний буде мелений перець. Перемішайте інгредієнти.

caf2fcf169c4cc161debf8bd6baff90a

Крок 10. Ароматну закуску перекладіть в красивий салатник. Подавайте гостям. Смачного!

4a7affbfa4b645697696e24127da7628

Салат зі шпротами і зеленим горошком

Салат зі шпротами і зеленим горошком здасться дивним з першого погляду. Спочатку ви подумаєте, що інгредієнти просто несумісні. Однак спробувавши, ви зміните свою думку. Шпроти наповнюють закуску яскравою родзинкою. Салат виходить ароматним і з пікантними нотками. Харчуйтеся різноманітно і з насолодою!

Час готування – 20 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Шпроти в маслі – 1 банка.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Сир твердий – 70 гр.
  • Горошок зелений консервований – 200 гр.
  • Майонез – 70 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Приготуйте складові відповідно до рецептури. Банку консервованого горошку і шпроти відкоркуйте, позбудьтеся від рідини і масла. Курячі яйця сполосніть і зваріть круто, присоливши воду.

4d8e214a882cca06bf265ebcc6c6ff18

Крок 2. У глибокий посуд висипте консервований горошок. Курячі яйця повністю остудити, очистіть від шкаралупи, наріжте кубиками і додайте до горошку. Твердий сир натріть на терці. Сирну стружку перекладіть до інших інгредієнтів.

740eee67e7cf1b581aa936d39ff46514

Крок 3. Шпроти розітріть виделкою і відправте в салат.

01085f60f703b118715c0a8fd5913bfa

Крок 4. Підсоліть, поперчіть, заправте майонезом. Перемішайте, щоб всі продукти добре подружилися.

9e19ce986b089982cb12a529ce6f609e

Крок 5. Духмяний салат розділіть на порції, і пригощайте рідних і близьких. Смачного!

d0dcd5305dac5ac91996be57211be99a

Салат з буряка з оселедцем і зеленим горошком

Салат з буряка з оселедцем і зеленим горошком – закуска, яка нагадує чи то вінегрет, то чи оселедець « під шубою ». Але цей тандем виглядає таким же дивовижним, яким і є до смаку. Нарядний салат залишиться в центрі уваги на будь-якому застілля.

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Картопля – 200 гр.
  • Буряк – 140 гр.
  • Горошок зелений консервований – 150 гр.
  • Морква – 100 гр.
  • Огірок маринований – 150 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Оселедець солоний – 100 гр.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Кріп – за смаком.
  • Зелену цибулю – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Для салату рекомендую овочі запекти в духовці, в мікрохвильовці або приготувати в пароварці. Коренеплоди будуть смачніше, ніж приготовані в воді. У мікрохвильовці вийде швидше. Овочі вимийте і готуйте в мікрохвильовці 10 хвилин при найбільшій потужності. Потім остудити і очистіть.

001f08fbb5916ebd17d153ceb9485a7a

Крок 2. Почищену морквину і буряк наріжте кубиками і відправте в миску.

0314dcdeb9baa58d75ea3475897c0532

Крок 3. Розкрийте консервований горошок і позбудьтеся від рідини. Висипте до овочів.

a120f42f0dfb10fe72e6b9ee5e7e5af3

Крок 4. Зварену картопельку наріжте таким же методом, як і буряк з морквиною. Додайте в миску.

e0d4fa581bb708f53ee25a2468c491f4

Крок 5. Мариновані огірочки наріжте і складіть в посуд з інгредієнтами.

93200af252bd20c802b8a3b6e0f6f193

Крок 6. Солоний оселедець процідити від масла, наріжте і складіть до овочів.

a7983fdee2d9d426cfd722f655e3e1a6

Крок 7. Гілочки кропу сполосніть, обсушіть, нашаткуйте і складіть до інгредієнтів.

7dfb4d52fbb173d3b044fee0eefc37cc

Крок 8. При необхідності посоліть. Заправте соняшниковою олією. Добре розмішайте складові. Якщо оселедець занадто солона, підсалювати не потрібно.

49e72c5aa338e8472727f9268e2f9461

Крок 9. На підготовлене блюдо за допомогою кулінарного кільця викладіть яскравий салат. Зверху задекоруйте шматочками оселедця і пір’ячками зеленої цибулі. Їжте із задоволенням. Смачного!

4f0fc351b7d335d6db9bb92c833b7764

Салат з кальмарами і зеленим горошком

Салат з кальмарами і зеленим горошком – високобілкова легка закуска, яка підкорить всіх, хто боїться вжити зайву калорію. Заправку при бажанні можна поміняти на грецький йогурт або сметану з гірчицею. Салат підніме настрій і залишить максимум приємних емоцій, овацій і оплесків.

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Кальмари – 500 гр.
  • Огірки – 200 гр.
  • Горошок зелений консервований – 340 гр.
  • Крабове м’ясо або крабові палички – 200 гр.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень кропу – за смаком.
  • Майонез – 100 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Курячі яйця відваріть круто, підсолив воду. Огірочки вибирайте щільні, без водянистої серединки.

87cee9375fb874587393804f6faf6c2c

Крок 2. Кальмари залийте крутим окропом, почистіть від оболонки. Сполосніть, закиньте в каструлю. Залийте водою і проваріть 3 хвилини.

1fb9f9ab4e78e9261c8d843810d51587

Крок 3. Зварені кальмари перетворите в соломку.

f5f1f2b523f50b06451afefe1a5c3749

Крок 4. Огірочки нарізати брусочками, видаливши « попки ».

83e52219c868968c18659c7f1ab876a0

Крок 5. Крабове м’ясо або палички наріжте, як вам подобається.

c54f3074747f7d7a71e3ca31ae4dc043

Крок 6. Закріпні гілочки сполосніть і обсушіть, нашаткуйте.

bf60d439ce66317e3fde260c9ca0cafc

Крок 7. Охолонувши відварені яйця очистіть від шкаралупи і натріть на великій терці. Додайте в глибокий посуд.

a8a4c5430ad0c91467f3d743f661f94b

Крок 8. У миску з яйцями перекладіть подрібнені продукти. Висипте консервований горошок. Поперчіть і посоліть. Перемішайте.

d93214c2edf22a0a0de1a170861cebd9

Крок 9. Додайте в салат майонез. Перемішайте, щоб інгредієнти об’єдналися.

bfe6fc290dd1c30cb9a9f9580fc7e77f

Крок 10. Розділіть білкову закуску на порції. Пригощайте гостей і отримуйте компліменти. Смачного!

5f35dc28fa7255e33d6867f692338dd5

Салат з тунцем, консервованим і зеленим горошком

Салат з тунцем, консервованим і зеленим горошком – ситна пікантна закуска, яка з легкістю урізноманітнює ваше меню і швидше за все, потрапить в фаворити. Мариновані огірочки надають незвичайний яскраво виражений смак. Я люблю дивовижний рецепт за його простоту і легкість.

Час готування – 20 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Тунець консервований – 160 гр.
  • Огірки мариновані – 100 гр.
  • Горошок зелений консервований – 200 гр.
  • Картопля – 3 шт.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Майонез – 100 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Бульби картоплі вимийте щіткою для миття овочів, помістіть в мікрохвильовку і готуйте 10 хвилин на максимальній потужності. Остудіть і очистіть від шкірки. Почищену картоплю наріжте кубиками і складіть в миску.

cfb5febe065c7c5aa1f47c724a68fded

Крок 2. Банку консервованого тунця розкрийте, злийте рідину. Рибку розімніть вилочкою і відправте до картопляних кубиків.

79491033f2ed64cd98e88c9aa0753cea

Крок 3. Мариновані огірочки наріжте кубиками і перекладіть в миску.

ee43f4a015bcd5b43889c5b7c35580e9

Крок 4. Великі яйця вимийте і зваріть круто, підсоливши воду. Остудіть, очистіть від шкаралупи, наріжте і додайте до нарізаних інгредієнтів.

08e28d659daa9004653fe039f6f55731

Крок 5. Банку зеленого горошку відкрийте, процідити через сито. Горошок відправте в салатник. Улюблену зелень сполосніть, просушіть. Всипте до інгредієнтів.

8810074a7bf74c91a2ed111691f8ff9b

Крок 6. Посоліть і поперчіть. Додайте майонез за смаком. Не переборщить з кількістю, буде жирно і несмачно. Перемішайте всі інгредієнти.

73a058e82cf332f13ad412f930226d9e

Крок 7. Перекладіть закуску в салатницю і пригощайте улюблених людей. Смачного!

d46e15704145ad315765799da31441da

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал