Салат з пекінською капустою та кукурудзою – 10 рецептів з покроковими фото

c78552dd6157c8a32eb48fec0751bd7d

Салат з пекінською капустою та кукурудзою – страва, в якій поєднуються приємний смак, користь для організму та малий вміст калорій, що робить його затребуваним на будь-якому столі. Для салату важливий вибір капусти, щоб вона була свіжою та соковитою, а кукурудза доповнить смак цього овочу. У такий салат нерідко додаються курка, огірки та зелень, що робить смак багатшим, а заправка може бути будь-якою.

Салат з пекінською капустою, кукурудзою та крабовими паличками

Легкий ніжний смак, простий набір та доступність інгредієнтів, швидкість приготування – це властивості салату на основі пекінської капусти з кукурудзою та крабовими паличками. Цю закуску можна подати як до будь-якого святкового, так і до повсякденного столу. Важлива умова – свіжі та якісні продукти.

3d68ffab772bde2e769beee4f1876de6

    Салат з пекінською капустою, кукурудзою, огірком та яйцем

    Салат на основі пекінки з відмінним поєднанням кукурудзи, огірка та яєць – смачна та проста страва з категорії на швидку руку, та й до того ж низькокалорійна, що в наш час досить затребувана. Доповнимо салат ароматним сиром і заправимо замість традиційного майонезу сметаною.

    Час приготування: 10 хвилин.

    Час приготування: 10 хвилин.

    Порції: 3.

    Складові:

    • Капуста пекінська – 300 гр.
    • Кукурудза консервована – 160 гр.
    • Яйце відварене – 3 шт.
    • Огірок свіжий – 1 шт.
    • Сир твердий – 150 гр.
    • Сметана – 5 ст.
    • Сіль за смаком.

    Процес приготування:

    Крок 1. Пекінська капуста з розрахунком на кількість потрібних порцій промивається, обсушується серветкою і шаткується тонкою соломкою. Потім нарізка перекладається салатницею.

    c2fe81ef897ef5bf20273ce08cb4108b

    Крок 2. Свіжий огірок також промивається, обсушується серветкою, шаткується тонкими брусочками і перекладається до капустяної нарізки.

    dce20a5550df254b12f6c143e7cdb577

    Крок 3. Відварені круто яйця очищаються від шкаралупи і подрібнюються гострим ножем або за допомогою великої тертки. Потім перекладаються у салатницю.

    89631f7a72c31c4c80dba18fd8a5761e

    Крок 4. Шматочок твердого сиру натирається на великій тертці, щоб вийшли довгі тонкі скибочки. Потім сир перекладається у салатницю. До цих інгредієнтів насипається необхідна кількість консервованої кукурудзи.

    125a723caf3ded0d42b2b8d07459a432

    Крок 5. Салат на особистий смак посипається сіллю і трохи перемішується. Потім до нього кладеться сметана і салат перемішується ретельніше. Приготовлений салат розкладається за порційними салатницями і подається до столу. Смачного!

    4016abb9e9a25865e4b37beaf7f8b3e8

    Салат з куркою, пекінською капустою, кукурудзою.

    Пекінська капуста, як овоч із нейтральним смаком добре поєднується у складі салату з м'ясом курки та кукурудзою. Популярність салату визначає його відмінний смак, просте та швидке приготування та доступний набір інгредієнтів. У цьому рецепті готуємо салат із обсмаженим філе курки та доповнимо свіжим огірком. Салат добре доповнить як святкове, так і повсякденне меню.

    Час приготування: 40 хвилин.

    Час приготування: 10 хвилин.

    Порції: 2.

    Складові:

    • Капуста пекінська – 200 гр.
    • Філе курки – 1 шт.
    • Кукурудза консервована – ½ банки.
    • Яйце відварене – 2 шт.
    • Огірок свіжий – 1 шт.
    • Майонез – до смаку.
    • Олія – 2 ч.л.
    • Приправа для курки – до смаку.
    • Сіль за смаком.

    Процес приготування:

    Крок 1. Філе курки промивається, насухо витирається серветкою і добре натирається з обох боків сумішшю 1 чайної ложки олії з курячою приправою.

    f5fc250eb6f26e9ac35eb4b8bd01421f

    Крок 2. У сковорідці розігрівається друга чайна ложка олії і в ньому філе обсмажується на невеликому вогні до рум'яного кольору з обох боків.

    74f835d1c3216457eb53bbad83dc4794

    Крок 3. Потім у сковорідку до філе наливається трохи води. Філе гаситься під закритою кришкою протягом 10-15 хвилин і на маленькому вогні. Приготоване філе остуджується на тарілці.

    8ea86f81c8ddd909d5f238998e910d2e

    Крок 4. Промита і обсушена пекінка шаткується тонкою соломкою і перекладається в салатницю.

    a3ef6b1ade058c954631721589bec0af

    Крок 5. Промитий і обсушений огірок нарізається також соломкою і кладеться поверх пекинки.

    6771635d9b692276e069c5faf3956f45

    Крок 6. Відварені круто яйця очищаються від шкаралупи і нарізуються соломкою, як і капуста з огірком. Перекладаються у салатницю.

    3813cbd3b494c9b276e645049eae2148

    Крок 7. Потім до цієї нарізки пересипається з|із| банки консервована кукурудза.

    c77dad1e77c169181b6e1459f3eb8346

    Крок 8. Охолоджене філе курки нарізається поперек волокон тонкими брусочками і перекладається до інших інгредієнтів.

    651763b6c1b54807aec10cc34274351a

    Крок 9. Салат посипається сіллю і до нього кладеться майонез на власний смак.

    00429e6b29854d75102d4d41abdc5f5a

    Крок 10. Потім салат акуратно перемішується і одразу подається до столу в порційних салатницях. Смачного!

    27b85c4e2097fa99e9be50b3433fbef2

    Салат з ковбасою, пекінською капустою та кукурудзою.

    Варіантом повсякденного салату і замість тих, які досить набридли, може бути у вас закуска на основі пекінської капусти з ковбасою та кукурудзою. Для салату вибираються невеликі качани цього овочу, які більш соковиті. Ковбаса підходить будь-якого сорту, але краще, яка сухіша. У цьому рецепті доповнимо салат плавленим сирком та свіжим огірком, але можна і без них.

    Час приготування: 20 хвилин.

    Час приготування: 20 хвилин.

    Порції: 1.

    Складові:

    • Капуста пекінська – 150 гр.
    • Ковбаса – 100 гр.
    • Сирок плавлений – 1 шт.
    • Кукурудза консервована – 3 ст.
    • Огірок свіжий – 1/2 шт.
    • Майонез – до смаку.
    • Сіль за смаком.
    • Суміш перців – до смаку.

    Процес приготування:

    Крок 1. Пекінка обполіскується під холодною водою, трохи обсушується серветкою і шаткується тонкою соломкою. Потім одразу кладеться в посуд для приготування салату.

    86920f8a6509aa5c779a2feadac92eaa

    Крок 2. Вибрана ковбаса очищається від оболонки, нарізується невеликими кубиками та перекладається до пекінки.

    bef1ba4a4d7730275fcea7317031b628

    Крок 3. Холодний плавлений сирок нарізається такими самими кубиками, як і ковбаса, і перекладається до інших інгредієнтів.

    c3801cbcde2c87d7231f4a6ef095c4ca

    Крок 4. На такі ж кубики шаткується промитий і обсушений свіжий огірок.

    fe67c39e3fea0a74340a1eef69c3fe44

    Крок 5. Потім до цих інгредієнтів кладеться консервована кукурудза. Салат посипається сіллю із сумішшю перців. Потім до нього кладеться до смаку майонез і салат акуратно перемішується.

    be07c4d6589423ae51512beadffba9b6

    Крок 6. Приготовлений з пекінської капусти, ковбаси та кукурудзи салат пробується на смак та подається до столу на порційних тарілках. Смачного!

    Салат з тунцем, пекінською капустою та кукурудзою.

    Салат на основі пекінської капусти та консервованої риби, а в цьому рецепті тунця – рецепт незвичайний, але своїм смаком вас приємно здивує. Цей полегшений напівовочевий та малокалорійний варіант салату доречний не тільки для розвантажувального харчування після насичених застіль, але й для дієтичного меню. Для салату беремо тунець, консервований в маслі, і цією олією заправляємо салат замість майонезу.

    Час приготування: 30 хвилин.

    Час приготування: 30 хвилин.

    Порції: 6.

    Складові:

    • Капуста пекінська – ½ качана.
    • Тунець консервований – 1 банк.
    • Кукурудза консервована – 1 банк.
    • Огірок тепличний – 1/2 шт.
    • Сіль за смаком.
    • Олія – за смаком.

    Процес приготування:

    Крок 1. Пекінська капуста промивається під холодною водою, обсушується серветкою і дрібно шаткується. Потім капустяна нарізка відразу перекладається в посуд для приготування салату.

    555ebd6df077913a4572db66ca5482f0

    Крок 2. Відкривається банка кукурудзи і маринад повністю зливається. Консервовані зерна пересипаються до капусти.

    660f03587acabde6023556d3722d76b9

    Крок 3. Відкривається банка консервованого в олії тунця, і риба разом із олією подрібнюється вилкою. Отримана рибна маса перекладається в посуд до інших інгредієнтів.

    43281f1225d6d57afca5a280f91dbd8d

    Крок 4. На невеликі кубики нарізається промитий та обсушений огірок і додається до салату.

    194798b85630167ebdd6d95d48cb2791

    Крок 5. Потім салат посипається до смаку сіллю і акуратно перемішується. За необхідності до салату наливається ще трохи олії і все ще раз перемішується. Приготовлений салат з пекінською капустою, тунцем та кукурудзою відразу подається до столу. Смачного!

    aa48a851d3c53804dc4cc7574de2e046

    Салат з пекінською капустою, кукурудзою та помідорами.

    Ніжна та корисна пекінська капуста, соковитий помідор і солодкувата кукурудза – це поєднання салату має чудовий смак. Салат відноситься до категорії вітамінних страв, простий у приготуванні (помити та нарізати овочі) та доповнить будь-яку м'ясну страву на домашньому столі. Для салату вибирають невеликі качани пекінки та щільні помідори, щоб зберегли форму у готовому блюді. Заправити салат можна сметаною або олією.

    Час приготування: 10 хвилин.

    Час приготування: 10 хвилин.

    Порції: 4.

    Складові:

    • Капуста пекінська – ½ качана.
    • Помідори – 3 шт.
    • Кукурудза консервована – 1/2 банки.
    • Сіль за смаком.
    • Оливкова олія – за смаком.
    • Зелень – 1 пучок.
    • Перець чорний мелений – до смаку.
    • Оцет винний – до смаку.

    Процес приготування:

    Крок 1. Промита та обсушена серветкою пекінська капуста шаткується смужками.

    a4ec41fecc4a0d64174f0027b2778198

    Крок 2. Промиті і обсушені серветкою помідори нарізаються невеликими часточками.

    9f94b8afebc7f53e168fa60512b40de5

    Крок 3. Пучок зелені одного виду, а краще в міксті, промивається, обсушується і дрібно шаткується.

    4d584fe61734b844241661ef7531d9b7

    Крок 4. Овочева нарізка перекладається салатницею. До неї пересипається з банки необхідна кількість консервованої кукурудзи. Потім ці інгредієнти на особистий смак посипаються сіллю з чорним перцем, поливаються невеликою кількістю винного оцту, заправляються оливковою олією і акуратно перемішуються.

    4ec8cab27f99ce4e5bb3a62df9dafcdd

    Крок 5. Свіжий вітамінний салат з пекінки, помідора та кукурудзи відразу подається до столу на сервіровочних тарілках. Смачного!

    8d7e74378645bb33b6430f8fb0b5fbac

    Салат з копченою куркою, пекінською капустою, кукурудзою

    Салат на основі пекінської капусти, копченої курки та кукурудзи – страва яскрава, ароматна, з вишуканим смаком і одночасно проста у приготуванні, що може бути варіантом для святкової трапези. Залежно від вашого раціону та смаку салат можна модифікувати, додавши інші інгредієнти, а в цьому рецепті доповнимо салат свіжим огірком та помідором.

    Час приготування: 10 хвилин.

    Час приготування: 10 хвилин.

    Порції: 2.

    Складові:

    • Капуста пекінська – 80 гр.
    • Окірочок курячий копчений – 1 шт.
    • Помідор – 1 шт.
    • Огірок – 1 шт.
    • Кукурудза консервована – 1 банк.
    • Майонез – 4 ст.

    Процес приготування:

    Крок 1. Насамперед готуються вищезгадані інгредієнти для салату та з розрахунком потрібної кількості порцій. Овочі промиваються під проточною водою та обсушуються серветкою.

    8063c4d64d9b24d5babc1f845c0288c1

    Крок 2. Пекінка нарізається тонкою соломкою і одразу кладеться в салатницю.

    73f36a7becdd550a6fe9547db9011c1e

    Крок 3. Огірок нарізається маленькими кубиками та перекладається до пекінки.

    a74941e733012263f958155ff8a36a41

    Крок 4. На такі самі за розміром кубики нарізається помідор і додається до пекінки.

    8a29d6d6a82ac36ad38c0ce167cd3a0c

    Крок 5. Відкривається баночка з кукурудзою, маринад зливається, а зерна пересипаються в салатницю.

    208fe53cf71e3cee7cacb0a98354b9f9

    Крок 6. У копченого курячого стегенця видаляються кістки, а шкіра залишається. М'ясо нарізається невеликими шматочками та перекладається в салатницю до овочевої нарізки.

    cd48b70a2f268fe02feb12b8b5a8d07b

    Крок 7. Салат заправляється 4 ложками майонезу, акуратно перемішується та подається до столу. Смачного!

    89741dff34688ac58901fb9e33a419de

    Салат з пекінською капустою, кукурудзою та шинкою

    Салати мають «постійну прописку» в кожній родині та на будь-якому столі, і як варіант цієї страви, може бути у вас салат із пекінської капусти з кукурудзою та шинкою. Солоний смак шинки добре поєднується з невеликою насолодою кукурудзи, і вони доповнюються соковитістю пекінської капусти. Для свіжості додамо в салат огірок і трохи зеленої цибулі. Шинка для салату підходить будь-яка.

    Час приготування: 10 хвилин.

    Час приготування: 10 хвилин.

    Порції: 2.

    Складові:

    • Капуста пекінська – 0,5 шт.
    • Шинка – 150 гр.
    • Огірок – 2 шт.
    • Цибуля зелена – 3 шт.
    • Кукурудза консервована – 0,5 банки.
    • Майонез – 2 ст.
    • Сіль за смаком.
    • Перець чорний мелений – до смаку.

    Процес приготування:

    Крок 1. Овочі промиваються під проточною водою, серветкою обсушуються і шаткуються невеликими шматочками. Ця нарізка овочів одразу кладеться у салатницю.

    b7807f051b62a0fd6df8f7359069f95b

    Крок 2. Невеликими кубиками нарізається шматочок шинки. Пір'я зеленої цибулі дрібно нарізається. У салатницю пересипається з банки потрібна кількість консервованої кукурудзи, і кладуться нарізані шинка та цибуля. Салат до смаку посипається сіллю з чорним меленим перцем. Потім він заправляється двома ложками майонезу.

    7e49ca409321a1716d242131c1c1d222

    Крок 3. Нарізані інгредієнти обережно перемішуються з майонезом.

    d83783fc8d64ec1a6324bf9b35453851

    Крок 4. Приготовлений салат з шинки, пекінки та кукурудзи розкладається порційно по невеликих тарілках і одразу подається до столу. Смачного!

    e83daf06ae0a3a394e72789b6060e9fe

    Салат з пекінською капустою, кукурудзою та квасолею

    Поєднання інгредієнтів (консервованих квасолі та кукурудзи) дещо незвичайне, але вдале, і салат на основі пекінської капусти виходить дуже ситним та смачним. Готується такий салат швидко і просто, що важливо за темпів життя сучасної людини. Доповнимо салат відвареною куркою і приготуємо особливу заправку. Ця страва буде у вас самостійною вечерею.

    Час приготування: 15 хвилин.

    Час приготування: 15 хвилин.

    Порції: 1.

    Складові:

    • Капуста пекінська – 1/6 шт.
    • Курка відварена – 100 гр.
    • Кукурудза консервована – 3 ст.
    • Квасоля консервована – ½ ст.
    • Петрушка – 3 шт.
    • Шпинат – 1 кущик.
    • Часник – 1 зубок.
    • Майонез – 1 ст.
    • Сметана – 1 ст.
    • Гірчиця зернова – 1 год.
    • Сіль за смаком.

    Процес приготування:

    Крок 1. Відразу готується заправка салату. У салатницю кладеться по столовій ложці сметани та майонезу. До них додається подрібнений зубок часнику, зернова гірчиця, сіль та ці інгредієнти добре перемішуються.

    1badc78e173b628dfeaa1ad2dc7008f7

    Крок 2. Потім до заправки кладеться подрібнене листя промитого шпинату і все ще раз перемішується.

    6320b194f100bb7ffc3cffbc950609aa

    Крок 3. На окремі волокна розбирається шматочок відвареної курки і м'ясо перекладається в салатницю.

    8ab519f4cf7fab3720951543af56d01c

    Крок 4. Потім салат кладуть 3 ложки консервованої кукурудзи.

    11443bddbfd60ee3f1af7e1df1d59812

    Крок 5. Тонкою соломкою шаткується пекінська капуста і додається в салатницю.

    695c2c8731f87b4b917975f9b76c0dcf

    Крок 6. В останню чергу до салату кладуться нарізані гілочки петрушки та півсклянки консервованої квасолі.

    8cf4e508aebf418d9d1b6d3c75d26d31

    Крок 7. Усі інгредієнти акуратно перемішуються із заправкою.

    f4253b2929cf9d260b955241d356beac

    Крок 8. Приготовлений салат з пекінської капусти, кукурудзи та квасолі відразу подається до вечері. Смачного!

    Салат з пекінською капустою, кукурудзою та креветками

    Ошатний і з дивовижним смаком салат на основі пекінської капусти, кукурудзи та креветок – страва популярна як на святковому, так і на дієтичному або повсякденному столі. Його відрізняє легкість та низька калорійність на відміну від важких м'ясних салатів. Смак салату визначається правильним вибором креветок, і вибираються йому креветки неочищені і сирі. У цьому рецепті для пікантності смаку додамо кедрові горішки.

    Час приготування: 40 хвилин.

    Час приготування: 35 хвилин.

    Порції: 4.

    Складові:

    • Капуста пекінська – 1 шт.
    • Креветки – 150 гр.
    • Кукурудза консервована – 100 грн.
    • Помідор великий – 1 шт.
    • Сметана – 150 грн.
    • Кедрові горіхи – 50 гр.
    • Сіль за смаком.
    • Зелень – до смаку.
    • Оливкова олія – для смаження.

    Процес приготування:

    Крок 1. Виделка пекінської капусти ополіскується під проточною водою і серветкою забирається зайва волога.

    205816aa52b9af766e8fbcd0058af231

    Крок 2. Потім пекінка шаткується тонкою соломкою або більшими шматочками, як кому подобається.

    0d9e864ae22ba3ff7a82118589afb0ce

    Крок 3. На сухій розігрітій сковорідці та маленькому вогні трохи підсушуються кедрові горішки до рівномірного забарвлення.

    50a5d6aba8539694506d9f16e7fc660a

    Крок 4. Обсмажені горіхи перекладаються в салатницю, і до них пересипається з банки необхідна кількість кукурудзи.

    95e5a2c2cde8a85f651671140a974759

    Крок 5. Потім викладається салатницю нарізка пекінської капусти.

    030ce7c1ada46cf1384efa0b067f9867

    Крок 6. Помідор промивається, витирається насухо, нарізується невеликими шматочками і кладеться поверх пекинки.

    0d3f4407e5429cc3628d7e9f3da22cd2

    Крок 7. Креветки очищаються від панцира, промиваються та обсмажуються протягом кількох хвилин на невеликій кількості оливкової олії. Потім креветки трохи остуджуються та перекладаються до салату.

    b2ecf5d5ce8d94d4ae881e99fc3da3a9

    Крок 8. Ці інгредієнти посипаються сіллю та заправляються сметаною будь-якої жирності.

    7a303c5eea8fdf23b1d99d85480c6ad9

    Крок 9. До салату за смаком додається будь-яка нарізана зелень. Потім все ложкою обережно перемішується.

    67626e9d153207f7732f7dd9754eeb43

    Крок 10. Приготовлений з пекінської капусти, кукурудзи та креветок салат пробується на смак і одразу подається до столу. Смачного!

    b8ef3cf710a3e5f26efa501e9ded154b

    Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
    Коліжанка - жіночий інтернет-журнал