Салат з копченою куркою і грибами — це геніальне поєднання, яке тільки можна придумати. Копченість надає салату яскраву насичену родзинку та викликає апетит. Таких рецептів безліч. Я люблю їх не лише за смак, а й за економію часу – не треба відварювати курочку. З відвареним м’ясом все-таки виходить дієтичний варіант. Копчене м’ясо створює атмосферу свята. Вибирайте свій рецепт та приємно дивуйте сімейство!
Салат з грибами, копченою куркою і сиром
Салат з грибами, копченою куркою і сиром виходить просто казковим. Аромат закуски заповнює собою весь простір і підвищує апетит. Ситний салат виглядає яскраво і вабить його з’їсти. При бажанні салат можна зібрати шарами, але я вважаю за краще в перемішаному варіанті.
Час готування – 45 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 3
Інгредієнти:
- Копчена курка – 300 гр.
- Лисички заморожені – 200 гр.
- Часник – 2 зубчика.
- Сир твердий – 70 гр.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Майонез – за смаком.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Петрушка – за смаком.
- Олія – для смаження.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Спочатку підберіть складові для втілення рецепта в життя. Гриби використовуйте найрізноманітніші – свіжі, консервовані або заморожені. Їх все одно потрібно буде підсмажити.
Крок 2. Візьміть цибулину і видаліть з неї лушпиння. Дрібно нарізати. З грибами поступите так само. Сковорідку розжарилися, встановивши нагрів вище середнього. Дно промажте маслом. Складіть підготовлені інгредієнти. Підрум’яньте до золотистого кольору. Не забувайте перемішувати, щоб вміст не підгоріло.
Крок 3. Копчену курочку звільніть від шкірки і кісток. Розділіть на квадратні шматочки.
Крок 4. Курячі яйця обмийте під краном і відваріть круто, злегка підсолив воду. Приготованим яйцям дайте охолонути в холодній воді і очистіть від шкаралупи, подрібніть ножем. Петрушку обдайте водою, обсушити і наріжте ножем. Візьміть часник і видаліть лушпиння. Подрібніть.
Крок 5. Інгредієнти перемістіть в глибоку ємність. Закиньте охололи грибочки з цибулькою.
Крок 6. Твердий сир натріть на терці і закиньте до продуктів. Заправити майонезом. Підсоліть і приперчіть. Добре розмішайте.
Крок 7. Блюдо для подачі заповніть апетитним салатиком. Прикрасьте закуску листочками петрушки.
Крок 8. Кличте гостей. Їжте смачно і ситно і отримуйте насолоду!
Листковий салат з маринованими шампіньйонами і копченою куркою
Листковий салат з маринованими шампіньйонами і копченою куркою – мега смачне і максимально проста страва. Закуска підійде як для свята, так і для повсякденних прийомів їжі. Копчена курочка і мариновані огірочки в поєднанні роблять цей салат казково чарівним з чудовим смаком!
Час готування – 30 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 4
Інгредієнти:
- Копчена курка – 350 гр.
- Мариновані шампіньйони – 250 гр.
- Цибуля ріпчаста – 100 гр.
- Мариновані огірки – 150 гр.
- Яйця курячі – 4 шт.
- Майонез – 100 гр.
- Сир твердий – для прикраси.
- Зелень – за смаком.
- Олія – для смаження.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Візьміть мариновані огірочки, копчену курочку, цибуля, майонез і яйця. Кількість зазначено вище. Курячі яйця ополосніть під краном і готуйте, поки вони повністю не сваряться. Не забудьте злегка присолити воду. Приготованим яйцям дайте охолонути в холодній воді.
Крок 2. Візьміть цибулину і видаліть з неї лушпиння. Меленько нарізати. Сковорідку розжарилися, встановивши нагрів вище середнього. Дно промажте маслом. Складіть гриби і цибулю. Підрум’яньте до золотистого кольору. Не забувайте перемішувати, щоб вміст не підгоріло. Приправте сіллю і перцем.
Крок 3. Копчену курку звільніть від шкірки і кісток. Розділіть на квадратні шматочки. На тарілку поставте кулінарне кільце. На дно викладіть куряче м’ясо. Просочіть майонезом.
Крок 4. Мариновані огірочки наріжте квадратиками, помістіть в сито і залиште, щоб позбутися від надлишків рідини. Потім складіть поверх курячого шару.
Крок 5. Додайте охололі гриби з цибулею. Прошаруйте майонезом.
Крок 6. Охолонувши яйця почистіть від шкаралупи, подрібніть ножем. Розподіліть за грибами.
Крок 7. Обережним чином зніміть кулінарне кільце. При бажанні задекоруйте салат зеленню і натертим сиром. Або придумайте свою прикрасу. Їжте з апетитом і насолоджуйтеся приголомшливим блюдом!
Салат з копченою куркою, грибами і ананасами
Салат з копченою куркою, грибами і ананасами складається з смачних продуктів. Відповідно, і саму закуску з такими складовими складно чим-небудь зіпсувати, навіть якщо ви зовсім не вмієте готувати або маєте мало досвіду в приготуванні страв. Все дуже просто і дуже апетитно! Готуйте, у вас все вийде!
Час готування – 1 ч. 30 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 2
Інгредієнти:
- Копчена курка – 200 гр.
- Шампіньйони – 100 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Ананаси – 100 гр.
- Яйця курячі – 3 шт.
- Майонез – 100 гр.
- Оцет столовий 9% – за смаком.
- Олія – для смаження.
- Сіль – за смаком.
- Цукор-пісок – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. З капелюшків шампіньйонів зніміть шкірку, на ніжці поновіть зріз і наріжте грибочки кубиками. Сковорідку розжарилися. З цибулин видаліть лушпиння, половину дрібненько наріжте. Вилийте олію. Складіть продукти. Підрум’яньте до золотистого кольору. Не забувайте перемішувати, щоб не підгоріло. Приправте сіллю.
Крок 2. Другу цибулину наріжте півкільцями.
Крок 3. Лучок складіть в ємність. Підцукорите, підсолити. Залийте оцтом і окропом. Відставте в сторону маринуватися.
Крок 4. Копчену курочку звільніть від шкірки і кісток. Розділіть на квадратні шматочки.
Крок 5. Курячі яйця ополосніть під краном і готуйте, поки вони повністю не сваряться. Не забудьте злегка присолити воду. Приготованим яйцям дайте охолонути в холодній воді. Охолонувши яйця очистіть від шкаралупи, подрібніть ножем.
Крок 6. На дно салатника складіть куряче м’ясо.
Крок 7. Маринований цибулька злийте через сито, залиште на пару хвилин, щоб позбутися від надлишків вологи. Розподіліть по м’ясному шару.
Крок 8. Просочіть майонезом.
Крок 9. Консервовані ананаси виловите з консервної банки, намагайтеся, щоб сироп не потрапив в салат. Шматочки ананаса розподіліть по цибульному шару.
Крок 10. Слідом розподіліть нарізані яйця.
Крок 11. Просочені шар майонезом і розподіліть смажені грибочки з цибулькою.
Крок 12. Промажте верхівку майонезом. Залиште салат просочитися мінімум на годину. При бажанні залиште так чи придумайте свою прикрасу. Їжте з апетитом і насолоджуйтеся божественної закускою!
Салат з грибами, копченою куркою і квасолею
Салат з грибами, копченою куркою і квасолею виходить надзвичайно смачним і дуже ситним. Салат готується супер просто, досить підсмажити гриби і зібрати салат. Поєднання продуктів просто геніальне. Хрусткі житні сухарики надають родзинку закусці.
Час готування – 40 хв.
Час приготування – 25 хв.
Порції – 6
Інгредієнти:
- Копчена куряча грудка – 250 гр.
- Шампіньйони – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Консервована квасоля – 1 банка.
- Житні сухарики – 1 пачка.
- Майонез – за смаком.
- Олія – для смаження.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Капелюшки шампіньйонів зачистіть від шкірки, на ніжці поновіть зріз.
Крок 2. Копчену курочку звільніть від шкірки і кісток. Розділіть на квадратні шматочки.
Крок 3. Почищені грибочки наріжте скибочками. Чавунну сковорідку розігріти. Вилийте олію. Складіть продукти. Підрум’яньте до золотистого кольору. Не забувайте перемішувати, щоб не підгоріло. Заправити сіллю і перцем. Перекладіть з сковорідки і дайте охолонути.
Крок 4. Цибулину звільніть від лушпиння, наріжте півкільцями.
Крок 5. Цибуля підрум’яньте на сковорідці, де смажилися грибочки.
Крок 6. У глибокій ємності з’єднайте підготовлені інгредієнти. Баночку консервованої квасолі розкрийте, вилийте маринад і відправте в салатник. Додайте майонез.
Крок 7. Розмішайте інгредієнти.
Крок 8. На тарілку, де будете формувати салатик, встановіть кулінарне кільце. Заповніть його приготованим салатом, злегка утрамбуйте. Акуратним чином зніміть кулінарне кільце. Зверху задекоруйте закуску хрусткими сухариками. Їжте із задоволенням. Приємної насолоди!
Cалат «Соняшник» з копченою куркою і грибами
Салат «Соняшник» з копченою куркою і грибами виглядає дуже красиво і святково. Ошатна закуска запам’ятається вам назавжди своєю оригінальною подачею. Смачний і ситний салат подобається всім і закінчується дуже швидко. Тому я готую подвійну порцію, щоб всі гості спробували цей шедевр.
Час готування – 40 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 6
Інгредієнти:
- Копчена курка – 250 гр.
- Шампіньйони – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сир твердий – 100 гр.
- Яйця курячі – 4 шт.
- Майонез – за смаком.
- Чіпси – скільки буде потрібно.
- Олія – для смаження.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Капелюшки шампіньйонів зачистіть від шкірки, на ніжці поновіть зріз. Почищені грибочки наріжте скибочками. Цибулину звільніть від лушпиння, довільно наріжте. Чавунну сковорідку розігріти. Вилийте олію. Складіть продукти. Підрум’яньте до золотистого кольору. Заправити сіллю і перцем. Перекладіть з сковорідки і дайте охолонути.
Крок 2. Копчену курочку звільніть від шкірки і кісток. Розділіть на квадратні шматочки. Складіть на тарілку, де будете формувати салат. Полийте тонкою сіточкою майонезу. Зверху розподіліть грибочки з цибулею.
Крок 3. Полийте тонкою сіточкою майонезу. Курячі яйця ополосніть під краном і готуйте, поки вони повністю не сваряться. Не забудьте злегка присолити воду. Після варіння дайте їм охолонути в холодній воді і очистіть від шкаралупи. Відокремте жовтки від білків. Білки подрібніть теркою і розподіліть по грибах.
Крок 4. Твердий сир подрібніть теркою і розподіліть по білках.
Крок 5. Прошаруйте майонезом.
Крок 6. Зверху припорошити натертими жовтками.
Крок 7. По колу викладіть чіпси. Важливо, щоб пелюстки були однакової форми. Пригощайте близьких. Приємної насолоди!
Салат з копченою куркою, грибами і кукурудзою
Салат з копченою куркою, грибами і кукурудзою залишиться у вашій пам’яті назавжди. Максимально просте частування для друзів, яке можна приготувати, коли вони вже на порозі. Яскравий салат не може залишити жодного їдця байдужим. Смачно ситно і оригінально!
Час готування – 20 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 6
Інгредієнти:
- Копчена курка – 250 гр.
- Гриби мариновані – 100 гр.
- Кукурудза консервована – 150 гр.
- Яйця курячі – 4 шт.
- Сметана – 140 гр.
- Чіпси – скільки буде потрібно.
Процес приготування:
Крок 1. Копчену курочку звільніть від шкірки і кісток. Розділіть на квадратні шматочки.
Крок 2. Курячі яйця ополосніть під краном і готуйте, поки вони повністю не сваряться. Не забудьте присолити воду. Після варіння дайте їм охолонути в холодній воді і очистіть від шкаралупи. Відокремте жовтки від білків. Білки і жовтки окремо подрібніть теркою.
Крок 3. Мариновані грибочки наріжте квадратиками.
Крок 4. Копчені кубики складіть на тарілку, де будете формувати салат. Просочіть сметаною.
Крок 5. Зверху розподіліть грибочки, прошаруйте сметаною.
Крок 6. Баночку консервованої кукурудзи розкрийте, вилийте маринад і розподіліть по грибному шару. Просочіть сметаною.
Крок 7. Далі рівномірно розподіліть білки, прошаруйте сметаною.
Крок 8. Припорошите курячими жовтками.
Крок 9. У хаотичному порядку застроміть чіпси. Чіпси я використовую класичні або зі смаком сиру. Вийде щось на зразок квітки. Пригощайтеся і насолоджуйтеся із задоволенням! Приємної насолоди!
Салат «Чикаго» з копченим окостом і грибами
Салат «Чикаго» з копченим окостом і грибами виглядає просто дивовижно. Нарядний салат прикрасить своєю присутністю будь-застілля. Насичений яскравий смак не може, не сподобається. Для салату вибирайте м’ясисті помідори, водянистий овоч зіпсує ваше блюдо, але є невеликий секрет. Розповім про це в рецепті.
Час готування – 40 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 5
Інгредієнти:
- Стегенце курячий копчений – 500 гр.
- Шампіньйони – 300 гр.
- Помідори – 1 шт.
- Яйця курячі – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сир твердий – 150 гр.
- Олія – 30 мл.
- Майонез – 150 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Капелюшки шампіньйонів зачистіть від шкірки, на ніжці поновіть зріз. Курячі яйця ополосніть під краном і готуйте, поки вони повністю не сваряться. Після варіння дайте їм охолонути і очистіть від шкаралупи. Цибулину звільніть від лушпиння. Помідорку сполосніть.
Крок 2. Почищену цибулинку довільно наріжте.
Крок 3. Почищені грибочки нашаткуйте скибочками.
Крок 4. Товстостінні сковорідку розжарилися. Вилийте олію. Складіть грибочки і цибульок. Підрум’яньте до золотистого кольору. Заправити сіллю і перцем. Перекладіть з сковорідки і дайте охолонути.
Крок 5. Копчену курочку звільніть від шкірки і кісток.
Крок 6. Розділіть на квадратні шматочки.
Крок 7. Твердий сир подрібніть теркою.
Крок 8. Курячі яйця подрібніть теркою.
Крок 9. Візьміть тарілку, де будете формувати закуску. Встановіть роз’ємну форму. Борта форми і тарілку промажте майонезом за допомогою силіконової лопатки.
Крок 10. Копчене м’ясо розподіліть першим шаром.
Крок 11. Далі викладіть сирний шар і просочені майонезом. Присипте половиною натертих яєць.
Крок 12. Зробіть майонезну сіточку і зверху розподіліть грибочки з цибулею.
Крок 13. Потім знову розподіліть яйця.
Крок 14. Прошаруйте майонезом.
Крок 15. Помідорку наріжте тонкими часточками і присоліть. Залиште на пару хвилин і промокніть часточки паперовими рушниками, щоб уникнути водянистості.
Крок 16. Помідорні часточки викладіть зверху і акуратно зніміть роз’ємну форму. При бажанні задекоруйте свіжою зеленню. Їжте із задоволенням. Приємної насолоди!
Салат «Наречена» з копченою куркою і грибами
Салат «Наречена» з копченою куркою і грибами виглядає ошатно, і чудово підійде для будь-якої події – будь-то святкове свято або тихий сімейна вечеря. Склад страви не вдарить сильно по кишені. Всі продукти ви знайдете в кожному супермаркеті. Салатик виходить досить ніжним, але з яскравою копченою родзинкою.
Час готування – 30 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 2
Інгредієнти:
- Копчена курка – 300 гр.
- Гриби мариновані – 150 гр.
- Картопля – 2 шт.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сир твердий – 80 гр.
- Майонез – 2 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Зберіть продукти для божественного салатика. Курячі яйця ополосніть під краном і готуйте, поки вони повністю не сваряться. Після варіння дайте їм охолонути. Картоплю вимийте і зваріть зручним способом. Мені для невеликої кількості зручно використовувати мікрохвильовку.
Крок 2. Копчену курочку звільніть від шкірки і кісток. Розділіть на квадратні шматочки. На тарілку, де будете формувати закуску, поставте кулінарне кільце. На дно викладіть куряче м’ясо. Прошаруйте майонезом.
Крок 3. Мариновані грибочки дрібненько поріжте і розподіліть по м’ясному шару. Просочіть майонезом.
Крок 4. Відварна картопля остудити і подрібніть на терці, розподіліть по грибному шару, просочені майонезом.
Крок 5. Цибулину очистіть від верхнього шару. Почищену цибулинку дрібно наріжте і присипте картоплю.
Крок 6. З остиглих яєць видаліть шкаралупу, подрібніть на терці. Розкладіть по цибульному шару. Прошаруйте майонезом.
Крок 7. Після чого сформуйте заключний сирний шар.
Крок 8. Обережно приберіть кільце. При бажанні задекоруйте подрібненим кропчиком. Пригощайте домашніх. Насолоджуйтесь процесом і отримуйте задоволення!
Салат «Грибна галявина» з копченою куркою
Салат «Грибна галявина» з копченою куркою – гастрономічний шедевр, яким я балую домашніх тільки у свята. Салат виглядає настільки красиво, що очей просто не відірвати. Його моментально хочеться спробувати. Закуска виходить надзвичайно апетитною, не з’їсти її просто неможливо. Вона так і вабить своїм зовнішнім виглядом.
Час готування – 1 ч.10 хв.
Час приготування – 40 хв.
Порції – 8
Інгредієнти:
- Копчена курка – 250 гр.
- Гриби консервовані – 2 банки.
- Картопля – 3 шт.
- Яйця курячі – 4 шт.
- Морква – 3 шт.
- Сир твердий – 100 гр.
- Майонез – 300 гр.
- Зелень – пучок.
Процес приготування:
Крок 1. Візьміть форму, де будете формувати салатик. Для безпеки можна вистелити її харчовою плівкою. Цілі консервовані шампіньйони викладіть капелюшками вниз.
Крок 2. Досить великий пучок улюбленої зелені обдайте під струменем води і просушіть. Нашинкуйте ножем і розподіліть наступним шаром. Мені подобається поєднання зеленої цибулі і кропу. Ви дивіться за своїми уподобаннями.
Крок 3. Зробіть майонезну сіточку.
Крок 4. Курячі яйця ополосніть під краном і готуйте, поки вони повністю не сваряться. Після варіння дайте їм охолонути. З остиглих яєць видаліть шкаралупу, подрібніть ножем і розкладіть по зелені. Прошаруйте майонезом.
Крок 5. Сформуйте сирний шар. Сир натріть на терці.
Крок 6. Просочіть майонезом.
Крок 7. Копчену курочку звільніть від шкірки і кісток. Розділіть на квадратні шматочки. Викладіть куряче м’ясо на сирний шар.
Крок 8. Прошаруйте майонезом.
Крок 9. Картоплю і морквину вимийте і зваріть зручним способом. Мені для невеликої кількості зручно використовувати мікрохвильовку. Морквину остудити і подрібніть на терці, розподіліть по копченому шару.
Крок 10. Просочіть майонезом.
Крок 11. Відварна картопля остудити і подрібніть на терці, розподіліть по морквяному шару. Щедро просочені майонезом.
Крок 12. Після чого акуратно переверніть форму на тарілку для подачі і обережно приберіть форму. При необхідності вирівняйте бортики силіконовою лопаткою.
Крок 13. Ось така краса вийшла! Їжте із задоволенням. Приємної насолоди!