Салат Тбілісі – 4 рецепти приготування салату Тбілісі з яловичиною та квасолею з покроковими фото

Класичний грузинський салат «Тбілісі» з квасолею та яловичиною нескладно приготувати в домашніх умовах. Є кілька варіантів виконання поживної закуски: класичний з куркою, свининою, помідорами. Вивчіть яскраву добірку з 4 покрокових рецептів і виберете найбільш підходящий для себе варіант.

Як приготувати салат Тбілісі з куркою?

Цікава варіація приготування салату «Тбілісі» – з куркою замість яловичини. Таке частування вийде легшим, але при цьому таким же смачним, ароматним та яскравим. Беріть ідею на замітку.

Час приготування: 1 год

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 2

Інгредієнти:

  • Стегно куряче – 300 гр.
  • Квасоля червона варена – 150 гр.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Кінза – 5 гілок.
  • Петрушка – 3 гілки.
  • Часник – 1 зуб.
  • Горіх грецький – 40 гр.
  • Оливкова олія – 3 ст.л.
  • Оцет виноградний – 2 ст.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чилі – до смаку.
  • Хмелі-сунелі – 0,5 ч.л.

Процес приготування:

  1. Підготуємо потрібні продукти. Курку промиваємо, відварюємо або запікаємо, а потім відокремлюємо від кістки. Квасоля також відварюємо. Овочі промиваємо.

  2. Підготовлене куряче м’ясо нарізаємо невеликою соломкою та кладемо у глибоку миску. Болгарський перець очищаємо від насіння та плодоніжки та нарізаємо аналогічно курячому м’ясу.

  3. Доповнюємо миску червоною квасолею. Очищаємо цибулю і нарізаємо півкільцями, збризкуємо виноградним оцтом. Додаємо до загальної миски.

  4. Для заправки з’єднуємо оливкову олію, оцет, сіль, хмелі-сунелі, подрібнені часник та волоські горіхи. Розмішуємо.

  5. У загальну масу відправляємо подрібнену зелень, подрібнений шматочок гострого перцю за смаком та заправкою.

  6. Розмішуємо частування, охолоджуємо та подаємо до столу!

Простий та смачний рецепт салату Тбілісі з баклажанами

Баклажани – – невід’ємна частина грузинської кухні. Тому на основі овочів можна приготувати апетитний салат «Тбілісі». Спробуйте такий цікавий кулінарний варіант, використовуючи простий покроковий рецепт.

Час приготування: 25 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 2

Інгредієнти:

  • Баклажани – 2 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Огірок – 2 шт.
  • Помідори – 1 шт.
  • Кінза – 1 пучок.
  • Борошно – 2 ст.
  • Горіх грецький – 20 гр.
  • Олія – 4 ст.л.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

  1. Баклажани промиваємо під водою, видаляємо плодоніжки.

  2. Далі плоди нарізаємо соломкою.

  3. Викладаємо інгредієнти в глибоку миску, посипаємо їх борошном та розмішуємо. Обсмажуємо в олії до золотистого відтінку.

  4. Промиваємо та очищаємо від насіння та плодоніжки болгарський перець, нарізаємо його тонкою соломкою.

  5. Очищаємо від лушпиння цибулю, промиваємо її і нарізаємо тонкими півкільцями.

  6. Соломкою ріжемо два заздалегідь промиті огірки.

  7. На кубики ділимо промитий соковитий помідор.

  8. Подрібнюємо пучок промитої кінзи.

  9. Очищаємо та подрібнюємо волоські горіхи.

  10. Усі підготовлені продукти викладаємо у загальну миску. Поливаємо трьома ложками олії, солимо, перчимо і розмішуємо.

  11. Салат «Тбілісі» з баклажанами готовий. Діліть на порції та спробуйте!

Покроковий рецепт салату Тбілісі з помідорами

Щоб легендарний салат «Тбілісі» вийшов ще соковитішим, додайте в нього помідори. Таке частування нескладно приготувати в домашніх умовах. Крім того, проста страва нікого не залишить байдужою. Спробуйте!

Час приготування: 1 година 10 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 3

Інгредієнти:

  • Яловичина – 260 гр.
  • Квасоля червона консервована – 6 ст.
  • Помідори – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Кінза – 1 пучок.
  • Сік лимона – 1 ст.
  • Горіх грецький – 60 гр.
  • Олія рослинна – 1,5 ст.л.
  • Сіль – ¾ ч.л.
  • Хмелі-сунелі – 2 щіпки.
  • Перець чилі – до смаку.
  • Перець чорний мелений – 2 щіпки.

Процес приготування:

  1. Шматок яловичини промиваємо відварюємо до повної готовності та м’якого стану. У процесі солимо та доповнюємо спеціями. Готовий продукт остуджуємо та нарізаємо дрібними шматочками.

  2. Відмірюємо необхідну кількість консервованої квасолі.

  3. Очищену цибулю ділимо на тонкі четвертинки і маринуємо в лимонному соку.

  4. Очищаємо від насіння та плодоніжки болгарський перець, промиваємо та нарізаємо тонкими смужками.

  5. Невеликими кубиками ріжемо заздалегідь промитий помідор.

  6. Подрібнюємо промитий пучок кінзи з очищеними зубчиками часнику.

  7. Очищаємо волоські горіхи і подрібнюємо їх у будь-який відповідний спосіб. Можна використовувати ніж чи спеціальний подрібнювач.
  8. З’єднуємо всі інгредієнти в загальній мисці, поливаємо олією, солимо, перчимо, доповнюємо перцем чилі і акуратно перемішуємо.

  9. Насичений та яскравий салат «Тбілісі» з помідорами готовий. Розкладайте по порційних тарілках і спробуйте!

Салат Тбілісі зі свининою та квасолею

Поживний та яскравий за смаком салат «Тбілісі» можна приготувати зі свинини та червоної квасолі. Таке блюдо стане чудовою ідеєю для вечері у вузькому родинному колі. Також частування підійде і для святкового меню.

Час приготування: 1 год

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 2

Інгредієнти:

  • Свинина –300 гр.
  • Квасоля червона консервована – 1 банка.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Кінза або петрушка – 1 пучок.
  • Сік лимона – 1 ст.
  • Горіх грецький – 50 гр.
  • Олія – 3 ст.л.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

  1. Болгарський перець ріжемо тонкою соломкою, попередньо промивши під водою та очистивши від насіння та плодоніжки.

  2. Очищаємо від лушпиння цибулю і ріжемо її тонкими четвертинками.

  3. До готовності варимо свинину у підсоленій до смаку воді. Остуджуємо продукт та обробляємо соломкою.

  4. Очищаємо від шкаралупи волоські горіхи та подрібнюємо їх будь-яким зручним способом.

  5. Також робимо і з зубчиками часнику.

  6. Подрібнюємо заздалегідь промиту та обсушену кінзу.

  7. З’єднуємо всі інгредієнти в загальній тарілці, додаємо квасолю, солимо і перчимо їх, заправляємо лимонним соком та олією. Акуратно розмішуємо.

  8. Салат «Тбілісі» зі свинини повністю готовий. Діліть на порції та подавайте до столу!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал