Класичний грузинський салат «Тбілісі» з квасолею та яловичиною нескладно приготувати в домашніх умовах. Є кілька варіантів виконання поживної закуски: класичний з куркою, свининою, помідорами. Вивчіть яскраву добірку з 4 покрокових рецептів і виберете найбільш підходящий для себе варіант.
Як приготувати салат Тбілісі з куркою?
Цікава варіація приготування салату «Тбілісі» – з куркою замість яловичини. Таке частування вийде легшим, але при цьому таким же смачним, ароматним та яскравим. Беріть ідею на замітку.
Час приготування: 1 год
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 2
Інгредієнти:
- Стегно куряче – 300 гр.
- Квасоля червона варена – 150 гр.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Кінза – 5 гілок.
- Петрушка – 3 гілки.
- Часник – 1 зуб.
- Горіх грецький – 40 гр.
- Оливкова олія – 3 ст.л.
- Оцет виноградний – 2 ст.
- Сіль – до смаку.
- Перець чилі – до смаку.
- Хмелі-сунелі – 0,5 ч.л.
Процес приготування:
- Підготуємо потрібні продукти. Курку промиваємо, відварюємо або запікаємо, а потім відокремлюємо від кістки. Квасоля також відварюємо. Овочі промиваємо.
- Підготовлене куряче м’ясо нарізаємо невеликою соломкою та кладемо у глибоку миску. Болгарський перець очищаємо від насіння та плодоніжки та нарізаємо аналогічно курячому м’ясу.
- Доповнюємо миску червоною квасолею. Очищаємо цибулю і нарізаємо півкільцями, збризкуємо виноградним оцтом. Додаємо до загальної миски.
- Для заправки з’єднуємо оливкову олію, оцет, сіль, хмелі-сунелі, подрібнені часник та волоські горіхи. Розмішуємо.
- У загальну масу відправляємо подрібнену зелень, подрібнений шматочок гострого перцю за смаком та заправкою.
- Розмішуємо частування, охолоджуємо та подаємо до столу!
Простий та смачний рецепт салату Тбілісі з баклажанами
Баклажани – – невід’ємна частина грузинської кухні. Тому на основі овочів можна приготувати апетитний салат «Тбілісі». Спробуйте такий цікавий кулінарний варіант, використовуючи простий покроковий рецепт.
Час приготування: 25 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 2
Інгредієнти:
- Баклажани – 2 шт.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Огірок – 2 шт.
- Помідори – 1 шт.
- Кінза – 1 пучок.
- Борошно – 2 ст.
- Горіх грецький – 20 гр.
- Олія – 4 ст.л.
- Сіль – до смаку.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
- Баклажани промиваємо під водою, видаляємо плодоніжки.
- Далі плоди нарізаємо соломкою.
- Викладаємо інгредієнти в глибоку миску, посипаємо їх борошном та розмішуємо. Обсмажуємо в олії до золотистого відтінку.
- Промиваємо та очищаємо від насіння та плодоніжки болгарський перець, нарізаємо його тонкою соломкою.
- Очищаємо від лушпиння цибулю, промиваємо її і нарізаємо тонкими півкільцями.
- Соломкою ріжемо два заздалегідь промиті огірки.
- На кубики ділимо промитий соковитий помідор.
- Подрібнюємо пучок промитої кінзи.
- Очищаємо та подрібнюємо волоські горіхи.
- Усі підготовлені продукти викладаємо у загальну миску. Поливаємо трьома ложками олії, солимо, перчимо і розмішуємо.
- Салат «Тбілісі» з баклажанами готовий. Діліть на порції та спробуйте!
Покроковий рецепт салату Тбілісі з помідорами
Щоб легендарний салат «Тбілісі» вийшов ще соковитішим, додайте в нього помідори. Таке частування нескладно приготувати в домашніх умовах. Крім того, проста страва нікого не залишить байдужою. Спробуйте!
Час приготування: 1 година 10 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 3
Інгредієнти:
- Яловичина – 260 гр.
- Квасоля червона консервована – 6 ст.
- Помідори – 1 шт.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Кінза – 1 пучок.
- Сік лимона – 1 ст.
- Горіх грецький – 60 гр.
- Олія рослинна – 1,5 ст.л.
- Сіль – ¾ ч.л.
- Хмелі-сунелі – 2 щіпки.
- Перець чилі – до смаку.
- Перець чорний мелений – 2 щіпки.
Процес приготування:
- Шматок яловичини промиваємо відварюємо до повної готовності та м’якого стану. У процесі солимо та доповнюємо спеціями. Готовий продукт остуджуємо та нарізаємо дрібними шматочками.
- Відмірюємо необхідну кількість консервованої квасолі.
- Очищену цибулю ділимо на тонкі четвертинки і маринуємо в лимонному соку.
- Очищаємо від насіння та плодоніжки болгарський перець, промиваємо та нарізаємо тонкими смужками.
- Невеликими кубиками ріжемо заздалегідь промитий помідор.
- Подрібнюємо промитий пучок кінзи з очищеними зубчиками часнику.
- Очищаємо волоські горіхи і подрібнюємо їх у будь-який відповідний спосіб. Можна використовувати ніж чи спеціальний подрібнювач.
- З’єднуємо всі інгредієнти в загальній мисці, поливаємо олією, солимо, перчимо, доповнюємо перцем чилі і акуратно перемішуємо.
- Насичений та яскравий салат «Тбілісі» з помідорами готовий. Розкладайте по порційних тарілках і спробуйте!
Салат Тбілісі зі свининою та квасолею
Поживний та яскравий за смаком салат «Тбілісі» можна приготувати зі свинини та червоної квасолі. Таке блюдо стане чудовою ідеєю для вечері у вузькому родинному колі. Також частування підійде і для святкового меню.
Час приготування: 1 год
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 2
Інгредієнти:
- Свинина –300 гр.
- Квасоля червона консервована – 1 банка.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Кінза або петрушка – 1 пучок.
- Сік лимона – 1 ст.
- Горіх грецький – 50 гр.
- Олія – 3 ст.л.
- Сіль – до смаку.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
- Болгарський перець ріжемо тонкою соломкою, попередньо промивши під водою та очистивши від насіння та плодоніжки.
- Очищаємо від лушпиння цибулю і ріжемо її тонкими четвертинками.
- До готовності варимо свинину у підсоленій до смаку воді. Остуджуємо продукт та обробляємо соломкою.
- Очищаємо від шкаралупи волоські горіхи та подрібнюємо їх будь-яким зручним способом.
- Також робимо і з зубчиками часнику.
- Подрібнюємо заздалегідь промиту та обсушену кінзу.
- З’єднуємо всі інгредієнти в загальній тарілці, додаємо квасолю, солимо і перчимо їх, заправляємо лимонним соком та олією. Акуратно розмішуємо.
- Салат «Тбілісі» зі свинини повністю готовий. Діліть на порції та подавайте до столу!