Салат Столичний класичний — це традиційна закуска, яку можна було зустріти на святковому столі у будь-якої радянської людини. Для салату використовують доступні інгредієнти, які в поєднанні один з одним перетворюються в неймовірно смачне частування. У чомусь закуска нагадує усіма улюблений салат « Олів’є » і має масу інтерпретацій. У добірці зібрані найпопулярніші варіанти. Якщо хтось забув про цей чудовий салат, поспішаю нагадати і рекомендую приготувати!
Салат Столичний з яловичиною
Салат Столичний з яловичиною виглядає дуже апетитно. Закуска виходить досить ситною. Це хороший варіант, як для святкового столу, так і для звичайного прийому їжі. Продукти доступні, а частування незвичайно смачне. Цей салат я часто готую на новорічний стіл. Хтось вважає за краще « Олів’є », а хтось « Столичний », тому намагаюся догодити всім.
Час готування – 50 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 6
Інгредієнти:
- Яловичина – 300 гр.
- Картопля – 3 шт.
- Огірки солоні – 3 шт.
- Горошок зелений консервований – 200 гр.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Спеції – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Майонез – за смаком.
- Зелень – для прикраси.
Процес приготування:
Крок 1. На столі зберіть всі продукти для чудового салату. Картоплю заздалегідь відваріть зручним для вас способом, я готую в мікрохвильовці. Яйця зваріть і остудити. Яловичину зваріть в підсоленій воді і остудити.
Крок 2. Картоплю поріжте квадратиками. Перекладіть в салатник.
Крок 3. Почищені від шкаралупи яйця подрібніть. Вивантажите в салатник.
Крок 4. Солоні огірки поріжте квадратиками. Перекладіть до складових салату.
Крок 5. Туди висипте консервований горошок.
Крок 6. Охололу яловичину розріжте кубиками і перекладіть в салатник.
Крок 7. Салат приправте сіллю, спеціями і майонезом.
Крок 8. Перемішують рухами об’єднайте компоненти.
Крок 9. Салат можна подавати в загальному посуді. Мені більше подобається порційна подача. За допомогою кулінарного кільця сформуйте порцію. Прикрасьте на свій смак. У мене петрушка. Пригощайте рідних. Їжте із задоволенням! Смачного!
Столичний салат з ковбасою
Столичний салат з ковбасою зможе приготувати навіть недосвідчений кулінар. Це неймовірно смачна закуска, яку можна їсти кожен день і вона не набридне. Салат прекрасно підійде для будь-якого застілля. Мариновані огірки в поєднанні з копченою ковбасою перетворять звичайні складові в дивовижний шедевр.
Час готування – 30 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 4
Інгредієнти:
- Ковбаса копчена – 150 гр.
- Картопля – 2 шт.
- Огірки мариновані – 2 шт.
- Горошок зелений консервований – 100 гр.
- Яйця курячі / перепелині – 2 шт. / 8 шт.
- Морква – 1 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Майонез – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Візьміть компоненти для неймовірно апетитною закуски. Морквину і картопля заздалегідь відваріть зручним для вас способом, я готую в мікрохвильовці. Яйця приготуйте круто і остудити. Можна використовувати курячі або перепелині.
Крок 2. Копчений виріб поріжте квадратиками і складіть в салатник. Якщо любите копчену ковбасу, візьміть варену, теж вийде дуже смачно.
Крок 3. З відварними овочами поступите таким же чином.
Крок 4. Очищені від шкаралупи яйця подрібніть. Вивантажите в салатник. Мариновані огірки поріжте квадратиками. Як немає маринованих, солоні теж підійдуть. Але з досвіду скажу, з маринованими огірками виходить смачніше. Перекладіть в салатник.
Крок 5. Сюди ж насипте консервований горошок. Це більш традиційний варіант. Деякі замість горошку кладуть каперси. Теж виходить цікаво.
Крок 6. Салат приправте сіллю, спеціями і майонезом.
Крок 7. Перемішують рухами об’єднайте компоненти.
Крок 8. Салат подавайте в загальному посуді або порційно. Задекоруйте, як вам подобається. Пригощайте рідних і близьких і отримуйте задоволення від яскравої закуски. Приємної насолоди!
Салат Столичний зі свіжим огірком
Салат Столичний зі свіжим огірком виходить ароматним і по-святковому ошатним. Закуска виходить ну дуже апетитною. Це відмінне частування для друзів на свято і хороший варіант для обіду або вечері. Салат подобається всій родині і для мене є фаворитом.
Час готування – 30 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 4
Інгредієнти:
- Ковбаса варена – 200 гр.
- Картопля – 2 шт.
- Огірки свіжі – 1 шт.
- Горошок зелений консервований – 1 банка.
- Яйця курячі / перепелині – 5 шт. / 10 шт.
- Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
- Морква – 1 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Майонез – для заправки.
Процес приготування:
Крок 1. Половину головки цибулі одужаєте і подрібніть. Перекладіть в миску. Варену ковбасу поріжте квадратиками і складіть в салатник. Якщо любите варену ковбасу, візьміть копчену, теж вийде дуже смачно.
Крок 2. Морквину і картоплю заздалегідь відваріть зручним для вас способом. Невелика кількість я готую в мікрохвильовці. Відварну моркву очистіть, і наріжте квадратиками, перекладіть до ковбаси.
Крок 3. Яйця приготуйте круто і остудити. Очищені від шкаралупи яйця подрібніть. Вивантажите в салатник. Можна використовувати як курячі, так і перепелині. Курячі яйця чистяться швидше, тому свій вибір я зупиняю на них.
Крок 4. Картоплю почистіть, і наріжте квадратиками, перекладіть до інгредієнтів. Свіжий огірок вимийте і просушіть. Подрібніть і відправте в салатницю.
Крок 5. Сюди ж насипте консервований горошок. Це більш традиційний варіант. Деякі замість горошку кладуть каперси. Теж виходить цікаво.
Крок 6. Салат приправте сіллю, спеціями і майонезом.
Крок 7. Перемішують рухами об’єднайте компоненти. Подавайте в загальному посуді або порційно. Пригощайте рідних і отримуйте задоволення від смачної закуски. Приємної насолоди!
Столичний салат з копченою куркою
Столичний салат з копченою куркою виходить запаморочливим. Копченості надають родзинку ніжною закусці. Салат не соромно подати на святкову подію. Я часто готую частування для своїх друзів. Саме цей варіант розлітається за лічені хвилини. Тому відразу роблю у великих кількостях, щоб вистачило всім.
Час готування – 30 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 4
Інгредієнти:
- Курка копчена – 200 гр.
- Картопля – 1 шт.
- Огірки мариновані / солоні – 2 шт.
- Горошок зелений консервований – 100 гр.
- Яйця курячі / перепелині – 1 шт. / 5 шт.
- Морква – 1 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Сметана / майонез – для заправки.
Процес приготування:
Крок 1. Візьміть компоненти для неймовірно смачною закуски. Морквину і картоплю заздалегідь відваріть зручним способом, я готую в мікрохвильовці. Яйце приготуйте круто і остудити. Можна використовувати куряче або перепелине.
Крок 2. Картоплю почистіть, і наріжте квадратиками, перекладіть в ємність.
Крок 3. Відварну моркву почистіть, і теж наріжте квадратиками, перекладіть до картоплі.
Крок 4. Мариновані огірки поріжте квадратиками. Як немає маринованих, солоні теж підійдуть. Але з досвіду скажу, з маринованими огірками виходить смачніше. Перекладіть в салатник.
Крок 5. Копчену курку поріжте квадратиками і складіть в салатник.
Крок 6. Почищене від шкаралупи яйце подрібніть. Теж вивантажите в салатник. Сюди ж насипте консервований горошок.
Крок 7. Салат приправте сіллю, перцем і сметаною або майонезом. Перемішують рухами об’єднайте компоненти.
Крок 8. Салат подавайте в загальному посуді або порційно. Задекоруйте, як вам подобається. Пригощайте сімейство і отримуйте задоволення від чарівної закуски. Приємної насолоди!
Як приготувати салат Столичний з шинкою
Як приготувати салат Столичний з шинкою – питання, у якого є різні варіанти вирішення. Але я частіше користуюся саме цим рецептом. Із задоволенням поділюся з вами і сподіваюся, що буду корисною. Салат виходить чудовим. Поєднання двох видів огірків з складовими закуски фантастичне.
Час готування – 30 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 2
Інгредієнти:
- Шинка – 200 гр.
- Картопля – 1 шт.
- Огірки мариновані / солоні – 2 шт.
- Огірки свіжі – 1 шт.
- Горошок зелений консервований – 5 ст.л.
- Яйця курячі / перепелині – 1 шт. / 5 шт.
- Морква – 1 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Сметана / майонез – для заправки.
Процес приготування:
Крок 1. Візьміть компоненти для казково смачного салату. Морква і картоплю заздалегідь відваріть зручним для вас способом, я використовую мікрохвильовку. Яйце зваріть і остудити. Можна використовувати куряче або перепелине. Свіжий огірок вимийте і просушіть.
Крок 2. Відварну моркву і картоплю звільніть від шкурки, і наріжте квадратиками, перекладіть в ємність для збірки салату.
Крок 3. Консервовані огірки поріжте квадратиками. Як немає маринованих, солоні теж підійдуть. Але з маринованими огірками виходить набагато смачніше. Перекладіть в ємність.
Крок 4. Ті ж дії виконайте зі свіжим огірком.
Крок 5. Шинку поріжте квадратиками і складіть в салатник.
Крок 6. Очищене від шкаралупи яйце подрібніть. Вивантажите в салатник. Сюди ж насипте консервований горошок.
Крок 7. Салат приправте сіллю, перцем і сметаною або майонезом. Активними перемішують рухами об’єднайте компоненти.
Крок 8. Салат подавайте в загальному посуді або порційно. Запрошуйте сімейство, їжте і отримуйте задоволення від ошатної закуски. Приємної насолоди!
М’ясний салат Столичний зі свининою
М’ясний салат Столичний зі свининою – закуска, яка неймовірно сподобається чоловічій половині. Запевняю, такий рецепт ви, швидше за все, ніде не зустрічали, і будете приємно здивовані компонентів чудового частування. У моїй родині цей салат має підпільну назву « Чоловічий ». Однак і жіноча половина теж не відязичкиться покуштувати це чудо!
Час готування – 1 ч. 00 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 5
Інгредієнти:
- Свиняча рулька – 150 гр.
- Картопля – 4 шт.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Перець чилі – 2 шт.
- Горошок зелений консервований – 1 банка.
- Яйця курячі / перепелині – 4 шт. / 8 шт.
- Морква – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Майонез – для заправки.
Процес приготування:
Крок 1. Візьміть компоненти для незвичайного салату. Болгарський перець промийте і просушіть. Цибулину очистіть від лушпиння.
Крок 2. Свинячу рульку заздалегідь запікіт зі спеціями або купіть готову в вакуумній упаковці. Коли у мене є час, я готую самостійно.
Крок 3. Морква і картоплю заздалегідь зваріть зручним для вас способом, я готую в мікрохвильовці. Яйця зваріть і остудити. Можна використовувати курячі або перепелині.
Крок 4. Відварну моркву і картоплю звільніть від шкурки, і подрібніть квадратиками, перекладіть в ємність для збірки салату. Почищені від шкаралупи яйця подрібніть. Вивантажите в салатник.
Крок 5. Болгарський перець звільніть від плодоніжки і нутрощів. Наріжте соломкою і перекладіть в салатник. Насипте консервований горошок.
Крок 6. З рульки приберіть шкурку і жир.
Крок 7. М’ясо подрібніть квадратиками.
Крок 8. Очищену цибулину подрібніть і складіть в миску. Залийте крутим окропом, щоб позбутися від надмірної гіркоти. При бажанні можна замаринувати в оцті. Залиште хвилин на 10, а потім злийте через сито.
Крок 9. До складових апетитної закуски додайте м’ясо і цибулю. Салат приправте сіллю і майонезом. Активними перемішують рухами об’єднайте компоненти.
Крок 10. Гострий перець вимийте і обсушити. Нарубайте кільцями.
Крок 11. Додайте в салат за смаком і розмішайте.
Крок 12. Салат подавайте в загальному посуді або порційно. Запрошуйте рідних і близьких, їжте і отримуйте задоволення від яскравої закуски. Приємної насолоди!
Салат Столичний з індичкою
Салат Столичний з індичкою виходить дуже смачним. Для приготування використовують апетитні інгредієнти, тому було б дивно, якби закуска вийшла якийсь не такий. Рецепт максимально простий, з ним з легкістю може впоратися навіть дилетант. Приготуйте салат і влаштуйте собі свято прямо сьогодні!
Час готування – 1 ч. 25 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 4
Інгредієнти:
- Філе індички – 300 гр.
- Картопля – 2 шт.
- Огірки мариновані / солоні – 3 шт.
- Цибуля зелена – 10 гр.
- Горошок зелений консервований – 100 гр.
- Яйця курячі / перепелині – 3 шт. / 8 шт.
- Морква – 1 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Майонез – для заправки.
Процес приготування:
Крок 1. Візьміть компоненти для надзвичайно апетитною закуски. Морквину і картоплю заздалегідь відваріть зручним для вас способом, я готую в мікрохвильовці. Яйця приготуйте круто і остудити. Можна використовувати курячі або перепелині.
Крок 2. Індичку обполосніть і приготуйте в підсоленій воді, остудити в бульйоні. Так вийде соковитіше. Потім наріжте квадратиками і перекладіть в ємність для збірки салату.
Крок 3. Картоплю почистіть, і подрібніть квадратиками, перекладіть в ємність.
Крок 4. Відварну моркву почистіть, і теж подрібніть квадратиками, перекладіть до картоплі.
Крок 5. Консервовані огірки поріжте квадратиками. Як немає маринованих, солоні теж підійдуть. Але з досвіду скажу, з маринованими огірками виходить набагато смачніше. Перекладіть в ємність.
Крок 6. Очищені від шкаралупи яйця подрібніть. Вивантажите в салатник.
Крок 7. Сюди ж насипте консервований горошок. Пір’я зеленої цибулі обмийте, обсушити і подрібніть. Додайте до компонентів.
Крок 8. Салат приправте сіллю, перцем і майонезом. Перемішують рухами об’єднайте компоненти.
Крок 9. Салат подавайте в загальному посуді або порційно. Пригощайте сімейство і отримуйте задоволення від ошатної закуски. Приємної насолоди!
Столичний салат з грибами
Столичний салат з грибами – божественне страву, повз якого не пройде жоден гість. Ароматна закуска прикрасить будь-який святковий захід. Яскраве ідеальне поєднання компонентів не може бути несмачним. Обожнюю цю версію салату і готую практично на всі важливі події.
Час готування – 1 ч. 15 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 6
Інгредієнти:
- Філе куряче – 300 гр.
- Картопля – 2 шт.
- Огірки солоні – 120 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Горошок зелений консервований – 100 гр.
- Шампіньйони – 250 гр.
- Морква – 1 шт.
- Яйця курячі / перепелині – 2 шт. / 6 шт.
- Цибуля зелена – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Майонез – для заправки.
Процес приготування:
Крок 1. Візьміть компоненти для шикарного частування. Морквину і картоплю відваріть зручним для вас способом, невелика кількість я готую в мікрохвильовці. Яйця приготуйте круто і остудити. Можна використовувати курячі або перепелині. Шампіньйони звільніть від шкурки.
Крок 2. Цибулину і гриби наріжте квадратиками і підрум’яньте на сильному вогні до повного випаровування вологи. Посоліть. Зніміть з плити і остудити.
Крок 3. Картоплю почистіть, і наріжте квадратиками, перекладіть в ємність.
Крок 4. Відварну моркву почистіть, і подрібніть той же квадратиками, перекладіть до картоплі.
Крок 5. Солоні огірки поріжте квадратиками. Як немає солоних, мариновані теж підійдуть. Перекладіть в ємність.
Крок 6. Очищені від шкаралупи яйця подрібніть. Вивантажите в салатник.
Крок 7. Куряче філе обмийте і приготуйте в підсоленій воді, остудити в бульйоні. Так вийде соковитіше. Потім наріжте квадратиками і перекладіть в миску для збірки салату.
Крок 8. Сюди ж насипте консервований горошок.
Крок 9. Додайте обсмажені гриби. Пір’я зеленої цибулі обмийте, обсушити і подрібніть. Додайте до компонентів. Салат приправте сіллю і майонезом. Активними перемішують рухами об’єднайте компоненти.
Крок 10. Салат подавайте в загальному посуді або як подобається. Їжте з насолодою! Смачного!
Салат Столичний з яловичою мовою
Салат Столичний з яловичою мовою підкорить вас і доставить незабутній гастрономічний екстаз. Яблуко додасть салату незвичайну свіжу родзинку. Салат виходить дуже апетитним і підійде для будь-якого святкового події. Чарівне страву залишає здивування і оплески.
Час готування – 3 ч. 00 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 8
Інгредієнти:
- Яловичий мову відварний – 1 шт.
- Картопля – 6 шт.
- Огірки солоні / мариновані – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста середній – 1 шт.
- Горошок зелений консервований – 250 гр.
- Яблуко кисло-солодке – 1 шт.
- Морква велика – 1 шт.
- Яйця курячі / перепелині – 4 шт. / 8 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Майонез – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Промитий мову зваріть у великій кількості води. Застудити і очистіть від шкурки. Охололий мову наріжте квадратиками. Готувати мову потрібно близько 2-2,5 годин.
Крок 2. Морква і картоплю заздалегідь відваріть зручним для вас способом, я готую в мікрохвильовці, якщо потрібна невелика кількість. Очистіть від шкурки. Яйця зваріть і остудити, очистіть від шкаралупи. Можна використовувати курячі або перепелині.
Крок 3. Цибулину очистіть від лушпиння і подрібніть. Очищені від шкаралупи яйця подрібніть. Попередньо вимите і очищене від шкірки яблуко, картоплю, морквину наріжте квадратиками. Солоні огірки поріжте квадратиками. Як немає солоних, мариновані теж підійдуть.
Крок 4. Компоненти вивантажите в об’ємну миску. Насипте консервований горошок. Розмішують рухами об’єднайте складові.
Крок 5. Салат приправте сіллю, перцем і майонезом. Активними перемішують рухами об’єднайте компоненти. Страву можна подавати в загальному посуді. Я вважаю за краще порційну подачу. Так виходить естетичніше і презентабельніше.
Крок 6. Прикрасьте на свій смак. Свіжа зелень буде як не можна до речі. Подавайте до столу і насолоджуйтеся ошатним частуванням. Смачного!