Класичний салат Мімоза з рибними консервами – це найвідоміший салат з рибних консервів. Завдяки своєму приємному смаку та легкості, ця страва має безліч шанувальників, її навіть включають у меню любителі правильно харчування. Ми підібрали 9 різних варіантів цього чудового салату.
Листковий салат Мімоза з рибними консервами, сиром та картоплею
Салат Мімоза викладається шарами, його можна подавати порційно та загальною стравою. На святковому столі він посідає почесне місце поряд з оселедцем під шубою та олів’є.
Час приготування: 70 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 4.
Інгредієнти:
- Консерви рибні –300 гр.
- Курячі яйця – 3 шт.
- Картопля – 3 шт.
- Морква – 2 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Сир – 150 гр.
- Майонез – 70мл.
- Зелень – для прикраси.
Процес приготування:
1. Картоплю та моркву відваріть у мундирах, яйця зваріть круто. Цибулю очистіть від лушпиння і дрібно наріжте.
2. Картоплю очистіть і натріть на великій тертці.
3. Яйця очистіть від шкаралупи, відокремте білки від жовтків. Натріть їх окремо на дрібній тертці.
4. Сир натріть на великій тертці.
5. Консерви розімніть вилкою до пюре.
6. Щоб акуратно скласти шари салату, використовуйте кулінарне кільце. Викладіть перший шар з картоплі, змастіть його майонезом.
7. Потім викладіть цибулю, на ній зробіть майонезну сітку.
8. Далі зробіть шар з сиру, його також змастіть майонезом.
9. Рибний шар змащувати майонезом не потрібно, він дуже соковитий.
10. На рибу покладіть шар з білка, змастіть його майонезом.
11. Потім шар з моркви та майонезу. Салат посипте подрібненим жовтком. Акуратно зніміть обручку, прикрасьте страву свіжою зеленню і подавайте на стіл.
Смачного!
Як приготувати Мімозу з рибними консервами та сиром без картоплі
Ніжний рибний салат Мімоза можна готувати з різних консервів: сайри, сардини, скумбрії, тунця чи горбуші. Щоб салат вийшов соковитим, не варто економити на майонезі, а краще навіть приготувати його самостійно, тоді ваша страва буде ще кориснішою.
Час приготування: 60 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 4.
Інгредієнти:
- Консерви рибні – 1 банка.
- Курячі яйця – 5 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Майонез – до смаку.
- Сир – 50 гр.
- Сіль – до смаку.
- Зелень – для прикраси.
Процес приготування:
1. Яйця зваріть круто, відокремте білки від жовтків. Білки натріть на дрібній тертці і викладіть половину в салатницю.
2. Рибні консерви розімніть вилкою до стану пюре та викладіть ½ частину на білки. Змастіть шар майонезом.
3. Ріпчасту цибулю очистіть, дрібно наріжте та викладіть її шаром на рибу.
4. Потім на шар з цибулі викладіть другу частину білків. Змастіть його майонезом.
5. Після білків викладіть шар з консервів, що залишилися, промажте майонезом.
6. Сир натріть на дрібну тертку. Жовтки розімніть вилкою. Змішайте сир з жовтками та посипте цією масою салат зверху. Салат поставте на 20-30 хвилин у холодильник для просочення.
Смачного!
Простий та смачний рецепт салату Мімоза з рибними консервами без моркви
З’явився салат Мімоза ще у Радянському союзі. Хтось відчуває ностальгію побачивши цю страву, а комусь вона новинка. Крім того, рецепт цього салату залишає велике поле для експериментів, у цьому, наприклад, не використовується морква.
Час приготування: 50 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 4.
Інгредієнти:
- Вершкове масло – 100 гр.
- Рис довгозернової – 150 гр.
- Курячі яйця – 6 шт.
- Консерви рибні – 200 гр.
- Сир – 150 гр.
- Цибуля – 1-2 шт.
- Майонез – 150-200мл.
- Сіль – до смаку.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
1. Вершкове масло покладіть у морозильник. Рис та яйця зваріть.
2. Яйця очистіть та відокреміть білки від жовтків. Білки дрібно наріжте, жовтки розімніть вилкою.
3. Цибулю дрібно наріжте, сир натріть на тертці, рибні консерви розімніть вилкою.
4. Встановіть кулінарне кільце на плоску страву, викладіть половину рибної консерви.
5. Другим шарам викладіть рис, змастіть його майонезом. Потім викладіть по черзі білок, тертий сир, рибу і цибулю, що залишилася. На кожному шарі зверху зробіть майонезну сіточку.
6. Потім викладіть половину подрібнених жовтків, поверх них натріть вершкове масло на дрібну тертку.
7. Завершіть салат жовтковою масою, що залишилася. Салат Мімозу подавайте на стіл одразу після приготування.
Смачного!
Покроковий рецепт приготування Мімози з консервами без сиру
Салат Мімоза легкий у приготуванні та доступний за продуктами, а назва повністю відповідає його виду. Його основним інгредієнтом є рибні консерви, інші інгредієнти можна додавати або виключати на свій смак.
Час приготування: 50 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 6.
Інгредієнти:
- Консерви рибні – 1 банка.
- Рис – 250 гр.
- Яйця – 4 шт.
- Морква – 2 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Оцет столовий – 2 ч.л.
- Вода – 2 ст.
- Цукор – ¼ ч.л.
- Сіль – до смаку.
- Майонез – до смаку.
Процес приготування:
1. Рис зваріть у підсоленій воді та остудіть. Викладе його в салатницю, розрівняйте та змастіть майонезом.
2. З консерви злийте сік і розімніть рибу вилкою. Половину консерви викладіть на рис, розрівняйте шар.
3. Цибулю наріжте тонкими півкільцями. Перекладіть його в миску, додайте оцет, воду, цукор і щіпку солі, залиште цибулю маринуватися на 15-20 хвилин. Потім злийте залишки маринаду та покладіть половину цибулі на рибний шар.
4. Моркву зваріть у мундирі, потім очистіть і натріть на тертку. Викладіть її наступним шаром та змастіть майонезом.
5. Зваріть яйця круто, очистіть. Відокремте білки від жовтків. Білки натріть на тертці, жовтки розімніть вилкою. Викладіть шар з білків, змастіть його майонезом.
6. Потім повторіть шари в наступному порядку: рис, рибний шар і мариновану цибулю, змастіть майонезом. Останнім шаром викладіть подрібнений жовток. Перед подачею поставте салат на деякий час в холодильник для просочення.
Смачного!
Салат Мімоза з горбуші консерви на святковий стіл
Якщо ви ще не куштували цей ніжний рибний салат, то саме час його приготувати. Головне в цій страві, вибрати хороші рибні консерви в олії. Ми пропонуємо приготувати салат з горбушею, вона в міру жирна та соковита.
Час приготування: 80 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 20.
Інгредієнти:
- Горбуша в олії – 1 банка.
- Картопля – 3 шт.
- Морквина – 3 шт.
- Курячі яйця – 3 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Майонез – 200мл.
- Сіль – до смаку.
- Пір’я цибулі – 5-10 гр.
Процес приготування:
1. Картоплю, моркву та яйця зваріть, остудіть та очистіть.
2. Головку цибулі очистіть, дрібно наріжте, перекладіть в миску і залийте окропом, залиште на кілька хвилин. Це потрібно, щоб позбутися гіркоти. Потім злийте воду через сито.
3. Консервовану горбушу перемніть вилкою до пюре. Викладіть отриману масу на дно салатниці та розрівняйте шар. Промажте його майонезом.
4. Далі покладіть цибулю.
5. Варену картоплю натріть на великій тертці і викладіть її наступним шаром, змастіть майонезом.
6. Моркву натріть на тертку і викладіть після картоплі, також промажте шар майонезом.
7. Варені яйця розберіть на жовтки та білки. Білки натріть на тертці, жовтки подрібніть вилкою в крихту. Викладіть у салатницю шар з білків, промажте його майонезом.
8. Завершіть салат шаром з жовтка. Зелену цибулю дрібно наріжте і посипте салат перед подачею.
Смачного!
Ситний та дуже смачний салат Мімоза з консервою та рисом
Мімоза – такий салат, з яким можна експериментувати. Цей рецепт трохи відрізняється від класичного, у ньому використовується рис. Страва виходить дуже ситною, смачною і яскравою.
Час приготування: 80 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 6.
Інгредієнти:
- Консерви рибні – 1 банка.
- Рис –100 гр.
- Сир – 150 гр.
- Яйця – 4 шт.
- Морквина-2-3 шт.
- Майонез –200 мл
- Цибуля – 1 шт.
- Пір’я цибулі – 10 гр.
Процес приготування:
1. Яйця, моркву та рис необхідно відварити до готовності. Перед варінням рис добре промийте, щоб він вийшов розсипчастим. Сир натріть на великій тертці.
2. Моркву натріть на велику тертку, цибулю дрібно наріжте. Яйця розділіть на білки та жовтки, білки натріть на тертці.
3. Для збирання салату можна використовувати спеціальне кулінарне кільце, помістіть його на плоску тарілку. Якщо кільце невеликого діаметра, розділіть всі інгредієнти на кілька частин. Першим шаром викладіть рис, змастіть його майонезом.
4. Рибу розімніть вилкою, викладіть другий шар, розрівняйте його та змастіть майонезом.
5. На рибний шар викладіть подрібнену цибулю, білу в середину, зелену – по краю.
6. Далі йде шар з білків, його промажте майонезом.
7. Потім зробіть шар з тертої моркви та майонезу.
8. Наступний шар сирний, його також змастіть невеликою кількістю майонезу. Завершує салат подрібнений жовток, його промазувати майонезом не потрібно. Поставте салат у холодильник для просочення на 40-60 хвилин, потім подавайте на стіл.
Смачного!
Пісний салат Мімоза з рибними консервами
Пісний варіант салату Мімоза підходить для часу церковного посту і не лише. Його можна подати на вечерю, оскільки салат досить ситний. Огірки в салат можна класти як свіжу, так і мариновану – справу смаку.
Час приготування: 40 хв.
Час приготування: 25 хв.
Порцій: 4.
Інгредієнти:
- Рис –100 гр.
- Консерви рибні – 1 банка.
- Капуста пекінська – 0,5 шт.
- Огірки – 2 шт.
- Соус соєвий – 2 ст.
- Майонез пісний – до смаку.
- Сіль – до смаку.
Процес приготування:
1. Рис відваріть у трохи підсоленій воді, остудіть.
2. З консерви злийте олію, рибу розімніть вилкою.
3. Пекінську капусту тонко нашаткуйте. Огірки наріжте смужками.
4. Пекінську капусту, огірки та рис додайте в миску до риби, перемішайте.
5. Для заправки змішайте пісний майонез з соєвим соусом. Додайте заправку в салат, перемішайте та подавайте на стіл.
Смачного!
Швидкий та простий салат Мімоза з консервами сайри
Мімозу ще називають весняним рибним салатом. До його складу входять рибні консерви та варені овочі. Виходить дуже поживна та яскрава страва, саме те, що потрібно навесні.
Час приготування: 90 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 6.
Інгредієнти:
- Сайра консервована – 270 гр.
- Курячі яйця – 4 шт.
- Картопля – 2 шт.
- Морквина – 1 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Кріп – 10 гр.
- Майонез – 200мл.
Процес приготування:
1. Картоплю та моркву відваріть у шкірці, остудіть та очистіть їх. Яйця зваріть круто в окремій каструлі. З сайри злийте сік, розімніть рибу вилкою, викладіть її на тарілку та розрівняйте.
2. Цибулю очистіть від лушпиння і дрібно наріжте, розподіліть його по рибі, зверху зробіть майонезну сітку.
3. Картоплю натріть на великій тертці, викладіть їх наступний шар, змастіть майонезом.
4. Моркву натріть на тертці, викладіть її наступним шаром після картоплі, також промажте майонезом.
5. Варені яйця очистіть від шкаралупи. Відокремте білки від жовтків. Білки натріть на великій тертці і зробіть наступний шар.
6. Кріп помийте та просушіть. Залишіть цілими пару гілочок кропу, решту зелені дрібно наріжте. Прикрасьте салат: подрібнений кріп розсипте по краю, гілочки розкладіть у центрі. З подрібненого жовтка зробіть імітацію мімози. Перед тим, як подати салат на стіл, дайте йому трохи часу на просочення.
Смачного!
Дуже смачний рецепт салату Мімоза з консервами тунця
Знаменитий салат Мімоза з консервованим тунцем. Завжди смачно, ситно та яскраво. Щоб салат не був сухим, перемішайте рибу з невеликою кількістю олії з консервів.
Час приготування:60 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 6.
Інгредієнти:
- Картопля – 3 шт.
- Морква – 3-4 шт.
- Яйця – 5-6 шт.
- Тунець консервований – 2 банки.
- Сир – 0,5 ст.
- Сіль – до смаку.
- Майонез – до смаку.
Процес приготування:
1. Картоплю, моркву та яйця зваріть, остудіть та очистіть.
2. Яйця розділіть на білки та жовтки.
3. Тунця з невеликою кількістю соку розімніть вилкою до пюре.
4. Викладіть перший шар з тунця на тарілку.
5. Потім викладіть шар з тертої картоплі. Зверху зробіть сіточку з майонезу.
6. Далі йде шар з тертого сиру.
7. Наступний шар зробіть з тертої моркви, на нього нанесіть майонезну сітку.
8. Потім викладіть подрібнені білки та змастіть їх майонезом.
9. Посипте салат подрібненими жовтками та поставте в холодильник для просочення. На свій смак салат можна прикрасити овочами або свіжою зеленню.
Смачного!