Рижики гарячим способом на зиму – 5 рецептів приготування з покроковими фото

Рижики гарячим способом на зиму – це смачна домашня заготівля, яка урізноманітнює домашнє меню. Готове частування можна просто їсти з хлібом, додавати в домашні салати або подавати з гарячими гарнірами. Для заготівлі грибів на тривале зберігання використовуйте перевірену кулінарну добірку з п’яти рецептів приготування з покроковими фото.

Мариновані рижики гарячим способом на зиму

Мариновані рижики гарячим способом на зиму порадує вас своїм цікавим смаком і апетитним зовнішнім виглядом. Їх можна подавати як холодну закуску з хлібом або разом з гарячими гарнірами. Обов’язково спробуйте приготувати на тривале зберігання на нашу перевіреному покроковому рецептом.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 0,5 л.

Інгредієнти:

  • Рижики – 1 кг.
  • Вода – 1 л.
  • Сіль – 2 ч.л.
  • Цукор – 2 ч.л.
  • Часник – 3 зубчика.
  • Оцтова есенція 70% – 1 ст.л.
  • Перець чорний горошок – 8 шт.
  • Гвоздика – 3 шт.
  • Лист лавровий – 2 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Для маринованих рижиків гарячим способом на зиму візьмемо кілограм грибів. Їх попередньо потрібно перебрати.

Крок 2. Далі інгредієнт промиваємо під водою. Занадто великі гриби розрізаємо на частини.

Крок 3. Відварюємо рижики в підсоленій воді 30 хвилин після закипання. Потім відкидаємо їх на друшляк.

Крок 4. Промиваємо і стерилізуємо банки. Кришки кип’ятимо.

Крок 5. Для маринаду кип’ятимо воду з цукром, сіллю і спеціями.

Крок 6. Викладаємо гриби в банки з зубчиками часнику. Заливаємо маринадом і доповнюємо оцтової есенцією. Закриваємо , перевертаємо догори дном, укутуємо в ковдру і залишаємо до повного охолодження.

Крок 7. Мариновані рижики гарячим способом на зиму готові. Забирайте на зберігання!

Рижики гарячим способом з оцтом банках на зиму

Рижики гарячим способом з оцтом в банках на зиму – це апетитна і нескладна у виконанні заготівля, яка точно урізноманітнює ваше домашнє меню. Такі гриби виходять дуже хрусткими і цікавими до смаку. Для приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої добірки.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 0,5 л.

Інгредієнти:

  • Рижики – 1 кг.
  • Сіль – 12 гр.
  • Оцет яблучний – 15 мл.
  • Парасолька кропу – 2 шт.
  • Насіння коріандру – за смаком.
  • Зерна гірчиці – за смаком.
  • Листя лаврові – за смаком.
  • Вода – 1 л.

Процес приготування:

Крок 1. Для приготування рижиків гарячим способом з оцтом в банках на зиму, насамперед перебираємо і промиваємо гриби. Нарізаємо їх і складаємо в каструлю.

Крок 2. Доповнюємо гриби сіллю і спеціями зі списку.

Крок 3. Вливаємо сюди літр води.

Крок 4. Доводимо заготівлю до кипіння і після варимо близько 10-12 хвилин.

Крок 5. За допомогою шумівки дістаємо проварені гриби з гарячого маринаду.

Крок 6. Виливаємо до рижиків оцет. Гарненько все перемішуємо.

Крок 7. Викладаємо гриби з оцтом в стерилізовану банку.

Крок 8. Доливаємо гарячим розсолом і переставляємо заготівлю в каструлю з рушником на дні і водою. Доводимо до кипіння і стерилізуємо 20 хвилин. Після банку дістаємо з киплячої води і закриваємо кришкою.

Крок 9. Рижики гарячим способом з оцтом в банках на зиму готові. Перевертаємо догори дном, даємо повністю охолонути і прибираємо на зберігання.

Рижики гарячим способом з часником на зиму

Рижики гарячим способом з часником на зиму виходять дуже смачними, апетитними і ароматними. Хрустка закуска не тільки урізноманітнює ваше домашнє меню, але і прикрасить святковий стіл. Для приготування рекомендуємо використовувати наш перевірений рецепт з покроковими фото.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 0,5 л.

Інгредієнти:

  • Рижики – 1 кг.
  • Часник – 5 зубчиків.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Лист лавровий – 5 шт.
  • Перець чорний горошок – 10 шт.
  • Сіль – 1 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Для приготування рижиків гарячим способом з часником на зиму насамперед перебираємо і промиваємо гриби. Заливаємо їх водою, солимо і проварюємо.

Крок 2. В цей час підготуємо спеції. Промиваємо кріп і подрібнюємо його. Розрізаємо на частини зубчики часнику.

Крок 3. Часник і інші спеції заливаємо водою. Кип’ятимо вміст, закриваємо кришкою і даємо охолонути. В процесі солимо до смаку.

Крок 4. До цього часу гриби закиплять.

Крок 5. Прибираємо всю пінку, варимо ще пару хвилин і вимикаємо вогонь.

Крок 6. Відкидаємо гриби на друшляк і даємо стекти воді. Після продукт занурюємо в маринад з часником.

Крок 7. Знову кип’ятимо вміст. Проварюємо 15 хвилин і переливаємо в стерилізовану банку. Закриваємо кришкою, укутуємо і даємо повністю охолонути. Не перевертаємо.

Крок 8. Рижики гарячим способом з часником на зиму готові. Зберігайте прохолодному місці.

Рижики у власному соку гарячим способом

Рижики у власному соку гарячим способом приємно здивують вас своїм насиченим смаком і апетитним зовнішнім виглядом. Їх можна подавати як холодну закуску з хлібом або в парі з гарячими гарнірами. Обов’язково спробуйте приготувати на тривале зберігання на нашу перевіреному покроковому рецептом.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 1,4 л.

Інгредієнти:

  • Рижики – 1 кг.
  • Лист лавровий – 4 шт.
  • Гвоздика – 3 шт.
  • Перець запашний горошок – 5 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Оцет 6% – 3 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Вода – 300-500 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Для приготування рижиків у власному соку гарячим способом перебираємо і промиваємо гриби. Ділимо їх на половинки, кип’ятимо з водою і після зливаємо всю рідину.

Крок 2. Знову вливаємо трохи холодної води додаємо цибулю, спеції і сіль. Кип’ятимо вміст і після зменшуємо вогонь.

Крок 3. Доповнюємо гриби кропом і продовжуємо варити ще близько 25 хвилин.

Крок 4. У стерилізовані банки кладемо лавровий лист, горошини перцю, вливаємо олію і оцет.

Крок 5. Виливаємо сюди гриби у власному соку.

Крок 6. Закриваємо , перевертаємо догори дном, укутуємомо в ковдру і залишаємо до повного охолодження.

Крок 7. Рижики у власному соку гарячим способом готові. Прибирайте на зберігання.

Рижики на зиму гарячим способом без оцту

Рижики на зиму гарячим способом без оцту – це неймовірно смачна і нескладна у виконанні заготівля, яку точно варто взяти на замітку. Такі гриби вийдуть дуже хрусткими і цікавими до смаку. Для приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої добірки.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Рижики – 2 кг.
  • Сіль – 1 ст.л.
  • Кислота лимонна – 3 гр.
  • Вода – 300 мл.
  • Перець чорний горошок – 3 шт.
  • Перець запашний горошок – 3 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Для приготування рижиків на зиму гарячим способом без оцту відміряємо два кілограми грибів і перебираємо їх.

Крок 2. Рижики добре очищаємо і промиваємо під водою.

Крок 3. У каструлі кип’ятимо воду з сіллю і лимонною кислотою.

Крок 4. Викладаємо сюди підготовлені гриби, вимикаємо вогонь і даємо постояти близько 30 хвилин.

Крок 5. Після включаємо вогонь. Кип’ятимо гриби в розсолі і варимо їх близько 10 хвилин.

Крок 6. Розливаємо частування по стерилізованих банкам. Сюди ж кладемо спеції. Закриваємо , перевертаємо догори дном, укутуємо в ковдру і залишаємо до повного охолодження.

Крок 7. Рижики на зиму гарячим способом без оцту готові. Прибирайте на зберігання в прохолодне місце.

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал