Манник без борошна на кефірі – 4 дуже смачних рецепта в духовці з покроковими фото

Манник без борошна на кефірі – це дуже ніжний, смачний і поживний десерт для вашого столу. Готову страву можна подавати в якості перекусу або як десерт до чашечки гарячого чаю. Найцікавіші і нескладні у виконанні покрокові рецепти шукайте в нашій перевіреній кулінарній добірці. Обов’язково скористайтеся нашими ідеями для духовки.

Манник без борошна на кефірі з яблуками

Манник без борошна на кефірі з яблуками – цікавий рецепт, який кожному варто приготувати на своїй кухні. Готове ласощі приємно здивує ваших близьких або гостей. Подавайте ніжний десерт до чаю або їжте просто так. Для виконання кулінарної ідеї використовуйте перевірений спосіб з нашої добірки.

Час готування – 1 година 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Крупа манна – 1 ст.
  • Кефір – 1 ст.
  • Яйце дрібне – 3 шт.
  • Цукор – 1 ст.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Яблуко – 3 шт.
  • Цукор ванільний – за смаком.
  • Кориця – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Манну крупу заливаємо кефіром і залишаємо на 40 хвилин для розбухання.

Крок 2. Через час ми отримаємо пишну масу, перемішуємо її.

Крок 3. Окремо збиваємо яйця з цукром. Додаємо сюди розм’якшене вершкове масло і ванільний цукор за смаком.

Крок 4. З’єднуємо яєчну масу з манною. Додаємо розпушувач і перемішуємо.

Крок 5. Збиваємо вміст до однорідності.

Крок 6. Яблука добре промиваємо і нарізаємо невеликими кубиками. Одне яблуко можна нарізати тонкими часточками для прикраси верху.

Крок 7. У форму для випікання вливаємо трохи тіста. Кладемо сюди кубики яблука і заливаємо тістом, яке залишилось.

Крок 8. Зверху прикрашаємо все яблучними часточками. Додаємо корицю за смаком. Випікаємо 40 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 9. Апетитний манник без борошна на кефірі з яблуками готовий. Можна пригощатися!

Пишний манник на кефірі без борошна з содою

Пишний манник на кефірі без борошна з содою виходить неймовірно апетитним, легким і повітряним. Подавайте таке частування до чаю або їжте його просто так. Яскравий десерт зможе приготувати в домашніх умовах кожен. Для цього використовуйте перевірений кулінарний рецепт з нашої добірки.

Час готування – 3 години

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Крупа манна – 190 гр.
  • Кефір – 1 ст.
  • Яйце – 1 шт.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Цукор – 180 гр.
  • Пудра цукрова – 2 ст.л.
  • Сода – 1 ч.л.
  • Ізюм – 70 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. У глибоку миску всипаємо манну крупу.

Крок 2. Сюди ж вливаємо кефір.

Крок 3. Перемішуємо інгредієнти і залишаємо масу набухати на дві години.

Крок 4. В окремому посуді розмішуємо цукор з розм’якшеним вершковим маслом.

Крок 5. Розтираємо інгредієнти до однорідної маси.

Крок 6. Додаємо сюди соду і розбиваємо куряче яйце.

Крок 7. Ретельно вимішуємо заготівлю.

Крок 8. З’єднуємо масу з набряклої манною крупою.

Крок 9. Знову все перемішуємо і додаємо сюди попередньо промитий родзинки.

Крок 10. Вливаємо тісто в силіконову форму для випікання.

Крок 11. Випікаємо десерт 35 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 12. Пишний і апетитний манник на кефірі без борошна готовий. Можна пригощатися!

Манник на кефірі з ягодами, содою без борошна

Манник на кефірі з ягодами, содою без борошна – це неймовірно смачний, ніжний і ароматний десерт для всієї родини. Свіжий ягідний смак нікого не залишить байдужим. Відмінне рішення для домашнього чаювання або святкового столу. Обов’язково спробуйте приготувати по нашому перевіреному рецепту.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Крупа манна – 300 гр.
  • Кефір – 500 мл.
  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор – 150 гр.
  • Цукор ванільний – 1 ст.л.
  • Стружка кокосова – 80 гр.
  • Сода – 0,5 ч.л.
  • Розпушувач – 2 ч.л.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Ягоди – 200 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Для тіста перемішуємо манну крупу з кефіром, содою і кокосовою стружкою. Ми залишаємо на 20 хвилин.

Крок 2. В окремому посуді збиваємо яйця і два види цукру.

Крок 3. Яєчну суміш вливаємо в манну масу. Перемішуємо.

Крок 4. Далі сюди вливаємо розтоплене вершкове масло і розпушувач. Знову перемішуємо.

Крок 5. Вливаємо тісто в форму для випікання. Доповнюємо заготівлю ягодами до смаку.

Крок 6. Випікаємо частування 50 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 7. Ароматний манник на кефірі з ягодами готовий. Діліть на порції і угощайтесь!

Повітряний манник без борошна на кефірі з бананом

Повітряний манник без борошна на кефірі з бананом виходить дуже ніжним, повітряним і в міру солодким. Додавання банана зробить смак десерту більш яскравим і цікавим. Подавайте його на сніданок або разом з чашкою гарячого чаю. Обіцяємо, що ваші близькі і гості не зможуть встояти перед такою кулінарною ідеєю.

Час готування – 2 години

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Крупа манна – 2 ст.
  • Цукор – 1 ст.
  • Кефір – 2 ст.
  • Цукор ванільний – 10 гр.
  • Розпушувач – 10 гр.
  • Банан – 3 шт.
  • Олія – 1 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Манну крупу вимішуємо з кефіром і залишаємо на одну годину в холодильнику.

Крок 2. Через час в заготовлену суміш відправляємо два види цукру і розпушувач. Збиваємо міксером до однорідності.

Крок 3. Очищаємо два банана і нарізаємо їх тонкими колами.

Крок 4. Вливаємо 2/3 частини тіста в форму для випікання. Викладаємо зверху банани.

Крок 5. Вливаємо, що залишилося тісто і відправляємо заготівлю на 40 хвилин в розігріту до 180 градусів духовку.

Крок 6. Обсмажуємо залишився банан в рослинній олії. Ці шматочки підуть на прикрасу десерту.

Крок 7. Повітряний манник на кефірі з бананом готовий. Діліть на порційні шматочки і угощайтесь!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал