Рибний суп з скумбрії – 6 рецептів приготування з покроковими фото

45d242877be373432f58884cdf4cce16

Рибний суп з скумбрії — це проста і апетитна їжа. Любителі рибних страв неодмінно відзначать цю добірку. Тут зібрані як максимально легкі, так і рецепти складніше. У будь-якому випадку кожен щось почерпне для себе і зможе швиденько приготувати обід для сім’ї. Тут ви знайдете рецепти з консервів, і свіжої риби. Але так, як риба готується швидко, розбіжка в часі приготування буде незначна.

Суп з скумбрії свіжомороженої

Суп з скумбрії свіжомороженої виходить надзвичайно апетитним. Рибні шматочки надають страви неймовірний аромат і насичений смак. Блюдо можна вважати дієтичним. Тут ідеально збалансовані всі компоненти. Простий і смачний супчик не зашкодить вашій фігурі і практично не відніме часу на його виконання.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Скумбрія свіжоморожена – 500 гр.
  • Вода – 2 л.
  • Картопля – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Кріп – для прикраси.

Процес приготування:

Крок 1. У каструлю наберіть 2 літри води. Поставте на плиту і закип’ятіть.

ce600d514620eee3c7230b901b40d117

Крок 2. Поки вода нагрівається, займіться скумбріей. Заморожену рибу заздалегідь розморозити.

0d59e2e1f96661680715db46eb50cd11

Крок 3. Видаліть голову.

81b195a1d39f03523add4fd391dc9174

Крок 4. Рибу очистіть від нутрощів, розріжте на шматочки.

a571c39b1731d2b5d3a9469726c61b66

Крок 5. Коли вода закипить, відправте рибу в каструлю.

cc4697d1657f9a4f201ce46b2f82aa2c

Крок 6. Візьміть овочі. Коренеплоди помийте щіткою і очистіть від шкірки за допомогою ножа або овочечистки.

4f7bf9f6226f428f04700e0f7910510b

Крок 7. Картоплю поріжте досить крупно. Морквину натріть на терці. З цибулини зніміть лушпиння і дрібно наріжте.

5b06a1952929e2e06ead79997a283b52

Крок 8. Через 20 хвилин риба буде готова, дістаньте її з бульйону. М’якоть відділіть від кісточок. І поверніть в бульйон разом з підготовленими овочами. Готуйте не менше 20 хвилин. Додайте лаврушку.

0a855cf37ab348bc0dd87f26da1ec647

Крок 9. Суп підсолити, і приправте спеціями. Кріп обдайте під краном водою.

287ff14950f60ed95f28a224597054af

Крок 10. Обріжте стебла, залиште їх для бульйону на наступний раз. Гілочки подрібніть ножем.

67944b8174b6fe33330e93a38fd3387b

Крок 11. Подрібнений кріп перекладіть в суп. Вимкніть плиту і залиште настоятися.

44dd15e8a6af79df7148d9fa3b5ad3cc

Крок 12. Апетитний рибний суп розлийте по тарілках. Запрошуйте сім’ю до обіднього столу і їжте з насолодою!

e8adbb63717cfc5ce5db3db3ce711b2b

Рибний суп з консервів скумбрії з рисом

Рибний суп з консервів скумбрії з рисом – мега швидкий спосіб смачно і без зайвих зусиль пообідати. Зазвичай приготування супів забирає багато часу. Тут все гранично просто. Готуйте і економте свого часу. Готування повинна бути в задоволення, а рецепт вам в цьому допоможе.

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Консерви скумбрія в маслі – 1 банка.
  • Вода – 1,5 л.
  • Картопля – 100 гр.
  • Рис – 50 гр.
  • Лимон – 1 часточка.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Зелень – для прикраси.

Процес приготування:

Крок 1. Візьміть банку консервів. Вибирайте перевірений якісний продукт.

5452d316a366f5ed068766618cd3c951

Крок 2. Рибу перекладіть в ємність і трохи розімніть виделкою.

8d5529be325a9fb14ae3102b7d661d14

Крок 3. Перекладіть в посуд для варіння супу.

d2ca5aecccd7475d17a887de1808ecd5

Крок 4. Рис промийте до прозорості води. І закиньте до консервів.

5b7a58f5e36818fec4699d1f0dafddc6

Крок 5. Коренеплоди помийте щіткою і очистіть від шкірки за допомогою ножа або економки.

a6377ec16237b793aa72361439e2c950

Крок 6. Картоплю поріжте досить крупно.

853eebc97f9730636e027a424645a80c

Крок 7. Складіть в каструлю.

be30aaa101f242b7b0db20b21765a451

Крок 8. Чайник закип’ятіть заздалегідь. Окропом залийте вміст каструлі, злегка підсолити і розмістіть на плиті. Варіть на середньому вогні до повного приготування картоплі.

b88f7e28c75f68eb0b57518331a4f8b3

Крок 9. Закиньте лаврушку. Спробуйте, якщо буде потрібно, відрегулюйте за смаком спеціями.

1211efff1961b5e119401ad94290a053

Крок 10. Покропну зелень обдайте під краном водою. Гілочки подрібніть ножем. Подрібнений кріп перекладіть в суп.

66b77e20df4c758e2f6cee0f296f8303

Крок 11. Додайте лимонну часточку. Вимкніть плиту і залиште настоятися.

72849333f06dedbda26836d4d1044ccf

Крок 11. Апетитний рибний суп розлийте по тарілках.

7a2dc5f724296dedce1028952a7551ec

Крок 13. Запрошуйте сім’ю до обіднього столу і їжте з насолодою!

2fb1787aece2b5db14a5d79537802d0f

Суп з скумбрії в томатному соусі

Суп з скумбрії в томатному соусі – дивовижне перша страва. Яскравий і насичений суп припаде до смаку всім любителям рибних страв. Ну і, звичайно ж, найголовніше, для приготування супу не потрібно довго стояти біля плити. Все до неподобства легко!

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Консерви скумбрія в томатному соусі – 1 банка.
  • Вода – 1,5 л.
  • Картопля – 2 шт.
  • Рис – 30 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 0,5 шт.
  • Томатна паста – 2 ч.л.
  • Хмелі-сунелі – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Кріп – для прикраси.
  • Олія – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Дістаньте банку консервів. Вибирайте перевірені якісні консерви.

4c11f3e18a41e549685f30678139d43f

Крок 2. Рибу перекладіть в ємність для варіння супу. Чайник закип’ятіть заздалегідь. Окропом залийте вміст каструлі, злегка підсолити і розмістіть на плиті.

f20544688d06057a42acfb2920fb385c

Крок 3. Рис промийте до прозорості води.

e6a039b83a37eb19cea13dfab44fe207

Крок 4. Промиту крупу відваріть в окремій каструлі.

d9ee21744d6faac49f2d09382c592dc4

Крок 5. Коренеплоди помийте щіткою і очистіть від шкірки за допомогою ножа або овочечистки. Картоплю поріжте соломкою і закиньте в бульйон.

9ff9e898a19370ca92ee6cd6962e450e

Крок 6. Морквину натріть на терці. З цибулини зніміть лушпиння і дрібненько наріжте. Овочі пасеруйте на маслі до м’якості і додайте томатну пасту. Добре розмішайте і прогрійте.

39152fabc85951e8a996d16eeb1c5646

Крок 7. Зварений рис промийте. Засмажку і рис складіть в каструлю. Приправте хмелі-сунелі. Покропну зелень обдайте водою. Гілочки подрібніть ножем. Подрібнений кріп перекладіть в суп.

bef7d22c7a6ad34369e22ccaa9d348aa

Крок 8. Готуйте ще хвилин 5 і вимкніть плиту. Спробуйте, якщо буде потрібно, відрегулюйте за смаком спеціями. Яскравий рибний суп розлийте по тарілках. Кличте домашніх і подавайте апетитне частування! Приємної насолоди!

6b04647fd0148df2b9dcb69ee6f2595f

Суп з скумбрії з пшоном

Суп з скумбрії з пшоном виходить дуже смачним. Така своєрідна вуха в домашніх умовах. Процес приготування легкий. Його цілком подужає і недосвідчений кулінар. Складність може виникнути лише під час чистки риби, а все інше гранично просто!

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Скумбрія – 500 гр.
  • Вода – 1,2 л.
  • Картопля – 2 шт.
  • Пшоно – 3 ст.л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Кріп – за смаком.
  • Олія – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Зберіть інгредієнти для дивовижного супчика.

2c3d150b62ae003f5ff87bced82b69f3

Крок 2. Займіться скумбріей. Підморожену рибу заздалегідь розморозити. Видаліть голову і хвіст. Рибку очистіть від нутрощів, розділіть навпіл.

a4e9ffdd5a0b0438c01e3bd71128ba1b

Крок 3. У посуд для варіння наберіть 1,2 літра води. Складіть рибку.

656c4cc49e3c594f5ec5ff766fa74735

Крок 4. Кріп обдайте під краном водою. Крупно наріжте, закиньте в воду.

45bdab6658d622d8f789066021d531a8

Крок 5. Поставте каструлю на плиту і закип’ятіть. Зніміть шумівкою пінку, зменшіть нагрів і варіть 20 хвилин.

f4849867bd484cec76aee79fb284d457

Крок 6. Готову скумбрію дістаньте з бульйону. Бульйон процідити через сито.

0d1a5c1102ae6aa1592fa7b1852c4cc2

Крок 7. Коренеплоди помийте щіткою і очистіть від шкірки за допомогою ножа або овочечистки. Картоплю поріжте досить крупно і закиньте в бульйон.

21b795461c3180a578913304f5e1b28a

Крок 8. Морквину наріжте кружечками. З цибулини зніміть лушпиння і дрібненько наріжте. Сковорідку розжарилися, вилийте олію. Додайте морквину з цибулею.

984daa37c84e4e2fac03c0fd5007e119

Крок 9. Пассеруйте до м’якого стану.

f03e4ca3901bd314556bec7e45a2d93a

Крок 10. Підсмажені овочі складіть в бульйон.

03d0348a24b0204074f2cc9d43d80bd8

Крок 11. Пшоно гарненько промийте і додайте в бульйон.

636941b24c6883d39343ef7c1ab248f1

Крок 12. Насипте сіль і перець. Киньте лаврушку. Готуйте не менше 20 хвилин.

f8ba6d772e8de2fab9b5061dc6b5ced0

Крок 13. Рибу відокремите від кісточок, поверніть в бульйон. Закип’ятіть. Вимкніть плиту і залиште настоятися.

9f6fac204accc5e529c16b748b995539

Крок 14. Апетитний рибний суп розділіть по порціях. Додайте подрібнений кріп. Кличте сім’ю до обіднього столу і трапезувати з насолодою!

34351f70f1af5a37e13efbae78697726

Суп з скумбрії з перловкою

Суп з скумбрії з перловкою – смачно, ситно і корисно! Мої домашні люблять тільки свіжоприготований суп. Якщо перша страва вже побувало в холодильнику, ніхто до нього більше не наблизитися. Тому готую я завжди тільки на один прийом їжі. Можливо, для кого-то це здасться складним процесом. Але я завжди використовую прості рецепти, одним з яких сьогодні поділюся з вами.

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Консерви філе скумбрії в маслі – 100 гр.
  • Вода – 2,5 л.
  • Картопля – 2 шт.
  • Перлова крупа – 70 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Лавровий лист мелений – 0,5 ч.л.
  • Зелену цибулю сушений – 1 ч.л.
  • Томатна паста – 1 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Олія – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Складіть інгредієнти для чарівного супу. Коренеплоди помийте щіткою під струменем води і очистіть від шкірки за допомогою ножа або овочечистки. З цибулини зніміть лушпиння.

467a956b2a6ec342a2542e6bc40a262c

Крок 2. Картоплю поріжте квадратиками.

82ac2349e466ab1231a6ddee81d283a6

Крок 3. У посуд для варіння наберіть 2,5 літра води. Всипте картоплю.

d52a844d5d7224269a40c14724754cc6

Крок 4. Приправте сушеним зеленою цибулею і молотим лавровим листом. Поставте на плиту і закип’ятіть.

0a9c6c938b402fb5534b3a86f712ae96

Крок 5. Цибуля меленько наріжте.

a179a0ddf6a65a82cfe2468b28f9b829

Крок 6. Морквину натріть на терці.

a108fb279ac6b6f1a2a91cc1d819d98c

Крок 7. Цибуля пасеруйте на маслі до прозорості.

32a9bece2518a4cae26f9393bad74e1f

Крок 8. Додайте морквину, готуйте до м’якості.

f88e82525a5e73ec6166e40c1414a0a6

Крок 9. Коли засмажування буде готова, присмачити томатною пастою.

551c94ada801030967fb311b0cd5ee81

Крок 10. Прогрійте пару хвилин.

aec9243cc93e8e830871c6e6ad151a16

Крок 11. Зніміть з вогню.

f49eaa1d730ea9db11f20f3b7a79d31e

Крок 12. Перловку промийте до прозорої води. Я використовую крупу швидкого приготування. Викладіть до картоплі.

1fb9166b1bcdb24daae9a676024090e9

Крок 13. Потім перекладіть зажарку.

b290ff2977b82351c5a9cd17e13b52d4

Крок 14. Відкрийте банку консервованої скумбрії і дістаньте рибу. Трохи розімніть виделкою. Маринад злийте, він нам не потрібен.

5208631a3843b5f2ccdb9d922df67425

Крок 15. Рибу перекладіть в каструлю. Всипте сіль і перець. Закип’ятіть. Готуйте 10 хвилин. Вимкніть плиту і залиште настоятися.

1224c2382709c25ad13a26dd4840b983

Крок 16. Апетитний рибний суп розділіть по порціях.

eccad79fc2a8272dda37b7fe30f4b258

Крок 17. Кличте рідних і близьких і трапезувати з насолодою!

b08c21e0c9988014dd6600f6fe555244

Рибний суп з голів скумбрії

Рибний суп з голів скумбрії – бюджетне і дуже апетитне блюдо. Я звикла солити скумбрію в домашніх умовах. Виходить дуже смачно. Але зараз не про це. А ось голови завжди викидала або пригощала дворових котів, поки не знайшла цей рецепт. Буває, що до зарплати залишається трохи фінансів, а їсти хочеться. Тоді і приходить цей рецепт на допомогу.

Час готування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Голови скумбрії – 2 шт.
  • Вода – 1,5 л.
  • Картопля – 2 шт.
  • Рис круглозерний – 30 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 0,5 шт.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Перець запашний горошком – 2 шт.
  • Перець чорний горошком – 3 шт.
  • Хмелі-сунелі – 0,5 ч.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Петрушка – для прикраси.
  • Олія – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Голови скумбрії помістіть в каструлю для варіння, наберіть 1,5 літра води. Поставте на плиту і закип’ятіть. Зніміть піну шумівкою і готуйте 15 хвилин.

d1d7d486a8f8708379c947cf6ffa8dcc

Крок 2. Через 15 хвилин витягніть голови, а бульйон пролийте через ситечко.

fee4ac5c92780d5def22d59ee750dc21

Крок 3. Коренеплоди помийте щіткою під струменем води і очистіть від шкірки за допомогою ножа або економки. Картоплю поріжте досить крупно і закиньте в бульйон.

2f9e696f1a7805ecf2b77fd2a5a3c779

Крок 4. Круглозерний рис промийте до прозорості води і висипте в ароматний бульйон.

5edf6fcffee8495f7046ab55c6afd28b

Крок 5. Насипте сіль, горошини перцю і лаврушку.

7b8033adff965682ce3e34954a20a109

Крок 6. Приправте хмелі-сунелі і продовжуйте готувати не менше 20 хвилин.

af72a68c012a094558033cad686e660e

Крок 7. Морквину наріжте квадратиками. З цибулини зніміть лушпиння і дрібненько наріжте. Спосіб нарізки непринципіальний. Робіть, як звикли.

d9388a01922fec4ba0376cb3381ad9e4

Крок 8. Цибуля з морквиною пасеруйте на розігрітій сковорідці з олією.

9dbbedde743a030e89b8a63d27697a07

Крок 9. Петрушку промийте водою, подрібніть ножем. Пересипте разом з зажаркой в суп. Поверніть риб’ячі голови в каструлю. Закип’ятіть, вимкніть плиту і залиште настоятися. Голови надають бульйону насичений смак.

2287ee91243553ea5ef7550dcd705494

Крок 10. Наваристий і запашний рибний суп розлийте по тарілках і їжте з насолодою! Голови віддайте котикам. Виходить вигідний супчик для себе і вихованців.

08983244f824ada36a47bb5d97223640

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал