Рибний суп з скумбрії — це проста і апетитна їжа. Любителі рибних страв неодмінно відзначать цю добірку. Тут зібрані як максимально легкі, так і рецепти складніше. У будь-якому випадку кожен щось почерпне для себе і зможе швиденько приготувати обід для сім’ї. Тут ви знайдете рецепти з консервів, і свіжої риби. Але так, як риба готується швидко, розбіжка в часі приготування буде незначна.
Суп з скумбрії свіжомороженої
Суп з скумбрії свіжомороженої виходить надзвичайно апетитним. Рибні шматочки надають страви неймовірний аромат і насичений смак. Блюдо можна вважати дієтичним. Тут ідеально збалансовані всі компоненти. Простий і смачний супчик не зашкодить вашій фігурі і практично не відніме часу на його виконання.
Час готування – 1 ч. 00 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 4
Інгредієнти:
- Скумбрія свіжоморожена – 500 гр.
- Вода – 2 л.
- Картопля – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Кріп – для прикраси.
Процес приготування:
Крок 1. У каструлю наберіть 2 літри води. Поставте на плиту і закип’ятіть.
Крок 2. Поки вода нагрівається, займіться скумбріей. Заморожену рибу заздалегідь розморозити.
Крок 3. Видаліть голову.
Крок 4. Рибу очистіть від нутрощів, розріжте на шматочки.
Крок 5. Коли вода закипить, відправте рибу в каструлю.
Крок 6. Візьміть овочі. Коренеплоди помийте щіткою і очистіть від шкірки за допомогою ножа або овочечистки.
Крок 7. Картоплю поріжте досить крупно. Морквину натріть на терці. З цибулини зніміть лушпиння і дрібно наріжте.
Крок 8. Через 20 хвилин риба буде готова, дістаньте її з бульйону. М’якоть відділіть від кісточок. І поверніть в бульйон разом з підготовленими овочами. Готуйте не менше 20 хвилин. Додайте лаврушку.
Крок 9. Суп підсолити, і приправте спеціями. Кріп обдайте під краном водою.
Крок 10. Обріжте стебла, залиште їх для бульйону на наступний раз. Гілочки подрібніть ножем.
Крок 11. Подрібнений кріп перекладіть в суп. Вимкніть плиту і залиште настоятися.
Крок 12. Апетитний рибний суп розлийте по тарілках. Запрошуйте сім’ю до обіднього столу і їжте з насолодою!
Рибний суп з консервів скумбрії з рисом
Рибний суп з консервів скумбрії з рисом – мега швидкий спосіб смачно і без зайвих зусиль пообідати. Зазвичай приготування супів забирає багато часу. Тут все гранично просто. Готуйте і економте свого часу. Готування повинна бути в задоволення, а рецепт вам в цьому допоможе.
Час готування – 25 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 2
Інгредієнти:
- Консерви скумбрія в маслі – 1 банка.
- Вода – 1,5 л.
- Картопля – 100 гр.
- Рис – 50 гр.
- Лимон – 1 часточка.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Зелень – для прикраси.
Процес приготування:
Крок 1. Візьміть банку консервів. Вибирайте перевірений якісний продукт.
Крок 2. Рибу перекладіть в ємність і трохи розімніть виделкою.
Крок 3. Перекладіть в посуд для варіння супу.
Крок 4. Рис промийте до прозорості води. І закиньте до консервів.
Крок 5. Коренеплоди помийте щіткою і очистіть від шкірки за допомогою ножа або економки.
Крок 6. Картоплю поріжте досить крупно.
Крок 7. Складіть в каструлю.
Крок 8. Чайник закип’ятіть заздалегідь. Окропом залийте вміст каструлі, злегка підсолити і розмістіть на плиті. Варіть на середньому вогні до повного приготування картоплі.
Крок 9. Закиньте лаврушку. Спробуйте, якщо буде потрібно, відрегулюйте за смаком спеціями.
Крок 10. Покропну зелень обдайте під краном водою. Гілочки подрібніть ножем. Подрібнений кріп перекладіть в суп.
Крок 11. Додайте лимонну часточку. Вимкніть плиту і залиште настоятися.
Крок 11. Апетитний рибний суп розлийте по тарілках.
Крок 13. Запрошуйте сім’ю до обіднього столу і їжте з насолодою!
Суп з скумбрії в томатному соусі
Суп з скумбрії в томатному соусі – дивовижне перша страва. Яскравий і насичений суп припаде до смаку всім любителям рибних страв. Ну і, звичайно ж, найголовніше, для приготування супу не потрібно довго стояти біля плити. Все до неподобства легко!
Час готування – 30 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 4
Інгредієнти:
- Консерви скумбрія в томатному соусі – 1 банка.
- Вода – 1,5 л.
- Картопля – 2 шт.
- Рис – 30 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 0,5 шт.
- Томатна паста – 2 ч.л.
- Хмелі-сунелі – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Кріп – для прикраси.
- Олія – 2 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Дістаньте банку консервів. Вибирайте перевірені якісні консерви.
Крок 2. Рибу перекладіть в ємність для варіння супу. Чайник закип’ятіть заздалегідь. Окропом залийте вміст каструлі, злегка підсолити і розмістіть на плиті.
Крок 3. Рис промийте до прозорості води.
Крок 4. Промиту крупу відваріть в окремій каструлі.
Крок 5. Коренеплоди помийте щіткою і очистіть від шкірки за допомогою ножа або овочечистки. Картоплю поріжте соломкою і закиньте в бульйон.
Крок 6. Морквину натріть на терці. З цибулини зніміть лушпиння і дрібненько наріжте. Овочі пасеруйте на маслі до м’якості і додайте томатну пасту. Добре розмішайте і прогрійте.
Крок 7. Зварений рис промийте. Засмажку і рис складіть в каструлю. Приправте хмелі-сунелі. Покропну зелень обдайте водою. Гілочки подрібніть ножем. Подрібнений кріп перекладіть в суп.
Крок 8. Готуйте ще хвилин 5 і вимкніть плиту. Спробуйте, якщо буде потрібно, відрегулюйте за смаком спеціями. Яскравий рибний суп розлийте по тарілках. Кличте домашніх і подавайте апетитне частування! Приємної насолоди!
Суп з скумбрії з пшоном
Суп з скумбрії з пшоном виходить дуже смачним. Така своєрідна вуха в домашніх умовах. Процес приготування легкий. Його цілком подужає і недосвідчений кулінар. Складність може виникнути лише під час чистки риби, а все інше гранично просто!
Час готування – 1 ч. 00 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 6
Інгредієнти:
- Скумбрія – 500 гр.
- Вода – 1,2 л.
- Картопля – 2 шт.
- Пшоно – 3 ст.л.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Кріп – за смаком.
- Олія – 2 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Зберіть інгредієнти для дивовижного супчика.
Крок 2. Займіться скумбріей. Підморожену рибу заздалегідь розморозити. Видаліть голову і хвіст. Рибку очистіть від нутрощів, розділіть навпіл.
Крок 3. У посуд для варіння наберіть 1,2 літра води. Складіть рибку.
Крок 4. Кріп обдайте під краном водою. Крупно наріжте, закиньте в воду.
Крок 5. Поставте каструлю на плиту і закип’ятіть. Зніміть шумівкою пінку, зменшіть нагрів і варіть 20 хвилин.
Крок 6. Готову скумбрію дістаньте з бульйону. Бульйон процідити через сито.
Крок 7. Коренеплоди помийте щіткою і очистіть від шкірки за допомогою ножа або овочечистки. Картоплю поріжте досить крупно і закиньте в бульйон.
Крок 8. Морквину наріжте кружечками. З цибулини зніміть лушпиння і дрібненько наріжте. Сковорідку розжарилися, вилийте олію. Додайте морквину з цибулею.
Крок 9. Пассеруйте до м’якого стану.
Крок 10. Підсмажені овочі складіть в бульйон.
Крок 11. Пшоно гарненько промийте і додайте в бульйон.
Крок 12. Насипте сіль і перець. Киньте лаврушку. Готуйте не менше 20 хвилин.
Крок 13. Рибу відокремите від кісточок, поверніть в бульйон. Закип’ятіть. Вимкніть плиту і залиште настоятися.
Крок 14. Апетитний рибний суп розділіть по порціях. Додайте подрібнений кріп. Кличте сім’ю до обіднього столу і трапезувати з насолодою!
Суп з скумбрії з перловкою
Суп з скумбрії з перловкою – смачно, ситно і корисно! Мої домашні люблять тільки свіжоприготований суп. Якщо перша страва вже побувало в холодильнику, ніхто до нього більше не наблизитися. Тому готую я завжди тільки на один прийом їжі. Можливо, для кого-то це здасться складним процесом. Але я завжди використовую прості рецепти, одним з яких сьогодні поділюся з вами.
Час готування – 35 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 8
Інгредієнти:
- Консерви філе скумбрії в маслі – 100 гр.
- Вода – 2,5 л.
- Картопля – 2 шт.
- Перлова крупа – 70 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Лавровий лист мелений – 0,5 ч.л.
- Зелену цибулю сушений – 1 ч.л.
- Томатна паста – 1 ст.л.
- Сіль – за смаком.
- Олія – 2 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Складіть інгредієнти для чарівного супу. Коренеплоди помийте щіткою під струменем води і очистіть від шкірки за допомогою ножа або овочечистки. З цибулини зніміть лушпиння.
Крок 2. Картоплю поріжте квадратиками.
Крок 3. У посуд для варіння наберіть 2,5 літра води. Всипте картоплю.
Крок 4. Приправте сушеним зеленою цибулею і молотим лавровим листом. Поставте на плиту і закип’ятіть.
Крок 5. Цибуля меленько наріжте.
Крок 6. Морквину натріть на терці.
Крок 7. Цибуля пасеруйте на маслі до прозорості.
Крок 8. Додайте морквину, готуйте до м’якості.
Крок 9. Коли засмажування буде готова, присмачити томатною пастою.
Крок 10. Прогрійте пару хвилин.
Крок 11. Зніміть з вогню.
Крок 12. Перловку промийте до прозорої води. Я використовую крупу швидкого приготування. Викладіть до картоплі.
Крок 13. Потім перекладіть зажарку.
Крок 14. Відкрийте банку консервованої скумбрії і дістаньте рибу. Трохи розімніть виделкою. Маринад злийте, він нам не потрібен.
Крок 15. Рибу перекладіть в каструлю. Всипте сіль і перець. Закип’ятіть. Готуйте 10 хвилин. Вимкніть плиту і залиште настоятися.
Крок 16. Апетитний рибний суп розділіть по порціях.
Крок 17. Кличте рідних і близьких і трапезувати з насолодою!
Рибний суп з голів скумбрії
Рибний суп з голів скумбрії – бюджетне і дуже апетитне блюдо. Я звикла солити скумбрію в домашніх умовах. Виходить дуже смачно. Але зараз не про це. А ось голови завжди викидала або пригощала дворових котів, поки не знайшла цей рецепт. Буває, що до зарплати залишається трохи фінансів, а їсти хочеться. Тоді і приходить цей рецепт на допомогу.
Час готування – 40 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 3
Інгредієнти:
- Голови скумбрії – 2 шт.
- Вода – 1,5 л.
- Картопля – 2 шт.
- Рис круглозерний – 30 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 0,5 шт.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Перець запашний горошком – 2 шт.
- Перець чорний горошком – 3 шт.
- Хмелі-сунелі – 0,5 ч.л.
- Сіль – за смаком.
- Петрушка – для прикраси.
- Олія – 2 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Голови скумбрії помістіть в каструлю для варіння, наберіть 1,5 літра води. Поставте на плиту і закип’ятіть. Зніміть піну шумівкою і готуйте 15 хвилин.
Крок 2. Через 15 хвилин витягніть голови, а бульйон пролийте через ситечко.
Крок 3. Коренеплоди помийте щіткою під струменем води і очистіть від шкірки за допомогою ножа або економки. Картоплю поріжте досить крупно і закиньте в бульйон.
Крок 4. Круглозерний рис промийте до прозорості води і висипте в ароматний бульйон.
Крок 5. Насипте сіль, горошини перцю і лаврушку.
Крок 6. Приправте хмелі-сунелі і продовжуйте готувати не менше 20 хвилин.
Крок 7. Морквину наріжте квадратиками. З цибулини зніміть лушпиння і дрібненько наріжте. Спосіб нарізки непринципіальний. Робіть, як звикли.
Крок 8. Цибуля з морквиною пасеруйте на розігрітій сковорідці з олією.
Крок 9. Петрушку промийте водою, подрібніть ножем. Пересипте разом з зажаркой в суп. Поверніть риб’ячі голови в каструлю. Закип’ятіть, вимкніть плиту і залиште настоятися. Голови надають бульйону насичений смак.
Крок 10. Наваристий і запашний рибний суп розлийте по тарілках і їжте з насолодою! Голови віддайте котикам. Виходить вигідний супчик для себе і вихованців.