
Смачний розсипчастий рис на гарнір, зварений в мультиварці
Апетитний розсипчастий рис можна зварити в мультиварці. Поживний гарнір чудово доповнить будь-які обідні страви. Оцініть оригінальний рецепт приготування.
Час готування: 1 година 40 хвилин
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Рис – 600 гр.
- Сіль – 60 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Йогурт натуральний – 2 ст.л.
- Шафран – 1 ч.л.
- Олія – 70 мл.
Процес приготування:
- Підготуємо всі інгредієнти в потрібній кількості.

- Рис викладаємо в глибоку тарілку і заливаємо його холодною водою. Додаємо сіль і залишаємо заготовку на 1 годину.

- Промиваємо рис після вимочування в солі і викладаємо його в чашу мультиварки. Включаємо будь-який режим з температурою 160 градусів. Варимо вміст 5 хвилин після кипіння.

- Напівготовий продукт знову промиваємо і викладаємо назад. Додаємо до нього збите яйце з йогуртом і шафран. Вливаємо олію, одну столову ложку води і знову включаємо мультиварку.

- Готуємо кашу 30 хвилин. Оптимальна температура режиму – 60 градусів.

- Готовий рис виходить ароматним і розсипчастим. Подавайте оригінальний гарнір до столу!

Як правильно зварити розсипчастий рис довго-зерновий?
Ситний і розсипчастий гарнір для ваших сімейних обідів і вечерь можна приготувати з довгого рису. Оцініть оригінальний рецепт виконання. Порадуйте домашніх простим і смачним продуктом.
Час готування: 1 година 30 хвилин
Час приготування : 25 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Рис довгозернистий – 600 гр.
- Вода – 1,6 л.
- Сіль – за смаком .
- Зіра – 2 щіпки.
- Олія – 50 мл.
Процес приготування:
- Довгозернистий рис при необхідності перебираємо, потім промиваємо продукт кілька разів, поки вода не буде прозорою.

- Заливаємо рис невеликою кількістю води і залишаємо на 1 годину. За цей час продукт трохи розбухне.

- У велику каструлю вливаємо воду, як зазначено в інгредієнтах. Солимо її і доводимо до кипіння, після чого сюди опускаємо підготовлений рис.

- Варимо крупу близько 5 хвилин до напівготовності і продавлюємо у вмісті каструлі невеликі отвори . Вода повинна повністю випаруватися.

- Окремо нагріваємо рослинне масло. До нього можна додати трохи води. Отриману суміш виливаємо в отвори, зроблені в рисі.

- Додаємо в блюдо трохи зіри для аромату.

- Накриваємо каструлю кришкою і рушником. Ставимо на дуже слабкий вогонь на 20 хвилин.

- Готовий довгозернистий рис виходить розсипчастим і апетитним. Використовуйте його як гарнір для ваших улюблених страв.

Покроковий рецепт приготування розсипчастого пропареного рису
Швидкий і простий гарнір можна приготувати з пропареного рису. Продукт виходить розсипчастим і ароматним. Доповнюйте його м’ясом або овочами, а після подавайте до сімейного обіду.
Час готування: 30 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Рис пропарений – 300 гр.
- Вода – 0,6 л.
- Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
- Паприка – 1 ч.л.
- Сіль – 1 ч.л.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Оливкова олія – 100 мл.
Процес приготування:
- Відміряємо необхідну кількість рису. Промивати і вимочувати продукт немає необхідності.

- Відразу ж очищаємо половинку ріпчастої цибулі і дрібно рубаємо його ножем.

- Вливаємо оливкову олію в розпечену сковороду. Сюди ж занурюємо подрібнену цибулю і паприку.

- Обсмажуємо 2-3 хвилини, поки спеції не дадуть яскравий аромат. Перемішуємо, щоб не пригорає.

- Слідом викладаємо пропарений рис. Лопаткою рівномірно розподіляємо його по сковороді.

- Заливаємо вміст окропом, кількість якого зазначено в списку інгредієнтів.

- Солимо і перчимо блюдо, накриваємо кришкою і готуємо на помірному вогні 15 хвилин.

- Прибираємо кришку і проміряти готовність продукту, а потім розмішуємо його.

- Прикриваємо приготований рис рушником і даємо йому настоятися 5-10 хвилин.

- Ароматний і розсипчастий пропарений рис готовий. Розкладайте гарнір по тарілках і подавайте до столу!

Як зварити розсипчастий круглий рис на гарнір – пропорції рису і води
Рис круглими зернами, як правило, виходить більш наваристим і кашоподібним. Але навіть такий вид крупи можна зробити розсипчастим. Спробуйте рецепт з невеликими кулінарними хитрощами.
Час готування: 30 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Рис круглий – 1 ст.
- Вода – 2,5 ст.
- Сіль – за смаком.
- Олія – 2 ст.л.
Процес приготування:
- Спершу ретельно промиваємо рис. Круглі сорти вимагає більш уважною підготовки. За допомогою холодної води прибираємо зайвий крохмаль, який заважає продукту бути розсипчастим.

- Викладаємо підготовлений рис в каструлю. Вибирайте посуд з товстим дном, щоб уникнути пригорання. Заливаємо інгредієнт водою і ставимо на плиту.

- Коли вміст закипить, зменшуємо вогонь і продовжуємо готувати страву ще 15 хвилин, не перемішуючи.

- У невелику тарілку вливаємо олію і додаємо до нього сіль за смаком. Гарненько розмішуємо суміш і поливаємо їй готовий рис. Акуратно перемішуємо масу і тримаємо її під кришкою пару хвилин.

- Розсипчастий гарнір з круглого рису готовий. Подавайте до домашнього обіду з м’ясними або рибними стравами. Приємного апетиту!

Ароматний розсипчастий рис з цибулею і морквою на гарнір
Апетитний і яскравий гарнір для вашого обіднього столу – рис з морквою і цибулею. Продукт виходить розсипчастим і ароматним. Кулінарне рішення доповнить будь-які гарячі страви.
Час готування: 30 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Рис – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
- Рис заливаємо ненадовго холодною водою, потім пару раз промиваємо його під струменем. Відкидаємо на друшляк з дрібною сіточкою.

- Очищаємо цибулину і моркву. Промиваємо овочі.

- Подрібнюємо цибулю і обсмажуємо його 1-2 хвилини в рослинному маслі на помірному вогні.

- Натираємо моркву на крупній тертці і викладаємо інгредієнт в сковороду до цибулі.

- Обсмажуємо до м’якості овочів. Додаємо за смаком сіль і чорний мелений перець.

- Викладаємо до вмісту промитий рис.

- Рівномірно розподіляємо продукт по сковороді і заливаємо водою.

- Готуємо страва близько 10-15 хвилин до повної готовності.

- Розмішуємо гарнір з овочами і розкладаємо по тарілках. Подаємо разом з улюбленими м’ясними стравами. Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт приготування рису з овочами на гарнір
Поживний і оригінальний гарнір можна приготувати з розсипчастого рису і овочевого асорті. Порадуйте домашніх яскравою подачею і приємним смаком. Продукт доповнить багато м’ясні чи рибні страви.
Час готування: 40 хвилин
Час приготування: 25 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Рис – 150 гр.
- Вода – 1,5 ст.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Цукіні – 60 гр.
- Брокколі – 60 гр.
- Часник – 2 зубчики.
- Кукурудза консервована – 60 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Олія – 2 ст.л.
- Масло вершкове – 1 ч.л.
Процес приготування:
- Промиваємо рис і варимо його в підсоленій за смаком воді. Продукт слід дещо не доварити.

- Очищаємо цибулю з морквою і нарізаємо невеликими кубиками. Обсмажуємо продукти на сковороді з рослинним маслом.

- Руками обробляв брокколі на шматочки поменше, цукіні подрібнюємо ножем. Також викладаємо овочі в сковороду.

- Коли всі інгредієнти стануть м’якими, додаємо до них консервовану кукурудзу, подрібнені зубчики часнику, вершкове масло, трохи солі і меленого чорного перцю.

- До овочів викладаємо недоготовленний рис. Розмішуємо вміст, готуємо 1-2 хвилини і прибираємо з плити.

- Яскравий гарнір з рису і овочів готовий! Розкладайте його по тарілках і подавайте на обід або вечерю в гарячому вигляді.

Як правильно приготувати розсипчастий рис на сковороді?
Простий спосіб приготувати апетитний розсипчастий рис – загасити його в сковороді. Продукт ідеально підходить як гарнір. Доповніть блюдо улюбленими спеціями і подавайте на обід з м’ясом, рибою або овочами.
Час готування: 30 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти :
- Рис – 1 ст.
- Вода – 1,5 ст.
- Сіль – за смаком.
- Часник – 2 зубчики.
- Олія – 3 ст.л.
Процес приготування:
- Рис відкидаємо на дрібне сито і добре промиваємо, поки з нього не почне стікати повністю прозора вода.

- У сковороду вливаємо олію і даємо йому гарненько нагрітися.

- Опускаємо в олію промитий рис, вогонь робимо поменше.

- Обсмажуємо крупу пару хвилин, поки вона злегка не змінить колір. Постійно помішувати продукт лопаткою.

- За смаком додаємо в блюдо сіль.

- Вливаємо теплу кип’ячену воду і продовжуємо підготовку.

- Через 10-15 хвилин вода випарується і рис буде готовий. Можна злегка його розмішати.

- Додаємо до вмісту зубчики часнику, накриваємо кришкою і наполягаємо 2-3 хвилини. З плити прибираємо.

- Ароматний розсипчастий рис для гарніру готовий. Діліть на порції і подавайте до столу!

Як відварити розсипчастий бурий рис в каструлі на гарнір?
Бурий рис вважається більш корисним для здоров’я і фігури, ніж звичні білі сорти. Приготувати його зовсім не складно. Спробуйте живильний гарнір для вашого обіду або вечері. Завдяки увазі, продукт обов’язково вийде розсипчастим.
Час готування: 55 хвилин
Час приготування: 50 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Рис бурий – 1 ст.
- Вода – 3 ст.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
- Відміряємо необхідну кількість бурого рису. Перебираємо його від зіпсованих частинок і промиваємо під водою кілька разів, поки вона не стане прозорою. Сорт крупи відрізняється особливою твердістю, тому не пропускайте цей крок.

- Занурюємо підготовлений рис в каструлю з товстим дном. Посипаємо його сіллю за смаком і заливаємо водою. Ставимо на плиту і доводимо до кипіння.

- Даємо продукту прокіпіти близько 5-7 хвилин. Далі зменшуємо вогонь і продовжуємо готувати ще 30 хвилин. Чи не розмішуємо.

- Через деякий час вимикаємо плиту, накриваємо блюдо кришкою і залишаємо в такому положенні на 10-15 хвилин. За цей час продукт стане м’якше, але не розвариться.

- Гарнір з бурого рису готовий! Розмішуйте продукт, ділите на порції і подавайте до обіднього столу. Приємного апетиту!

Ароматний і дуже смачний рис з додаванням куркуми
В якості яскравого і привабливого гарніру можна приготувати рис з додаванням куркуми. Спеція додасть крупі насичений колір і приємний оригінальний смак. Подавайте домашній продукт з овочами і м’ясними стравами на обід або вечерю.
Час готування: 30 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Рис – 1 ст.
- Вода – 1,5 ст.
- Сіль – за смаком.
- Куркума – 1 ч.л.
- Масло вершкове – 50 гр.
Процес приготування:
- Кілька разів промиваємо рис в холодній воді, після відкидаємо його на друшляк. Ми залишаємо інгредієнт обсихати.

- Ставимо на плиту сковороду і кладемо в неї шматочок вершкового масла. Чекаємо, поки продукт почне танути і заповнить собою весь посуд.

- У гаряче масло занурюємо промитий і висохлий рис, додаємо чайну ложку куркуми і трохи солі за смаком. Розмішуємо вміст і обсмажуємо його пару хвилин.

- Далі вливаємо кип’ячену, але остигнула воду. Закриваємо масу кришкою, робимо вогонь трохи менше і готуємо страву близько 20 хвилин. Перемішувати в цей час не потрібно.

- Через 20 хвилин вода випарується і страва буде готове. Розмішуйте апетитний рис з куркумою, ділите на порції і подавайте до столу. Приємного апетиту!
































































