Розсипчастий рис на гарнір – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Смачний розсипчастий рис на гарнір, зварений в мультиварці

Апетитний розсипчастий рис можна зварити в мультиварці. Поживний гарнір чудово доповнить будь-які обідні страви. Оцініть оригінальний рецепт приготування.

Час готування: 1 година 40 хвилин

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Рис – 600 гр.
  • Сіль – 60 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Йогурт натуральний – 2 ст.л.
  • Шафран – 1 ч.л.
  • Олія – ​​70 мл.

Процес приготування:

  1. Підготуємо всі інгредієнти в потрібній кількості.

  2. Рис викладаємо в глибоку тарілку і заливаємо його холодною водою. Додаємо сіль і залишаємо заготовку на 1 годину.

  3. Промиваємо рис після вимочування в солі і викладаємо його в чашу мультиварки. Включаємо будь-який режим з температурою 160 градусів. Варимо вміст 5 хвилин після кипіння.

  4. Напівготовий продукт знову промиваємо і викладаємо назад. Додаємо до нього збите яйце з йогуртом і шафран. Вливаємо олію, одну столову ложку води і знову включаємо мультиварку.

  5. Готуємо кашу 30 хвилин. Оптимальна температура режиму – 60 градусів.

  6. Готовий рис виходить ароматним і розсипчастим. Подавайте оригінальний гарнір до столу!

Як правильно зварити розсипчастий рис довго-зерновий?

Ситний і розсипчастий гарнір для ваших сімейних обідів і вечерь можна приготувати з довгого рису. Оцініть оригінальний рецепт виконання. Порадуйте домашніх простим і смачним продуктом.

Час готування: 1 година 30 хвилин

Час приготування : 25 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Рис довгозернистий – 600 гр.
  • Вода – 1,6 л.
  • Сіль – за смаком .
  • Зіра – 2 щіпки.
  • Олія – ​​50 мл.

Процес приготування:

  1. Довгозернистий рис при необхідності перебираємо, потім промиваємо продукт кілька разів, поки вода не буде прозорою.

  2. Заливаємо рис невеликою кількістю води і залишаємо на 1 годину. За цей час продукт трохи розбухне.

  3. У велику каструлю вливаємо воду, як зазначено в інгредієнтах. Солимо її і доводимо до кипіння, після чого сюди опускаємо підготовлений рис.

  4. Варимо крупу близько 5 хвилин до напівготовності і продавлюємо у вмісті каструлі невеликі отвори . Вода повинна повністю випаруватися.

  5. Окремо нагріваємо рослинне масло. До нього можна додати трохи води. Отриману суміш виливаємо в отвори, зроблені в рисі.

  6. Додаємо в блюдо трохи зіри для аромату.

  7. Накриваємо каструлю кришкою і рушником. Ставимо на дуже слабкий вогонь на 20 хвилин.

  8. Готовий довгозернистий рис виходить розсипчастим і апетитним. Використовуйте його як гарнір для ваших улюблених страв.

Покроковий рецепт приготування розсипчастого пропареного рису

Швидкий і простий гарнір можна приготувати з пропареного рису. Продукт виходить розсипчастим і ароматним. Доповнюйте його м’ясом або овочами, а після подавайте до сімейного обіду.

Час готування: 30 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Рис пропарений – 300 гр.
  • Вода – 0,6 л.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
  • Паприка – 1 ч.л.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Оливкова олія – ​​100 мл.

Процес приготування:

  1. Відміряємо необхідну кількість рису. Промивати і вимочувати продукт немає необхідності.

  2. Відразу ж очищаємо половинку ріпчастої цибулі і дрібно рубаємо його ножем.

  3. Вливаємо оливкову олію в розпечену сковороду. Сюди ж занурюємо подрібнену цибулю і паприку.

  4. Обсмажуємо 2-3 хвилини, поки спеції не дадуть яскравий аромат. Перемішуємо, щоб не пригорає.

  5. Слідом викладаємо пропарений рис. Лопаткою рівномірно розподіляємо його по сковороді.

  6. Заливаємо вміст окропом, кількість якого зазначено в списку інгредієнтів.

  7. Солимо і перчимо блюдо, накриваємо кришкою і готуємо на помірному вогні 15 хвилин.

  8. Прибираємо кришку і проміряти готовність продукту, а потім розмішуємо його.

  9. Прикриваємо приготований рис рушником і даємо йому настоятися 5-10 хвилин.

  10. Ароматний і розсипчастий пропарений рис готовий. Розкладайте гарнір по тарілках і подавайте до столу!

Як зварити розсипчастий круглий рис на гарнір – пропорції рису і води

Рис круглими зернами, як правило, виходить більш наваристим і кашоподібним. Але навіть такий вид крупи можна зробити розсипчастим. Спробуйте рецепт з невеликими кулінарними хитрощами.

Час готування: 30 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Рис круглий – 1 ст.
  • Вода – 2,5 ст.
  • Сіль – за смаком.
  • Олія – ​​2 ст.л.

Процес приготування:

  1. Спершу ретельно промиваємо рис. Круглі сорти вимагає більш уважною підготовки. За допомогою холодної води прибираємо зайвий крохмаль, який заважає продукту бути розсипчастим.

  2. Викладаємо підготовлений рис в каструлю. Вибирайте посуд з товстим дном, щоб уникнути пригорання. Заливаємо інгредієнт водою і ставимо на плиту.

  3. Коли вміст закипить, зменшуємо вогонь і продовжуємо готувати страву ще 15 хвилин, не перемішуючи.

  4. У невелику тарілку вливаємо олію і додаємо до нього сіль за смаком. Гарненько розмішуємо суміш і поливаємо їй готовий рис. Акуратно перемішуємо масу і тримаємо її під кришкою пару хвилин.

  5. Розсипчастий гарнір з круглого рису готовий. Подавайте до домашнього обіду з м’ясними або рибними стравами. Приємного апетиту!

Ароматний розсипчастий рис з цибулею і морквою на гарнір

Апетитний і яскравий гарнір для вашого обіднього столу – рис з морквою і цибулею. Продукт виходить розсипчастим і ароматним. Кулінарне рішення доповнить будь-які гарячі страви.

Час готування: 30 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Рис – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

  1. Рис заливаємо ненадовго холодною водою, потім пару раз промиваємо його під струменем. Відкидаємо на друшляк з дрібною сіточкою.

  2. Очищаємо цибулину і моркву. Промиваємо овочі.

  3. Подрібнюємо цибулю і обсмажуємо його 1-2 хвилини в рослинному маслі на помірному вогні.

  4. Натираємо моркву на крупній тертці і викладаємо інгредієнт в сковороду до цибулі.

  5. Обсмажуємо до м’якості овочів. Додаємо за смаком сіль і чорний мелений перець.

  6. Викладаємо до вмісту промитий рис.

  7. Рівномірно розподіляємо продукт по сковороді і заливаємо водою.

  8. Готуємо страва близько 10-15 хвилин до повної готовності.

  9. Розмішуємо гарнір з овочами і розкладаємо по тарілках. Подаємо разом з улюбленими м’ясними стравами. Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт приготування рису з овочами на гарнір

Поживний і оригінальний гарнір можна приготувати з розсипчастого рису і овочевого асорті. Порадуйте домашніх яскравою подачею і приємним смаком. Продукт доповнить багато м’ясні чи рибні страви.

Час готування: 40 хвилин

Час приготування: 25 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Рис – 150 гр.
  • Вода – 1,5 ст.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Цукіні – 60 гр.
  • Брокколі – 60 гр.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Кукурудза консервована – 60 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – ​​2 ст.л.
  • Масло вершкове – 1 ч.л.

Процес приготування:

  1. Промиваємо рис і варимо його в підсоленій за смаком воді. Продукт слід дещо не доварити.

  2. Очищаємо цибулю з морквою і нарізаємо невеликими кубиками. Обсмажуємо продукти на сковороді з рослинним маслом.

  3. Руками обробляв брокколі на шматочки поменше, цукіні подрібнюємо ножем. Також викладаємо овочі в сковороду.

  4. Коли всі інгредієнти стануть м’якими, додаємо до них консервовану кукурудзу, подрібнені зубчики часнику, вершкове масло, трохи солі і меленого чорного перцю.

  5. До овочів викладаємо недоготовленний рис. Розмішуємо вміст, готуємо 1-2 хвилини і прибираємо з плити.

  6. Яскравий гарнір з рису і овочів готовий! Розкладайте його по тарілках і подавайте на обід або вечерю в гарячому вигляді.

Як правильно приготувати розсипчастий рис на сковороді?

Простий спосіб приготувати апетитний розсипчастий рис – загасити його в сковороді. Продукт ідеально підходить як гарнір. Доповніть блюдо улюбленими спеціями і подавайте на обід з м’ясом, рибою або овочами.

Час готування: 30 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти :

  • Рис – 1 ст.
  • Вода – 1,5 ст.
  • Сіль – за смаком.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Олія – ​​3 ст.л.

Процес приготування:

  1. Рис відкидаємо на дрібне сито і добре промиваємо, поки з нього не почне стікати повністю прозора вода.

  2. У сковороду вливаємо олію і даємо йому гарненько нагрітися.

  3. Опускаємо в олію промитий рис, вогонь робимо поменше.

  4. Обсмажуємо крупу пару хвилин, поки вона злегка не змінить колір. Постійно помішувати продукт лопаткою.

  5. За смаком додаємо в блюдо сіль.

  6. Вливаємо теплу кип’ячену воду і продовжуємо підготовку.

  7. Через 10-15 хвилин вода випарується і рис буде готовий. Можна злегка його розмішати.

  8. Додаємо до вмісту зубчики часнику, накриваємо кришкою і наполягаємо 2-3 хвилини. З плити прибираємо.

  9. Ароматний розсипчастий рис для гарніру готовий. Діліть на порції і подавайте до столу!

Як відварити розсипчастий бурий рис в каструлі на гарнір?

Бурий рис вважається більш корисним для здоров’я і фігури, ніж звичні білі сорти. Приготувати його зовсім не складно. Спробуйте живильний гарнір для вашого обіду або вечері. Завдяки увазі, продукт обов’язково вийде розсипчастим.

Час готування: 55 хвилин

Час приготування: 50 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Рис бурий – 1 ст.
  • Вода – 3 ст.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

  1. Відміряємо необхідну кількість бурого рису. Перебираємо його від зіпсованих частинок і промиваємо під водою кілька разів, поки вона не стане прозорою. Сорт крупи відрізняється особливою твердістю, тому не пропускайте цей крок.

  2. Занурюємо підготовлений рис в каструлю з товстим дном. Посипаємо його сіллю за смаком і заливаємо водою. Ставимо на плиту і доводимо до кипіння.

  3. Даємо продукту прокіпіти близько 5-7 хвилин. Далі зменшуємо вогонь і продовжуємо готувати ще 30 хвилин. Чи не розмішуємо.

  4. Через деякий час вимикаємо плиту, накриваємо блюдо кришкою і залишаємо в такому положенні на 10-15 хвилин. За цей час продукт стане м’якше, але не розвариться.

  5. Гарнір з бурого рису готовий! Розмішуйте продукт, ділите на порції і подавайте до обіднього столу. Приємного апетиту!

Ароматний і дуже смачний рис з додаванням куркуми

В якості яскравого і привабливого гарніру можна приготувати рис з додаванням куркуми. Спеція додасть крупі насичений колір і приємний оригінальний смак. Подавайте домашній продукт з овочами і м’ясними стравами на обід або вечерю.

Час готування: 30 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Рис – 1 ст.
  • Вода – 1,5 ст.
  • Сіль – за смаком.
  • Куркума – 1 ч.л.
  • Масло вершкове – 50 гр.

Процес приготування:

  1. Кілька разів промиваємо рис в холодній воді, після відкидаємо його на друшляк. Ми залишаємо інгредієнт обсихати.

  2. Ставимо на плиту сковороду і кладемо в неї шматочок вершкового масла. Чекаємо, поки продукт почне танути і заповнить собою весь посуд.

  3. У гаряче масло занурюємо промитий і висохлий рис, додаємо чайну ложку куркуми і трохи солі за смаком. Розмішуємо вміст і обсмажуємо його пару хвилин.

  4. Далі вливаємо кип’ячену, але остигнула воду. Закриваємо масу кришкою, робимо вогонь трохи менше і готуємо страву близько 20 хвилин. Перемішувати в цей час не потрібно.

  5. Через 20 хвилин вода випарується і страва буде готове. Розмішуйте апетитний рис з куркумою, ділите на порції і подавайте до столу. Приємного апетиту!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал