Розсипчастий рис на гарнір – 10 рецептів приготування з покроковими фото

bd782c3a8dc695513535167ada98ad5b

Смачний розсипчастий рис на гарнір, зварений в мультиварці

Апетитний розсипчастий рис можна зварити в мультиварці. Поживний гарнір чудово доповнить будь-які обідні страви. Оцініть оригінальний рецепт приготування.

Час готування: 1 година 40 хвилин

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Рис – 600 гр.
  • Сіль – 60 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Йогурт натуральний – 2 ст.л.
  • Шафран – 1 ч.л.
  • Олія – ​​70 мл.

Процес приготування:

  1. Підготуємо всі інгредієнти в потрібній кількості.

    f00dba5273d4885e973f201711235e59

  2. Рис викладаємо в глибоку тарілку і заливаємо його холодною водою. Додаємо сіль і залишаємо заготовку на 1 годину.

    a33dec25a1936d5660191282abf7bfbe

  3. Промиваємо рис після вимочування в солі і викладаємо його в чашу мультиварки. Включаємо будь-який режим з температурою 160 градусів. Варимо вміст 5 хвилин після кипіння.

    12102cdd88a27137abb00e910de4a630

  4. Напівготовий продукт знову промиваємо і викладаємо назад. Додаємо до нього збите яйце з йогуртом і шафран. Вливаємо олію, одну столову ложку води і знову включаємо мультиварку.

    ae3211f8e629c3e07a702f437000885d

  5. Готуємо кашу 30 хвилин. Оптимальна температура режиму – 60 градусів.

    58b827c4a2f732a6420fe99303b7c19a

  6. Готовий рис виходить ароматним і розсипчастим. Подавайте оригінальний гарнір до столу!

    5a1d7a89498547ed120d01f49a7ff771

Як правильно зварити розсипчастий рис довго-зерновий?

Ситний і розсипчастий гарнір для ваших сімейних обідів і вечерь можна приготувати з довгого рису. Оцініть оригінальний рецепт виконання. Порадуйте домашніх простим і смачним продуктом.

Час готування: 1 година 30 хвилин

Час приготування : 25 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Рис довгозернистий – 600 гр.
  • Вода – 1,6 л.
  • Сіль – за смаком .
  • Зіра – 2 щіпки.
  • Олія – ​​50 мл.

Процес приготування:

  1. Довгозернистий рис при необхідності перебираємо, потім промиваємо продукт кілька разів, поки вода не буде прозорою.

    e5965f7e0ec155643a577a493fa69f91

  2. Заливаємо рис невеликою кількістю води і залишаємо на 1 годину. За цей час продукт трохи розбухне.

    d41a458bae1b0987cf416fcdd08b537c

  3. У велику каструлю вливаємо воду, як зазначено в інгредієнтах. Солимо її і доводимо до кипіння, після чого сюди опускаємо підготовлений рис.

    13edd4348d3b2a71c145c6214d0b1edd

  4. Варимо крупу близько 5 хвилин до напівготовності і продавлюємо у вмісті каструлі невеликі отвори . Вода повинна повністю випаруватися.

    ecced9cda3230df04195d2fcbb7c4c29

  5. Окремо нагріваємо рослинне масло. До нього можна додати трохи води. Отриману суміш виливаємо в отвори, зроблені в рисі.

    f5a6cc0a4e7868dec0cb17db687140c3

  6. Додаємо в блюдо трохи зіри для аромату.

    5a28e04c0df134b4008300a9cc8712d7

  7. Накриваємо каструлю кришкою і рушником. Ставимо на дуже слабкий вогонь на 20 хвилин.

    373208802a51e5e7f11e67f542f2ede4

  8. Готовий довгозернистий рис виходить розсипчастим і апетитним. Використовуйте його як гарнір для ваших улюблених страв.

    8469b0ea4aaae56b43eca8cf9b37bc5c

Покроковий рецепт приготування розсипчастого пропареного рису

Швидкий і простий гарнір можна приготувати з пропареного рису. Продукт виходить розсипчастим і ароматним. Доповнюйте його м’ясом або овочами, а після подавайте до сімейного обіду.

Час готування: 30 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Рис пропарений – 300 гр.
  • Вода – 0,6 л.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
  • Паприка – 1 ч.л.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Оливкова олія – ​​100 мл.

Процес приготування:

  1. Відміряємо необхідну кількість рису. Промивати і вимочувати продукт немає необхідності.

    7347f260be40de29eababac19382baec

  2. Відразу ж очищаємо половинку ріпчастої цибулі і дрібно рубаємо його ножем.

    98e711cd1e07ef0d3f58ad067eec119b

  3. Вливаємо оливкову олію в розпечену сковороду. Сюди ж занурюємо подрібнену цибулю і паприку.

    52e5f1ce00a85a8337e84fcbdb86d281

  4. Обсмажуємо 2-3 хвилини, поки спеції не дадуть яскравий аромат. Перемішуємо, щоб не пригорає.

    7c1a1cbb982e5a3a04463deff01488c1

  5. Слідом викладаємо пропарений рис. Лопаткою рівномірно розподіляємо його по сковороді.

    0173a3c3f94e03ad2749846f47a16968

  6. Заливаємо вміст окропом, кількість якого зазначено в списку інгредієнтів.

    4395317340f432ae17541546dd0657e8

  7. Солимо і перчимо блюдо, накриваємо кришкою і готуємо на помірному вогні 15 хвилин.

    95b6504701c459b13c102f7133277e59

  8. Прибираємо кришку і проміряти готовність продукту, а потім розмішуємо його.

    d17fb7b1a3631c78d063324a9ef6da29

  9. Прикриваємо приготований рис рушником і даємо йому настоятися 5-10 хвилин.

    1624f1528695b0a93487ff921bf5948c

  10. Ароматний і розсипчастий пропарений рис готовий. Розкладайте гарнір по тарілках і подавайте до столу!

    1f1bc2ed128cfa293c2c575dc48858b2

Як зварити розсипчастий круглий рис на гарнір – пропорції рису і води

Рис круглими зернами, як правило, виходить більш наваристим і кашоподібним. Але навіть такий вид крупи можна зробити розсипчастим. Спробуйте рецепт з невеликими кулінарними хитрощами.

Час готування: 30 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Рис круглий – 1 ст.
  • Вода – 2,5 ст.
  • Сіль – за смаком.
  • Олія – ​​2 ст.л.

Процес приготування:

  1. Спершу ретельно промиваємо рис. Круглі сорти вимагає більш уважною підготовки. За допомогою холодної води прибираємо зайвий крохмаль, який заважає продукту бути розсипчастим.

    1156c93a61275123ef37319dd34ae928

  2. Викладаємо підготовлений рис в каструлю. Вибирайте посуд з товстим дном, щоб уникнути пригорання. Заливаємо інгредієнт водою і ставимо на плиту.

    d4f4634cfb908318b0686fc7b9a972f5

  3. Коли вміст закипить, зменшуємо вогонь і продовжуємо готувати страву ще 15 хвилин, не перемішуючи.

    dbcf35ed84474c3ef3aeef44232bb0b7

  4. У невелику тарілку вливаємо олію і додаємо до нього сіль за смаком. Гарненько розмішуємо суміш і поливаємо їй готовий рис. Акуратно перемішуємо масу і тримаємо її під кришкою пару хвилин.

    81e1f4d98b0839c311037630b469ec93

  5. Розсипчастий гарнір з круглого рису готовий. Подавайте до домашнього обіду з м’ясними або рибними стравами. Приємного апетиту!

    34b223395a9034a77810896b9322c20f

Ароматний розсипчастий рис з цибулею і морквою на гарнір

Апетитний і яскравий гарнір для вашого обіднього столу – рис з морквою і цибулею. Продукт виходить розсипчастим і ароматним. Кулінарне рішення доповнить будь-які гарячі страви.

Час готування: 30 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Рис – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

  1. Рис заливаємо ненадовго холодною водою, потім пару раз промиваємо його під струменем. Відкидаємо на друшляк з дрібною сіточкою.

    f6458e56ab72e4ece150d034beb459d8

  2. Очищаємо цибулину і моркву. Промиваємо овочі.

    0f127f689d0c8ca76a840f276cc6c0ed

  3. Подрібнюємо цибулю і обсмажуємо його 1-2 хвилини в рослинному маслі на помірному вогні.

    7e6fa42c552c3df10b353b70483976f1

  4. Натираємо моркву на крупній тертці і викладаємо інгредієнт в сковороду до цибулі.

    8b36c2c645a144f580817b88d131494d

  5. Обсмажуємо до м’якості овочів. Додаємо за смаком сіль і чорний мелений перець.

    327590983b0c0ce2169adc9b3a5eec17

  6. Викладаємо до вмісту промитий рис.

    677a96a2d2c1da4ec9d131d6a7aad4d3

  7. Рівномірно розподіляємо продукт по сковороді і заливаємо водою.

    ad49ffcf404f39c68f7bb1fc80c23c9c

  8. Готуємо страва близько 10-15 хвилин до повної готовності.

    5e8cc643e0a8c7e8b5c9065fec54571c

  9. Розмішуємо гарнір з овочами і розкладаємо по тарілках. Подаємо разом з улюбленими м’ясними стравами. Приємного апетиту!

    ff79e49f6b156aabb5f966ce2e3f22ad

Простий і смачний рецепт приготування рису з овочами на гарнір

Поживний і оригінальний гарнір можна приготувати з розсипчастого рису і овочевого асорті. Порадуйте домашніх яскравою подачею і приємним смаком. Продукт доповнить багато м’ясні чи рибні страви.

Час готування: 40 хвилин

Час приготування: 25 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Рис – 150 гр.
  • Вода – 1,5 ст.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Цукіні – 60 гр.
  • Брокколі – 60 гр.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Кукурудза консервована – 60 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – ​​2 ст.л.
  • Масло вершкове – 1 ч.л.

Процес приготування:

  1. Промиваємо рис і варимо його в підсоленій за смаком воді. Продукт слід дещо не доварити.

    7ae14e86c7824ea3aba68cfa837ffbc7

  2. Очищаємо цибулю з морквою і нарізаємо невеликими кубиками. Обсмажуємо продукти на сковороді з рослинним маслом.

    ca134514095ad1f379943bd9e7d958d9

  3. Руками обробляв брокколі на шматочки поменше, цукіні подрібнюємо ножем. Також викладаємо овочі в сковороду.

    5bb8dd6ce206d0b069502be4666082c9

  4. Коли всі інгредієнти стануть м’якими, додаємо до них консервовану кукурудзу, подрібнені зубчики часнику, вершкове масло, трохи солі і меленого чорного перцю.

    03bc808fb2e1ea87f952504632e0bc5e

  5. До овочів викладаємо недоготовленний рис. Розмішуємо вміст, готуємо 1-2 хвилини і прибираємо з плити.

    36648d399df6d9333fb1d81354111514

  6. Яскравий гарнір з рису і овочів готовий! Розкладайте його по тарілках і подавайте на обід або вечерю в гарячому вигляді.

    c1b8b539bf7cc7d8eb28869cccb35f43

Як правильно приготувати розсипчастий рис на сковороді?

Простий спосіб приготувати апетитний розсипчастий рис – загасити його в сковороді. Продукт ідеально підходить як гарнір. Доповніть блюдо улюбленими спеціями і подавайте на обід з м’ясом, рибою або овочами.

Час готування: 30 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти :

  • Рис – 1 ст.
  • Вода – 1,5 ст.
  • Сіль – за смаком.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Олія – ​​3 ст.л.

Процес приготування:

  1. Рис відкидаємо на дрібне сито і добре промиваємо, поки з нього не почне стікати повністю прозора вода.

    d98466868f004f16e16aec30d1f7f1af

  2. У сковороду вливаємо олію і даємо йому гарненько нагрітися.

    264f24eeacf6674a6ce7fad1aa5cb8af

  3. Опускаємо в олію промитий рис, вогонь робимо поменше.

    40c445ae310b911e27ac7d35a83e5635

  4. Обсмажуємо крупу пару хвилин, поки вона злегка не змінить колір. Постійно помішувати продукт лопаткою.

    afbe9e491c1c2ae0bb1d4e19fce739c3

  5. За смаком додаємо в блюдо сіль.

    cb530f994b0ac8913401cfc49a9663ea

  6. Вливаємо теплу кип’ячену воду і продовжуємо підготовку.

    db1acb38a6b06496b756f6794d1b5b34

  7. Через 10-15 хвилин вода випарується і рис буде готовий. Можна злегка його розмішати.

    0dad1fe11396865033d7efd42cc24d1f

  8. Додаємо до вмісту зубчики часнику, накриваємо кришкою і наполягаємо 2-3 хвилини. З плити прибираємо.

    ddc1dfc60429831b98e067395592d3c1

  9. Ароматний розсипчастий рис для гарніру готовий. Діліть на порції і подавайте до столу!

    f6852c16c13d138b86a1084d981f7e71

Як відварити розсипчастий бурий рис в каструлі на гарнір?

Бурий рис вважається більш корисним для здоров’я і фігури, ніж звичні білі сорти. Приготувати його зовсім не складно. Спробуйте живильний гарнір для вашого обіду або вечері. Завдяки увазі, продукт обов’язково вийде розсипчастим.

Час готування: 55 хвилин

Час приготування: 50 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Рис бурий – 1 ст.
  • Вода – 3 ст.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

  1. Відміряємо необхідну кількість бурого рису. Перебираємо його від зіпсованих частинок і промиваємо під водою кілька разів, поки вона не стане прозорою. Сорт крупи відрізняється особливою твердістю, тому не пропускайте цей крок.

    6dd6937b979127dced298ecfa36eeb6f

  2. Занурюємо підготовлений рис в каструлю з товстим дном. Посипаємо його сіллю за смаком і заливаємо водою. Ставимо на плиту і доводимо до кипіння.

    bb2820391089b2b85134f885b8efc733

  3. Даємо продукту прокіпіти близько 5-7 хвилин. Далі зменшуємо вогонь і продовжуємо готувати ще 30 хвилин. Чи не розмішуємо.

    2db5a6b175e22a325e2011c516e81bf1

  4. Через деякий час вимикаємо плиту, накриваємо блюдо кришкою і залишаємо в такому положенні на 10-15 хвилин. За цей час продукт стане м’якше, але не розвариться.

    0d1c6f6f920d3097d2b375005aa79451

  5. Гарнір з бурого рису готовий! Розмішуйте продукт, ділите на порції і подавайте до обіднього столу. Приємного апетиту!

    41f3547377f807653c6a95c99b6fc89e

Ароматний і дуже смачний рис з додаванням куркуми

В якості яскравого і привабливого гарніру можна приготувати рис з додаванням куркуми. Спеція додасть крупі насичений колір і приємний оригінальний смак. Подавайте домашній продукт з овочами і м’ясними стравами на обід або вечерю.

Час готування: 30 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Рис – 1 ст.
  • Вода – 1,5 ст.
  • Сіль – за смаком.
  • Куркума – 1 ч.л.
  • Масло вершкове – 50 гр.

Процес приготування:

  1. Кілька разів промиваємо рис в холодній воді, після відкидаємо його на друшляк. Ми залишаємо інгредієнт обсихати.

    36b9f93730134dfe4f08c2ec115b8445

  2. Ставимо на плиту сковороду і кладемо в неї шматочок вершкового масла. Чекаємо, поки продукт почне танути і заповнить собою весь посуд.

    75451303fa95a5efe652135a4816406f

  3. У гаряче масло занурюємо промитий і висохлий рис, додаємо чайну ложку куркуми і трохи солі за смаком. Розмішуємо вміст і обсмажуємо його пару хвилин.

    c2a6b4de26e3bed5b9f288b41d1a7988

  4. Далі вливаємо кип’ячену, але остигнула воду. Закриваємо масу кришкою, робимо вогонь трохи менше і готуємо страву близько 20 хвилин. Перемішувати в цей час не потрібно.

    b059171fab369a932a1cd2713138a612

  5. Через 20 хвилин вода випарується і страва буде готове. Розмішуйте апетитний рис з куркумою, ділите на порції і подавайте до столу. Приємного апетиту!

    559dfe982d26bef2c5e40d4dd5c56a62

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал