Розсольник з рисом і солоними огірками – класичний рецепт і 6 варіантів приготування з покроковими фото

Розсольник з рисом і солоними огірками – це смачна страва, яка не втратила своєї популярності і через кілька століть, що і зовсім не дивно, адже його оригінальний смак, поєднання компонентів, мало кого може залишити байдужим. М’ясний бульйон ідеально поєднується з крупою, шматочками солоного огірка і овочами, тому така страва прекрасно підходить для повноцінного обіду.

Розсольник з рисом, огірками і куркою

При готуванні розсольника на курячому бульйоні, страва виходить не таким жирним, як на м’ясному відварі, але насичений смак і аромат від цього зовсім не втрачається, знижується лише кількість жирів і калорійність.

Час готування – 55 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 5-6.

інгредієнти:

  • Філе куряче – 300 гр.
  • Картопля – 3 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Огірки мариновані – 2 шт.
  • Рис – 2 ст.л.
  • Оливкова олія – 1-2 ст.л.
  • Лист лавра – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Промите і зачищене від плівок філе нарізаємо кубиками і укладаємо в каструлю, заливаємо водою і варимо близько 15 хвилин з моменту закипання, підсолюємо.

Крок 2. Картоплю очищаємо від шкірки, ріжемо кубиками невеликого розміру і відправляємо в бульйон.

Крок 3. Слідом засипаємо промитий рис і тушкуємо на мінімальному вогні ще 15 хвилин.

Крок 4. Очищену цибулю і морквину нарізаємо невеликими шматочками.

Крок 5. Підрум’янюємо овочі на оливковій олії, посипаємо їх чорним меленим перцем.

Крок 6. Солоні або мариновані огірочки ріжемо кубиком або натираємо на великій терці.

Крок 7. Додаємо в бульйон засмажку, огірки і лист лаврушки, проварюємо всі компоненти протягом 5 хвилин, а після накриваємо кришкою і настоюємо ще близько 20 хвилин.

Крок 8. Ароматний і насичений розсольник подаємо до столу в гарячому вигляді. Смачного!

Як зварити розсольник з рисом, огірком і свининою?

Будь-які супи, зварені на основі свинячого м’яса, виходять неймовірно наваристими і ситними, і розсольник, не є винятком. Поєднання прозорого м’ясного бульйону з солоними огірками і овочами – це прекрасний варіант для сімейного обіду.

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 3 л.

Інгредієнти:

  • Ребра свинячі – 300 гр.
  • Сердечка курячі – 200 гр.
  • Вода – 2,5 л.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Огірки мариновані – 3 шт.
  • Рис – 50 гр.
  • Олія соняшникова – 3 ст.л.
  • Сік томатний – 250 мл.
  • Сіль – за смаком.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Для зручності викладаємо всі інгредієнти, зазначені в списку, на робочу поверхню і готуємо їх: м’ясо і овочі ретельно промиваємо, даємо трохи часу обсохнути, відміряємо необхідну кількість соку і крупи.

Крок 2. Всі м’ясні компоненти укладаємо в каструлю, заливаємо водою і доводимо до кипіння – відвар зливаємо.

Крок 3. Заливаємо ребра і сердечка водою і вдруге даємо закипіти, потім додаємо одну очищену цибулину і половинку моркви. Тушкуємо бульйон на вогні менше середнього, протягом 60 хвилин.

Крок 4. Білий рис замочуємо в холодній воді.

Крок 5. Картоплю очищаємо і нарізаємо кубиками.

Крок 6. Цибулю дрібно кришимо.

Крок 7. Половину моркви натираємо на терці з великими отворами.

Крок 8. Обсмажуємо подрібнені овочі на соняшниковій олії до м’якості і легкої рум’яності.

Крок 9. Огірки нарізаємо невеликими шматочками.

Крок 10. Перекладаємо мариновані овочі до засмаження і продовжуємо смажити все разом.

Крок 11. Пасеровані овочі заливаємо томатним соком.

Крок 12. Картопляні кубики засипаємо в бульйон, доводимо до кипіння, потім додаємо рис і варимо близько 20 хвилин.

Крок 13. Після закінчення часу, відправляємо в каструлю пережарені овочі, дрібно нарубану зелень і при необхідності сіль – тушкуємо ще 5 хвилин і знімаємо з плити.

Крок 14. Розливаємо ароматну страву по піалах і запрошуємо сім’ю до столу. Смачного!

Простий і смачний рецепт розсольника з рисом, огірками і яловичиною

Існує безліч варіантів приготування розсольника, однак, сьогодні вашій увазі видається рецепт супу на основі яловичини з додаванням рисової крупи і солоних огіркових кубиків. Така страва прекрасно підходить для повноцінного обіду.

Час готування – 2 ч. 10 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Яловичина – 300 гр.
  • Огірки солоні – 200 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Картопля – 1 шт.
  • Рис – 75 гр.
  • Перець горошком чорний – 1 ч.л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Картоплю очищаємо від шкірки і нарізаємо кубиками середнього розміру.

Крок 2. Одну велику морквину подрібнюємо аналогічним способом.

Крок 3. Яловичину заливаємо водою і варимо 10 хвилин після закипання, потім зливаємо воду і замінюємо її чистою. У другій воді тушкуємо м’ясо до готовності протягом 40 хвилин.

Крок 4. Солоні огірочки ріжемо великими шматочками.

Крок 5. З наваристого бульйону виймаємо м’ясо і засипаємо картоплю, морквину і горошки перцю. Рис промиваємо кілька разів, до прозорої води, всипаємо до овочів і варимо до м’якості овочів і крупи.

Крок 6. Через 10 хвилин від початку готування картопляних кубиків, повертаємо в бульйон подрібнене м’ясо. До моменту, коли овочі і рис будуть повністю готові – засипаємо огірки, доводимо до кипіння і знімаємо з вогню. Настоюємо, розсольник під кришкою ще 30-40 хвилин.

Крок 7. Після закінчення часу приступаємо до дегустації. Смачного!

Розсольник з рисом і маринованими огірками на курячому бульйоні

Навіть при дотриманні дієти або правильного харчування, іноді можна і потрібно радувати себе улюбленими супами, наприклад, розсольником. А для того, щоб його калорійність була мінімальною, готувати ми його будемо на основі курячого бульйону і без смаження овочів.

Час готування – 45 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 1,7 л.

Інгредієнти:

  • Бульйон курячий – 1,4 л.
  • Картопля – 2-3 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Огірки мариновані – 1 шт.
  • Рис – 2-3 ст.л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Заздалегідь зварений курячий бульйон переливаємо в каструлю, додаємо картоплю, нарізану кубиком, і ставимо на плиту.

Крок 2. Також в жароміцний посуд відправляємо дрібно нашатковану цибулю і моркву, натерту на терці.

Крок 3. У момент, коли овочі будуть практично готові – засипаємо рис і відварюємо до готовності крупи.

Крок 4. За 5 хвилин до зняття каструлі з плити, засипаємо в бульйон мариновані огірки, подрібнені за допомогою терки. При необхідності підсолюємо.

Крок 5. Дієтичний супчик настоюємо під кришкою ще 5-7 хвилин.

Крок 6. І заправивши розсольник нежирної сметаною, приступаємо до обіду. Смачного!

Як приготувати розсольник з рисом і огірками в мультиварці?

Немає нічого простішого і смачніше, ніж розсольник, приготований в мультиварці! При готуванні в цій сучасній «грубці», суп виходить неймовірно насиченим і ароматним, завдяки томлінню під закритою кришкою, таким способом зберігається величезна кількість вітамінів і мікроелементів.

Час готування – 1 ч. 5 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2,7 л.

Інгредієнти:

  • Морква – 1 шт.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Огірки солоні – 1 шт.
  • Олія соняшникова – 3 ст.л.
  • М’ясо – 300 гр.
  • Паста з томатів / помідори перетерті – 1 ст.л.
  • Розсіл – ½ ст.
  • Картопля – 250 гр.
  • Рис – ½ ст.
  • Вода – 1,5 л.
  • Коріандр ( молотий ) – 1 шт.
  • Лист лавра – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Солоний огірок, очищену цибулю і моркву нарізаємо кубиками невеликого розміру.

Крок 2. Включаємо програму «Жарка», наливаємо трохи олії і пасеруємо овочі, при постійному помішуванні, близько 5 хвилин.

Крок 3. Після закінчення часу, вливаємо півсклянки розсолу, додаємо томатну пасту і обсмажуємо 10 хвилин.

Крок 4. Будь-яке м’ясо ріжемо кубиком.

Крок 5. Картоплю очищаємо, нарізаємо шматочками і перемішуємо з рисом і м’ясом.

Крок 6. Обсмажені інгредієнти викладаємо з чаші на тарілку, а в мультиварку відправляємо картопляні кубики з м’ясом і крупою, заливаємо водою і додаємо лаврушку. Перемішуємо і готуємо 40 хвилин в режимі «Суп».

 

Крок 7. Після звукового сигналу, в бульйон засипаємо обсмажені овочі, мелений коріандр і трохи солі – проварюємо ще 5 хвилин.

Крок 8. Наваристий суп розливаємо по глибоким тарілках, заправляємо ложкою жирної сметани і насолоджуємося. Смачного!

Розсольник з рисом, огірками і томатною пастою

При додаванні невеликої кількості томатної пасти в засмажку для розсольника, готовий суп має неймовірно насичений колір і аромат. Завдяки цьому нехитрому компоненту, продукти набагато краще взаємодіють і по максимуму віддають свій смак.

Час готування – 60 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Огірки солоні – 4 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сметана – 4-5 ст.л.
  • Паста з томатів – 1 ст.л.
  • Шампіньйони – 200 гр.
  • Рис пропарений – 4 ст.л.
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Для швидкості дій викладаємо продукти, зазначені в списку, на робочу поверхню.

Крок 2. Картоплю очищаємо від шкірки, промиваємо під водою і нарізаємо кубиками, затоку водою, доводимо до кипіння. Як тільки вміст каструлі почне булькати – всипаємо промитий рис.

Крок 3. Тим часом, пасеруємо подрібнену цибулю з морквою на невеликій кількості олії.

Крок 4. Солоні огірки подрібнюємо за допомогою терки з великими отворами.

Крок 5. До обсмажених овочів додаємо гриби, нарізані тонкими пластинами.

Крок 6. Як тільки з шампіньйонів випарується волога, в сковороду відправляємо сметану і томатну пасту.

Крок 7. До м’якої картоплі в каструлі додаємо засмажування, солоні огірки, сіль і перець.

Крок 8. Проварюємо ще 3-5 хвилин, знімаємо з плити і підсипаємо дрібно рублену зелень. Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал