Різотто з грибами – це популярна італійська страва на основі рису. Такий продукт яскраво урізноманітнить домашнє меню, а також підійде для свят. Для приготування своїми руками беріть на замітку нашу перевірену кулінарну добірку з дев’яти рецептів з покроковими фото та детальним описом процесу
Різотто з куркою і грибами в домашніх умовах
Різотто з куркою і грибами в домашніх умовах – це неймовірно смачна і поживна страва для вашого обіду або вечері. Такий продукт нікого не залишить байдужим і яскраво урізноманітнює звичне меню. Обов’язково спробуйте приготувати на нашу перевіреному покроковому рецептом.
Час готування – 1 година
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Рис – 200 гр.
- Філе куряче – 400 гр.
- Гриби шампіньйони – 100 гр.
- Сир вершковий – 140 гр.
- Сир пармезан – 30 гр.
- Масло вершкове – 20 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Селера – 40 гр.
- Базилік – для декору.
- Розмарин – за смаком.
- Часник – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.
Крок 2. Гриби гарненько промиваємо і ріжемо середніми шматочками. Такими ж шматочками обробляємо куряче філе.
Крок 3. Дрібно ріжемо цибулю, селера і часник. Розламує гілочку розмарину.
Крок 4. Розігріваємо сковороду з олією і обсмажуємо на ній подрібнену цибулю кілька хвилин.
Крок 5. Відправляємо до цибулі часник, селера і розмарин. Обсмажуємо 3 хвилини, регулярно помішуючи.
Крок 6. Викладаємо сюди рис і готуємо все разом близько 5 хвилин. Також не забуваємо помішувати.
Крок 7. Заливаємо вміст окропом, щоб він покрив рис на 1 см., І тушкуємо до його випаровування і готовності рису.
Крок 8. Кілька хвилин обсмажуємо гриби на олії до рум’янцю.
Крок 9. Додаємо сюди курку, сіль і перець. Обсмажуємо все разом до готовності.
Крок 10. У рис відправляємо вершкове масло, домашній сир і пармезан, тертий на терці. Солимо за смаком і ретельно все перемішуємо. Прогріваємо 1 хвилину і прибираємо з плити, а потім з’єднуємо з грибами і куркою.
Крок 11. Різотто з куркою і грибами в домашніх умовах готове. Подавайте до столу, прикрасивши базиліком!
Різотто з грибами в вершковому соусі
Різотто з грибами в вершковому соусі виходить неймовірно ніжним і приємним за смаком. Таке частування, за мотивами італійської кухні, стане справжньою прикрасою вашого столу. Приготувати його в домашніх умовах зможе кожен. Для цього дотримуйтесь перевіреному покроковому рецептом з нашої добірки.
Час готування – 1 година
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Рис круглий – 320 гр.
- Цибуля ріпчаста – 100 гр.
- Гриби шампіньйони – 400 гр.
- Бульйон курячий – 1 л.
- Масло вершкове – 60 гр.
- Часник – 1 зубчик.
- Олія – 2 ст.л.
- Сир пармезан – 50 гр.
- Вершки – 70 мл.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.
Крок 2. Доводимо до кипіння курячий бульйон на невеликому вогні.
Крок 3. У розігрітій сковороді з олією обсмажуємо подрібнений часник до появи аромату. Потім до нього додаємо порізані середніми шматочками гриби. Додаємо сіль і перець за смаком. Перемішуємо і смажимо всі разом 5 хвилин.
Крок 4. У каструлі або сотейнику розтоплюємо половину вершкового масла і обсмажуємо подрібнену цибулю то прозорості.
Крок 5. Відправляємо до цибулі рис і обсмажуємо його пару хвилин.
Крок 6. Порційно виливаємо в рис прогрітий бульйон і тушкуємо до його випаровування. Після випаровування вливаємо нову порцію бульйону і так до готовності рису.
Крок 7. Майже в готовий рис викладаємо обсмажені гриби і виливаємо вершки.
Крок 8. Прибираємо заготівлю з вогню і доповнюємо її залишилися вершковим маслом і тертим сиром. Гарненько все перемішуємо.
Крок 9. Різотто з грибами в вершковому соусі готове. Перед подачею можна прикрасити зеленню!
Різотто з грибами і овочами
Різотто з грибами і овочами відрізняється дивовижною соковитою і яскравою подачею. Таке апетитне італійське блюдо послужить чудовою ідеєю для вашого обіду або вечері. Для приготування в домашніх умовах беріть на замітку наш перевірений рецепт з покроковими фото.
Час готування – 50 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Рис – 1 ст.
- Суміш овочева – 300 гр.
- Гриби печериці смажені – 300 гр.
- Бульйон овочевий – 2 ст.
- Сіль – за смаком.
- Вино біле сухе – 0,5 ст.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 3 зубчика.
- Масло вершкове – 30 гр.
- Спеції – за смаком.
- Олія – 4 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Розігріваємо сковороду з рослинним і вершковим маслом. Обсмажуємо подрібнені часник і цибулю до прозорості і появи яскравого аромату.
Крок 2. Сюди ж відправляємо терту на терці моркву. Смажимо до її м’якості.
Крок 3. Окремо обсмажуємо шампіньйони і викладаємо їх до овочів.
Крок 4. Викладаємо сюди рис, додаємо спеції і вливаємо вино.
Крок 5. Далі вливаємо овочевий бульйон.
Крок 6. Готуємо заготівлю на невеликому вогні.
Крок 7. Чекаємо повного випаровування вологи і готовності рису.
Крок 8. Сюди ж відправляємо овочеву суміш і проварюємо ще пару хвилин. В кінці солимо до смаку.
Крок 9. Різотто з грибами і овочами готове. Розкладайте по тарілках і подавайте до столу!
Пісне різотто з грибами
Пісне різотто з грибами – це оригінальна і неймовірно смачна ідея для вашого столу. Апетитне італійське блюдо можна приготувати за правилами пісного меню. Для цього беріть на замітку перевірений рецепт з покроковими фото з нашої добірки. Порадуйте себе і рідних!
Час готування – 1 година
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Рис – 100 гр.
- Гриби шампіньйони – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Суміш овочева – 50 гр.
- Бульйон овочевий – 70 мл.
- Сіль – за смаком.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Промиваємо гриби. Половинку одного великого гриба обробляємо на тонкі пластинки для прикраси. Обсмажуємо їх на олії.
Крок 2. Очищаємо ріпчасту цибулю і дрібно ріжемо його ножем.
Крок 3. Обсмажуємо цибулю на олії до прозорого стану.
Крок 4. Решта гриби ріжемо середнім кубиком.
Крок 5. Викладаємо гриби в сковороду до цибулі. Смажимо до випаровування вологи і готовності грибів.
Крок 6. Вибираємо відповідний рис для приготування різотто. Можна вибрати арборіо.
Крок 7. До грибів з цибулею відправляємо рис. Сюди ж викладаємо овочеву суміш і прожарюємо кілька хвилин.
Крок 8. Заливаємо все це бульйоном і тушкуємо на невеликому вогні під кришкою до випаровування вологи і готовності рису. Солимо до смаку.
Крок 9. Пісне різотто з грибами готове. Подавайте до столу і угощайтесь!
Домашнє різотто з сиром і грибами
Домашнє різотто з сиром і грибами – це дивно смачне, ніжне і яскраве блюдо для вашого обіду або вечері. Таке частування нікого не залишить байдужим і яскраво урізноманітнює звичне меню. Обов’язково спробуйте приготувати на нашу перевіреному покроковому рецептом.
Час готування – 1 година
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Рис арборіо – 400 гр.
- Гриби шампіньйони – 500 гр.
- Бульйон – 1,5 л.
- Вино біле сухе – 300 мл.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – за смаком.
- Сир пармезан – за смаком.
- Масло вершкове – для смаження.
- Оливкова олія – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.
Крок 2. Шампіньйони гарненько промиваємо і ріжемо невеликим кубиком. Один гриб можна порізати пластинками для прикраси.
Крок 3. Розтоплюємо в сковороді вершкове масло.
Крок 4. Викладаємо сюди гриби і починаємо їх обсмажувати.
Крок 5. Готуємо гриби до випаровування вологи і освіти рум’янцю.
Крок 6. В окремій сковороді прогріваємо вершкове масло з оливковою. Обсмажуємо тут подрібнені цибуля з часником до золотистого відтінку. Після додаємо рис.
Крок 7. Обсмажуємо рис протягом декількох хвилин, постійно помішуючи.
Крок 8. Виливаємо сюди вино і готуємо ще 5 хвилин до випаровування алкоголю.
Крок 9. Далі поступово виливаємо бульйон і також даємо йому випаруватися. Підливаємо бульйон, поки не приготуємо рис.
Крок 10. Далі сюди викладаємо обсмажені гриби і подрібнену зелень. Перемішуємо.
Крок 11. Посипаємо заготівлю пармезаном, натертим на дрібній терці.
Крок 12. Робимо вогонь мінімальним, додаємо сіль і перець за смаком.
Крок 12. Готуємо ще пару хвилин і прибираємо з вогню.
Крок 14. Домашнє різотто з сиром і грибами готове. Подавайте частування до столу!
Різотто з грибами і креветками
Різотто з грибами і креветками – це оригінальна і неймовірно смачна ідея для вашого столу. Таке блюдо виходить апетитним і дуже поживним. Ваші близькі не зможуть встояти. Для приготування, обов’язково беріть на замітку наш перевірений рецепт з покроковими фото.
Час готування – 40 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Рис – 300 гр.
- Креветки очищені – 250 гр.
- Гриби шампіньйони – 200 гр.
- Сир пармезан – 50 гр.
- Вершки 20% – 150 мл.
- Вино біле сухе – 100 мл.
- Бульйон курячий – 1 л.
- Оливкова олія – 2 ст.л.
- Масло вершкове – 2 ст.л.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Для приготування різотто вибирайте якісний рис. Найкраще підійде круглий або спеціальний рис для різотто.
Крок 2. Розігріваємо сковороду з вершковим і оливковою олією. Обсмажуємо тут половину головки подрібненого цибулі до прозорого стану. Додаємо сюди рис і обсмажуємо кілька секунд, постійно помішуючи. Потім вливаємо сюди біле сухе вино і готуємо кілька хвилин до випаровування алкоголю.
Крок 3. Порційно виливаємо сюди бульйон. Додаємо один-два половника і готуємо на повільному вогні до випаровування вологи. Так поступово виливаємо весь бульйон до повної готовності рису.
Крок 4. У готовий рис відправляємо дрібно натертий сир. Відразу ж все перемішуємо.
Крок 5. Окремо обсмажуємо залишилася половинку цибулі разом з дрібно порізаними грибами. Потім додаємо сюди очищені креветки. Готуємо ще 1 хвилину і прибираємо з вогню.
Крок 6. Викладаємо креветки з грибами до рису, солимо, перчимо і гарненько все перемішуємо.
Крок 7. Різотто з грибами і креветками готове. Подавайте до столу і угощайтесь!
Різотто з шампіньйонами в домашніх умовах
Різотто з шампіньйонами в домашніх умовах – це яскраве і апетитне блюдо, яке послужить відмінним обідом або вечерею для вашої родини. Приготувати традиційне італійське частування зможе кожен. Для цього беріть на замітку наш покроковий рецепт з фото.
Час готування – 50 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Рис арборіо – 150 гр.
- Гриби шампіньйони – 100 гр.
- Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
- Спеції – за смаком.
- Петрушка – за смаком.
- Бульйон грибний – 500 мл.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Попередньо шампіньйони відварюємо, щоб отримати грибний бульйон. Далі подрібнюємо чверть цибулини, обсмажуємо її на олії до рум’янцю. Викладаємо до цибулі відварені шампіньйони і тушкуємо 20 хвилин. У каструлі розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому залишилася четвертинку ріпчастої цибулі.
Крок 2. Прогріваємо грибний бульйон на плиті і додаємо сюди спеції при необхідності.
Крок 3. У каструлю з тушкованим цибулею викладаємо рис. Гарненько його перемішуємо і обсмажуємо на слабкому вогні 5 хвилин.
Крок 4. Вливаємо сюди трохи грибного бульйону і тушкуємо до його випаровування. Поступово доливаємо весь бульйон і тушкуємо до готовності рису.
Крок 5. У готовий рис додаємо подрібнену петрушку і тушковані гриби.
Крок 6. Гарненько перемішуємо вміст, готуємо 3 хвилини і прибираємо з вогню.
Крок 7. Різотто з шампіньйонами в домашніх умовах готове. Пробуйте!
Різотто з грибами і вином
Різотто з грибами і вином відрізняється насиченим смаком і цікавою подачею. Така страва послужить ідеальним кулінарним рішенням для вашого сімейного обіду або вечері. Для приготування частування використовуйте наш перевірений рецепт з покроковими фото.
Час готування – 50 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Рис – 300 гр.
- Гриби шампіньйони – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Вино біле сухе – 200 мл.
- Бульйон курячий – 1 л.
- Сіль – за смаком.
- Зелень – за смаком.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.
Крок 2. Дрібно ріжемо ріпчасту цибулю і обсмажуємо його на олії з вершковим кілька хвилин.
Крок 3. Невеликими пластинками обробляємо гриби і відправляємо їх до цибулі. Обсмажуємо разом.
Крок 4. Коли гриби виділяє вологу, додаємо сюди рис. Обсмажуємо все разом близько трьох хвилин, постійно помішуючи.
Крок 5. Заливаємо заготівлю вином і частиною курячого бульйону.
Крок 6. Після випаровування вологи поступово доливаємо бульйон і так готуємо до м’якості рису. Додаємо сіль за смаком.
Крок 7. Різотто з грибами і вином готове. Подавайте до столу, посипавши зеленню!
Різотто з лисичками
Різотто з лисичками – це неймовірно смачне, апетитне і привабливе блюдо для вашого обіду або вечері. Такий продукт нікого не залишить байдужим і яскраво урізноманітнює звичне меню. Обов’язково спробуйте приготувати на нашу перевіреному покроковому рецептом.
Час готування – 1 година
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Рис арборіо – 200 гр.
- Гриби лисички – 500 гр.
- Вино біле сухе – 1 ст.
- Бульйон – 2 ст.
- Сир пармезан – 200 гр.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Оливкова олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Вибираємо необхідну кількість лисичок і перебираємо їх.
Крок 2. Далі гриби гарненько промиваємо під водою.
Крок 3. Невелику частину грибів залишаємо цілими для прикраси. Решта подрібнюємо.
Крок 4. Цілі гриби обсмажуємо на вершковому маслі.
Крок 5. Готуємо лисички до апетитного рум’янцю. Також обсмажуємо і подрібнені гриби.
Крок 6. На оливковій олії обсмажуємо подрібнені цибуля з часником до м’якості.
Крок 7. Далі всипаємо сюди рис.
Крок 8. Перемішуємо вміст і обсмажуємо кілька хвилин.
Крок 9. Викладаємо сюди вершкове масло і вливаємо біле вино. Пропарюємо протягом 1 хвилини.
Крок 10. Далі викладаємо сюди гриби і вливаємо бульйон. Тушкуємо до випаровування вологи і готовності рису. В кінці вмішуємо тертий пармезан.
Крок 11. Розкладаємо частування по тарілках і прикрашаємо цілими лисичками.
Крок 12. Різотто з лисичками готове. Подавайте до столу!