ПП дієтичні страви з кабачків – це широка лінійка різного виду кабачкових страв: тушкованих, запечених, смажених, фаршированих, які готуються за правилами правильного харчування. Кабачок містить багато рідини, малокалорійний і одночасно багатий корисними мікроелементами, що робить його ідеальним для правильного і дієтичного харчування.
ПП оладки з кабачків на сковороді
Калорійність кабачкових оладок, адже сам овоч низькокалорійний, визначається додаванням борошна і олії, без яких оладки не виходять. У цьому ПП варіанті борошно замінюємо вівсяними пластівцями, цукор виключаємо і смажимо оладки на тефлонової сковорідці, що зменшить їх калорійність в 1,5-2 рази.
Час готування: 20 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 2.
Інгредієнти:
- Кабачок – 2 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Вівсяні пластівці – 3 ст.л.
- Кріп – 10 гр.
- Паприка – ½ ч.л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Оливкова олія – 1 ч.л.
- Йогурт – для подачі.
Процес приготування:
Крок 1. Кабачки промити, овочечисткою видалити шкірку і м’якоть подрібнити на великій терці. Потім її перекласти на сито або просто руками максимально віджати сік.
Крок 2. Кріп промити і дрібно нашаткувати.
Крок 3. У піну збити яйце з дрібкою солі і перелити його до кабачкам. Потім до кабачкової маси насипати вівсяні пластівці, сіль і перець з паприкою на свій смак, додати нарізку кропу і ложкою все добре перемішати.
Крок 4. Розігріти тефлонову сковороду і трохи змастити оливковою олією, викласти кабачкову масу, сформувавши оладки. На одну оладку класти 2 ст.л. кабачкової маси. Обсмажити їх на невеликому вогні до легкого золотистого кольору з обох сторін.
Крок 5. Приготовлені на сковороді ПП оладки з кабачків подати до столу гарячі доповнивши натуральним йогуртом. Смачного!
Тушковані кабачки з овочами на сковороді
Тушковані кабачки з овочами на сковороді готуються швидко, просто і будуть низькокалорійним і смачною стравою для дотримуються дієти або ПП людей. У цьому рецепті набором овочів будуть: кабачок, солодкий перець, помідор, морква і цибуля. Смак кабачків доповнимо часником із зеленню. Морква з цибулею трохи обсмажити, що багато калорій не додасть, але значно поліпшить смак.
Час готування: 30 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 2.
Інгредієнти:
- Кабачок – 500 гр.
- Помідори – 300 гр.
- Перець болгарський – 120 гр.
- Цибуля – 100 гр.
- Морква – 80 гр.
- Часник – 2 зубки.
- Зелень – 2 ст.л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Оливкова олія – 1 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Згідно пропорції рецепта і потрібного вам кількості порцій, підготуйте овочі і спеції. Овочі почистіть і промийте.
Крок 2. Кабачок і солодкий перець, розрізавши навпіл, очистіть від насіння.
Крок 3. Моркву наріжте тонкими кружечками, а цибуля маленькими кубиками.
Крок 4. У сковороді для тушкування овочів розігрійте оливкову олію і на ньому трохи обсмажте нарізку цибулі з морквою.
Крок 5. Поки овочі смажаться, наріжте невеликими кубиками кабачок з солодким перцем.
Крок 6. Нарізку цих овочів перекладіть в сковорідку і посмажте при помішуванні пару хвилин, щоб овочі дали свій сік. Потім їх на свій смак посипте сіллю з чорним перцем.
Крок 7. Помідори наріжте кубиками. Зелень і часник дрібно наріжте ножем.
Крок 8. Перекладіть помідори в сковороду, і все перемішайте. Тушкуйте овочі під прикритою кришкою на невеликому вогні до повної готовності, що займе у вас не більше 15 хвилин. Воду або бульйон до овочів можна не додавати, так як досить соку.
Крок 9. До кінця тушкування додайте в сковорідку зелень з часником, відкоригуйте смак і вогонь вимкніть.
Крок 10. Тушковані на сковороді кабачки з овочами розкладіть по тарілках, і сервіруйте до столу в гарячому вигляді. Смачного!
Дієтичні кабачки з фаршем, запечені в духовці
Дієтичні кабачки з фаршем в цьому рецепті готуємо з дотриманням всіх правил дієтичної кулінарії. Вибираємо фарш з м’яса птиці, як не містить жиру і до нього для соковитості, додаємо сирі помідори з цибулею. Фарш кладемо в « стаканчики » з кабачків і просто запікаємо в духовці.
Час готування: 1 година.
Час приготування: 15 хвилин.
Порції: 4.
Інгредієнти:
- Кабачок – 2 шт.
- Фарш індички – 300 гр.
- Помідор – 1 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Олія – для змащування форми.
Процес приготування:
Крок 1. Відразу підготувати згідно з рецептом всі інгредієнти для страви.
Крок 2. Кабачки промити, розрізати на кружечки висотою більше 3 см і з них сформувати « стаканчики », чайної ложкою видаливши частина м’якоті.
Крок 3. У піалі виделкою збити яйце з дрібкою солі.
Крок 4. Очищену цибулину і помідор ( шкірку можна видалити ) нарізати маленькими кубиками. В окремий посуд перекласти фарш індички, додати нарізку овочів, трохи солі і добре все перемішати.
Крок 5. Форму для запікання змастити олією. Кабачкові « стаканчики » компактно заповнити фаршем і поставити в один шар в форму. Духовку включити на 180 ° С.
Крок 6. Випікати дієтичні кабачки протягом 40 хвилин.
Крок 7. Запечені в духовці дієтичні кабачки з фаршем розкласти по тарілках, декорувати зеленню і подати до столу в гарячому вигляді. Смачного!
ПП запіканка з кабачків
Варіантів ПП запіканок на основі малокалорійного кабачка багато, починаючи від чисто овочевих і закінчуючи додаванням різних начинок у вигляді сиру, сиру, грибів і нежирного м’яса. У цьому рецепті вам пропонується приготувати ПП запіканку з фаршем з індички або курки і доповнити його цвітною капустою з часником і зеленню.
Час готування: 1 година.
Час приготування: 15 хвилин.
Порції: 5.
Інгредієнти:
- Кабачок – 2 шт.
- Фарш індички – 350 гр.
- Цвітна капуста – 300 гр.
- Кріп – 3 гілочки.
- Цибуля зелена – 3 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Часник – 2 зубки.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Паприка – за смаком.
- Масло вершкове – 20 мл.
- Олія – для змащування форми.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуйте, згідно з рецептом, всі інгредієнти для запіканки. Кабачки з кольоровою капустою і зеленню промийте під проточною водою і серветкою приберіть зайву вологу. Якщо фарш з індички зовсім пісний, можна до нього додати трохи вершкового масла.
Крок 2. Один кабачок, а для запіканки виберіть кабачки молоді з тонкою шкіркою, наріжте тонкими кружечками.
Крок 3. Інший кабачок наріжте соломкою або брусочками.
Крок 4. Цвітну капусту розберіть на невеликі суцвіття і ножем дрібно нарубати, щоб фарш вийшов більш однорідним.
Крок 5. Фарш перекладіть в окремий посуд, додайте до нього крихту кольоровий капусти, дрібно нарізану зелень, трохи розтопленого вершкового масла. Потім насипте сіль з приправами, додайте через прес зубки часнику, і все добре вимісити до однорідного стану. Дайте фаршу 5-6 хвилин для настоювання.
Крок 6. Невелику і глибоку форму для запікання змастіть олією. На дно викладіть рівним шаром соломку кабачка.
Крок 7. Поверх кабачків укладіть фарш і ложкою ущільните.
Крок 8. Шар фаршу повністю закрийте кружечками кабачків. Змастіть їх олією і посипте сіллю з приправами.
Крок 9. Розігрійте духовку до 180 градусів і поставте в неї запіканку на 35 хвилин.
Крок 10. Приготовану ПП запіканку з кабачків порційно наріжте, розкладіть по тарілках і сервіруйте до столу в гарячому вигляді, доповнивши свіжими овочами. Смачного!
ПП кабачки, запечені з сиром в духовці
ПП кабачки, запечені з сиром в духовці, готують як для подачі самостійним блюдом, так і для гарніру до м’яса або рибі. Кабачки нарізаються тонкими скибочками, доповнюються приправами і запікаються під сирною скоринкою. Якщо брати молоді кабачки, то їм достатньо 20 хвилин для запікання, адже цей овоч готується швидко.
Час готування: 25 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 4.
Інгредієнти:
- Кабачок – 2 шт.
- Сир твердий – 2 ст.л.
- Прованські трави – 1 ч.л.
- Сіль – 1 ч.л.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Олія – 1 ст.л.
- Зелень – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Вибрані для запікання молоді кабачки з ніжною шкіркою і майже без насіння добре промийте під проточною водою і насухо витріть серветкою.
Крок 2. Гострим ножем кожен кабачок розріжте на чотири поздовжніх скибочки.
Крок 3. В окремій піалі змішайте сіль з прованскими травами і чорним перцем.
Крок 4. Скибочки кабачків добре і з усіх боків обваляйте в пряній суміші.
Крок 5. Папером застеліть деко або форму для запікання і змастіть її олією. Покладіть в форму кабачкові скибочки в пряній суміші, розміщуючи шкіркою вниз, можете їх трохи полити олією. Увімкніть духовку на 180 ° С. Помістіть кабачки в духовку на 15 хвилин.
Крок 6. На дрібній терці подрібніть шматочок будь-якого твердого сиру, до кабачкам добре підходити « пармезан ».
Крок 7. Кабачки дістаньте з духовки, рівномірно посипте тертим сиром.
Крок 8. Продовжіть запікання ще 3-5 хвилин, щоб сир розплавився і став рум’яним.
Крок 9. Запечені з сиром в духовці ПП кабачки перекладіть на тарілку, доповніть дрібно нарізаною зеленню і сервіруйте до столу в гарячому вигляді. Смачного!
ПП вафлі з кабачків
ПП вафлі з кабачків готуються подібно оладкам, тільки виходять менш калорійними за рахунок смаження без масла і в електровафельниці. Кабачок подрібнюється тільки руками і за допомогою великої терки, щоб овоч не дав багато соку. У цьому рецепті сполучними інгредієнтами беремо яйце і борошно. При неприйнятність пшеничного борошна, її можна замінити рисовом, цілозерновим або манкою.
Час готування: 20 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 1.
Інгредієнти:
- Кабачок середній – 1 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – 1 щіпка.
- Перець чорний мелений – 1 щіпка.
- Борошно / манка – 3 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Інгредієнти для вафель підготувати згідно пропорції рецепта і потрібного вам кількості порцій.
Крок 2. Кабачок промити і подрібнити на великій терці. Зрілий овоч попередньо очистити від шкірки і насіння.
Крок 3. У кабачкову масу розбити одне куряче яйце.
Крок 4. Потім насипати по дрібці солі з чорним перцем. За бажанням можна додати інші приправи і зелень.
Крок 5. Насипати вказане в рецепті кількість обраної борошна.
Крок 6. Ложкою ці інгредієнти добре перемішати.
Крок 7. Розігріти вафельницю. Порційно столовою ложкою викладати в неї кабачкову масу.
Крок 8. Обсмажити вафлі по 1-2 хвилини до рум’яного кольору.
Крок 9. Приготовлені ПП вафлі з кабачків перекласти на порційні тарілки і сервірувати до столу з будь-яким ПП соусом або свіжими овочами. Смачного!
Кабачки з курячою грудкою
Кабачки з курячою грудкою, як малокалорійні продукти в тандемі мають різні варіанти приготування. У цьому рецепті вам пропонується ПП варіант. Кабачок, краще молодий, і курячу грудку наріжемо, швидко обсмажити без масла на тефлонової сковороді і потім згасимо. Приправи додаємо на свій смак.
Час готування: 40 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 1.
Інгредієнти:
- Кабачок – 200 гр.
- Куряча грудка – 200 гр.
- Вода – 150 мл.
- Сіль – за смаком.
- Приправи – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Відразу підготувати простий набір інгредієнтів для цієї страви.
Крок 2. Кабачок промити, обсушити серветкою і нарізати невеликими шматочками довільної форми.
Крок 3. Промити і обсушити серветкою курячу грудку. Нарізати її поперек волокон так само невеликими шматочками.
Крок 4. Розігріти суху тефлонову сковорідку, викласти в неї нарізку кабачка з грудкою і обсмажити при помішуванні протягом декількох хвилин.
Крок 5. Потім в сковорідку налити 150 мл гарячої води, додати сіль з обраної приправою і все перемішати.
Крок 6. Сковорідку прикрити кришкою і тушкувати кабачок з грудкою в продовження 20 хвилин від початку кипіння і на мінімальному вогні.
Крок 7. Приготовлені ПП кабачки з курячою грудкою перекласти на тарілку і подати блюдо до столу гарячим. Смачного!